Ροή Ειδήσεων:
 • 08:45 Εκδήλωση για τα ελευθέρια των νησιών, διοργανώνει η Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής και στην οποία συμμετέχουν οι Ομοσπονδίες Σωματείων Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής, Λήμνιακών Συλλόγων Αθήνας, οι Αδελφότητες Σαμίων, Ικαρίας, Ψαριανών καθώς και οι Σύλλογοι Οινουσσών και Αγιοευστρατίων την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στις 11:00 π.μ. στο πολυχώρο του Δήμου Αθηναίων «Άννα και Μαρία Καλουτά» που βρίσκεται επί της οδού Τιμοκρέοντος 6 Α , Νέος Κόσμος (όπισθεν Αγίου Σώστη).
 • 06:27 Το Σάββατο και την Κυριακή στη Χίο αναμένεται λιγοστή ηλιοφάνεια με αρκετή συννεφιά και διαστήματα βροχής.Οι άνεμοι θα πνέουν Ν/Α-Ν,γενικά ασθενείς,ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-18οC.
 • 23:53 Η ΕΠΣ Χίου ακολουθώντας την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, ανακοινώνει ότι σε όλους τους αγώνες των Πρωταθλημάτων το Σαββατοκύριακο 18-19/11/2017 θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των καταστροφικών πλημμυρών στην Αττική.
 • 21:22 Ελάχιστα προβλήματα δημιούργησε η χθεσινή νεροποντή αν εξαιρέσει κανείς την έτσι κι' αλλιώς τραγική κατάσταση στους σκηνίτες της ΒΙΑΛ. Δημιουργήθηκαν μόνο μερικά προβλήματα σε φρεάτια, που απεκατέστησε αμέσως η ΔΕΥΑΧ και σε ένα υπόγειο σπίτι στον Αφανή ναύτη του Βροντάδου, που έγινε άντληση υδάτων από την Πυροσβεστική.
 • 20:40 1300 ευρώ μηνιαίως από την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Αγίου Γεωργίου Βροντάδου θα ενοικιάσει ο Δήμος το... ταλαιπωρημένο κυρίως από την γραφειοκρατία κτίριο της Δασκαλόπετρας, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικούς σκοπούς. Την απόφαση πήρε η οικονομική Επιτροπή, υιοθετώντας πρόταση του Δημάρχου Χίου Μανώλη Βουρνού, που πρότεινε παράλληλα να διεξαχθεί Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για να ενταχθεί ως ένα ενιαίο σύνολο στον πολιτιστικό, ιστορικό ιστό της περιοχής.
 • 18:13 Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στις 11.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί τελετή υποδοχής των πρωτοετών σπουδαστών της Ακαδημίας Πλοιάρχων Οινουσσών. Αντίστοιχη τελετή θα γίνει στην Ακαδημία Μηχανικών την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου στις 12.00 μ.
 • 16:22 Η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΧ για το 2018, το τεχνικό πρόγραμμα έργων της επόμενης χρονιάς, ο προϋπολογισμός του Ομηρείου, η παραχώρηση ακινήτων από το Δήμο στη Μονομετοχική, το έργο της επέκτασης της οδού Χρήστου, αλλά και η συνεργασία μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας Β. Αιγαίου για τη μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας του Φραγκοβουνίου, είναι μερικά από τα 32 συνολικά θέματα που έχουν εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, που θα γίνει την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. στο Δημαρχείο.
 • 15:53 Στα πλαίσια του δεύτερου μέρους του 1ου Μουσικού Φεστιβάλ Χίου, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, στις 8.30 μ.μ. στο Ομήρειο Σολίστ διεθνούς φήμης από την Ευρώπη, την Αυστραλία και την Αμερική, θα συμπράξουν σε έργα Bach, Britten, Mozart, Beethoven, Messiaen, Xenaki και Κωνσταντινίδη - Συμμετέχει και η ηθοποιός Αυγουστίνα Λυκουρίνα (ελεύθερη είσοδος). Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, στις 9 μ.μ. στην Βιβλιοθήκη «Κοραής» ο Αργεντίνος κιθαρίστας Sebastian Pecznik, θα παρουσιάσει έργα Astor Piazzolla και Sebastian Pecznik διασκευασμένα για κιθάρα, όμποε και βιολί (με ελεύθερη είσοδο). Το Σάββατο, στο πλαίσιο του ίδιου φεστιβάλ, στο Ομήρειο, θα πραγματοποιηθεί συναυλία στις 9 μ.μ. με την The Underground Youth Orchestra και με συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου.
 • 14:42 Ποσότητα πορτοκαλιών και μανταρινιών θα διανείμει ο Δήμος Χίου από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, από τη Δευτέρα 20/11 και έως την Παρασκευή 24/11/2017 (εκτός εάν εξαντληθούν νωρίτερα τα προϊόντα). Δικαιούχοι είναι όλοι οι κάτοχοι ηλεκτρονικής κάρτας του Κοινωνικού Παντοπωλείου αλλά και όλοι οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ . Πληροφορίες, τηλ.: 2271043643 & 2271350054
 • 12:01 Το Σωματείο Αρτοποιών Χίου θα συμμετέχει στην παναιγιακή κινητοποίηση για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου και οι φούρνοι και τα πρατήρια άρτου θα παραμείνουν κλειστά. Οι καταναλωτές θα πρέπει την Τρίτη να προμηθευτούν ψωμί για δύο ημέρες.
 • 06:19 Στις εκλογές που έγιναν στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, μέλος του Δ.Σ. επανεξελέγη ο εφημέριος της Καλλιμασιάς πατ. Γεώργιος Κωνσταντίνου.
Custom Search
Τελευταία ενημέρωση: 18 Νοε 2017 - 08:53

alithia

Σάββατο, 18 Νοέμβριος, 2017 - 13:53

Επιτέλους "ακραίοι" και στη Χίο

Παρ, 16/06/2017 - 19:48

Το άκουσα, το διάβασα και καταχάρηκα!!

-Είμαστε, λέει, “ακραίοι” όσοι βρεθήκαμε στην Κεντρική Πλατεία της Χίου αργά το απόγευμα της Πέμπτης 15 Ιουνίου 2017.

   Προσωπικά αποδέχομαι τον χαρακτηρισμό. Επιτέλους (σκέπτομαι), και στο νησί μας παρουσιάστηκαν, σε κοινή θέα μάλιστα, “μια βαποριά “ακραίοι”!!

  Αυτό κάτι σημαίνει. Και ασφαλώς κάτι το προκάλεσε. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο.

   Ζώντας μια άκρως αφύσικη και ακραία κατάσταση-που μάλιστα μας επιβλήθηκε “ετσιθελικά” από ξένους και Έλληνες παράγοντες,- δεν γίνεται να παραμείνεις εσαεί απαθής, αδιάφορος, αραχτός και, πολύ περισσότερο, άπραγος. Κάτι πρέπει να κάνεις έστω και αν αυτό θεωρηθεί (από κάποιους) “ακραίο”, “ύποπτο”, έως και (δήθεν) “ρατσιστικό”.

  Είναι στη φύση του ανθρώπου η αντίδραση και η τάση αυτοπροστασίας έναντι κάθε κινδύνου, μικρού ή μεγάλου, υπαρκτού και δή ορατού δια γυμνού οφθαλμού ή φανταστικού και άρα αόρατου.

   Η συντριπτική πλειοψηφία των φιλήσυχων κατοίκων των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, από ετών, αλλά κυρίως τα δύο τελευταία χρόνια, βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν πρωτόγνωρο και σοβαρό κίνδυνο.

   ΄Ενα κίνδυνο όπως αυτός προκύπτει από τις συνεχείς και ανεξέλεγκτες μεγάλες ροές προσφύγων και μεταναστών που, εκκινώντας πλέον από κάθε γωνιά της Γης, διοχετεύονται στα νησιά μας μέσω Τουρκίας οργανωμένα και άκρως πιεστικά.

   Το πρόβλημα δεν έχει μία μόνο αιτία (π.χ. πόλεμος) ούτε και έναν δημιουργό. Είναι πολυπαραγοντικό και τεράστιο. Θα έχει σίγουρα μεγάλη διάρκεια. Τα συμφέροντα πολλά και, συνήθως μη ορατά πάντα από μας τους απλούς ανθρώπους.

  Οι στόχοι των “Μεγάλων” (ΗΠΑ, Ρωσίας, Ε.Ε., Τουρκίας) ανομολόγητοι αν και κάπως μπορούμε να τους φαντασθούμε ως υποψιασμένοι πολίτες.

   Ο μακροχρόνιος, τιμωρητικός και απάνθρωπος εγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών στα μικρά (εδαφικά και πληθυσμιακά) νησιά μας κρύβει μεγάλους και σοβαρούς κινδύνους. ΄Οσο φαντάζει (και είναι) δύσκολο έως αδύνατον να ανακόψουμε τις ροές προς τα πατρογονικά μας εδάφη, άλλο τόσο προβάλει επιτακτικό το χρέος μας (χρέος προς την Πατρίδα, τα παιδιά και τα εγγόνια μας), να δράσουμε έγκαιρα και σθεναρά με στόχο την αποσυμφόρηση των νησιών μας μέσω της σύντομης παραμονής σ΄αυτά προσφύγων και μεταναστών. Οι ό,ποιες συμφωνίες έγιναν “πίσω από την πλάτη μας”, πρέπει να ανατραπούν προτού είναι αργά.

  Οι αιρετοί μας, που εκλέχθηκαν από μας και μας εκπροσωπούν νόμιμα σε όλα τα επίπεδα, ίσως θα επιτύχουν κάτι περισσότερο και καλύτερο για τα συμφέροντα των νησιών μας αν έχουν τη στήριξη των Τοπικών Κοινωνιών. Προσωπικά εκτιμώ ότι, κινητοποιήσεις όπως αυτή της Πέμπτης καθώς και οι προηγούμενες, μπορούν να μετατραπούν σε ισχυρά ΟΠΛΑ στα χέρια των αιρετών μας για ό,ποιες “μάχες” δίνουν ή θα δώσουν εντός και εκτός Ελλάδας υπέρ των τοπικών συμφερόντων.

   Ακόμη και αν κάποιοι εκ των πρωτεργατών των σχετικών κινητοποιήσεων έχουν πολιτικές φιλοδοξίες ή σκέπτονται και δρουν υστερόβουλα, (κάτι που προσωπικά δεν αποκλείω), αυτό δεν αρκεί για να ακυρώσει τη θετική συμβολή κάθε μαζικής κινητοποίησης που, υπό προϋποθέσεις, αποκτά δυναμική στήριξης των τοπικών συμφερόντων.

   ΄Οσοι και ό,ποιοι δεν αντιλαμβάνονται αυτή την αλήθεια, μάλλον δεν μπορούν να δουν “πέρα από τη μύτη τους”.

   Ας χαιρετισθεί από όλους το γεγονός ότι, επιτέλους, και η Χίος απόκτησε τους “ΑΚΡΑΙΟΥΣ” της και μάλιστα εκατοντάδες έως χιλιάδες και όχι βέβαια κομματικά, ιδεολογικά ή πολιτικά ακραίους.

   ΄Αρα απόκτησε “ΟΠΛΑ” αποτελεσματικά για την απόκρουση κάθε τωρινού ή μελλοντικού κινδύνου και κάθε νέας απειλής, από όπου και αν αυτή προέρχεται.