Ροή Ειδήσεων:
 • 08:45 Εκδήλωση για τα ελευθέρια των νησιών, διοργανώνει η Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής και στην οποία συμμετέχουν οι Ομοσπονδίες Σωματείων Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής, Λήμνιακών Συλλόγων Αθήνας, οι Αδελφότητες Σαμίων, Ικαρίας, Ψαριανών καθώς και οι Σύλλογοι Οινουσσών και Αγιοευστρατίων την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στις 11:00 π.μ. στο πολυχώρο του Δήμου Αθηναίων «Άννα και Μαρία Καλουτά» που βρίσκεται επί της οδού Τιμοκρέοντος 6 Α , Νέος Κόσμος (όπισθεν Αγίου Σώστη).
 • 06:27 Το Σάββατο και την Κυριακή στη Χίο αναμένεται λιγοστή ηλιοφάνεια με αρκετή συννεφιά και διαστήματα βροχής.Οι άνεμοι θα πνέουν Ν/Α-Ν,γενικά ασθενείς,ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-18οC.
 • 23:53 Η ΕΠΣ Χίου ακολουθώντας την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, ανακοινώνει ότι σε όλους τους αγώνες των Πρωταθλημάτων το Σαββατοκύριακο 18-19/11/2017 θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των καταστροφικών πλημμυρών στην Αττική.
 • 21:22 Ελάχιστα προβλήματα δημιούργησε η χθεσινή νεροποντή αν εξαιρέσει κανείς την έτσι κι' αλλιώς τραγική κατάσταση στους σκηνίτες της ΒΙΑΛ. Δημιουργήθηκαν μόνο μερικά προβλήματα σε φρεάτια, που απεκατέστησε αμέσως η ΔΕΥΑΧ και σε ένα υπόγειο σπίτι στον Αφανή ναύτη του Βροντάδου, που έγινε άντληση υδάτων από την Πυροσβεστική.
 • 20:40 1300 ευρώ μηνιαίως από την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Αγίου Γεωργίου Βροντάδου θα ενοικιάσει ο Δήμος το... ταλαιπωρημένο κυρίως από την γραφειοκρατία κτίριο της Δασκαλόπετρας, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικούς σκοπούς. Την απόφαση πήρε η οικονομική Επιτροπή, υιοθετώντας πρόταση του Δημάρχου Χίου Μανώλη Βουρνού, που πρότεινε παράλληλα να διεξαχθεί Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για να ενταχθεί ως ένα ενιαίο σύνολο στον πολιτιστικό, ιστορικό ιστό της περιοχής.
 • 18:13 Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στις 11.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί τελετή υποδοχής των πρωτοετών σπουδαστών της Ακαδημίας Πλοιάρχων Οινουσσών. Αντίστοιχη τελετή θα γίνει στην Ακαδημία Μηχανικών την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου στις 12.00 μ.
 • 16:22 Η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΧ για το 2018, το τεχνικό πρόγραμμα έργων της επόμενης χρονιάς, ο προϋπολογισμός του Ομηρείου, η παραχώρηση ακινήτων από το Δήμο στη Μονομετοχική, το έργο της επέκτασης της οδού Χρήστου, αλλά και η συνεργασία μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας Β. Αιγαίου για τη μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας του Φραγκοβουνίου, είναι μερικά από τα 32 συνολικά θέματα που έχουν εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, που θα γίνει την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. στο Δημαρχείο.
 • 15:53 Στα πλαίσια του δεύτερου μέρους του 1ου Μουσικού Φεστιβάλ Χίου, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, στις 8.30 μ.μ. στο Ομήρειο Σολίστ διεθνούς φήμης από την Ευρώπη, την Αυστραλία και την Αμερική, θα συμπράξουν σε έργα Bach, Britten, Mozart, Beethoven, Messiaen, Xenaki και Κωνσταντινίδη - Συμμετέχει και η ηθοποιός Αυγουστίνα Λυκουρίνα (ελεύθερη είσοδος). Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, στις 9 μ.μ. στην Βιβλιοθήκη «Κοραής» ο Αργεντίνος κιθαρίστας Sebastian Pecznik, θα παρουσιάσει έργα Astor Piazzolla και Sebastian Pecznik διασκευασμένα για κιθάρα, όμποε και βιολί (με ελεύθερη είσοδο). Το Σάββατο, στο πλαίσιο του ίδιου φεστιβάλ, στο Ομήρειο, θα πραγματοποιηθεί συναυλία στις 9 μ.μ. με την The Underground Youth Orchestra και με συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου.
 • 14:42 Ποσότητα πορτοκαλιών και μανταρινιών θα διανείμει ο Δήμος Χίου από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, από τη Δευτέρα 20/11 και έως την Παρασκευή 24/11/2017 (εκτός εάν εξαντληθούν νωρίτερα τα προϊόντα). Δικαιούχοι είναι όλοι οι κάτοχοι ηλεκτρονικής κάρτας του Κοινωνικού Παντοπωλείου αλλά και όλοι οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ . Πληροφορίες, τηλ.: 2271043643 & 2271350054
 • 12:01 Το Σωματείο Αρτοποιών Χίου θα συμμετέχει στην παναιγιακή κινητοποίηση για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου και οι φούρνοι και τα πρατήρια άρτου θα παραμείνουν κλειστά. Οι καταναλωτές θα πρέπει την Τρίτη να προμηθευτούν ψωμί για δύο ημέρες.
 • 06:19 Στις εκλογές που έγιναν στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, μέλος του Δ.Σ. επανεξελέγη ο εφημέριος της Καλλιμασιάς πατ. Γεώργιος Κωνσταντίνου.
Custom Search
Τελευταία ενημέρωση: 18 Νοε 2017 - 08:53

alithia

Σάββατο, 18 Νοέμβριος, 2017 - 14:04

Γι' αυτό θα πάω να ψηφίσω

Πέμ, 09/11/2017 - 21:30

Είναι αργά, Πέμπτη βράδυ και η εκλογή θα γίνει Κυριακή. Ούτε ένα σποτ μέχρι τώρα που να ενημερώνει και να παρακινεί τους Δημοκρατικούς πολίτες να ψηφίσουν τον (την) επικεφαλή του νέου προοδευτικού φορέα. Έμαθα, όποιος ψηφίζει θα καταβάλει 3 ευρώ για να καλυφθούν τα αναγκαία έξοδα που απαιτεί αυτή η διαδικασία. Ίσως δεν υπάρχουν χρήματα. . . καλό σημάδι.

Εννέα υποψήφιοι δέχθηκαν να σχηματίσουν έναν ενιαίο φορέα κάτω από τους κανόνες και την επιτήρηση του καθηγητή Ν. Αλιβιζάτου. Στην ψηφοφορία αυτή καλούνται να ψηφίσουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, χωρίς αυτό να σημαίνει εκ μέρους τους καμία δέσμευση ή εγγραφή τους στο νέο πολιτικό φορέα. 

Πρωτόγνωρη διαδικασία, καλό ξεκίνημα. Να θυμάστε, στο μέλλον και άλλα κόμματα θα επιλέγουν έτσι τον πρόεδρό τους. Αυτά για τα διαδικαστικά.

Δυο λόγια όπως τα αισθάνομαι. Κατ΄ αρχή θέλω να πιστεύω ότι η Κυριακή 12 Νοεμβρίου θα είναι η απαρχή της επιστροφής μας στην κανονικότητα. Αυτοί οι άνθρωποι που μας κυβερνούν δεν μπορούν στο κανονικό, δεν το θέλουν. Το φώναζαν άλλωστε «Ή αυτοί ή εμείς». Είναι διαφορετικοί οι άνθρωποι, με άλλες πολιτικές ιδεοληψίες και αντιλήψεις.

 Από τον εμφύλιο ζούμε ένα μύθο, το μύθο της αριστεράς. Τον ζήσαμε και μέσα στο ΠΑΣΟΚ με τις «αριστερές τάσεις» και «αριστερές πρωτοβουλίες», με τους αχόρταγους συνδικαλιστές και τις συντεχνίες τους. Ευτυχώς είχαμε μεγάλους και άξιους ηγέτες διαφορετικά θα είχαμε φαινόμενα ΣΥΡΙΖΑ. Με το αφήγημα «το Έθνος μας το πάντα αδικημένο από τους ισχυρούς της Δύσης, καταφέρνει να μένει αδούλωτο χάρις στον αντιστασιακό Έλληνα που ο τράχηλος του ζυγό δεν υπομένει», έτσι πορευτήκαμε και μεγαλώσαμε. Μεθερμηνευόμενο εντέχνως, όλα τα καλά αριστερά, όλα τα κακά δεξιά.

Βέβαια την αριστερά δεν την είχαμε δει να κυβερνά. Μόνο να διαμαρτύρεται και να απαιτεί. Τώρα που κυβερνούν, διαπιστώνουμε πόσο απέχουν τα λόγια από τις πράξεις. Αριστερά θέλαμε, αριστερά ζούμε. «Αυταπάτες» είχανε, είπαν. Κι όμως παρά τις «κωλοτούμπες» το παραμύθι τους τελείωσε ως ένα ακόμη παραμύθι του «Γυμνού Βασιλιά».

Χάσαμε χρόνο, χάσαμε χρήμα ναι, μα ήταν αναγκαίο πολιτικό μάθημα για την εθνική μας προσγείωση. Το πληρώσαμε. Κάποτε θα το πληρώναμε.

Αυτά μέχρι σήμερα.

Τώρα την Κυριακή καλείται ο δημοκρατικός λαός να κερδίσει το στοίχημα δίνοντας το μαζικό του παρών, εκλέγοντας τον (την) επικεφαλή της Δημοκρατικής Παράταξης.  Μόνο μια ισχυρή κεντρώα δύναμη μπορεί να εγγυηθεί την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας. Αυτό έχει αποδειχθεί σ’ όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου και πρωτίστως έχει αποδειχθεί στη χώρα μας. Γιατί το Κέντρο φέρει μετριοπάθεια και ισορροπία στο πολιτικό σύστημα που είναι απαραίτητη ανάμεσα στα άκρα. Ο ρόλος του κέντρου δεν είναι δεύτερος, ούτε συμπληρωματικός. Είναι πρωταγωνιστικός και απαραίτητος. Είναι η φωνή της λογικής και του αυτονόητου, που σήμερα μας λείπει.

Ούτε άγονες αντιπαραθέσεις, με τους δεξιούς να λένε «ο εχθρός είναι το κράτος» και τους αριστερούς «το κράτος είναι η λύση». Το κέντρο θα ζητούσε το αυτονόητο, συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, εκμεταλλευόμενο τις αγορές και καθοδηγούμενο από το δημόσιο συμφέρον.

Ο τρίτος δρόμος είναι η μόνη ολοκληρωμένη πρόταση στο κατώφλι του 21ου αιώνα. Η ιστορική κεντρώα προοδευτική παράταξη είναι υποχρεωμένη να ανανεώνεται διαρκώς, με γνώμονα το Εθνικό συμφέρον.

Γι αυτό θα πάω να ψηφίσω.

Νίκος Δανιήλ Γεωργούλης