Ροή Ειδήσεων:
 • 18:02 Την Κυριακή 2 Απριλίου στις 9:30 π.μ. θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Παναγίας Ερειθιανής, το καθιερωμένο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κατά καιρούς θανόντων Ευεργετών, δωρητών και μελών της ΠΕΚΕΒ.
 • 16:18 Με 6 θέματα στην ημερήσια διάταξή του θα συνεδριάσει τη Δευτέρα στις 7 μ.μ. το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου, το οποίο μεταξύ άλλων θα συζητήσει για τις προτάσεις που θα υποβληθούν στο Υπουργείο Τουρισμού για προώθηση των νησιών που δέχθηκαν τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές καθώς και για τις επιχειρηματικές αποστολές με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία.
 • 15:57 Το Παράρτημα Αν. Αιγαίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Εφοριακώ Λέσβου – Χίου και την Ένωση Ελεύθερων Επαγγελματιών & Φοροτεχνικών Χίου πραγματοποιούν την Πέμπτη 6 Απριλίου στην 1 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Ελληνικό Κάστρο», Φορολογικό Σεμινάριο με θέμα: " Φορολογία Εισοδήματος Νομικών & Φυσικών Προσώπων" - Αλλαγές με Νόμους 4374/2016 & 4446/2016 - Αλλαγές σε Φορολογικά Έντυπα.Το θέμα θα εισηγηθεί ο Χρήστος Γιαννόπουλος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων- επιτ. Γενικός Διευθυντής Φορολογικού Ελέγχου Υπουργείου Οικονομικών και η είσοδος είναι ελεύθερη.
 • 15:40 Και μέσω του Ράδιο «Α» ο Αντιδήμαρχος, Νίκος Καρασούλης, προέτρεψε τους έχοντες δεσποζόμενα ζώα να τα καταγράψουν στο μητρώο που δημιουργεί ο Δήμος, προειδοποιώντας ότι αν αυτό δε γίνει μέχρι τις 30 Απρίλη, το πρόστιμο που μπορεί να τους επιβληθεί, φτάνει στα 300 ευρώ.Η κατάθεση των εγγράφων ( Φωτοτυπία Βιβλιαρίου του ζώου - Αντίγραφο του πιστοποιητικού ηλεκτρονικής σήμανσης και καταχώρησης του ζώου - Πιστοποιητικό στείρωσης, εφόσον το ζώο είναι στειρωμένο) γίνεται στη Δ/νση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Χίου (Βενιζέλου 75) και στα περιφερειακά ΚΕΠ.
 • 15:08 Με πτήση του ΕΚΑΒ αναμένεται να μεταφερθεί στην Αθήνα 29 χρονος Σύρος πρόσφυγας, που στις 2.00 μ.μ. μεταφέρθηκε στο Σκυλίτσειο με σοβαρά εγκαύματα στο 85% του σώματος του. Ο Σύρος, που βρίσκεται λίγες μόνο μέρες στη ΒΙΑΛ, καθώς απ' τα στοιχεία προκύπτει ότι έφτασε παράνομα στο νησί μας στις 23 Μαρτίου, έριξε στο σώμα του εύφλεκτο υγρό και στη συνέχεια έβαλε φωτιά με αναπτήρα. Στον πανικό που ακολούθησε και στην προσπάθεια των Αστυνομικών, που καλέστηκαν να σβήσουν την φωτιά, 33 χρονος Αστυνομικός τραυματίστηκε στα χέρια στο πρόσωπο, το λαιμό και τα χέρια σε ποσοστό 5%. μεταφέρθηκε και αυτός στο Σκυλίτσειο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
 • 15:00 Τοποθετήθηκε νέα Διοικητής στο Νοσοκομείο Χίου. Σύμφωνα με την απόφαση στη θέση της μέχρι σήμερα Αναπληρώτριας Ελένης Βουτιέρου, αναλαμβάνει η Ελένη Κανταράκη,η οποία είναι Προϊσταμένη Νοσηλεύτρια σε Νοσοκομείο της Πάτρας, απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
 • 14:21 Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) ανακοινώνει ότι από την Παρασκευή 07.04.2017 θα καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα στους τακτικά επιδοτούμενους άνεργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας, ενώ την ίδια μέρα θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά θα καταβάλλονταν από 07.04.2017 μέχρι και 23.04.2017. Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη Διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.
 • 13:13 Συνεχίζονται κάθε 1η Κυριακή του μήνα στις 11.00 π.μ. οι περιηγήσεις στο κτήμα Αντουάνικο από τον διπλωματούχο ξεναγός Θωμά Καραμουσλή. Θυμίζουμε ότι το Αντουάνικο βραβεύτηκε από την Europa Nostra για την εξαιρετική αποκατάστασή του, βρίσκεται στον Κάμπο, στην οδό Αγίου Μηνά 81.
 • 08:49 Το Μουσικό Σχολείο Χίου διοργανώνει διήμερο μουσικών εκδηλώσεων την Τρίτη 4 και την Τετάρτη 5 Απριλίου, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου, στις 8.00 μ.μ.
 • 08:46 Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου συμμετέχει για τρίτη συνεχομένη χρονιά στην πανελλήνια εθελοντική δράση καθαρισμού «Let’s Do It Greece» η οποία θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδικά την Κυριακή 2 Απριλίου. Στα πλαίσια της δράσης αυτής και σε συνεργασία με το «Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού» πρόκειται να πραγματοποιηθεί εθελοντικός καθαρισμός στον Βόρειο Λιμενοβραχίονα, από το «Μπούρτζι» έως τον Πράσινο Φανό, την Κυριακή στις 10:30 π.μ..
 • 06:48 Αυτοί τη φορά ήρθαν στο σωστό σημείο. Στο λιμάνι. Προοδεύει η... τεχνολογία. Έτσι σήμερα στις 5.00 π.μ. 48 μετανάστες - πρόσφυγες επιβαίνοντες φουσκωτής λέμβου, έφτασαν μέχρι την είσοδο του λιμανιού, προερχόμενοι απ' την Τουρκία. Στην προβλήτα, όπου και αποβιβάστηκαν, τους ρυμούλκησε περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου. Εκτός των 48, άλλοι 15 (σύνολο 63) εντοπίστηκαν στη νησίδα Παναγιά των Οινουσσών.
Custom Search
Τελευταία ενημέρωση: 30 Μαρ 2017 - 22:53

alithia

Πέμπτη, 30 Μάρτιος, 2017 - 23:14

Εμπιστεύεσαι την πολιτική τάξη;

Τετ, 15/02/2017 - 07:04

Ο Έλληνας πολίτης οφείλει να ρωτήσει τον εαυτό αν μπορεί να εμπιστευθεί την πολιτική τάξη στο μεταναστευτικό ζήτημα. Βασικά, το ερώτημα είναι ρητορικό, μιας και η πολιτική τάξη που οδήγησε την Ελλάδα στην χρεοκοπία και μετέτρεψε αυτή την χρεοκοπία σε μια πολυετή κρίση καταστρέφοντας ότι παραγωγικό είχε επιβιώσει τα προηγούμενα χρόνια, μόνο εμπιστοσύνη δεν εμπνέει. Κι όμως, στο μεταναστευτικό ζήτημα,  καλούμαστε να εμπιστευθούμε την πολιτική τάξη της Ελλάδας, ως αν να έχει μια ιστορία θριάμβων στο βιογραφικό της.

 

Ίσως κάποτε στο μέλλον, αν καταφέρουμε να επιβιώσουμε ως έθνος, η ανακρίβεια και το ψεύδος θα λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν και θα προειδοποιούν για σοβαρούς κινδύνους που μια πολιτική δημιουργεί. Για την ώρα, και παρά τα πρόσφατα παθήματα,  εφόσον η πολιτική που εφαρμόζεται έχει προοδευτικό πρόσημο, τότε, όλα τα κρίσιμα ερωτήματα θεωρούνται όχι απλώς περιττά, αλλά ύποπτα και κακόβουλα. Στο θέμα δε του μεταναστευτικού, ακόμα και το πιο προφανές ερώτημα θεωρείται αυτομάτως ρατσιστικό.

 

Βέβαια η επίκληση του ρατσισμού γίνεται για έναν απλούστατο λόγο, η πολιτική και δημοσιογραφική τάξη που με θέρμη υπερασπίζεται τα ανοιχτά σύνορα στην λαθρομετανάστευση, δεν έχει ούτε ένα καλό επιχείρημα για την πολιτική που εφαρμόζεται. Επιβάλλεται να επικαλεστούν την κατηγορία του ρατσισμού γιατί απλούστατα χωρίς αυτή την κατηγορία δεν θα είχαν τίποτε άλλο να πουν.

 

Η πολυπολιτισμική κοινωνία που οραματίζονται είναι αυστηρά ένα θέμα πίστεως, και δεν επιδέχεται εμπειρική ή ιστορική εξέταση. Η έκφραση αμφιβολίας δεν είναι απλά ένα σφάλμα, αποδεικνύει ελάττωμα χαρακτήρα και είναι η δημόσια εκδήλωση μιας αμαρτίας. Οι πιστοί της πολυπολιτισμικότητας δεν αντιπαρατίθενται πολιτικά με όσους αμφισβητούν τις επιλογές τους, για τους ίδιους λόγους που η Ιερά Εξέταση δεν διαλεγόταν πολιτικά με τα θύματα της. Η απαγγελία της κατηγορίας ήταν ταυτόχρονα και η απόδειξη του εγκλήματος, η πυρά ήταν το μέσον της διαβούλευσης.

 

Σου είπαν ότι όταν θα ανοίξουν τα σύνορα, το πολύ πολύ, κάποιοι θα περάσουν από εδώ. Μετά σου είπαν ότι αυτοί που περνούν από εδώ θα μείνουν κιόλας. Αλλά μην φοβάσαι, Έλληνες θέλουν να γίνουν. Στα νοσοκομεία πλέον αποστέλλονται emails για να αφαιρούνται τα χριστιανικά σύμβολα γιατί μπορεί να προσβάλουν τους μουσουλμάνους έποικους. Στο ελληνικό στρατό κατατάσσονται Αλβανοί που σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» οι μυστικές υπηρεσίες της Αλβανίας στέλνει για να «ελληνοποιηθούν» και να δημιουργήσουν αλβανικό κόμμα αργότερα, «Θα έχουμε μικρές βόμβες παντού, έτοιμες να εκραγούν ανά πάσα στιγμή.» λένε οι Αλβανοί.  Στην Θράκη η τουρκική κυβέρνηση, λειτουργώντας κράτος εν κράτη,  αποφασίζει ακόμα και για το ποιος διδάσκει τα παιδία της μουσουλμανικής μειονότητας. Το κέντρο της Αθήνας μετατρέπεται σιγά σιγά σε μια αραβική πόλη και η μόνη ανησυχία του πολιτικό-δημοσιογραφικού κατεστημένου είναι πόσα τεμένη θα κτίσει το ελληνικό κράτος.

 

Αλλά μην ανησυχείτε για όλα αυτά. Αν πράγματι ανησυχείτε, αυτό οφείλεται στην εκκεντρικότητα του χαρακτήρας σας. Εμπιστευθείτε την πολιτική τάξη που τόσα έχει επιτύχει τις τελευταίες δεκαετίες. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.