Χίος, Παρασκευή 25 Μαΐου

Tα… συλλυπητήρια του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 12/04/2018 - 22:38
Μπιναλί Γιλντιρίμ

Αξιότιμε Πρωθυπουργέ της Τουρκίας, πληροφορηθήκαμε την έκφραση συλλυπητηρίων για την απώλεια ενός ακόμα πιλότου μας και θα θέλαμε να ξέρετε πως η ευγένεια του λαού μας επιτάσσει να σας πούμε ευχαριστώ, αλλά παράλληλα η ευθύτητα του να σας πούμε ότι είσθε ανειλικρινής.

Προέρχεστε από μια φτωχή οικογένεια της Ανατολίας, που είχατε την τόλμη αν και δεν είχατε δεί ποτέ σας θάλασσα να σπουδάσετε Μηχανικός στα πλοία, αγάπη που εκφράσατε παρά την μετέπειτα πολιτική σας καριέρα, όταν επισκεφθήκατε πριν τρία χρόνια τις Οινούσσες, αυτές ξέρετε, που τώρα η Κυβέρνηση σας θεωρεί… γκρίζα ζώνη. Όταν όμως προσεγγίσατε με το τουριστικό σκάφος σας το λιμάνι της και σας υποδέχτηκαν όπως επιτάσσει η ελληνική φιλοξενία ο Δήμαρχος και οι αρχές, στο κατάρτι του δεν είχατε… γκρίζα σημαία αλλά την ελληνική όπως επιτάσσουν οι διεθνείς κανόνες ναυσιπλοϊας .

Είχατε μαζί και τα παιδιά σας, ξεναγηθήκατε στο νησί, διακριθήκατε για το χιούμορ σας αλλά και για την ευσέβεια σας αφού μας ξεκαθαρίσατε ότι είσθε πιστός Μουσουλμάνος, που δεν θέλει το κακό κανενός ανθρώπου στη γή.

Δεν έχει σημασία Αξιότιμε κύριε Γιλντιρίμ ότι δεν ταξιδέψατε. Από εκπαίδευση, αλλά και γνώσεις σας, γνωρίζετε ότι οι ναυτικοί λένε λίγες και μετρημένες σταράτες κουβέντες, κάτι που κληρονόμησαν και τα παιδιά τους. Συνεπώς μ’ αυτή μόνο την ιδιότητα επιτρέψτε μου να σας πω ότι δεν είσθε ειλικρινής, ότι υποκρίνεστε, μέγα αμάρτημα για Μουσουλμάνο, για να μην σας προσβάλλω λέγοντας σας ότι υποτιμάτε την νοημοσύνη μας.

Τι πήγε να κάνει αξιότιμε Πρωθυπουργέ της Τουρκίας ο Σμηναγός Γιώργης Μπαλταδώρος (έχει και το όνομα ενός Αγίου που σέβεστε πολύ οι Μουσουλμάνοι του Αγίου Γεωργίου) σήμερα στο Αιγαίο, να… θαυμάσει τα γαλάζια του νερά; Από το 1990 μέχρι σήμερα 125 ελληνόπουλα, ήρωες αεροπόροι μας έχουν χάσει τη ζωή τους, όχι βεβαίως σε μια σύγκρουση με τη χώρα σας αλλά σε ένα ακήρυχτο πόλεμο, που όμως εμείς ούτε προκαλέσαμε ούτε διανοηθήκαμε, γιατί από τη φύση μας δεν θέλουμε το σπίτι κανενός.

Ποιός προκαλεί κύριε Γιλντιρίμ τον πόλεμο αυτό; Ποιούς κυνηγούσε να μην μπούν στην αυλή του ο Σμηναγός Γιώργης Μπαλταδώρος, προτού από ατύχημα γίνει ένα με τα γαλάζια κύματα του Αιγαίου;

Ξέρετε ποιούς. Αυτό λοιπόν είναι το μέλλον των παιδιών μας και των παιδιών σας; Αυτό θα απαντήσετε  στους χιλιάδες φιλειρηνιστές, λογικούς ανθρώπους στη χώρα σας, πολλοί γιατί όχι και ψηφοφόροι σας, που τους επισκεπτόμαστε στις συναντήσεις φιλίας και συνεργασίας, που ανταμώνουμε στις εμπορικές συναλλαγές, που φιλοξενούμε ως τουρίστες;

Σ’ αυτούς απαντήστε κύριε Γιλντιρίμ και ρωτήστε τους πως θα χαρακτήριζαν… Τουρκικά τα συλλυπητήρια σας, γιατί εγώ από σεβασμό στο αξίωμα σας δεν μπορώ να το γράψω.

 

Υ.Γ. Ο Γιώργης Μπαλταδώρος κύριε Γιλντιρίμ έχει την ηλικία του γιού σας.

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 23/05/2018 - 07:33
αρχείο

Κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσω ότι αναφέρομαι στην τελευταία Ημερίδα για την Γεωθερμία, που θα γίνει το Σάββατο στο Ομήρειο.

Δεύτερον να ξεκαθαρίσω επίσης ότι θεωρώ θετική την πρωτοβουλία του Δήμου Χίου και του τοπικού παραρτήματος του ΤΕΕ για την πραγματοποίηση της.

Τρίτον να παρατηρήσω ότι επιτέλους θα ήθελα μια Ημερίδα, να ξεκινήσει λέγοντας τι έγινε από την τελευταία ανάλογη της μέχρι σήμερα.

Ακούστε για να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η εποχή που παίζαμε τις… Ημερίδες, όπως λένε τα κορίτσια… κουμπάρες τελείωσε. Το νησί μας, για να μην το γενικεύσω στα άλλα νησιά, πεθαίνει, ΤΕΛΟΣ, ας ξυπνήσουμε γαμώτο πριν τον νεκροθάφτη.

Πόσα χρόνια γνωρίζομε ότι η Νότια Χίος βράζει από γεωθερμία;

Πόσες Ημερίδες έχουν γίνει από τους αλήστου μνήμης θεομπούκουνους Πασόκους ,μέχρι τους ερασιτέχνες Συριζαίους, που έκαναν το τελευταίο καρναβάλι ανάπτυξης στη Μυτιλήνη;

Θεωρίες τέλος. Ένα εισιτήριο στην τσέπη και στον Τσεσμέ, μετά την Κάτω Παναγιά.

Δεκάδες θερμοκήπια παράγουν τα πάντα από την τσάμπα γεωθερμία, γιατί η γή από κάτω της δεν έχει σύνορα. Πολλοί μιλούν για χρεοκοπία στην Τουρκία. Το μόνο σίγουρο, αλλά ο Τούρκος έχει απέναντι παραγωγή, έχει δικές του ντομάτες και τυράκι, εμείς οι έξυπνοι θα πεινάσουμε αφού ακόμα και το πιτόγυρο εισαγωγής Βουλγαρίας είναι.

Πόσα χρόνια ο Φακούδης στα Νένητα, ονοματεπώνυμα, όχι… ημερίδες, ζητάει να κάνει μια… τρύπα στο χώμα και να έχει τσάμπα θέρμανση στα θερμοκήπια του; Ζήτησε να αδειοδοτηθεί και μόνο πιστοποιητικό γέννησης για τις κατσίκες του δεν του ζήτησαν. Τα παράτησε ο άνθρωπος και δουλεύει… πετρέλαιο.

Πόση στραβομάρα πρέπει να έχουμε, πόσες… οφθαλμολογικές Ημερίδες πρέπει να κάνουμε για να δούμε τις 300 ανεμογεννήτριες απέναντι μας, να παράγουν ρεύμα από αέρα κοπανιστό και εμείς να μένουμε στο καραβάκι, που κουβαλάει πάλι πετρέλαιο στη ΔΕΗ για να… καπνίζει τον Καρφά;

Ναι λοιπόν, θετική η Ημερίδα για την γεωθερμία της Νότιας Χίου, αλλά εγώ θέλω να ξεκινήσει με απολογισμό τι έγιναν οι μελέτες Μουσουρούλη, που προέβλεπαν αξιοποίηση της σε βαθμό, που θα μπορούσε μια μικρή πόλη, ας πούμε τα χωριά πέριξ των Νενήτων κατ’ αρχήν να έχουν στάμπα θέρμανση. Θέλω να ξεκινήσει με την διαβεβαίωση ότι θα υπάρχει το ΙΓΜΕ (Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών ερευνών) γιατί μέχρι πρότινος το είχαν για σχόλασμα και θα ήθελα να βάλουμε όλοι κάτι στο μυαλό μας. Τίποτα δεν θα γίνει, τσάμπα θα πάει και αυτή η Ημερίδα, αν δεν αποφασίσει η πολιτική ηγεσία, να σταματήσει το κράτος να κάνει τον επιχειρηματία. Ας μείνει στο ρόλο του μελετητή και του ελεγκτή και ας ανοίξει την πόρτα για την εκμετάλλευση της γεωθερμίας από τον ιδιωτικό τομέα. Ας αφήσει επιτέλους από τον Φακούδη, τυχαίο το παράδειγμα, μέχρι τον μεγάλο επενδυτή να κερδίσει για να κερδίσουν και οι υπόλοιποι για να κερδίσει και το νησί.

Αν αυτά δεν θα αλλάξουν η Χίος σε 50 χρόνια από σήμερα θα είναι τα Ψαρά σε μεγέθυνση.

 

Υ.Γ. Όχι τίποτα άλλο αλλά λόγω γειτονίας ο Ερντογάν του αύριο δεν θα μας αφήσει να γίνουμε Ψαρά. Σακίζ θα μας κάνει και θα μας δώσει μεταξύ άλλων και την… γεωθερμία μας.