Χίος, Τρίτη 20 Μαρτίου

Πόσο απέχει η Μάνδρα Αττικής απ’ τον… Παρθένη;

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 17/11/2017 - 21:34

Αφήσαμε να καθίσει λίγο η σκόνη της ειδησεογραφίας στην Μάνδρα Αττικής, στη μνήμη των νεκρών, αν και ακόμα δεν… τελειώσαμε και εκτός από τις ευθύνες της Πολιτείας, ξέρετε υπάρχουν και οι άνθρωποι, που τώρα ζητούν να πέσουν κεφάλια ή ζητούν από το Κράτος να τους αποζημιώσει.

Αλήθεια θα πεί κανείς ότι υπήρχε Δήμαρχος, που δεν επανεξελέγη, γιατί υποστήριζε ότι δεν πρέπει να γίνει δρόμος το… ρέμα της περιοχής;

Θα πεί κανείς ότι οι ίδιοι, που φωνάζουν τώρα, ζητούσαν τσιμέντωμα των πάντων και έκτιζαν σε όποια τρύπα ανάσας είχε η φύση;

Τέλος για να μην μακρηγορήσουμε, θα πεί κανείς ότι η Μάνδρα Αττικής από τον Παρθένη απέχουν ένα χιλιοστό μέσα στο χρόνο;

Αλήθεια, αφήστε τις πολιτικές ευθύνες και αυτούς, που υπέγραψαν ένα κάρο μελέτες, εμείς όλοι που είμαστε τόσο καιρό, που απαθείς βλέπουμε να εγκιβωτίζεται ο Παρθένης;

Που ξανακούστηκε και σε ποιό μέρος του κόσμου, πλην αυτού που φύεται η φαιδρά πορτοκαλέα, οι χείμαρροι γίνονται υπόγειοι;

Δεν ξέρω πότε θα γίνει, αλλά όσοι θα βρούν τα αυτοκίνητα και τις οικοσκευές τους, απ’ το Βαρβάσι, την Ευαγγελίστρια και την Ευρετή στην… παραλία της Φάρκαινας ,να ξέρουν ότι οι ίδιοι ή οι πατεράδες τους, τότε που έπρεπε δεν μίλησαν, δεν αντιστάθηκαν, όλοι έκαναν το κορόϊδο, καθώς το όποιο έργο, γίνονταν κλέβοντας από την φύση, για να μην παραχωρήσουμε οι ίδιοι δυό μέτρα γή λες και θα πάρουμε έστω και ένα πόντο παραπάνω μαζί μας.

Στην Μάνδρα Αττικής έγινε αυτό που θα γίνει στη Χίο αργά ή γρήγορα, αφού προφανώς η λαϊκή σοφία υπάρχει απλά για να μη μας διδάσκει, και σύμφωνα μ’ αυτήν «ο ποταμός ότι του πάρεις θα στο πάρει».

 

Υ.Γ. Πρέπει να έχουν περάσει καμιά 15αριά χρόνια από την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, προς τον Δήμο Χίου, να ξηλωθεί ο δρόμος στον χείμαρρο της Αγίας Ειρήνης, που από τότε έχει πνίξει δυό φορές την Λέτσαινα. Δεν εκτελέστηκε ποτέ.

 

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Κυρ, 18/03/2018 - 20:33
φωτο από τους σημερινούς πανηγυρισμούς κατάληψης της Αφρίν

Οντως η ανθρωπότητα έχει προοδεύσει. Πριν 196 χρόνια χρειάστηκε οι ναυτικοί να μεταφέρουν την φρίκη στην Ευρώπη και ένας Ντελαγκρουά, που δεν είχε πατήσει ποτέ το πόδι του στη Χίο, να δώσει μέσα από τον χρωστήρα του το μέγεθος και την περιγραφή της ανείπωτης φρίκης, της Σφαγής του 1822.

Σήμερα ήρθε η πρόοδος. Ο Πούτιν συνεχίζει να κυβερνά με εκλογές, το πιο σύντομο ανέκδοτο, στις ΗΠΑ κυβερνά ο… ακυβέρνητος, στην Ευρώπη το… τίποτα και στην Τουρκία ο Σουλτάνος Ταγίπ.

Ηρθε όμως και η τεχνολογική πρόοδος. Σήμερα δεν χρειάζεται κανένας ζωγράφος να σχεδιάσει γιαταγάνια, τα κραδαίνουν οι εισβολείς στο Αφρίν της Συρίας και σε χρόνο μηδέν μεταδίδονται σε όλο τον κόσμο.

Ένα κόσμο, που βλέπει αγανακτισμένος ίσως αλλά… πολυθρονάτος, αποσβολωμένος αλλά ξανά… πολυθρονάτος, διαμαρτυρόμενος αλλά μανά…πολυθρονάτος, την Τουρκία να εισβάλλει στην Συρία, να σκοτώνονται 1500 τουλάχιστον Κούρδοι, να βομβαρδίζονται Νοσοκομεία, να οδηγούνται στην προσφυγιά του πουθενά άλλοι 150.000 άνθρωποι και δεν κουνιέται φύλλο.

Στην Τουρκία οι φίλοι της ειρήνης και της λογικής, που είναι πολλοί, τρέμουν όχι την επόμενη παρανοϊκή κίνηση του Σουλτάνου τους, δεν τρέμουν μη δούν τον πατέρα, τον συγγενή ή τον γείτονα να φυλακίζεται, αυτά πιά είναι ρουτίνα, δεν τρέμουν μια ενδεχόμενη επιστράτευση, άλλωστε το κλίμα έχει καλλιεργηθεί δίπλα από καιρό, δεν τρέμουν στην ιδέα ότι η Ευρώπη πήγε γι’ αυτούς περίπατο, τρέμουν όμως στην ιδέα ότι αυτή ακριβώς η Ευρώπη μένει άφωνη και παράλυτη, μπροστά σε ένα ακόμα έγκλημα, που γίνεται δίπλα στην πόρτα τους, με μια εισβολή βαρβάρων σε μια γειτονική χώρα και δεν αντιδρά κανείς. Και δεν μιλάμε για τις ψοφοδεείς κυβερνήσεις της δύσης αλλά για τους ίδιους τους πολίτες της.

Την ίδια ώρα, για να δούμε και τον δικό μας μικρόκοσμο ο κυρ – Φώτης ο Κουβέλης, αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, αν δεν το έχει συνειδητοποιήσει ακόμα, με μια παρ’ ολίγον βύθιση σκάφους του Λιμενικού Σώματος, με τα Ιμια… γκρίζα, τον Ερντογάν να μας λέει ότι θα να μας ξανακάνει… παστούς και δύο στρατιωτικούς αιχμαλώτους στον Εβρο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Realnews και στον δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή, αποδέχεται τον χαρακτηρισμό του αντιμιλιταριστή και συνδέει την τουρκική επιθετικότητα με τις επιδιώξεις της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ. Πιστεύει όμως ότι η Τουρκία δεν θα επιδιώξει θερμό επεισόδιο και πολύ περισσότερο σύρραξη στο Αιγαίο. Είναι επίσης κατηγορηματικός όταν απαντά σε ερώτηση για πιθανή αύξηση της στρατιωτικής θητείας, δηλώνοντας κατηγορηματικά  ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη για αύξηση της.

Μετά ταύτα υποκλίνεται κανείς στον Αϊστάϊν, που ερωτώμενος, σε ελεύθερη απόδοση, αν υπάρχει κάτι ανίκητο, απήντησε: Nαι ο… βλάκας.

 

 

Υ.Γ. Ευγενική παρατήρηση στην κυρία, που έκανε ρόμπα την σημαία μας, ξέρω ότι είχε τις καλύτερες των προθέσεων, στην συγκέντρωση της Πλατείας για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών. Λάθος και να μην το επαναλάβει. Αν ήταν να μετριέται έτσι ο πατριωτισμός και η αγάπη στην πατρίδα, θα φτιάχναμε και γαλανόλευκα… βρακιά