Ροή Ειδήσεων:
 • 07:06 4ωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν την Πέμπτη 11:00 π.μ. - 3:00 μ.μ. με σκοπό την εύρεση σύννομης διαδικασίας παράτασης των συμβάσεων του προσωπικού με ελαστικές μορφές απασχόλησης που υπηρετούν στο ΕΣΥ και την Πρόνοια καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
 • 20:52 Οι Φίλοι Μονοπατιών Χίου διοργανώνουν την Κυριακή 26 Νοεμβρίου ανάβαση στη τρίτη ψηλότερη κορυφή της Χίου, στο ΄Ορος (1.186 μέτρα). Πρόκειται για μια θαυμάσια αλλά δύσκολη διαδρομή μήκους 10.250 μέτρων με υψομετρική διαφορά περίπου 800μ., για την οποία απαιτούνται 5 με 6 ώρες. Αφετηρία και τερματισμός είναι το Πιτυός. Οι Φίλοι Μονοπατιών Χίου συντήρησαν τελευταία περίπου 5 χλμ. της κυκλικής αυτής διαδρομής. Η δράση αυτή απευθύνεται σε πεζοπόρους με εμπειρία, αντοχή και καλό εξοπλισμό (απαραίτητα τα μποτάκια ορειβασίας, αδιάβροχο, ζεστά ρούχα, κολατσιό, αρκετό νερό). Πληροφορίες στον Γ. Χαλάτση Γιώργο στο τηλέφωνο 6938605179.
 • 18:13 Πρωτοβουλία για την συγκέντρωση βοήθειας στους πληγέντες από τις πλημμύρες κατοίκους της περιοχής Μάνδρας Αττικής πήρε ο Κυνηγετικός Σύλλογος. Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση οι πληγέντες χρειάζονται ξηρά τροφή, μπισκότα, κονσέρβες, κρουασάν, γάλα εβαπορέ, βρεφικά γάλατα από 0-6 και όλων των ηλικιών, πάνες, κουβέρτες, γαλότσες, κάλτσες, παπούτσια. Τα παραπάνω είδη θα συγκεντρωθούν στα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Χίου (Σ.Λίναρη 2α) τις ώρες λειτουργίας των γραφείων, Δευτέρα και Παρασκευή 8:00 π.μ. - 2.00 μ.μ. Τρίτη και Πέμπτη 8:00 – 12:00 και Τετάρτη 2:00 μ.μ. - 8.00 μ.μ. Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα αποσταλούν με έξοδα του Κυνηγετικού Συλλόγου Χίου στον Κυνηγετικό Σύλλογο Κορωπίου Αττικής ο οποίος θα αναλάβει και την διανομή τους.
 • 16:45 Στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου τίθεται προς συζήτηση και λήψη απόφασης το Β1 στάδιο της μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Χίου. Στη συνεδρίαση που θα γίνει την Τρίτη 28 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. θα ληφθεί απόφαση και για την εντολή σύνταξης του Β2 σταδίου της μελέτης του Γ.Π.Σ. Το Β1 στάδιο (τεύχος και σχέδια) του Γενικού Πολεοδομικού σχεδίου θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δ. Χίου (chioscity.gr).
 • 13:18 Ο Σύλλογος Τριτέκνων Χίου, καθώς και το Κοινωνικό Φροντιστήριο δεν θα λειτουργήσουν σήμερα λόγω της συμμετοχής στην απεργία για την αύξηση του ΦΠΑ στο 24%.
 • 11:50 Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με την i-paidi.gr και την υποστήριξη του ΚΕ.Δ.Υ. Χίου καλεί σε ομιλία με θέμα «Η αξία της διάγνωσης και την παρέμβασης στα παιδιά με ΔΕΠ – Υ», που θα γίνει την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου στις 5 μ.μ. στην αίθουσα «Μιχαήλ Βουρνούς» στην Περιφερειακή Ενότητα. Το θέμα θα αναπτύξουν οι Μαριάννα Λαγουμίδη, Πρόεδρος της i-paidi, Φρόσω Μπούτου, Μοριακή Βιολόγος και Ιωάννης Τσιροπινάς, Δ/ντής 7ου Δημοτικού Σχολείου Χίου.
 • 10:56 Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου εορτάζει με κάθε μεγαλοπρέπεια ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου Χιοπολίτου, στη γεννέτηρά του στο Πιτυός. Στις 7.30 π.μ. θα τελεστεί όρθος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώ στις 5.30 μ.μ. του Σαββάτου εσπερινός. Από το εκκλησιαστικό συμβούλιο θα προσφερθεί κέρασμα στους πιστούς και τις δύο ημέρες
 • 09:38 Οι συντάξεις Δεκεμβρίου όλων των Ταμείων θα καταβληθούν στα τέλη Νοεμβρίου και κάποιες αρχές Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα το Δημόσιο, το ΙΚΑ, το ΝΑΤ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου. Ο ΟΑΕΕ και ο ΟΓΑ την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου. Τα υπόλοιπα ταμεία του Υπουργείου Εργασίας και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου. Οι Επικουρικές Συντάξεις (ΕΤΕΑ) Δεκεμβρίου την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου. Με τη σύνταξη Δεκεμβρίου θα πιστωθεί η εφάπαξ επιστροφή των διαφορών στις εισφορές υγείας 4,5 ετών. Οι συνταξιούχοι θα δουν στους λογαριασμούς τους το επιπλέον ποσό που θα πιστωθεί μαζί με την τρέχουσα σύνταξη, χωρίς να απαιτείται κάποια αίτηση.
 • 06:35 Σήμερα Τετάρτη 22/11 αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγα σύννεφα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις,γενικά ασθενείς,ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-14οC.
 • 20:06 Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν έντεκα γονείς μαθητών απ' το νησί μας, που μετείχαν στις εφετινές πανελλαδικές εξετάσεις, ζητώντας την ακύρωση υπουργικής απόφασης με την οποία λόγω των σεισμών, που έπληξαν τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, οι μαθητές των νησιών αυτών μοριοδοτήθηκαν κατά διαφορετικό τρόπο. Οι γονείς που προσέφυγαν στο ανώτατο δικαστήριο,υποστηρίζουν ότι η υπουργική απόφαση, είναι αντίθετη στις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας, ενώ προσκρούει ευθέως σε βασικά άρθρα του Συντάγματος.
 • 19:44 Το Νομαρχιακό Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία «Ιωνες» πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, από τις οποίες αναδείχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, το οποίο συνεδρίασε και συστάθηκε σε Σώμα ως εξής: ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αγιασμάτη Μαρκέλλα, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ποδιά Ελένη, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ντούλου Πλουμή, ΤΑΜΙΑΣ Παβίτσου Χριστίνα, ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΟΡΟΣ: Χατζησιδερή Αναστασία, ΕΦΟΡΟΣ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ: Κουφοδόντη Ευτυχία ΕΦΟΡΟΣ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ: Πατελίδα Κατερίνα.
Custom Search
Τελευταία ενημέρωση: 22 Νοε 2017 - 14:42

alithia

Τετάρτη, 22 Νοέμβριος, 2017 - 14:54

Έναν ποιητή

Τρί, 07/11/2017 - 17:10

Κύριε, καθώς αμπόδιστος περιδιαβάζεις στα τρυφερά χειρόγραφα νέου ποιητή, μια αίσθηση σκορπιέται αγαλλίασης.

Μια βεβαιότητα ελπιδοφόρα αντρειώνει την ψυχή του κόσμου, πως το ψωμί και το κρασί της σωτηρίας δεν θα λείψει από τη γη.

Τούτος ο κόσμος των σαρκολατρών, τυράννων, εκμεταλλευτών, υλολατρών, φονιάδων, αφού σε πείσμα τους γεννά ακόμα πρωτοστάτες ανειρήνευτους, έχει το χρέος της ανάστασης εντός.

Κύριε ο λόγος «ήγγικεν η ώρα» να γενεί νυστέρι, να πετάξει μάτια πάνω του, στα κόκαλα ως ξυπνητήρι να χοχλάζει, να αλαλάζει.

Ω Κύριε, θέσε καρφί πικρό, τον αναστάντα λόγο, ανυποχώρητο, στο πέλμα. Πόνος η κάθε κίνηση καημού. Η δούλα ακινησία μας αιμορραγία να’ ναι τρόμου.

Τους φέροντες τα ρόδινα φτερά του «καλοζώ», του «ας μη σε νοιάζει», ευδόκησε να λησμονούν, πως τα επίπεδα της πίστης, της σοφίας, της επίγνωσης και της απαίτησης αθάνατα .

Αν κι ας προς ώραν, οι απάνθρωποι της κίβδηλης ζωής, βρίσκοντας αρεστά λάγνα τεχνάσματα φθοράς, κέρδισαν της συνείδησης το μούδιασμα.

Ηλιθιάσαμε και νεφελώσαμε. Γύρω μας η παράνοια πρησμένη, αφού η εγρήγορση του νου χύνεται σε λασπόνερα απεραντολογίας.

Μια χαύνωση κυοφορείται βολική, πως η κρεμάλα στήνεται για ξένους κι ας βλέπομε πως τα χεράκια που την ευτρεπίζουν... τα δικά μας, καθώς δένουνε ωραία γραβάτα το σχοινί στον τράχηλό μας.

Μη βλέπεις, μην ακούς μας λένε, μη μιλάς, μην αντιδράς, μόνο να ζεις ως όρισαν. Κι εσύ απορείς μη βλέποντας του τρόπου φως, μη βρίσκοντας του τόπου χρέος, συντροφιά με χοίρους.

Όταν ακούς λογιέσαι ύποπτος, δεν λένε που. Όταν συχνά πολύ κοιτάς περίεργος, δεν λεν γιατί. Όταν μιλάς παράξενος, δεν λεν σε ποιους. Αυτό το ‘χουνε καταργήσει με χρωματιστά πρωτόκολλα και χρυσοφόρους υπο-νόμους.

Μια η μεγάλη αρχή. Στητή κι αράγιστη δαιμονική καθέδρα: το είσαι ή δεν είσαι απ’ τους δικούς μας.

Κύριε, ως θωρείς όλα στρωτά, καλοβαλμένα κατά το συμφέρον. Η κοινωνία πλάθεται λαπάς. Ρέει χυλός ανάλατος η ιστορία. Οι μηχανές φορτίζουν τρέλα τους νευρώνες. Μισοσβησμένη, μισομεθυσμένη, κατακάθεται η συvείδηση.

Κι όμως δεν το κατάλαβαν. Τους γέλασες, τους ξέφυγε. Από της πολτοποίησης τα γρανάζια, της απάτης, της παγκοσμιοποίησης, πιο έξω ο ποιητής σου και προφήτης.

Όπως τον ιερό Αυγουστίνο κάποτε τον πρόσταξες «πάρε και διάβασε και ξύπνα», ω Κύριε, στα παραμιλητά, στα ξεφωνήματα των ποιητών δώσε και σήμερα εντολή να ιδούμε πως...

Το κρέας που δαγκάμε, το δικό μας. Ο αγέρας που αναπνέομε, η μπόχα τους. Τα κανακέματα που κάνομε, το κέφι τους. Η ζήλεια μας, η ευτυχία τους. Ο μαύρος ανταγωνισμός μας, το συμφέρον τους.

Ω Κύριε, έναν ποιητή. Χωρίς τον ποιητή ανύπαρκτοι τόποι και χρόνοι. Ο ποιητής έχει τα μάτια. Υψώνεται προφητικά και δείχνει. Με κίνδυνο να λιώσει, να διαλυθεί, δείχνει τον αίτιο.

Ένα ποιητή να καθορά, να μη φοβάται, Κύριε. Ο κάθε τόπος να’χει. Κι ας μην του δίνουνε τιμή κι αξία. Έναν ποιητή ...