Χίος, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου

Αντε και όπου νάναι θα αγοράσουμε μέλι… Κουφοντίνα

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 09/02/2018 - 07:55
Δ. Κουφοντίνας

Περνάει στα… ψιλά καθότι βρισκόμαστε στον αστερισμό της…Novartis αλλά ο καταδικασμένος 16 φορές σε ισόβια δεσμά εγκληματίας Κουφοντίνας παίρνει το πρωϊ την 2η κατά σειρά 48ωρη άδεια του από τις Φυλακές Κορυδαλλού, διότι ως γνωστόν εκτός ότι θέλει να ξεσκάσει λίγο ο άνθρωπος είναι και… μελισσοπαραγωγός και καταλαβαίνουμε όλοι τα μελίσσια θέλουν περισσή φροντίδα.

Οπότε δεν μένει παρά να περιμένουμε το αποτέλεσμα της παραγωγής ήτοι να κυκλοφορήσει στην αγορά έστω σε συλλεκτικά κομμάτια, να μπορούμε να αγοράσουμε και εμείς οι κοινοί θνητοί, μέλι Κουφοντίνα.

Στο μεταξύ με δεδομένες τις… εκκρεμότητες στα εθνικά μας θέματα, σιγά να μην δώσουμε σημασία στους Αμερικάνους, που ο λαός τους, εν αντιθέσει με τον… κυρίαρχο δικό μας, δεν έχει κοντή μνήμη και έτσι εκνευρίζεται σφόδρα με την συμπεριφορά μας, να ανοίγουμε την πόρτα των Φυλακών σε έναν εγκληματία, που εκτός των άλλων έφαγε και δικούς τους ανθρώπους.

Ισως και στην επόμενη άδεια του εν λόγω… επαναστάτη η είδηση να μην είναι καν στα ψιλά, μέχρι την 16ηας πούμε, που θα αποφασίσει να μην ξαναγυρίσει στης Φυλακής τα σίδερα, οπότε θα πέσουμε όλοι από τα… σύννεφα.

Στο μεταξύ επί της τοπικής κοινής ανακοίνωσης των δημοσιογράφων του νησιού μας, για την λεκτική επίθεση, που δέχθηκε συνάδελφος μας χθες στην ΒΙΑΛ, θα καταθέσω την δική μου εμπειρία.

Οι επιτιθέμενοι χωρίζονται χοντρικά σε τρείς κατηγορίες.

Αυτών, που ευκαιρίας δοθείσης και μην βρίσκοντας μπροστά τους κανέναν άλλον τα… χώνουν σε μας.

Υπάρχουν αυτοί, η περίπτωση του Χαλκειούς, που τα… χώνουν επειδή αυτά που γράφουμε δεν τους είναι αρεστά.

Και υπάρχει και η τρίτη περίπτωση, όπως η πρόσφατη των επεισοδίων με την «Χρυσή αυγή» όπου κείθε κακείθεν οι επιτιθέμενοι είναι άρρωστοι.

Και στις τρείς περιπτώσεις, ειδικά στην τελευταία ο δημοσιογράφος δεν πρέπει να απαντά άμεσα, αλλά να απαντά με το έργο και την δουλειά του.

 

Υ.Γ. Ευχαριστώ τους Αρχιτέκτονες για την απάντηση τους στο χθεσινό μου σημείωμα.

Διαβάστε σχετικά στην στήλη ΑΠΟΨΕΙΣ.

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Δευ, 19/02/2018 - 07:53
Τούρκοι τουρίστες

Για να κάνουμε και αυτή την ανάγνωση, δεδομένης άλλης μια κρίσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

 Η προπαγάνδα είναι βασικός παράγοντας ψυχολογικής επιρροής για να υποστηρίξει επιθετικές ενέργειες. Οι λαοί παρά το γεγονός ότι οι ηγέτες τους φέρονται ως… βοσκοί δεν είναι τελείως πρόβατα. Για να πάνε στη σφαγή ειδικά θέλουν την… προετοιμασία τους.

Ένα ελληνικό Λιμενικό σκάφος βρίσκεται στα Ιμια, περιπολεί όταν ύπουλα έρχεται μια τουρκική ακταιωρός και το εμβολίζει κ.λ.π, κ.λπ.

Σωστό, αλλά αυτό είναι το ελληνικό αφήγημα, γιατί υπάρχει και το τούρκικο.

Μια ελληνική ακταιωρός βρίσκεται δίπλα στις βραχονησίδες Καρντάκ, γνωστά… τουρκικά νησιά, παραβιάζει τα τουρκικά χωρικά ύδατα και επειδή εμείς δεν είμαστε λαός της… σφαλιάρας, ότι μπαίνει στα νερά μας το απομακρύνομε.

Μετά ταύτα, για να ρθούμε και στα… Κούλουμα, εσείς θα θέλατε να κάνετε τριήμερο στο σπίτι του… εχθρού;

Αυτό συνέβη το τριήμερο και καλά είναι να μην το υποτιμήσουμε.

Παρά τον ορυμαγδό της επίσημης τουρκικής προπαγάνδας, οι τούρκοι της Ιωνίας έγραψαν το αφήγημα αυτό μεταξύ ομφαλού και γονάτων και ήρθαν να διασκεδάσουν στην Ελλάδα, χωρίς τσαντόρ και μαντήλες. Ηρθαν να δούν φίλους, ήρθαν σε ελληνικά νησιά, ήρθαν να γνωρίσουν φιλικούς και πολιτισμένους ανθρώπους, που όσο κι’ τους ντοπάρει η πολιτική τους ηγεσία δεν τους βλέπουν ούτε σαν εχθρούς ούτε σαν κατακτητές.

Θα πεί κανείς μα αυτή δεν είναι η όλη Τουρκία. Σωστό, υπάρχει η Τουρκία της Ανατολίας, όπου μέχρι πρότινος οι νέοι γδύνονταν πρώτη φορά σε γιατρό, όταν παρουσιάζονταν νεοσύλλεκτοι στον στρατό και υπάρχει και η Τουρκία των Ιώνων απέναντι μας, που τα Γυμναστήρια, τα ιδιωτικά Σχολεία και τα spa είναι μέρος της καθημερινότητας.

Όμως σε στιγμές κρίσης ή σύρραξης οι γείτονες πληρώνουν πρώτη τη νύφη και αυτό το βαθύ και ρηχό τουρκικό κράτος το παίρνει υπ’ όψιν του.

Οι σκληροί πολεμούν ήδη στον Αφρίν της Συρίας, όπου η εισβολή αλά Κύπρος συνεχίζεται, μάχονται οι πιο σκληροτράχηλοι στρατιώτες της γείτονος, οι ειδικές των ειδικών δυνάμεων και ως γνωστόν σπάνε τα μούτρα τους. Όμως τα σπάνε και σε επίπεδο προπαγάνδας, γιατί και είναι ηχηρό αυτό, στο διακύβευμα του εχθρού… έλληνα οι κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Τουρκίας τους στέλνουν… χαιρετίσματα.

Συνεπώς η ηγεσία σπρώχνει ψυχολογικά τον λαό στον πόλεμο και αυτός της απαντά ναι, αλλά στον… χαρτοπόλεμο.

 

Υ.Γ. Το αυτόν θα επαναληφθεί και στον ρουκετοπόλεμο. Ο τουρισμός και οι καλές γειτονικές σχέσεις βλάπτουν σοβαρά τους πολεμοκάπηλους.