Ροή Ειδήσεων:
 • 08:45 Εκδήλωση για τα ελευθέρια των νησιών, διοργανώνει η Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής και στην οποία συμμετέχουν οι Ομοσπονδίες Σωματείων Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής, Λήμνιακών Συλλόγων Αθήνας, οι Αδελφότητες Σαμίων, Ικαρίας, Ψαριανών καθώς και οι Σύλλογοι Οινουσσών και Αγιοευστρατίων την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στις 11:00 π.μ. στο πολυχώρο του Δήμου Αθηναίων «Άννα και Μαρία Καλουτά» που βρίσκεται επί της οδού Τιμοκρέοντος 6 Α , Νέος Κόσμος (όπισθεν Αγίου Σώστη).
 • 06:27 Το Σάββατο και την Κυριακή στη Χίο αναμένεται λιγοστή ηλιοφάνεια με αρκετή συννεφιά και διαστήματα βροχής.Οι άνεμοι θα πνέουν Ν/Α-Ν,γενικά ασθενείς,ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-18οC.
 • 23:53 Η ΕΠΣ Χίου ακολουθώντας την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, ανακοινώνει ότι σε όλους τους αγώνες των Πρωταθλημάτων το Σαββατοκύριακο 18-19/11/2017 θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των καταστροφικών πλημμυρών στην Αττική.
 • 21:22 Ελάχιστα προβλήματα δημιούργησε η χθεσινή νεροποντή αν εξαιρέσει κανείς την έτσι κι' αλλιώς τραγική κατάσταση στους σκηνίτες της ΒΙΑΛ. Δημιουργήθηκαν μόνο μερικά προβλήματα σε φρεάτια, που απεκατέστησε αμέσως η ΔΕΥΑΧ και σε ένα υπόγειο σπίτι στον Αφανή ναύτη του Βροντάδου, που έγινε άντληση υδάτων από την Πυροσβεστική.
 • 20:40 1300 ευρώ μηνιαίως από την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Αγίου Γεωργίου Βροντάδου θα ενοικιάσει ο Δήμος το... ταλαιπωρημένο κυρίως από την γραφειοκρατία κτίριο της Δασκαλόπετρας, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικούς σκοπούς. Την απόφαση πήρε η οικονομική Επιτροπή, υιοθετώντας πρόταση του Δημάρχου Χίου Μανώλη Βουρνού, που πρότεινε παράλληλα να διεξαχθεί Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για να ενταχθεί ως ένα ενιαίο σύνολο στον πολιτιστικό, ιστορικό ιστό της περιοχής.
 • 18:13 Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στις 11.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί τελετή υποδοχής των πρωτοετών σπουδαστών της Ακαδημίας Πλοιάρχων Οινουσσών. Αντίστοιχη τελετή θα γίνει στην Ακαδημία Μηχανικών την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου στις 12.00 μ.
 • 16:22 Η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΧ για το 2018, το τεχνικό πρόγραμμα έργων της επόμενης χρονιάς, ο προϋπολογισμός του Ομηρείου, η παραχώρηση ακινήτων από το Δήμο στη Μονομετοχική, το έργο της επέκτασης της οδού Χρήστου, αλλά και η συνεργασία μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας Β. Αιγαίου για τη μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας του Φραγκοβουνίου, είναι μερικά από τα 32 συνολικά θέματα που έχουν εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, που θα γίνει την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. στο Δημαρχείο.
 • 15:53 Στα πλαίσια του δεύτερου μέρους του 1ου Μουσικού Φεστιβάλ Χίου, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, στις 8.30 μ.μ. στο Ομήρειο Σολίστ διεθνούς φήμης από την Ευρώπη, την Αυστραλία και την Αμερική, θα συμπράξουν σε έργα Bach, Britten, Mozart, Beethoven, Messiaen, Xenaki και Κωνσταντινίδη - Συμμετέχει και η ηθοποιός Αυγουστίνα Λυκουρίνα (ελεύθερη είσοδος). Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, στις 9 μ.μ. στην Βιβλιοθήκη «Κοραής» ο Αργεντίνος κιθαρίστας Sebastian Pecznik, θα παρουσιάσει έργα Astor Piazzolla και Sebastian Pecznik διασκευασμένα για κιθάρα, όμποε και βιολί (με ελεύθερη είσοδο). Το Σάββατο, στο πλαίσιο του ίδιου φεστιβάλ, στο Ομήρειο, θα πραγματοποιηθεί συναυλία στις 9 μ.μ. με την The Underground Youth Orchestra και με συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου.
 • 14:42 Ποσότητα πορτοκαλιών και μανταρινιών θα διανείμει ο Δήμος Χίου από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, από τη Δευτέρα 20/11 και έως την Παρασκευή 24/11/2017 (εκτός εάν εξαντληθούν νωρίτερα τα προϊόντα). Δικαιούχοι είναι όλοι οι κάτοχοι ηλεκτρονικής κάρτας του Κοινωνικού Παντοπωλείου αλλά και όλοι οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ . Πληροφορίες, τηλ.: 2271043643 & 2271350054
 • 12:01 Το Σωματείο Αρτοποιών Χίου θα συμμετέχει στην παναιγιακή κινητοποίηση για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου και οι φούρνοι και τα πρατήρια άρτου θα παραμείνουν κλειστά. Οι καταναλωτές θα πρέπει την Τρίτη να προμηθευτούν ψωμί για δύο ημέρες.
 • 06:19 Στις εκλογές που έγιναν στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, μέλος του Δ.Σ. επανεξελέγη ο εφημέριος της Καλλιμασιάς πατ. Γεώργιος Κωνσταντίνου.
Custom Search
Τελευταία ενημέρωση: 18 Νοε 2017 - 08:53

alithia

Σάββατο, 18 Νοέμβριος, 2017 - 13:47

Αγιοι, άγιοι, άγιοι...

Τρί, 05/09/2017 - 17:39

Όταν θέλουμε να τονίσομε το πλήθος κάποιων (Αγίων ή μη) σκεπτό­μεθα τους… Γιάννηδες. Διαπιστώνω όμως ότι υπάρχουν και πολλοί… Γιώργηδες κ.ο.κ.

Μεταξύ του… χαρτοβασιλείου μου (και της ακαταστασίας μου) στο γραφείο μου, βρήκα ένα χαρτί το οποίο (μάλλον) μου το έχει προσφέρει η συγγραφεύς και ερευνήτρια επί θρησκευτικών κυρίως θεμάτων κ. Πόπη Χαλκιά-Στεφάνου, και το οποίο αναφέρεται στους «Αγίους της Ορθοδοξίας με το όνομα "Αναστάσιος"». Πάμε λοιπόν (αντιγράφω, με τις όποιες ελλεί­ψεις, ζητώντας συγνώμη από τους αναγνώστες!):

======================================================

Οι Άγιοι της Ορθοδοξίας με το όνομα «Αναστάσιος»

 1. 1.                  Άγιος Αναστάσιος, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως.. 10 Φεβρουαρίου
 2. 2.                  Άγιος Αναστάσιος, Πατριάρχης Αντιοχείας....................... 20 Απριλίου
 3. 3.                  Οσιομάρτυς Αναστάσιος, ο Πέρσης................................ 22 Ιανουαρίου
 4. 4.                  Άγιος Αναστάσιος, μάρτυς............................................ 25 Οκτωβρίου
 5. 5.                  Άγιος Αναστάσιος, μάρτυς, Ομολογητής..................... 20 Σεπτεμβρίου
 6. 6.                  Άγιος Αναστάσιος, μάρτυς, Ομολογητής (έτερος)........ 20 Σεπτεμβρίου
 7. 7.                  Άγιος Αναστάσιος, μάρτυς............................................. 5 Δεκεμβρίου
 8. 8.                  Άγιος Αναστάσιος, μάρτυς................................................. 21 Ιουνίου
 9. 9.                  Άγιος Αναστάσιος, Νεομάρτυς, ο Ναυπλιεύς (1655)....... 1 Φεβρουαρίου
 10. 10.              Άγιος Αναστάσιος, ιερομάρτυς, ο Γουναράς (1748)................ 8 Ιουλίου
 11. 11.              Όσιος Αναστάσιος, ο Ζιναΐτης......................................... 21 Απριλίου
 12. 12.              Όσιος Αναστάσιος, ο Θαυματουργός, Κύπριος.............. 17 Σεπτεμβρίου
 13. 13.              Άγιος Αναστάσιος, Νεομάρτυς, εκ Βουλγαρίας (1794)...... 8 Αυγούστου
 14. 14.              Άγιος Αναστάσιος, Νεομάρτυς, εκ Παραμυθίας (1750)... 18 Δεκεμβρίου
 15. 15.              Άγιος Αναστάσιος, Νεομάρτυς, ο Πανέρης (1816).......... 11 Αυγούστου
 16. 16.              Άγιος Αναστάσιος, ο εξ Αγκύρας (1777)............................................

======================================================

Τελειώνοντας τον κατάλογο με τους 16 (δεκαέξι) Αγίους, διερω­τώμαι αν είχαν οικογένεια, αν ζούσαν στην κοινωνία, αν…, αν…, αν…, και αν ζούσαν σήμερα αν… θα αγίαζαν. Γράφω τους προβληματισμούς μου διότι ΔΕΝ εκτιμώ τους Αγίους (Θεέ μου συγχώρεσέ με) που προσπαθούσαν να απομονωθούν (να ζουν μακριά από τον κόσμο) για να «σώσουν» την ψυχή τους και – μάλλον – δεν είχαν ιδέα οι περισσότεροι, τι δυστυχία υπάρχει στον κόσμο!

Επαναλαμβάνω και θα έχετε κουραστεί να με διαβάζετε να γράφω τα ίδια και τα ίδια (περί ανθρωπιάς, αλληλεγγύης, φιλανθρωπίας κλπ. κλπ.) ότι η ανθρωπιά είναι στα γονίδιά μας και δεν διδάσκεται στα πανεπι­στήμια (όχι απολύτως).

Τελειώνοντας κάνω έκκληση στην ανθρωπιά σας: Πλησιάστε τον προβληματισμένο ή προβληματικό, ή «ασθενή» συνάνθρωπό σας, είτε εντός, είτε εκτός νοσοκομείου (στη γειτονιά σας, π.χ.). Στηρίξτε τον ψυχολογικά… δεν χρειάζεται μόνο… ρύζι και μακαρόνια… Μια καλή κουβέντα «μετράει» πολύ!...

 

 

Πάντα με Χριστιανική

ΑΓΑΠΗ,

 

 

Αναστ. Ι. Τριπολίτης

Αγγειοχειρουργός