Χίος, Σάββατο 21 Ιουλίου

Αντε και όπου νάναι θα αγοράσουμε μέλι… Κουφοντίνα

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 09/02/2018 - 07:55
Δ. Κουφοντίνας

Περνάει στα… ψιλά καθότι βρισκόμαστε στον αστερισμό της…Novartis αλλά ο καταδικασμένος 16 φορές σε ισόβια δεσμά εγκληματίας Κουφοντίνας παίρνει το πρωϊ την 2η κατά σειρά 48ωρη άδεια του από τις Φυλακές Κορυδαλλού, διότι ως γνωστόν εκτός ότι θέλει να ξεσκάσει λίγο ο άνθρωπος είναι και… μελισσοπαραγωγός και καταλαβαίνουμε όλοι τα μελίσσια θέλουν περισσή φροντίδα.

Οπότε δεν μένει παρά να περιμένουμε το αποτέλεσμα της παραγωγής ήτοι να κυκλοφορήσει στην αγορά έστω σε συλλεκτικά κομμάτια, να μπορούμε να αγοράσουμε και εμείς οι κοινοί θνητοί, μέλι Κουφοντίνα.

Στο μεταξύ με δεδομένες τις… εκκρεμότητες στα εθνικά μας θέματα, σιγά να μην δώσουμε σημασία στους Αμερικάνους, που ο λαός τους, εν αντιθέσει με τον… κυρίαρχο δικό μας, δεν έχει κοντή μνήμη και έτσι εκνευρίζεται σφόδρα με την συμπεριφορά μας, να ανοίγουμε την πόρτα των Φυλακών σε έναν εγκληματία, που εκτός των άλλων έφαγε και δικούς τους ανθρώπους.

Ισως και στην επόμενη άδεια του εν λόγω… επαναστάτη η είδηση να μην είναι καν στα ψιλά, μέχρι την 16ηας πούμε, που θα αποφασίσει να μην ξαναγυρίσει στης Φυλακής τα σίδερα, οπότε θα πέσουμε όλοι από τα… σύννεφα.

Στο μεταξύ επί της τοπικής κοινής ανακοίνωσης των δημοσιογράφων του νησιού μας, για την λεκτική επίθεση, που δέχθηκε συνάδελφος μας χθες στην ΒΙΑΛ, θα καταθέσω την δική μου εμπειρία.

Οι επιτιθέμενοι χωρίζονται χοντρικά σε τρείς κατηγορίες.

Αυτών, που ευκαιρίας δοθείσης και μην βρίσκοντας μπροστά τους κανέναν άλλον τα… χώνουν σε μας.

Υπάρχουν αυτοί, η περίπτωση του Χαλκειούς, που τα… χώνουν επειδή αυτά που γράφουμε δεν τους είναι αρεστά.

Και υπάρχει και η τρίτη περίπτωση, όπως η πρόσφατη των επεισοδίων με την «Χρυσή αυγή» όπου κείθε κακείθεν οι επιτιθέμενοι είναι άρρωστοι.

Και στις τρείς περιπτώσεις, ειδικά στην τελευταία ο δημοσιογράφος δεν πρέπει να απαντά άμεσα, αλλά να απαντά με το έργο και την δουλειά του.

 

Υ.Γ. Ευχαριστώ τους Αρχιτέκτονες για την απάντηση τους στο χθεσινό μου σημείωμα.

Διαβάστε σχετικά στην στήλη ΑΠΟΨΕΙΣ.

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 20/07/2018 - 17:32
αρχείο

Συνέντευξη αναγκάστηκε να δώσει ο Δήμαρχος για να πεί τα αυτονόητα με την λειψυδρία επί θύραις όπως και κάθε καλοκαίρι.

Αυτονόητα πράγματα για τα… ανόητα.

Μια βλάβη σε μια αφαλάτωση μας κρέμασε. Ενα εξάρτημα για να ρθεί από την Γερμανία κόστισε 12.000 ευρώ.

Όταν γράφαμε ότι με τις αφαλατώσεις θα πάθουμε ότι και με τις επιδοτήσεις των εσπεριδοειδών οι αιρετοί μας… έγραφαν και αυτοί.

Στήθηκαν οι ρευματοβόρες αφαλατώσεις, πληρώνουμε το νερό χρυσάφι και τώρα άρχισαν οι βλάβες. Και να δείτε τι θα γίνει όταν κοπούν τελείως οι επιδοτήσεις.

Στο μεταξύ στην τύφλα και την δίψα μας, αυτά πάνε πακέτο το Κόρης γεφύρι καλά είναι στη θέση του αλλά ως Φράγμα μας… χαιρετά.

Να κάνουμε υπομονή συνέστησε ο Δήμαρχος, να καλούμε την ΔΕΥΑΧ να μας φέρνει βυτία, να βάλουμε μεγαλύτερα φλοτέρ, είπε εκείνος και πιεστικά συμπληρώνουμε εμείς (αυτά πάνε μαζί, πιεστικό και πέταμα πλυντηρίου κάθε 5 χρόνια) και καλοκαίρι είναι θα περάσει.

Να μην ρωτήσουμε τώρα τι θα κάναμε αν είχαμε 10.000 τουρίστες, γιατί θα θεωρηθεί… χαζό, ας μείνουμε στην προτροπή του Δημάρχου.

Οικονομία βρε παιδιά, ειδικά στις ντουζιέρες στις παραλίες, που βρίσκονται και στα χαμηλότερα σημεία και έχουν συνεχή ροή. Οικονομία γιατί μόνο σε μια ντουζιέρα στον Βροντάδο το ρολόϊ της ΔΕΥΑΧ έγραψε για 2,5 μήνες 1800 κυβικά!!!

Ωραία Δήμαρχε μας, τώρα σωθήκατε.

Θα πεί βέβαια κανείς τι άλλο να κάνει ο Δήμαρχος. Τίποτα προσπαθεί και προσπαθεί καλά αλλά έχει την αυταπάτη ότι απευθύνεται σε Ευρωπαίους πολίτες και όχι σ’ αυτούς ενός Χαλιφάτου της Μέσης Ανατολής.

Διότι μονολόγησε βάλαμε και μπουτόν, ξέρετε αυτά που δίνουν ροή για συγκεκριμένο ικανοποιητικό διάστημα αλλά το σύστημα δεν δούλεψε.

Εμ’ πώς να δουλέψει Δήμαρχε αφού τα μπουτόν… εξαφανίστηκαν;

Τώρα συνέχισε, εξετάζουμε να βάλουμε σύστημα με φωτοκύτταρο.

Μπάβο Δήμαρχε, γιατί λείπει από την συλλογή μερικών.

Και όλα αυτά τα λέει και προσπαθεί σε μια κοινωνία που πριν τα… μπουτόν εξαφανίζονταν τα πιστολάκια από τις ντουζιέρες και αναγκάστηκαν να τα κολλάνε για να μην ξεβιδώνονται.

Αδέλφια δυστυχώς ή ευτυχώς η αλήθεια είναι μαλώτρα.

Για το κακό το ριζικό μας δεν φταίει η απόσταση, και τα άλλα νησιά μακριά είναι, δεν φταίνε τα ακριβά εισιτήρια, η Λέσβος και η Σάμος δεν έχουν φτηνότερα, δεν φταίει η έλλειψη υποδομών, ούτε οι άλλοι τις έχουν, δεν φταίνε σωστότερα μόνο αυτά.

Φταίει κυρίως η νοοτροπία μας να μην σεβόμαστε τίποτα δημόσιο, να θεωρούμε τον δρόμο τασάκι, την παραλία σκουπιδοτενεκέ, το δίκυκλο μας ελικόπτερο στο θόρυβο, το λιμάνι μας βόθρο και σταματάμε εδώ γιατί θα γίνουμε κακοί.

Ας κρατήσουμε το καλό για το υστερόγραφο.

 

Υ.Γ. Απηυδισμένοι όλοι από την Χιακή γαϊδουριά, εισηγούνται στην Λιμενική επιτροπή την τοποθέτηση κολονακίων  και στα πεζοδρόμια της προκυμαίας. Είχαμε δηλαδή μια περιοχή χωρίς δέστρες για τα καπίστρια θα την χαλάσουμε και αυτή.