Χίος, Κυριακή 21 Ιανουαρίου

Το… παλαβό Δημόσιο και τα… 250 Χωρέμικα

Τετ, 08/11/2017 - 02:00

Η ιστορία του Χωρέμικου είναι πασίγνωστη.

Χρόνια τώρα η οικογένεια Χωρέμη προσπαθεί να πείσει τους παλαβούς του Δημοσίου ότι δεν είναι ελέφας. Πληρώνει το τίμημα της επιλογής της να διατηρεί στο κέντρο της Πόλης ένα περιβόλι 32 στρεμμάτων, το οποίο μετά από δεκάδες παλινδρομήσεις το υπουργείο Περιβάλλοντος τους έβαλε και δέχτηκαν ότι αποτελεί Γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας, που σημαίνει ότι και τα δισέγγονα τους δεν θα μπορούν στο Κτήμα να προσθέσουν ούτε μια αποθήκη.

Φεύ όμως εδώ είναι… Ελλάδα. Το άλλο υπουργείο των Οικονομικών δεν τα… μασάει αυτά.

Τους καλούν λοιπόν να πληρώσουν 1,5 εκατομμύριο ευρώ φόρους, διότι βλέπει τα 32 στρέμματα… οικόπεδα!

Και μέχρι να τα βρούν τα υπουργεία (εδώ κολλάει το άσμα της νεολαίας… αμώ τα υπουργεία σας) οι άνθρωποι είναι χρεωμένοι 1,5 εκ. ευρώ, μέχρι που τους έσκασαν και έβαλαν δυό πινακίδες «ΠΩΛΕΙΤΑΙ» στο Χωρέμικο!!!

Βέβαια το ΠΩΛΕΙΤΑΙ είναι μια κουβέντα διότι από τα 32 στρέμματα οικοδομούνται μόνο τα 7, άρα ζητείται παλαβός ή… περιβολάρης επενδυτής, που θα αγοράσει το Κτήμα (δεν ξέρω πόσα το εκτιμούν οι ιδιοκτήτες) και μαζί να αγοράσει και το 1,5 εκ. φόρους, συν όσα θα του βάζουν οι παλαβοί κάθε χρόνο να πληρώνει.

Αλλά προσοχή, εδώ υπάρχει μια… λεπτομέρεια. Οι Χωρέμηδες δεν είναι μόνοι τους, οι Χωρέμηδες είναι μόνο η αρχή. Ξέρετε πόσοι διαθέτουν μικρότερης έκτασης, δεν έχει σημασία αυτό, περιβόλια από τον Κάμπο μέχρι τα Λιβάδεια; 250.

Συνεπώς, αργά ή γρήγορα, θα τους έρθει το μπουγιουρντί των παλαβών και θα πάθουν πολλαπλά εγκεφαλικά επεισόδια.

Τι θα γίνει; Αναζητείται λύση και αυτή μπορεί να είναι μόνο πολιτική.

 

Υ.Γ. Οσοι ανησυχούν ότι θα πάρουν το Χωρέμικο Τούρκοι… περιβολάρηδες ας ηρεμήσουν.

Υπάρχει μια Επιτροπή, στην οποία συμμετέχει και το υπουργείο Αμυνας, που εγκρίνει ή μη αγοραπωλησίες σε παραμεθόριες περιοχές. Μόνο που η Επιτροπή αυτή έχει… ξεχάσει πότε συνεδρίασε τελευταία φορά.

 

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 18/01/2018 - 09:47
Γ. Πλακωτάρης

Οπου Γιώργης Πλακωτάρης, άλλο ένα «παιδί» του Γιώργη Καλουτά, Προϊστάμενος της διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας, αυτός δηλαδή, που κοιτάζει η Καλογήρου, πριν ανακοινώσει τη διάθεση οποιουδήποτε χρήματος Ευρωπαϊκού προγράμματος αφού δικά μας χρήματα … δεν υπάρχουν.

Οπου Γιώργης Πλακωτάρης ένας συνειδητός Δημόσιος Λειτουργός, τον οποίο θα παρομοιάζαμε με πιλότο Μπόϊγκ, που οι Χιώτες αιρετοί, μεταξύ των οποίων οι Στ. Κάρμαντζης και Μ. Βουρνούς γνωρίζουν ότι μπορεί να κουβαλήσει στο νησί χρήμα και άλλοι τον χρησιμοποίησαν για να κουβαλήσει ας πούμε ένα τενεκέ λάδι στο παιδί που σπουδάζει στην Αθήνα.

Τον είδαμε λοιπόν προχθές σεμνό όπως πάντα να κάθεται στο πάνελ της συνεντεύξεως για την επιτυχία ένταξης στο ΕΣΠΑ του Κέντρου Διημέρευσης ΑμΕΑ στον «Οίκο Αγάπης».

Η Σοφία Μιχάλα αναφέρθηκε στον μαραθώνιο ένταξης και ευχαρίστησε τόσο τον Στ. Κάρμαντζη  όσο και τους παριστάμενους υπαλλήλους των τεχνικών υπηρεσιών μαζί και τον Γ. Πλακωτάρη, για το αποτέλεσμα.

Αφήνοντας κατά μέρος τις ακόμα και αληθείς φιλοφρονήσεις κρατήσαμε την ουσία και αυτήν την οριοθέτησε ο Γ. Πλακωτάρης.

Σημασία είπε είναι, τι θα εισπράξει ο ωφελούμενος, τα δεκάδες παιδιά ΑμΕΑ, που θα βρούν εκεί καταφύγιο, εμείς είπε δουλέψαμε γι’ αυτό νυχθημερόν και για μένα προσωπικά ήταν το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο. Εχουμε εντάξει και εκτελέσει δεκάδες έργα, συμπλήρωσε, αλλά στα εγκαίνια του συγκεκριμένου θα φροντίσω να παρευρεθώ.

Γιατί σημειώνονται αυτά; Μα γιατί ανεξάρτητα αν Δημόσιοι λειτουργοί σαν τον Γ. Πλακωτάρη είναι η εξαίρεση του κανόνα, δεν παύει να είναι ένα θετικό παράδειγμα του πως μπορεί να γίνει η Ελλάδα του αύριο.

Σημειώνεται ότι στην ίδια συνέντευξη ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Χίου και Αντιπρόεδρο του «Οίκου αγάπης» Βασίλη Μυριαγκό η παραχώρηση 500 m2 του κτιριακού συγκροτήματος για τον Σύλλογο Γονέων σπαστικών παιδιών.

 

Υ.Γ. Δεν έγινε καμιά αναφορά στην Αννα Κώσταλου αλλά το κάνω εγώ δεν πειράζει.

Ηταν η πρώτη, που ονειρεύτηκε και έκανε πράξη το όραμα του μακαριστού Διονύσιου, ο Οίκος που φτιάχτηκε να γεμίσει αγάπη.