Ροή Ειδήσεων:
 • 06:33 Αλλοι 109 μετανάστες - πρόσφυγες έφτασαν τα ξημερώματα στο νησί μας, 49 από τους οποίους διέσωσε το περιπολικό του Λιμεναρχείου, καθώς η ξύλινη βάρκα στην οποία είχαν επιβιβαστεί εξώκειλε στην Παναγία Οινουσσών. Τους υπόλοιπους 60, περισυνέλεξε από την θαλάσσια περιοχή της Αγίας Ελένης, το Φιλανδικό πλοίο της frontex.
 • 06:22 Με ενός λεπτού σιγή, στην μνήμη των θυμάτων στην Μάνδρα Αττικής, ξεκίνησε η συνεδρίαση του δημοτικού σύμβουλοι Χίου, το απόγευμα της Πέμπτης, με τον πρόεδρο του σώματος Γιάννη Γεωργιάδη να ανακοινώνει την συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού , για τους πληγέντες, στο ισόγειο του Δημαρχείου με την στήριξη του κοινωνικού φαρμακείου και του Ερυθρού Σταυρού. Ανάλογη πρωτοβουλία έχει ήδη αναλάβει και η ιματιοθήκη της Μητρόπολης Χίου.
 • 06:17 Κινούνται, που κινούνται όλα με ταχύτητα ... αραμπά, τώρα η δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ στο 18 "κολλάει" αν η έκταση θα είναι Δημόσια ή Δημοτική. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χίου, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έστειλε την προηγούμενη εβδομάδα επιστολή, ζητώντας να παραχωρηθεί έκταση στην περιοχή «18» του Αίπους για την δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ. Η απάντηση μας επ' αυτού είναι αρνητική, είπε ο Δήμαρχος, καθώς, όπως ανέφερε στο "18" υπάρχει αρκετή δημόσια έκταση.
 • 06:06 Ξεκάθαρος ως προς τις ενέργειες της δημοτικής αρχής στο θέμα της π. ΒΙΑΛ ήταν ο Μανώλης Βουρνούς, που τόνισε σε κριτική, που άσκησε ο Π. Λαμπρινούδης, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι έχει σταλεί εξώδικο, που ζητά σε ένα μήνα την εγκατάλειψη της π. ΒΙΑΛ από το Υπουργείο , συμπληρώνοντας ότι οι νομικές ενέργειες έχουν μια σειρά.
 • 05:59 Το ποσό των 3.200.000 ευρώ οφείλουν στην ΔΕΥΑΧ, συμπολίτες μας και επιχειρήσεις με τον Πρόεδρο της εταιρείας Παντελή Νεαμονίτη να αναφέρει ότι ούτε ένας δεν έκανε χρήση της ευνοϊκής διάταξης των 100 δόσεων , προκειμένου να ταχτοποιήσει τις οφειλές του. Το θέμα συζητήθηκε στο περιθώριο της τιμολογιακής πολιτικής τις εταιρείας που ήρθε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, στη χθεσινή του συνεδρίαση, με τον δήμαρχο Χίου να τονίζει ότι αρχικά οι οφειλές ξεπερνούσαν το ποσό των 4.000.000 ευρώ.
 • 05:49 Σήμερα Παρασκευή 24/11, καθώς και αύριο Σάββατο 25/11 στη Χίο αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγα σύννεφα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις,γενικά ασθενείς,ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-16οC. Αργά τη νύχτα και νωρίς το πρωί τα επίπεδα υγρασίας θα είναι υψηλά.
 • 19:52 Οπως ενημερώνει το Τελωνείο, την Τετάρτη το μεσημέρι, οι υπάλληλοι του, στα πλαίσια του επιχειρησιακού σχεδίου ελέγχων για καπνικά, κατάσχεσαν σε εταιρεία ταχυμεταφορών, αμέσως μετά την παραλαβή δέμα που περιείχε 3 κιλά χύμα καπνό. Το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων ανέρχεται στο ποσό των 1.001,92ευρώ. Ο παραλήπτης οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα με την διαδικασία του αυτόφωρου.
 • 19:51 Η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου θα προβάλει στις 8.30 μ.μ. την πολυβραβευμένη λατινοαμερικάνικη ταινία "Νερούδα" του Πάμπλο Λαραίν στο Ομήρειο.
 • 13:00 Το πόσο καλοί φορολογούμενοι πολίτες είναι οι Χιώτες για το κράτος, αποδεικνύεται ακόμη και στην παρούσα, παρατεταμένη περίοδο κρίσης, με βάση τα στοιχεία που παρουσιάζονται στον προϋπολογισμό, που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορούν τα έσοδα των κατά τόπους Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών, αφού όπως φαίνεται το "λίπος" των προηγούμενων χρόνων, που δεν είναι όμως ανεξάντλητο, βοηθάει ακόμα για να πληρώνουμε. Για το οικονομικό έτος 2016 η Δ.Ο.Υ. Χίου παρουσιάζει ένα ποσοστό εισπραξιμότητας επί των βεβαιωθέντων εσόδων (μείον τα διαγραφέντα), της τάξης του 61,57%, ενώ στη... γειτονιά μας η αντίστοιχη υπηρεσία της Μυτιλήνης έχει 42,12% και η Σάμος 53,54%.
 • 12:59 Για δεύτερη φορά, μέσα σε μια τριετία, «επαγγελματίες», όπως τους χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος των Πατρικών, Αργύρης Ρηγάκης, έκλεψαν καλώδια ρευματοδότησης γεώτρησης της περιοχής, τα οποία είναι κατασκευασμένα με χαλκό.Την προηγούμενη φορά πήραν, όπως είπε, 2.400 μέτρα καλωδίου από τη γεώτρησης άρδευσης, τώρα έκλεψαν – κατ’ εκτίμηση – 70 μέτρα από τη γεώτρηση ύδρευσης, που σημαίνει ότι οι 70 κάτοικοι των Πατρικών θα πρέπει να πηγαίνουν σε άλλο οικισμό για να προμηθεύονται πόσιμο νερό, ενώ η λάτρα τους θα γίνεται από τη γεώτρηση άρδευσης.
 • 12:59 Τροπολογία για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και το 2018 κατέθεσαν στη Βουλή οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης από τη Χίο, Χ. Αθανασίου από τη Λέσβο, Εμ. Κόνσολας, από τα Δωδεκάνησα και Αν. Δημοσχάκης από τον Έβρο.
Custom Search
Τελευταία ενημέρωση: 24 Νοε 2017 - 06:42

alithia

Παρασκευή, 24 Νοέμβριος, 2017 - 09:23

11η Νοεμβρίου

Η τελετή των σημαιών στο Λιμάνι

11 Νοε 2017 - 15:04

Ο κόσμος και είναι πολύς, συνήθως φεύγει με το πέρας της παρελάσεως.

Λίγοι γνωρίζουν ότι οι σημαίες των Ταγμάτων, που παρελαύνουν, δεν είναι απλή υπόθεση, όπως δεν είναι απλή υπόθεση για τον Στρατό η σημαία γενικώς.

Γίνεται ολόκληρη τελετή αποκαλύψεων των Πολεμικών σημαιών, που φτάνουν στην παρέλαση από κάθε Τάγμα, όπως γίνεται και τελετή κάλυψης των σημαιών, μετά το πέρας της παρέλασης για να επιστρέψουν πάλι στο κάθε Τάγμα.

105 χρόνια ελευθερίας με τη σημαία της… Ιωνίας. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο… κανένας

11 Νοε 2017 - 14:49

Η Χίος γιόρτασε σήμερα τα 105 χρόνια από την απελευθέρωση της. Τίμησε και θυμήθηκε τους πεσόντες γι’ αυτήν στην παραλία της Λευκωνιάς, στο Αίπος και τις μάχες που ακολούθησαν μέχρι την υπογραφή παράδοσης του νησιού από του Τούρκο Στρατιωτικό Διοικητή Ζιχνή Μπέη στον Συνταγματάρχη Νικόλαο Δελαγραμμάτικα ένα μήνα μετά. Μάχες στις οποίες συμμετείχε τόσο ο τακτικός Στρατός όσο και εθελοντικά σώματα κυρίως Κρητών.

Μεγάλη σημαία, μεγάλη... μαντινάδα

10 Νοε 2017 - 17:54

Υψώθηκε παραμονή της 11ης Νοέμβριου  η μεγάλη σημαία στον Νότιο Λιμενοβραχίονα του νησιού, παρουσία  αρχών και πλήθος κόσμου, του Αντιπεριφερειάρχη Σταμάτη Κάρμαντζη, του Αντιδημάρχου Γιώργη Μπελέγρη και των εκπροσώπων της Ιεράς Συνόδου στις εκδηλώσεις της 11ης Νοεμβρίου, Μητροπολιτών Πειραιώς κ. Σεραφείμ και Νικαίας κ. Αλεξίου,

Με μια...μαντινάδα, λόγω της συμμετοχής πολλών Κρητικών  στις μάχες της Χίου, ευχήθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Μάρκος, στέλνοντας, με τον δικό του τρόπο, μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες.

Εκδηλώσεις στα Σχολεία, στεφάνια στο Ηρώον πεσόντων

10 Νοε 2017 - 16:02

Με εκδηλώσεις σε όλα τα Σχολεία τιμήθηκε σήμερα η απελευθέρωση της Χίου από τον Οθωμανικό - τουρκικό ζυγό, που έγινε πριν 105 χρόνια την 11η Νοεμβρίου 1912. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον πεσόντων.

Αύριο μετά την Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό προεξαρχόντων εκτός του Μητροπολίτη Χίου κ Μάρκου, των εκπροσώπων της Ιεράς Συνόδου Μητροπολιτών Πειραιώς κ. Σεραφείμ και Νικαίας κ. Αλεξίου, θα ακολουθήσει στις 11.30 π.μ. παρέλαση μαθητικών και Στρατιωτικών τμημάτων στον οδό Δημοκρατίας.

105 χρόνια η Χίος ελευθέρα

9 Νοε 2017 - 15:43

Εορτάζονται το Σάββατο 11 Νοεμβρίου τα 105 χρόνια από την απελευθέρωση του νησιού μας από τον Οθωμανικό – Τουρκικό λαό.

Την Παρασκευή στις 9.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας, έπαρση του ομοιώματος της πρώτης χειροποίητης σημαίας, που υψώθηκε στη Χίο της ημέρα της απελευθέρωσης το 1912, θα πραγματοποιηθούν επετειακές εκδηλώσεις στα Σχολεία και στις 4.30 π.μ. θα γίνει η έπαρση της Μεγάλης Σημαίας στον Κεντρικό Λιμενοβραχίονα Χίου.

Το Σάββατο στις 11.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί μεγάλη μαθητική και Στρατιωτική παρέλαση στην οδό Δημοκρατίας.

Απέρριψε το ενδεχόμενο κινητοποίησης την 11η για το προσφυγικό ο Δήμαρχος Χίου

8 Νοε 2017 - 15:30

Απέρριψε το ενδεχόμενο κινητοποίησης, με πρωτοβουλία του δημοτικού συμβουλίου, την 11η Νοεμβρίου, στα πλαίσια διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που άπτονται της διαχείρισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού, ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, εκφράζοντας την άποψη ότι δεν πρέπει να μπλέκουμε την επέτειο απελευθέρωσης νησιού με οποιοδήποτε άλλο θέμα, όσο σοβαρό κι αν είναι αυτό.

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη για την εορτή των Ελευθερίων της Χίου

8 Νοε 2017 - 07:38

Στις 11 Νοεμβρίου, η Χίος μας εορτάζει με την οφειλόμενη λαμπρότητα την 105η Επέτειο της Απελευθέρωσης της και την Ένωσης με την Μητέρα Ελλάδα.

Τιμούμε τους ήρωες του 1912, που έδωσαν με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια τον ιερό αγώνα για την Απελευθέρωση των νησιών μας.

Τιμούμε ακόμα τα αθώα θύματα των αιώνων της σκλαβιάς, τους προγόνους μας που έζησαν με το όνειρο και το όραμα της Ελευθερίας.

Με τα βλέμματα στον ουρανό

11 Νοε 2016 - 15:14

Η ελευθερία έδωσε το μήνυμα της για την 11η Νοεμβρίου και από τους ουρανούς, αφού το υπουργείο Αμυνας ανταποκρίθηκε σε αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Σταμάτη Κάρμαντζη και έτσι το μεσημέρι μετά το πέρας της παρελάσεως, αρχής γενομένης απ' την εξέδρα των επισήμων, δεν έφευγε κανείς. Σε λίγο απ' τα μεγάφωνα του Δημαρχείου ένας Αξιωματικός της Πολεμικής μας Αεροπορίας, ενημέρωνε ότι ένα αεροσκάφος F 16, που απογειώθηκε από την 340 μοίρα της Κρήτης, θα βρίσκονταν πάνω απ' το λιμάνι μας, πραγματοποιώντας επιδείξεις.

Ελεύθερη σε χαιρετώ...

11 Νοε 2016 - 14:29

 "Ελεύθερη σε χαιρετώ, κι απ' την καρδιά μου τραγουδώ, είσαι Ελευθέρα τώρα, μυριανθισμένη Χώρα. Και από τον άγιο σου Μηνά, το σήμαντρο κτυπά ξανά, τη Λευτεριά σου τώρα, μυριανθισμένη Χώρα, είσαι Ελευθέρα τώρα».Με ζωντανούς του στίχους του ποιητή η Χίος γιόρτασε σήμερα τα 104 χρόνια Ελευθερίας της, με ξεχωριστή λαμπρότητα που έδωσαν δύο σύμβολα, η Παναγία Σουμελά, η Παναγιά των Ποντίων και η Πολεμική μας Αεροπορία.

Σελίδες

Subscribe to RSS - 11η Νοεμβρίου