Χίος, Τρίτη 20 Φεβρουαρίου

Δηλαδή πόσα ευχαριστώ πρέπει να πούμε στον Τούρκο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ;

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 13/02/2018 - 07:57
Χουλουσί Ακάρ

Ο πιο δύσκολος αντίπαλος είναι ο ύπουλος και η Τουρκία του Ερντογάν δεν είναι.

Κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι το… αντίπαλος, το έχει διαλέξει το ίδιο το Τουρκικό κατεστημένο, σε βάρος πάντα του τουρκικού λαού, αφού δεν υπάρχει γείτονας της χώρας τους, που να μην έχουν τσακωθεί.

Στην περίπτωση όμως της Ελλάδας η ειλικρίνεια των προθέσεων θα μπορούσε να είναι ευεργετική, αν οι Κυβερνώντες δεν βρίσκονταν στον… κόσμο τους.

Αλήθεια, πόσα ευχαριστώ θα έπρεπε να πούμε στον Τούρκο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ για την ειλικρίνεια του; Ερχεται και την ώρα που η χώρα του, μετράει νεκρούς από την εισβολή στο Αφρίν της Συρίας και μας λέει ιπτάμενος στο Αιγαίο, ότι η χώρα του δεν έχει πρόβλημα να διεξάγει ταυτόχρονα δύο πολέμους μια στη Συρία και μια στο Αιγαίο (το είπε πιο κομψά αλλά η ουσία ήταν αυτή).

Μας αρέσει να βαυκαλιζόμαστε ότι η Τουρκία έχει σταθερή διπλωματία κ.λ.π.

Αυτό είναι λάθος, η Τουρκία και πάντα μιλάμε για το βαθύ αλλά και ρηχό Κράτος έχει σταθερούς στόχους, η διπλωματία μπορεί να κάνει τρίπλες αλλά με στόχο το γκόλ.

Σημειώνεται αυτό γιατί από την διπλωματία του Οζάλ (υπομονή τα νησιά του Αιγαίου είναι τόσο ηλίθιοι οι έλληνες, που θα τα αδειάσουν) μέχρι την διπλωματία Ερντογάν (γιούργια στον ταβά με τα κουλούρια) υπάρχει διαφορά αλλά ο στόχος του γκόλ είναι σταθερός.

Και αυτό πλέον μας το λένε κατάμουτρα. Δεν έχει παρά να διαβάσει κανείς την έκθεση του προηγούμενου Τούρκου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, δεν την έχουν μυστική, για την θεωρία των 2,5 πολέμων (προφανώς ο μισός είναι αυτός που μονίμως υπάρχει μέσα στην Τουρκία).

Πάμε λοιπόν από την αρχή τον συλλογισμό.

Αρθρον πρώτον. Η Τουρκία εισβάλλει στο Αφρίν. Είδατε καμιά διαμαρτυρία από μέρους τουλάχιστον της Ελλάδας, που είναι θύμα; (Κύπρος).

Όχι, άκρα του τάφου σιωπή, ούτε μια… διαδήλωση βρε αδελφέ, εκτός απ’ αυτές που κάνουν οι Κούρδοι, αλλά που να φανούν από τόσο φαρμακοσύννεφο.

Αρθρον δεύτερον. Η Τουρκία δεν κρύβει πλέον τίποτα. Εισβάλλει στη Συρία, αποκαλεί αδέλφια τους κατοίκους της ακατανόμαστης βόρειας ΠΓΔΜ (προφανώς συγγενεύουν και αυτοί με τον Μέγα Αλέξανδρο) και τώρα απειλεί ευθέως την Ελλάδα, μέσω του Αρχηγού του Στρατιωτικού Γενικού της Επιτελείου.

Αρθρον τρίτον. Η Τουρκία έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα με το μέρος της. Ανοίγει πόλεμο όποτε γουστάρει. Βεβαίως αυτό είναι μια κουβέντα αλλά δεν παύουν και να το μελετούν και να το λένε. Αλλωστε τα νησιά παραμένουν μια ενοχλητική τούφα μαλλιών, που της κρύβει τη θέα προς τη Δύση και ειδικά το Καστελόριζο, όπως είχε πεί ο σοφός Ελληνας Διπλωμάτης Βύρων Θεοδωρόπουλος είναι πάντα ένα… κριθαράκι στο μάτι της.

Το όποτε γουστάρει, ισχύει από την ώρα που ξέρει ότι η Ελλάδα έχει μια κόκκινη γραμμή και αυτή είναι ο πεζός στρατιώτης. Οι εναέριες παραβιάσεις και οι θαλάσσιες είναι απλά ψυχολογικός πόλεμος, κατοχή κάνει μόνο ο πεζός στρατιώτης, συνεπώς δεν έχουν παρά να ανεβάσουν μια διμοιρία στα Ιμια, για παράδειγμα και να προκαλέσουν πολεμική σύγκρουση με την Ελλάδα.

Ερχόμαστε τώρα στο προκείμενο. Τι κάνει η Ελλάδα;

Παίζει, για να το πούμε άνευ περιστροφών, ότι της κρέμεται.

Η Κυβέρνηση ασχολείται με την Novartis, μπαινοβγάζει τον Κουφοντίνα για να εκνευρίσει μέχρι βλακείας τους Αμερικάνους και ανταλλάσσει… γκαζάκια στα γραφεία συζύγων πολιτικών συν και καμιά εισβολή Ρουβίκωνα για να σπάει η μονοτονία.

Να γιατί αν είμαστε φυσιολογική χώρα θα λέγαμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Τούρκο ΓΕΕΘΑ, που άθελα του προσπαθεί να μας ξυπνήσει αλλά ματαίως.

 

Υ.Γ. Βρήκαν ακόμα οι Ρώσσοι πως έπεσε το υπερσύχρονο Τουπόλεφ έξω από τη Μόσχα;

Οι Ισραηλινοί πάντως στη Συρία βρήκαν… ποιοί τους έριξαν το δικό τους F-16.

Σ.Σ Το άρθρο γράφτηκε πριν γίνει γνωστός ο εμβολισμός του "Γαύδος" από Τουρκική ακταιωρό στα Ιμια.

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Δευ, 19/02/2018 - 07:53
Τούρκοι τουρίστες

Για να κάνουμε και αυτή την ανάγνωση, δεδομένης άλλης μια κρίσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

 Η προπαγάνδα είναι βασικός παράγοντας ψυχολογικής επιρροής για να υποστηρίξει επιθετικές ενέργειες. Οι λαοί παρά το γεγονός ότι οι ηγέτες τους φέρονται ως… βοσκοί δεν είναι τελείως πρόβατα. Για να πάνε στη σφαγή ειδικά θέλουν την… προετοιμασία τους.

Ένα ελληνικό Λιμενικό σκάφος βρίσκεται στα Ιμια, περιπολεί όταν ύπουλα έρχεται μια τουρκική ακταιωρός και το εμβολίζει κ.λ.π, κ.λπ.

Σωστό, αλλά αυτό είναι το ελληνικό αφήγημα, γιατί υπάρχει και το τούρκικο.

Μια ελληνική ακταιωρός βρίσκεται δίπλα στις βραχονησίδες Καρντάκ, γνωστά… τουρκικά νησιά, παραβιάζει τα τουρκικά χωρικά ύδατα και επειδή εμείς δεν είμαστε λαός της… σφαλιάρας, ότι μπαίνει στα νερά μας το απομακρύνομε.

Μετά ταύτα, για να ρθούμε και στα… Κούλουμα, εσείς θα θέλατε να κάνετε τριήμερο στο σπίτι του… εχθρού;

Αυτό συνέβη το τριήμερο και καλά είναι να μην το υποτιμήσουμε.

Παρά τον ορυμαγδό της επίσημης τουρκικής προπαγάνδας, οι τούρκοι της Ιωνίας έγραψαν το αφήγημα αυτό μεταξύ ομφαλού και γονάτων και ήρθαν να διασκεδάσουν στην Ελλάδα, χωρίς τσαντόρ και μαντήλες. Ηρθαν να δούν φίλους, ήρθαν σε ελληνικά νησιά, ήρθαν να γνωρίσουν φιλικούς και πολιτισμένους ανθρώπους, που όσο κι’ τους ντοπάρει η πολιτική τους ηγεσία δεν τους βλέπουν ούτε σαν εχθρούς ούτε σαν κατακτητές.

Θα πεί κανείς μα αυτή δεν είναι η όλη Τουρκία. Σωστό, υπάρχει η Τουρκία της Ανατολίας, όπου μέχρι πρότινος οι νέοι γδύνονταν πρώτη φορά σε γιατρό, όταν παρουσιάζονταν νεοσύλλεκτοι στον στρατό και υπάρχει και η Τουρκία των Ιώνων απέναντι μας, που τα Γυμναστήρια, τα ιδιωτικά Σχολεία και τα spa είναι μέρος της καθημερινότητας.

Όμως σε στιγμές κρίσης ή σύρραξης οι γείτονες πληρώνουν πρώτη τη νύφη και αυτό το βαθύ και ρηχό τουρκικό κράτος το παίρνει υπ’ όψιν του.

Οι σκληροί πολεμούν ήδη στον Αφρίν της Συρίας, όπου η εισβολή αλά Κύπρος συνεχίζεται, μάχονται οι πιο σκληροτράχηλοι στρατιώτες της γείτονος, οι ειδικές των ειδικών δυνάμεων και ως γνωστόν σπάνε τα μούτρα τους. Όμως τα σπάνε και σε επίπεδο προπαγάνδας, γιατί και είναι ηχηρό αυτό, στο διακύβευμα του εχθρού… έλληνα οι κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Τουρκίας τους στέλνουν… χαιρετίσματα.

Συνεπώς η ηγεσία σπρώχνει ψυχολογικά τον λαό στον πόλεμο και αυτός της απαντά ναι, αλλά στον… χαρτοπόλεμο.

 

Υ.Γ. Το αυτόν θα επαναληφθεί και στον ρουκετοπόλεμο. Ο τουρισμός και οι καλές γειτονικές σχέσεις βλάπτουν σοβαρά τους πολεμοκάπηλους.