Ροή Ειδήσεων:
 • 15:05 Την ημέρα του Αγίου Αρτεμίου διάλεξε η Αστυνομία για να κάνει μια επιτυχία σύλληψης μεταφορέα ηρωϊνης, με τη διαφορά ότι ο μεταφορέας ήταν... αστυνομικός. Οι πληροφορίες του τμήματος Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Χίου αποδείχθηκαν αληθινές, όταν οι άνδρες της με άκρα μυστικότητα κλήθηκαν να παρακολουθούν συνάδελφό τους. Έτσι συνέλαβαν Αστυνομικό, κάτοικο Χίου, να μεταφέρει ηρωϊνη για να την παραδώσει σε άτομο, που επίσης συνελήφθη. Από την προανάκριση θα προκύψουν βεβαίως οι μεταξύ τους σχέσεις καθώς και ο αποστολέας της ηρωϊνης, που τουλάχιστον αυτή που μετέφερε ο Αστυνομικός ήταν μερικών δεκάδων γραμμαρίων.
 • 14:58 Ιματιοθήκη στο ισόγειο των εγκαταστάσεων του, με στόχο την συγκέντρωση ρούχων ή παιχνιδιών, που θα προσφερθούν σε όσους συνανθρώπους μας τα έχουν ανάγκη, λειτουργεί το Ίδρυμα "Μ. Τσάκος". Όσοι ενδιαφέρονται να παραλάβουν τα αντικείμενα που χρειάζονται, μπορούν να το κάνουν από το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017, και κάθε Σάββατο, ώρες 9 π.μ. έως τις 1 μ.μ. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 22710 29600 και 22710 82777.
 • 14:57 Από την 1η Νοεμβρίου έως και τις 30 Απριλίου του επόμενου έτους θα εφαρμοστεί το χειμερινό νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο, όπως ενημερώνει ο ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος επίσης γνωστοποιεί ότι οι καταναλωτές μπορούν να υποβάλουν και τηλεφωνικά την αίτησή τους για τοποθέτηση μετρητή με χρονοχρέωση (νυκτερινό) στην ηλεκτρική παροχή τους, καλώντας στο Κέντρο Ενημέρωσης Πελατών 11500.
 • 13:12 Μετά το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου ήρθε και η σειρά του Περιφερειακού Συμβουλίου να ασχοληθεί με τη « Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης», σε θεματική συνεδρίαση που θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 24 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ.
 • 12:36 Αίτημα χρόνων ήταν για τα Ψαρά η λειτουργία βενζινάδικου στο νησί, κάτι που τελικά κατάφεραν, αλλά από χθες καλούνται να θυμηθούν τα… παλιά, αφού το νησί ξέμεινε από καύσιμα, εξαιτίας της απεργίας των Τελωνειακών που δεν επέτρεψε να γίνει έλεγχος στο βυτίο που μεταφέρθηκε ακτοπλοϊκώς στο νησί. Ο Δήμαρχος, Κώστας Βρατσάνος, ζητά να εγκριθεί έκτακτο δρομολόγιο μεταφοράς καυσίμων, αλλιώς το νησί θα μείνει χωρίς βενζίνη για 10 ημέρες, γεγονός που θα ακινητοποιήσει οχήματα αλλά και θα φρενάρει εργασίες εργολάβων, που είναι σε εξέλιξη στο νησί
 • 11:33 Ξεκινά και φέτος η υλοτόμηση σε δασικές εκτάσεις από ιδιώτες, μετά τη χορήγηση άδειας από τη Δ/νση Δασών, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους. Οι προϋποθέσεις για την χορήγηση της άδειας και οι απαγορεύσεις αναφέρονται στη δασική διάταξη του Δασάρχη, Κώστα Μπέλλα, που αναλυτικά δημοσιεύεται στο alithia.gr
 • 11:33 Ξεκινά και φέτος η υλοτόμηση σε δασικές εκτάσεις από ιδιώτες, μετά τη χορήγηση άδειας από τη Δ/νση Δασών, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους. Οι προϋποθέσεις για την χορήγηση της άδειας και οι απαγορεύσεις αναφέρονται στη δασική διάταξη του Δασάρχη, Κώστα Μπέλλα, που αναλυτικά δημοσιεύεται στο alithia.gr
 • 11:18 Το τμήμα Γυναικών της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Χίου οργανώνει εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στις 6.30 μμ στο ξενοδοχείο Ελληνικό Κάστρο στη Χίο, στην οποία θα μιλήσουν ο ιατρός Στυλιανός Γιασσάς, Ογκολόγος – Παθολόγος και η ψυχολόγος κα Μαρία Τσικουδή. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η χορωδία Χιόνη του Φιλοπροόδου Ομίλου Βροντάδου. Τα έσοδα θα διατεθούν στο Σύλλογο Καρκινοπαθών Χίου.
 • 10:40 Την άφιξη έξι νέων κοντέινερς με στόχο να τοποθετηθούν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Αλλοδαπών στην πρώην ΒΙΑΛ ανακοίνωσε το πρωί από το Ράδιο "Α" ο Πρόεδρος του Χαλκειούς, Κώστας Φουτράκης, καταγγέλλοντας την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο κέντρο, το οποίο αντί των 800 άντε 1.000 ανθρώπων έφτασε να "φιλοξενεί" σε ακατάλληλους πλέον χώρους και παραπήγματα, φτιαγμένα ακόμη και με κουβέρτες, 2.000 άτομα!
 • 09:52 Άμεση ήταν η κινητοποίηση στις 8.45 το πρωί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, που όντας ειδοποιημένη για φωτιά στη Λαγκάδα απέστειλε στην περιοχή τρια οχήματα και άνδρες της, όμως όταν έφτασαν εκεί την φωτιά την είχαν ήδη σβήσει. Στην περιοχή βρίσκεται το ανακριτικό της υπηρεσίας και πραγματοποιεί έρευνα για τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς.
 • 06:52 Συνεχίζεται αμείωτη η παράνομη ραγδαία άφιξη προσφύγων - μεταναστών από τις απέναντι τουρκικές ακτές. Έτσι στους 237, που έφτασαν χθες, αφού εκτός των μεσημεριανών είχαμε ένα ακόμη περιστατικό το απόγευμα με 64 άτομα, προστέθηκαν σήμερα άλλοι 80, που στις 7.00 π.μ. έφτασαν στο λιμανάκι της Αγίας Ερμιόνης (23 είναι άνδρες, 20 είναι γυναίκες και 37 παιδιά) και άλλοι 60 που διεσώθηκαν από το Ρουμάνικο σκάφος της Frontex στις 5.30 π.μ. στα Γρίδια. Επειδή στο κέντρο στη ΒΙΑΛ έχει σημειωθεί πλέον το αδιαχώρητο στο λιμάνι παραμένουν όχι μόνο οι 64 που ήρθαν χθες το απόγευμα αλλά και οι πρωινοί, που σημαίνει σύνολο 204 πρόσφυγες και μετανάστες.
Custom Search
Τελευταία ενημέρωση: 20 Οκτ 2017 - 15:22

alithia

Παρασκευή, 20 Οκτώβριος, 2017 - 15:27

Αληθινά

Αληθινά

Koυράγιο στους αδελφούς Γιαννούμη και το νέο «Χαρά» τους στον Βροντάδο

19 Οκτ 2017 - 06:59

Αυτό αισθάνομαι να πω απλά στην οικογενειακή επιχείρηση Γιαννούμη και την μεγάλη οικογένεια των πάνω από 100 εργαζομένων σ’ αυτήν, που βάζουν ψωμί στο τραπέζι σε αντίστοιχα Χιώτικα σπίτια, για τα εγκαίνια του ανακαινισμένου καταστήματος τους στον Βροντάδο.

«Πρόσεξε καλά θα σε στείλω στα σύνορα στη… Λαμία»

17 Οκτ 2017 - 20:52

Ας πούμε ότι θα υπάρχει διαχρονικά αυτή η… απειλή.

«Θα σε στείλω στα σύνορα στον Εβρο».

Ε, με το δικαίωμα της φαντασίας, μπορούμε να προβλέψουμε την απειλή του… αύριο.

Αναφερόμαστε στα σχέδια της Κυβέρνησης να μειώσει τη στρατιωτική θητεία, η οποία τουλάχιστον χρονικά έχει σήμερα τον… προσκοπικό χρόνο των 9 μηνών σε 6, να τα διαλύσουμε όλα να ξεμπερδεύουμε.

To παράσημο της… ανοικτής παλάμης

15 Οκτ 2017 - 19:55

Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνουμε.

Γιατί έχει δικαίωμα να απονέμει βραβεία ο οργανισμός International Leadership Association… trexa gyreve  και δεν έχει η… International στήλη των Αληθινών;

Απονέμομε λοιπόν το βαρυσήμαντο βραβείο του… τίτλου εις τον Πρόεδρο του ΚΙΔΗΣΟ, αν δεν κάνουμε λάθος το όνομα του… Κινήματος, Γεώργιο Παπανδρέου τον Βου, εκ του Β’ για να μην παρεξηγηθούμε.

Mπορούμε στο θέμα του ΦΠΑ να κάνουμε ότι και οι μαθητές των ΕΠΑΛ;

13 Οκτ 2017 - 07:35

Μετά την πολύωρη συνεδρίαση περί… Καλλικράτη, για την οποία κανείς δεν μας ρώτησε, ούτε θα μας ρωτήσει, αφού ο στόχος τους είναι να διαλύσουν τους Δήμους, το οικονομικό, η γραφειοκρατία, που δεν θα αφήνει να γίνεται κανένα έργο και η… απλή αναλογική θα εξοντώσουν τους Δήμους

Eδώ… φύλα αλλάζουμε ο παπα – Αντώνης στήνει κι’ άλλη «Κιβωτό»

11 Οκτ 2017 - 08:50

10 μέρες τώρα η Ελλάδα ασχολείται με τη δυνατότητα αλλαγής… φύλου, ένα θέμα που αφορά 1 στους 20.000 γεννημένους κατά λάθος άνδρες και 1

Τελικά «δυό γαϊδάρων άχυρα» χωρίζονται καλύτερα όταν τα… γαϊδούρια κλωτσάνε

10 Οκτ 2017 - 07:29

Ετσι φαίνεται και τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

Αν οι Καρδαμυλίτες δεν είχαν τσαγανό και έμεναν με δεμένα χέρια, σήμερα θα έχαναν ένα τμήμα και αύριο το Σχολείο τους.

Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά του ΕΠΑΛ, το πάλεψαν κι’ ας είχαν και λίγο υπερβολή με τις καταλήψεις των δρόμων.

Συμπέρασμα πρώτον λοιπόν. Η λογική «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω» οδηγεί σε… απώλεια κεφαλής.

Για να δούμε τη Δευτέρα, θα χωρίσουν... δύο γαϊδάρων άχυρα στο υπουργείο Παιδείας με τα ΕΠΑΛ;

8 Οκτ 2017 - 21:57

Το ζήσαμε και αυτό. Ένα δεκαήμερο τα Σχολεία των Καρδαμύλων δεν λειτουργούν, όλη η κοινωνία είναι στο πόδι. Μια εβδομάδα η πόλη υποφέρει δίνοντας όμως δίκιο στους μαθητές των ΕΠΑΛ, που θέλουν να τελειώσουν τις ειδικότητες, που ξεκίνησε η πολιτεία.

Φτάσαμε στο σημείο οι μαθητές να πάνε με τα πόδια στο Αεροδρόμιο, υποδεχόμενοι με πανό τον Βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη, που έχει δηλώσει ότι «σηκώνει τα χέρια ψηλά».

Δήμο ή Δήμους θα έχουμε, δημότες θα έχουμε;

4 Οκτ 2017 - 20:13

Στατιστικά της προηγούμενης χρονιάς.

Διαφορά θανάτων γεννήσεων, 151 άτομα υπέρ των πρώτων.

Ερώτημα: Στις γεννήσεις αφήστε τα «Αλβανάκια» που τα θεωρούμε πια δικά μας, αφού έτσι μας συμφέρει, είναι και τα… Συράκια και τα… Ιρακινάκια;

Ας αφήσουμε αυτή την… λεπτομέρεια και ας το δούμε σε βάθος χρόνου.

Στους μαθητές των ΕΠΑΛ, λίγο πριν χάσουν το… δίκιο τους

3 Οκτ 2017 - 20:42

Επειδή αύριο έχετε γενικές Συνελεύσεις για να δείτε την συνέχεια των κινητοποιήσεων σας, αν θεωρείτε ότι τα Μέσα της Αλήθειας είναι εχθρικά απέναντι σας μην

Το καθάριο… βλέμμα και ο λόγος του μικρού Καρδαμυλίτη Νικόλα Φατσή

2 Οκτ 2017 - 21:00

- Κύριε Τζούμα δεν θα ανέβει κανείς στα Καρδάμυλα για την κινητοποίηση μας;

Ο λόγος ήταν επιτακτικός, ο αγώνας τους μεγάλος, ένα ολόκληρο χωριό ήταν στο πόδι με τα Σχολεία κλειστά, διεκδικώντας ένα τμήμα εν λειτουργιά, αυτό των οικονομικών του ΕΠΑΛ.

Σελίδες

Subscribe to RSS - Αληθινά