Ροή Ειδήσεων:
 • 18:02 Την Κυριακή 2 Απριλίου στις 9:30 π.μ. θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Παναγίας Ερειθιανής, το καθιερωμένο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κατά καιρούς θανόντων Ευεργετών, δωρητών και μελών της ΠΕΚΕΒ.
 • 16:18 Με 6 θέματα στην ημερήσια διάταξή του θα συνεδριάσει τη Δευτέρα στις 7 μ.μ. το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου, το οποίο μεταξύ άλλων θα συζητήσει για τις προτάσεις που θα υποβληθούν στο Υπουργείο Τουρισμού για προώθηση των νησιών που δέχθηκαν τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές καθώς και για τις επιχειρηματικές αποστολές με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία.
 • 15:57 Το Παράρτημα Αν. Αιγαίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Εφοριακώ Λέσβου – Χίου και την Ένωση Ελεύθερων Επαγγελματιών & Φοροτεχνικών Χίου πραγματοποιούν την Πέμπτη 6 Απριλίου στην 1 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Ελληνικό Κάστρο», Φορολογικό Σεμινάριο με θέμα: " Φορολογία Εισοδήματος Νομικών & Φυσικών Προσώπων" - Αλλαγές με Νόμους 4374/2016 & 4446/2016 - Αλλαγές σε Φορολογικά Έντυπα.Το θέμα θα εισηγηθεί ο Χρήστος Γιαννόπουλος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων- επιτ. Γενικός Διευθυντής Φορολογικού Ελέγχου Υπουργείου Οικονομικών και η είσοδος είναι ελεύθερη.
 • 15:40 Και μέσω του Ράδιο «Α» ο Αντιδήμαρχος, Νίκος Καρασούλης, προέτρεψε τους έχοντες δεσποζόμενα ζώα να τα καταγράψουν στο μητρώο που δημιουργεί ο Δήμος, προειδοποιώντας ότι αν αυτό δε γίνει μέχρι τις 30 Απρίλη, το πρόστιμο που μπορεί να τους επιβληθεί, φτάνει στα 300 ευρώ.Η κατάθεση των εγγράφων ( Φωτοτυπία Βιβλιαρίου του ζώου - Αντίγραφο του πιστοποιητικού ηλεκτρονικής σήμανσης και καταχώρησης του ζώου - Πιστοποιητικό στείρωσης, εφόσον το ζώο είναι στειρωμένο) γίνεται στη Δ/νση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Χίου (Βενιζέλου 75) και στα περιφερειακά ΚΕΠ.
 • 15:08 Με πτήση του ΕΚΑΒ αναμένεται να μεταφερθεί στην Αθήνα 29 χρονος Σύρος πρόσφυγας, που στις 2.00 μ.μ. μεταφέρθηκε στο Σκυλίτσειο με σοβαρά εγκαύματα στο 85% του σώματος του. Ο Σύρος, που βρίσκεται λίγες μόνο μέρες στη ΒΙΑΛ, καθώς απ' τα στοιχεία προκύπτει ότι έφτασε παράνομα στο νησί μας στις 23 Μαρτίου, έριξε στο σώμα του εύφλεκτο υγρό και στη συνέχεια έβαλε φωτιά με αναπτήρα. Στον πανικό που ακολούθησε και στην προσπάθεια των Αστυνομικών, που καλέστηκαν να σβήσουν την φωτιά, 33 χρονος Αστυνομικός τραυματίστηκε στα χέρια στο πρόσωπο, το λαιμό και τα χέρια σε ποσοστό 5%. μεταφέρθηκε και αυτός στο Σκυλίτσειο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
 • 15:00 Τοποθετήθηκε νέα Διοικητής στο Νοσοκομείο Χίου. Σύμφωνα με την απόφαση στη θέση της μέχρι σήμερα Αναπληρώτριας Ελένης Βουτιέρου, αναλαμβάνει η Ελένη Κανταράκη,η οποία είναι Προϊσταμένη Νοσηλεύτρια σε Νοσοκομείο της Πάτρας, απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
 • 14:21 Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) ανακοινώνει ότι από την Παρασκευή 07.04.2017 θα καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα στους τακτικά επιδοτούμενους άνεργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας, ενώ την ίδια μέρα θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά θα καταβάλλονταν από 07.04.2017 μέχρι και 23.04.2017. Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη Διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.
 • 13:13 Συνεχίζονται κάθε 1η Κυριακή του μήνα στις 11.00 π.μ. οι περιηγήσεις στο κτήμα Αντουάνικο από τον διπλωματούχο ξεναγός Θωμά Καραμουσλή. Θυμίζουμε ότι το Αντουάνικο βραβεύτηκε από την Europa Nostra για την εξαιρετική αποκατάστασή του, βρίσκεται στον Κάμπο, στην οδό Αγίου Μηνά 81.
 • 08:49 Το Μουσικό Σχολείο Χίου διοργανώνει διήμερο μουσικών εκδηλώσεων την Τρίτη 4 και την Τετάρτη 5 Απριλίου, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου, στις 8.00 μ.μ.
 • 08:46 Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου συμμετέχει για τρίτη συνεχομένη χρονιά στην πανελλήνια εθελοντική δράση καθαρισμού «Let’s Do It Greece» η οποία θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδικά την Κυριακή 2 Απριλίου. Στα πλαίσια της δράσης αυτής και σε συνεργασία με το «Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού» πρόκειται να πραγματοποιηθεί εθελοντικός καθαρισμός στον Βόρειο Λιμενοβραχίονα, από το «Μπούρτζι» έως τον Πράσινο Φανό, την Κυριακή στις 10:30 π.μ..
 • 06:48 Αυτοί τη φορά ήρθαν στο σωστό σημείο. Στο λιμάνι. Προοδεύει η... τεχνολογία. Έτσι σήμερα στις 5.00 π.μ. 48 μετανάστες - πρόσφυγες επιβαίνοντες φουσκωτής λέμβου, έφτασαν μέχρι την είσοδο του λιμανιού, προερχόμενοι απ' την Τουρκία. Στην προβλήτα, όπου και αποβιβάστηκαν, τους ρυμούλκησε περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου. Εκτός των 48, άλλοι 15 (σύνολο 63) εντοπίστηκαν στη νησίδα Παναγιά των Οινουσσών.
Custom Search
Τελευταία ενημέρωση: 30 Μαρ 2017 - 22:53

alithia

Πέμπτη, 30 Μάρτιος, 2017 - 23:14

Χίος: Προσβολή στην επιστήμη και τη ζωή!

Πέμ, 16/02/2017 - 11:47

Παρασκευή μεσάνυχτα στην Παθολογική Κλινική του Σκυλίτσειου. Δωμάτιο 5.

Η μυρουδιά του ζεστού αέρα, των φαρμάκων, της αρρώστιας και της δυστυχίας ανακατεύονται με την εγκατάλειψη του κτιρίου, την αγωνία του εφημερεύοντος ιατρού και των ελάχιστων νοσηλευτών και φτιάχνουν μια εικόνα τραγική.

 Τα κρεβάτια όλα γεμάτα. Οι περισσότεροι ασθενείς είναι γέροντες. Κορμιά που έχουν περάσει μέσα από τις ταλαιπωρίες της ζωής κατέληξαν άλλα άρρωστα και άλλα να ζουν τις τελευταίες τους στιγμές, μέσα σε ένα χώρο που θυμίζει παρακμιακό ξενοδοχείο 5ης κατηγορίας.

 Ξαπλώσαμε την ετοιμοθάνατη γιαγιά στο μεσαίο κρεβάτι. Ο νοσοκόμος έφυγε να φέρει ένα σεντόνι.

Ξαφνικά χαλασμός! Ένα παράθυρο άνοιξε μόνο του και παγωμένος αέρας ξεχύθηκε μέσα στο δωμάτιο. Στο μέσα κρεβάτι μία κυρία σπαρτάραγε (κυριολεκτώ) από ρίγη πυρετού.

Η πόρτα του δωματίου έκλεισε με πάταγο και σφήνωσε! Από μέσα το πόμολο ήταν ανύπαρκτο. Ακούσαμε απ’ έξω το νοσοκόμο που προσπαθούσε να την ανοίξει. Αδύνατον! Κάποιος τελικά την κλώτσησε δυνατά κι άνοιξε διάπλατα. Ανακούφιση!

Κλείσαμε το παράθυρο. Μου είπαν πως όλα τα είχαν αλλάξει πριν από δέκα χρόνια. Πεταμένα λεφτά ως συνήθως! Το συγκρατούσαν μόλις δύο μεντεσέδες.

Σε λίγο ξανάνοιξε και πάλι με πάταγο. Βλέπεις ο βοριάς δε σέβεται αρρώστους ούτε υπολογίζει κακότεχνα κουφώματα που προσπαθούν να αντισταθούν στο πέρασμά του. Θα μου πεις αφού δεν τους σέβονται κάποιοι συνάνθρωποί τους εκείνον τι τον νοιάζει; Πήραμε το σιδερένιο πανωκέφαλο ενός κρεβατιού που ήταν αφημένο στην άκρη του δωματίου και το σφηνώσαμε πίσω από το σώμα ενός καλοριφέρ που ήταν κάτω από το παράθυρο. Προσωρινά το συγκρατήσαμε να μην ξανανοίξει.

…Σήμερα Τρίτη. Η γιαγιά έχει φύγει παρά τις μεγάλες προσπάθειες των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού τους οποίους ευχαριστούμε.

 Φεύγοντας από την Παθολογική του Σκυλίτσειου θυμάμαι τη δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος για την επισκευή της Παθολογικής που χάθηκε και αναρωτιέμαι γιατί;

Αναλογίζομαι τις δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας κυρίου Πολάκη που με καμάρι στην ΤV μας έλεγε πως τα νοσοκομεία έχουν πλεόνασμα χρημάτων και προβληματίζομαι γιατί δεν επισκευάζεται με αυτά η παλιά πτέρυγα της Χειρουργικής για να μεταφερθεί εκεί η Παθολογική και να νοσηλεύονται σε ανθρώπινο περιβάλλον οι άνθρωποί μας, αλλά και να εργάζεται το νοσηλευτικό προσωπικό σε αυτό.

Αναρωτιέμαι πώς ανεχόμαστε όλοι οι Χιώτες να φιλοξενούμαστε ασθενείς σε ένα παρακμιακό χώρο. Η απάντηση είναι εύκολη. Τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε άρρωστοι, ανήμποροι, δυστυχείς και οικονομικά εξαθλιωμένοι; Μα να διαμαρτυρηθούμε και να κάνουμε το λιγότερο τουλάχιστον.

Είναι ντροπή για όσους διαχειρίζονται την τύχη του χώρου αυτού που υπηρετεί τον άρρωστο άνθρωπο, διακρίνεται για την επιστημοσύνη των εργαζομένων του, στον οποίο φιλοξενούνται τρεις κλινικές (παθολογική, πνευμονολογική και νευρολογική) και είναι καθημερινά γεμάτες από ασθενείς συμπολίτες μας, να ανέχονται την τραγική ξενοδοχειακή του κατάσταση.

 Ποιοι φταίνε κύριε Πολάκη, κύριε Μιχαηλίδη κύριε Μηταράκη, κυρία Καλογήρου, κύριε Κάρμαντζη, κύριε Βουρνού και κυρία Βουτιέρου για τη κατάσταση αυτή και τι ενέργειες κάνατε για να απαλλαγούν οι Χιώτες από την κατάντια του χώρου της Παθολογικής Κλινικής;

Θα θέλαμε μια απάντησή σας, όλοι οι Χιώτες! Σας αφορά όλους το θέμα και θα έπρεπε να είναι η προτεραιότητα όλων των στόχων σας. Επείγει η αποκατάσταση του προβλήματος που αποτελεί προσβολή στον χιώτικο ανθρώπινο πόνο.