Χίος, Δευτέρα 25 Ιουνίου

Απάντηση των αρχιτεκτόνων

Παρ, 09/02/2018 - 07:24
Αννα Φύκαρη, φωτο Αστραπάρης

Αγαπητέ κε Τζούμα

Σε απάντηση των απόψεών σας στη στήλη «Αληθινά» της εφημερίδας σας, το Δ.Σ. του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χίου έχει να δηλώσει τα εξής:

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα των Αρχιτεκτόνων που ασκούν την Αρχιτεκτονική στην Ελλάδα να εκφράσουν την άποψή τους για έργα που εκτελούνται στο Δημόσιο χώρο.

Είναι υποχρέωση της διοίκησης να διασφαλίζει αυτό το δικαίωμα που αποτελεί παγκόσμιο κεκτημένο στο σχεδιασμό του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ.

Η Δημοτική Αρχή βεβαίως και υποχρεούται να αξιοποιεί στο έπακρον τις δωρεές και τις χορηγίες εγκρίτων συμπολιτών, όπως υποχρεούται να προστατεύει αυτούς τους ευεργέτες, το έργο και τη βούλησή τους, χωρίς να  παραβιάζει εν αγνοία της την νομιμότητα, δημιουργώντας, σε αντίθετη περίπτωση, υπόνοιες επιλογών που δεν αντέχουν σε κανενός είδους κριτική.

Η διασφάλιση της νομιμότητας αγαπητέ κε Τζούμα, στο έργο ανάπλασης του δημόσιου χώρου που αποκαλείται ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ πόλεως Χίου, προστατεύει τη δημόσια περιουσία και σε καμιά περίπτωση δεν είναι τυπολατρική νομιμοφανής εμμονή της επαγγελματικής τάξης των Αρχιτεκτόνων, αλλά ηθική επιταγή και χρέος μας έναντι του τόπου και των δημοτών.

 

Με τιμή

Εκ μέρους του Δ.Σ.

Η Πρόεδρος

Άννα Φήκαρη