Χίος, Παρασκευή 19 Ιανουαρίου

Ποιός σπρώχνει σε αντάρτικο Ρουκετοπόλεμο;

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 13/04/2017 - 07:25

Επειδή τα όσα έγραψα χθες προς την Εισαγγελέα και τον Αστυνομικό Διευθυντή μάλλον πήγαν στον… βρόντο, επανέρχομαι θέτοντας προς όλη την κοινωνία και ειδικά την πολιτική ηγεσία, που δεν μπορεί να κάνει το κορόϊδο, ορισμένα εύλογα ερωτήματα.

Θέλουμε ηρεμία στον Βροντάδο και διεξαγωγή ενός εθίμου (να μην τα εξηγούμε πάλι, έθιμο σημαίνει ότι θα γίνει, τον πισινό μας να χτυπάμε κάτω) χωρίς εντάσεις και τραυματισμούς;

Αυτό για να γίνει πρέπει να επικρατήσει η λογική, πρώτα απ’ όλα από τις αρχές.

Ηταν θέαμα το χθεσινό, ολόκληρος Αστυνομικός Διευθυντής, μαζί με τον Υποδιευθυντή να συλλαμβάνουν δύο… ρουκετοσύρτες στον Αγιο Μάρκο;

Είναι εικόνα αυτή ο άνθρωπος που ξεδόντιασε τους logos να ασχολείται με μπούρδες;

Το υπουργείο Προστασίας του πολίτη αν δίνει τέτοιες εντολές αναλαμβάνει ακέραια την ευθύνη για το τι θα ακολουθήσει.

Να γίνομε σαφέστεροι. Τι είναι οι ρουκετοσύρτες; Ένα πλατύ ξύλο με υποδοχές, για να τοποθετούνται οι ρουκέτες ώστε να εκτοξεύονται αυτές στο ύψος των καμπαναριών του Αγίου Μάρκου και της Ερειθιανής, χωρίς να κινδυνεύουν όσοι τις ρίχνουν με τραυματισμούς.

Ερώτημα τώρα. Ποιόν προστάτευσε η Αστυνομία συλλαμβάνοντας τους… ρουκετοσύρτες; Αντιθέτως, χωρίς αυτούς, οι ρουκέτες θα φύγουν από το χώμα, από το έδαφος, θα τραυματιστούν άνθρωποι, θα πάνε «στο γάμο του καραγκιόζη» θα καούν σπίτια. Ποιός ηλίθιος θέλει αυτό το σενάριο στο Υπουργείο… προστασίας, υποτίθεται του πολίτη;

Μα, θα αντιτείνει κάποιος, η Αστυνομία προλαμβάνει μια παράνομη πράξη, κάποιος της το «κάρφωσε».

Για τις ρουφιανιές δεν αμφιβάλλω, αλλά να δούμε ο υπερβάλλον ζήλος έχει λογική; Ας έστελνε εκεί η Αστυνομία τον…Ανθυπομοίραρχο Αντιψάρων, έπρεπε να εκπροσωπηθεί δια της τοπικής της ηγεσίας;

Μα συντελείται παράνομη πράξη, ακούω ξανά το επιχείρημα.

Δουλευόμαστε; Υπάρχει πλέον παράνομη πράξη από το σκέπασμα των σπιτιών με σύρματα; Αντί να συλλαμβάνει η Αστυνομία τους… ρουκετοσύρτες γιατί δεν συλλαμβάνει τον μισό Βροντάδο για πολεοδομικές παραβάσεις, τον Δήμαρχο που έδωσε την εντολή να μπούν τα σύρματα και το Δημοτικό Συμβούλιο, που ενέκρινε την δαπάνη;

Βλέπετε ότι λογική στα έθιμα δεν υπάρχει; Ενα υπάρχει, ελαχιστοποίηση των κινδύνων και όσοι ρουκετοσύρτες… συλλαμβάνονται τόσοι καμένοι θα πάνε στο «Σκυλίτσειο» και όχι με δική τους μόνο ευθύνη.

Κάποιοι μέσα στο μυαλό τους έχουν το εξής σενάριο. Θα αποτρέψουμε την εγκατάσταση άρα δεν θα ρίξουν ρουκέτες. Θα πάμε στα χωράφια πριν απ’ αυτούς, τα πεδία βολής αντί για ρουκετατζήδες θα είναι γεμάτα Αστυνομικούς. Τέλος θα συλλαμβάνομε όσους κουβαλούν ρουκέτες.

Οποιος το έχει σχεδιάσει αυτό είναι ΒΛΑΚΑΣ και θα βάλει το νησί σε μπελάδες.

Κατ’ αρχήν από πού κι’ ως που η Αστυνομία θα συλλαμβάνει για κουβάλημα ρουκετών; Αν είναι να το πράξει, αφού όντως είναι παράνομη πράξη, ας το κάνει για κάθε έλληνα από 6 έως 86 ετών, που πηγαίνοντας στην Εκκλησία το βράδυ της Ανάστασης είναι μια κινητή μπαρουταποθήκη.

Προειδοποιούμε σε κάθε κατεύθυνση και τα γραπτά μένουν. Όταν ακούς ανθρώπους 50 και 60 ετών, όχι παιδάκια, να λένε ρουκέτες θα πέσουν ο κόσμος να χαλάσει, όταν ακούς οικογενειάρχες να λένε αν δεν μας αφήσουν θα πάω στο μπαλκόνι μου και θα ρίχνω και όπου πέσουν, η Αστυνομία πρώτα απ’ όλα πρέπει να κάνει ότι χρόνια τώρα. Να βλέπει από απόσταση. Κάθε άλλο θα δημιουργήσει  όχι ρουκετοπόλεμο αλλά… πόλεμο.

 

Υ.Γ. Εχω γράψει ξανά ότι η αστυνομία είναι ο «νεροχύτης» του συστήματος. Ολοι βγάζουν απ’ «έξω την ουρά τους» και της φορτώνουν την… βρομοδουλειά. Όμως και η ίδια έχει μυαλό και αρκετό. Άλλο «νεροχύτης» άλλο… «χέστρα». Εκεί την ωθούν, αυτοί που την ωθούν.

 

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 18/01/2018 - 09:47
Γ. Πλακωτάρης

Οπου Γιώργης Πλακωτάρης, άλλο ένα «παιδί» του Γιώργη Καλουτά, Προϊστάμενος της διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας, αυτός δηλαδή, που κοιτάζει η Καλογήρου, πριν ανακοινώσει τη διάθεση οποιουδήποτε χρήματος Ευρωπαϊκού προγράμματος αφού δικά μας χρήματα … δεν υπάρχουν.

Οπου Γιώργης Πλακωτάρης ένας συνειδητός Δημόσιος Λειτουργός, τον οποίο θα παρομοιάζαμε με πιλότο Μπόϊγκ, που οι Χιώτες αιρετοί, μεταξύ των οποίων οι Στ. Κάρμαντζης και Μ. Βουρνούς γνωρίζουν ότι μπορεί να κουβαλήσει στο νησί χρήμα και άλλοι τον χρησιμοποίησαν για να κουβαλήσει ας πούμε ένα τενεκέ λάδι στο παιδί που σπουδάζει στην Αθήνα.

Τον είδαμε λοιπόν προχθές σεμνό όπως πάντα να κάθεται στο πάνελ της συνεντεύξεως για την επιτυχία ένταξης στο ΕΣΠΑ του Κέντρου Διημέρευσης ΑμΕΑ στον «Οίκο Αγάπης».

Η Σοφία Μιχάλα αναφέρθηκε στον μαραθώνιο ένταξης και ευχαρίστησε τόσο τον Στ. Κάρμαντζη  όσο και τους παριστάμενους υπαλλήλους των τεχνικών υπηρεσιών μαζί και τον Γ. Πλακωτάρη, για το αποτέλεσμα.

Αφήνοντας κατά μέρος τις ακόμα και αληθείς φιλοφρονήσεις κρατήσαμε την ουσία και αυτήν την οριοθέτησε ο Γ. Πλακωτάρης.

Σημασία είπε είναι, τι θα εισπράξει ο ωφελούμενος, τα δεκάδες παιδιά ΑμΕΑ, που θα βρούν εκεί καταφύγιο, εμείς είπε δουλέψαμε γι’ αυτό νυχθημερόν και για μένα προσωπικά ήταν το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο. Εχουμε εντάξει και εκτελέσει δεκάδες έργα, συμπλήρωσε, αλλά στα εγκαίνια του συγκεκριμένου θα φροντίσω να παρευρεθώ.

Γιατί σημειώνονται αυτά; Μα γιατί ανεξάρτητα αν Δημόσιοι λειτουργοί σαν τον Γ. Πλακωτάρη είναι η εξαίρεση του κανόνα, δεν παύει να είναι ένα θετικό παράδειγμα του πως μπορεί να γίνει η Ελλάδα του αύριο.

Σημειώνεται ότι στην ίδια συνέντευξη ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Χίου και Αντιπρόεδρο του «Οίκου αγάπης» Βασίλη Μυριαγκό η παραχώρηση 500 m2 του κτιριακού συγκροτήματος για τον Σύλλογο Γονέων σπαστικών παιδιών.

 

Υ.Γ. Δεν έγινε καμιά αναφορά στην Αννα Κώσταλου αλλά το κάνω εγώ δεν πειράζει.

Ηταν η πρώτη, που ονειρεύτηκε και έκανε πράξη το όραμα του μακαριστού Διονύσιου, ο Οίκος που φτιάχτηκε να γεμίσει αγάπη.