Χίος, Δευτέρα 19 Μαρτίου

Προς την Εισαγγελέα και τον Αστυνομικό Διευθυντή για τον ρουκετοπόλεμο

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 12/04/2017 - 07:17

«Γιάννη ένα λάθος έκανα στη Χίο, υποτίμησα τη δύναμη του Ρουκετοπόλεμου»

Η φράση ανήκει σε ένα Εισαγγελέα από τους καλύτερους, που πέρασαν απ’ το νησί, αυτός που λυπήθηκαν όλοι γιατί έφυγε και κυρίως τον λόγο που τον… έφυγαν.

Το αυτόν συνέβη τότε και με τον Αστυνομικό Διευθυντή, μόνο που όλοι είπαν… να πάει στο καλό.

Ονόματα δεν λέω ούτε χρονολογία αλλά οι παλαιότεροι και κυρίως στον Δικηγορικό χώρο πρέπει να κατάλαβαν.

Απευθύνομαι λοιπόν στην Εισαγγελέα και τον Αστυνομικό Διευθυντή, άψογοι και οι δύο στη δουλειά τους, για να εκφράσω την άποψη μου λιγότερο… κομψότερα από τον Δήμαρχο Χίου.

Οι Προϊστάμενοι σας, που παραγγέλνουν να εφαρμοστεί ο Νόμος, είναι οι πρώτοι που θα σας πάρουν τα κεφάλια, μόλις γίνει η «στραβή» στον Βροντάδο την βραδιά της Ανάστασης.

Και πιστέψτε με, στατιστικά η «στραβή» δεν είναι ο Ρουκετοπόλεμος, ειδικά όταν γίνει οργανωμένα και με μειωμένο αριθμό ρουκετών, αλλά το κυνηγητό του.

Αυτοί που εισηγούνται στον Αστυνομικό Διευθυντή, στείλε τους Αστυνομικούς στους χώρους ρίψεις, πριν πάνε οι Ρουκετατζήδες, φέρε πάνω τα ΜΑΤ κ.λ.π είναι ηλίθιοι εκ του ασφαλούς, γιατί στο τέλος η ρουκέτα απ’ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα πέσει πάνω στο δικό του κεφάλι.

Αν υπάρχει ένας ορισμός του Πόντιου Πιλάτου αυτός είναι οι πολιτικοί.

Ταπεινή μου γνώμη, την καταθέτω και προς τον Αστυνομικό Διευθυντή και προς την Εισαγγελέα.

Δεν χρειάζεται παρά μόνο η διακριτική παρουσία της Αστυνομίας, χωρίς καμιά ακρότητα. Ενας έλεγχος, μια ταυτοποίηση στοιχείων, ακόμα και το παραμικρό δηλαδή θα βάλει δυναμίτη στο έθιμο και το νησί.

Αλλωστε για τα περαιτέρω χρειάζεται Εισαγγελική εντολή.

 

Υ.Γ. Η πολύπειρη προηγούμενη Εισαγγελέας έκανε Ανάσταση στην… Μητρόπολη.

 

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Κυρ, 18/03/2018 - 20:33
φωτο από τους σημερινούς πανηγυρισμούς κατάληψης της Αφρίν

Οντως η ανθρωπότητα έχει προοδεύσει. Πριν 196 χρόνια χρειάστηκε οι ναυτικοί να μεταφέρουν την φρίκη στην Ευρώπη και ένας Ντελαγκρουά, που δεν είχε πατήσει ποτέ το πόδι του στη Χίο, να δώσει μέσα από τον χρωστήρα του το μέγεθος και την περιγραφή της ανείπωτης φρίκης, της Σφαγής του 1822.

Σήμερα ήρθε η πρόοδος. Ο Πούτιν συνεχίζει να κυβερνά με εκλογές, το πιο σύντομο ανέκδοτο, στις ΗΠΑ κυβερνά ο… ακυβέρνητος, στην Ευρώπη το… τίποτα και στην Τουρκία ο Σουλτάνος Ταγίπ.

Ηρθε όμως και η τεχνολογική πρόοδος. Σήμερα δεν χρειάζεται κανένας ζωγράφος να σχεδιάσει γιαταγάνια, τα κραδαίνουν οι εισβολείς στο Αφρίν της Συρίας και σε χρόνο μηδέν μεταδίδονται σε όλο τον κόσμο.

Ένα κόσμο, που βλέπει αγανακτισμένος ίσως αλλά… πολυθρονάτος, αποσβολωμένος αλλά ξανά… πολυθρονάτος, διαμαρτυρόμενος αλλά μανά…πολυθρονάτος, την Τουρκία να εισβάλλει στην Συρία, να σκοτώνονται 1500 τουλάχιστον Κούρδοι, να βομβαρδίζονται Νοσοκομεία, να οδηγούνται στην προσφυγιά του πουθενά άλλοι 150.000 άνθρωποι και δεν κουνιέται φύλλο.

Στην Τουρκία οι φίλοι της ειρήνης και της λογικής, που είναι πολλοί, τρέμουν όχι την επόμενη παρανοϊκή κίνηση του Σουλτάνου τους, δεν τρέμουν μη δούν τον πατέρα, τον συγγενή ή τον γείτονα να φυλακίζεται, αυτά πιά είναι ρουτίνα, δεν τρέμουν μια ενδεχόμενη επιστράτευση, άλλωστε το κλίμα έχει καλλιεργηθεί δίπλα από καιρό, δεν τρέμουν στην ιδέα ότι η Ευρώπη πήγε γι’ αυτούς περίπατο, τρέμουν όμως στην ιδέα ότι αυτή ακριβώς η Ευρώπη μένει άφωνη και παράλυτη, μπροστά σε ένα ακόμα έγκλημα, που γίνεται δίπλα στην πόρτα τους, με μια εισβολή βαρβάρων σε μια γειτονική χώρα και δεν αντιδρά κανείς. Και δεν μιλάμε για τις ψοφοδεείς κυβερνήσεις της δύσης αλλά για τους ίδιους τους πολίτες της.

Την ίδια ώρα, για να δούμε και τον δικό μας μικρόκοσμο ο κυρ – Φώτης ο Κουβέλης, αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, αν δεν το έχει συνειδητοποιήσει ακόμα, με μια παρ’ ολίγον βύθιση σκάφους του Λιμενικού Σώματος, με τα Ιμια… γκρίζα, τον Ερντογάν να μας λέει ότι θα να μας ξανακάνει… παστούς και δύο στρατιωτικούς αιχμαλώτους στον Εβρο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Realnews και στον δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή, αποδέχεται τον χαρακτηρισμό του αντιμιλιταριστή και συνδέει την τουρκική επιθετικότητα με τις επιδιώξεις της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ. Πιστεύει όμως ότι η Τουρκία δεν θα επιδιώξει θερμό επεισόδιο και πολύ περισσότερο σύρραξη στο Αιγαίο. Είναι επίσης κατηγορηματικός όταν απαντά σε ερώτηση για πιθανή αύξηση της στρατιωτικής θητείας, δηλώνοντας κατηγορηματικά  ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη για αύξηση της.

Μετά ταύτα υποκλίνεται κανείς στον Αϊστάϊν, που ερωτώμενος, σε ελεύθερη απόδοση, αν υπάρχει κάτι ανίκητο, απήντησε: Nαι ο… βλάκας.

 

 

Υ.Γ. Ευγενική παρατήρηση στην κυρία, που έκανε ρόμπα την σημαία μας, ξέρω ότι είχε τις καλύτερες των προθέσεων, στην συγκέντρωση της Πλατείας για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών. Λάθος και να μην το επαναλάβει. Αν ήταν να μετριέται έτσι ο πατριωτισμός και η αγάπη στην πατρίδα, θα φτιάχναμε και γαλανόλευκα… βρακιά