Ροή Ειδήσεων:
 • 06:33 Αλλοι 109 μετανάστες - πρόσφυγες έφτασαν τα ξημερώματα στο νησί μας, 49 από τους οποίους διέσωσε το περιπολικό του Λιμεναρχείου, καθώς η ξύλινη βάρκα στην οποία είχαν επιβιβαστεί εξώκειλε στην Παναγία Οινουσσών. Τους υπόλοιπους 60, περισυνέλεξε από την θαλάσσια περιοχή της Αγίας Ελένης, το Φιλανδικό πλοίο της frontex.
 • 06:22 Με ενός λεπτού σιγή, στην μνήμη των θυμάτων στην Μάνδρα Αττικής, ξεκίνησε η συνεδρίαση του δημοτικού σύμβουλοι Χίου, το απόγευμα της Πέμπτης, με τον πρόεδρο του σώματος Γιάννη Γεωργιάδη να ανακοινώνει την συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού , για τους πληγέντες, στο ισόγειο του Δημαρχείου με την στήριξη του κοινωνικού φαρμακείου και του Ερυθρού Σταυρού. Ανάλογη πρωτοβουλία έχει ήδη αναλάβει και η ιματιοθήκη της Μητρόπολης Χίου.
 • 06:17 Κινούνται, που κινούνται όλα με ταχύτητα ... αραμπά, τώρα η δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ στο 18 "κολλάει" αν η έκταση θα είναι Δημόσια ή Δημοτική. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χίου, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έστειλε την προηγούμενη εβδομάδα επιστολή, ζητώντας να παραχωρηθεί έκταση στην περιοχή «18» του Αίπους για την δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ. Η απάντηση μας επ' αυτού είναι αρνητική, είπε ο Δήμαρχος, καθώς, όπως ανέφερε στο "18" υπάρχει αρκετή δημόσια έκταση.
 • 06:06 Ξεκάθαρος ως προς τις ενέργειες της δημοτικής αρχής στο θέμα της π. ΒΙΑΛ ήταν ο Μανώλης Βουρνούς, που τόνισε σε κριτική, που άσκησε ο Π. Λαμπρινούδης, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι έχει σταλεί εξώδικο, που ζητά σε ένα μήνα την εγκατάλειψη της π. ΒΙΑΛ από το Υπουργείο , συμπληρώνοντας ότι οι νομικές ενέργειες έχουν μια σειρά.
 • 05:59 Το ποσό των 3.200.000 ευρώ οφείλουν στην ΔΕΥΑΧ, συμπολίτες μας και επιχειρήσεις με τον Πρόεδρο της εταιρείας Παντελή Νεαμονίτη να αναφέρει ότι ούτε ένας δεν έκανε χρήση της ευνοϊκής διάταξης των 100 δόσεων , προκειμένου να ταχτοποιήσει τις οφειλές του. Το θέμα συζητήθηκε στο περιθώριο της τιμολογιακής πολιτικής τις εταιρείας που ήρθε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, στη χθεσινή του συνεδρίαση, με τον δήμαρχο Χίου να τονίζει ότι αρχικά οι οφειλές ξεπερνούσαν το ποσό των 4.000.000 ευρώ.
 • 05:49 Σήμερα Παρασκευή 24/11, καθώς και αύριο Σάββατο 25/11 στη Χίο αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγα σύννεφα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις,γενικά ασθενείς,ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-16οC. Αργά τη νύχτα και νωρίς το πρωί τα επίπεδα υγρασίας θα είναι υψηλά.
 • 19:52 Οπως ενημερώνει το Τελωνείο, την Τετάρτη το μεσημέρι, οι υπάλληλοι του, στα πλαίσια του επιχειρησιακού σχεδίου ελέγχων για καπνικά, κατάσχεσαν σε εταιρεία ταχυμεταφορών, αμέσως μετά την παραλαβή δέμα που περιείχε 3 κιλά χύμα καπνό. Το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων ανέρχεται στο ποσό των 1.001,92ευρώ. Ο παραλήπτης οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα με την διαδικασία του αυτόφωρου.
 • 19:51 Η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου θα προβάλει στις 8.30 μ.μ. την πολυβραβευμένη λατινοαμερικάνικη ταινία "Νερούδα" του Πάμπλο Λαραίν στο Ομήρειο.
 • 13:00 Το πόσο καλοί φορολογούμενοι πολίτες είναι οι Χιώτες για το κράτος, αποδεικνύεται ακόμη και στην παρούσα, παρατεταμένη περίοδο κρίσης, με βάση τα στοιχεία που παρουσιάζονται στον προϋπολογισμό, που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορούν τα έσοδα των κατά τόπους Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών, αφού όπως φαίνεται το "λίπος" των προηγούμενων χρόνων, που δεν είναι όμως ανεξάντλητο, βοηθάει ακόμα για να πληρώνουμε. Για το οικονομικό έτος 2016 η Δ.Ο.Υ. Χίου παρουσιάζει ένα ποσοστό εισπραξιμότητας επί των βεβαιωθέντων εσόδων (μείον τα διαγραφέντα), της τάξης του 61,57%, ενώ στη... γειτονιά μας η αντίστοιχη υπηρεσία της Μυτιλήνης έχει 42,12% και η Σάμος 53,54%.
 • 12:59 Για δεύτερη φορά, μέσα σε μια τριετία, «επαγγελματίες», όπως τους χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος των Πατρικών, Αργύρης Ρηγάκης, έκλεψαν καλώδια ρευματοδότησης γεώτρησης της περιοχής, τα οποία είναι κατασκευασμένα με χαλκό.Την προηγούμενη φορά πήραν, όπως είπε, 2.400 μέτρα καλωδίου από τη γεώτρησης άρδευσης, τώρα έκλεψαν – κατ’ εκτίμηση – 70 μέτρα από τη γεώτρηση ύδρευσης, που σημαίνει ότι οι 70 κάτοικοι των Πατρικών θα πρέπει να πηγαίνουν σε άλλο οικισμό για να προμηθεύονται πόσιμο νερό, ενώ η λάτρα τους θα γίνεται από τη γεώτρηση άρδευσης.
 • 12:59 Τροπολογία για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και το 2018 κατέθεσαν στη Βουλή οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης από τη Χίο, Χ. Αθανασίου από τη Λέσβο, Εμ. Κόνσολας, από τα Δωδεκάνησα και Αν. Δημοσχάκης από τον Έβρο.
Custom Search
Τελευταία ενημέρωση: 24 Νοε 2017 - 06:42

alithia

Παρασκευή, 24 Νοέμβριος, 2017 - 09:18

Γι' αυτό θα πάω να ψηφίσω

Πέμ, 09/11/2017 - 21:30

Είναι αργά, Πέμπτη βράδυ και η εκλογή θα γίνει Κυριακή. Ούτε ένα σποτ μέχρι τώρα που να ενημερώνει και να παρακινεί τους Δημοκρατικούς πολίτες να ψηφίσουν τον (την) επικεφαλή του νέου προοδευτικού φορέα. Έμαθα, όποιος ψηφίζει θα καταβάλει 3 ευρώ για να καλυφθούν τα αναγκαία έξοδα που απαιτεί αυτή η διαδικασία. Ίσως δεν υπάρχουν χρήματα. . . καλό σημάδι.

Εννέα υποψήφιοι δέχθηκαν να σχηματίσουν έναν ενιαίο φορέα κάτω από τους κανόνες και την επιτήρηση του καθηγητή Ν. Αλιβιζάτου. Στην ψηφοφορία αυτή καλούνται να ψηφίσουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, χωρίς αυτό να σημαίνει εκ μέρους τους καμία δέσμευση ή εγγραφή τους στο νέο πολιτικό φορέα. 

Πρωτόγνωρη διαδικασία, καλό ξεκίνημα. Να θυμάστε, στο μέλλον και άλλα κόμματα θα επιλέγουν έτσι τον πρόεδρό τους. Αυτά για τα διαδικαστικά.

Δυο λόγια όπως τα αισθάνομαι. Κατ΄ αρχή θέλω να πιστεύω ότι η Κυριακή 12 Νοεμβρίου θα είναι η απαρχή της επιστροφής μας στην κανονικότητα. Αυτοί οι άνθρωποι που μας κυβερνούν δεν μπορούν στο κανονικό, δεν το θέλουν. Το φώναζαν άλλωστε «Ή αυτοί ή εμείς». Είναι διαφορετικοί οι άνθρωποι, με άλλες πολιτικές ιδεοληψίες και αντιλήψεις.

 Από τον εμφύλιο ζούμε ένα μύθο, το μύθο της αριστεράς. Τον ζήσαμε και μέσα στο ΠΑΣΟΚ με τις «αριστερές τάσεις» και «αριστερές πρωτοβουλίες», με τους αχόρταγους συνδικαλιστές και τις συντεχνίες τους. Ευτυχώς είχαμε μεγάλους και άξιους ηγέτες διαφορετικά θα είχαμε φαινόμενα ΣΥΡΙΖΑ. Με το αφήγημα «το Έθνος μας το πάντα αδικημένο από τους ισχυρούς της Δύσης, καταφέρνει να μένει αδούλωτο χάρις στον αντιστασιακό Έλληνα που ο τράχηλος του ζυγό δεν υπομένει», έτσι πορευτήκαμε και μεγαλώσαμε. Μεθερμηνευόμενο εντέχνως, όλα τα καλά αριστερά, όλα τα κακά δεξιά.

Βέβαια την αριστερά δεν την είχαμε δει να κυβερνά. Μόνο να διαμαρτύρεται και να απαιτεί. Τώρα που κυβερνούν, διαπιστώνουμε πόσο απέχουν τα λόγια από τις πράξεις. Αριστερά θέλαμε, αριστερά ζούμε. «Αυταπάτες» είχανε, είπαν. Κι όμως παρά τις «κωλοτούμπες» το παραμύθι τους τελείωσε ως ένα ακόμη παραμύθι του «Γυμνού Βασιλιά».

Χάσαμε χρόνο, χάσαμε χρήμα ναι, μα ήταν αναγκαίο πολιτικό μάθημα για την εθνική μας προσγείωση. Το πληρώσαμε. Κάποτε θα το πληρώναμε.

Αυτά μέχρι σήμερα.

Τώρα την Κυριακή καλείται ο δημοκρατικός λαός να κερδίσει το στοίχημα δίνοντας το μαζικό του παρών, εκλέγοντας τον (την) επικεφαλή της Δημοκρατικής Παράταξης.  Μόνο μια ισχυρή κεντρώα δύναμη μπορεί να εγγυηθεί την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας. Αυτό έχει αποδειχθεί σ’ όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου και πρωτίστως έχει αποδειχθεί στη χώρα μας. Γιατί το Κέντρο φέρει μετριοπάθεια και ισορροπία στο πολιτικό σύστημα που είναι απαραίτητη ανάμεσα στα άκρα. Ο ρόλος του κέντρου δεν είναι δεύτερος, ούτε συμπληρωματικός. Είναι πρωταγωνιστικός και απαραίτητος. Είναι η φωνή της λογικής και του αυτονόητου, που σήμερα μας λείπει.

Ούτε άγονες αντιπαραθέσεις, με τους δεξιούς να λένε «ο εχθρός είναι το κράτος» και τους αριστερούς «το κράτος είναι η λύση». Το κέντρο θα ζητούσε το αυτονόητο, συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, εκμεταλλευόμενο τις αγορές και καθοδηγούμενο από το δημόσιο συμφέρον.

Ο τρίτος δρόμος είναι η μόνη ολοκληρωμένη πρόταση στο κατώφλι του 21ου αιώνα. Η ιστορική κεντρώα προοδευτική παράταξη είναι υποχρεωμένη να ανανεώνεται διαρκώς, με γνώμονα το Εθνικό συμφέρον.

Γι αυτό θα πάω να ψηφίσω.

Νίκος Δανιήλ Γεωργούλης