Χίος, Σάββατο 24 Φεβρουαρίου

Η μαγεία της ελληνικής γλώσσας

Τετ, 11/05/2016 - 18:27

Η ελληνική γλώσσα έχει επηρεάσει ανά τους αιώνες πολλές άλλες γλώσσες τόσο στην πολιτική όσο και σε επιστημονικούς όρους, στη φιλοσοφία, στο θέατρο και γενικά σε όλους τους τομείς στους οποίους είχε προηγηθεί η κοινωνική «ύπαρξη». Η αγγλοσαξωνική γλώσσα έχει περί τους 166.000 λεξίτυπους, ενώ η Ελληνική περιλαμβάνει τουλάχιστον 2.000.000, κατά την Δ/ντρια του TLG κ. Μαρία Παντελιά. Με λίγα λόγια μπορείς να εκφράσεις μια σου σκέψη χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό ’’απείρου’’ αριθμού λέξεων. Μαγεία λοιπόν της ελληνικής γλώσσας. Είναι μοναδική στο να δημιουργεί σύνθετες λέξεις με απίστευτο αριθμό δυνατοτήτων χρήσεως, πολλαπλασιάζοντας καταπληκτικά το λεξιλόγιο.

 Την πλούσια λοιπόν Ελληνική γλώσσα χρόνια τώρα το πολιτικό κατεστημένο επιχείρησε και κατόρθωσε να την καπηλευθεί, εκμεταλλευόμενο και την αφέλειά μας. Προ μηνών είχαμε την μετονομασία της τρόικας σε θεσμούς και των μνημονίων σε συμφωνίες. Φέτος τα προληπτικά μέτρα ονομάστηκαν σε μηχανισμούς. Παλαιότερα ονομάσανε το χθες σε σήμερα, το αύριο σε μεθαύριο, το άσπρο σε μαύρο, και το ναι σε όχι. Δυστυχώς όμως όπως πάντα συνέβαινε ο τελικός λογαριασμός και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο δυσβάσταχτο, με άγρια φοροεπιδρομή στην τσέπη του Έλληνα πολίτη. Το ερωτηματικό για το πόσο αντέχει ο τράχηλος του δυστυχούς Έλληνα μετατίθεται για τις ….ελληνικές καλένδες. Άγνωστο πως μπορεί να είναι το αύριό μας. Οι κόκκινες γραμμές, ουκ ολίγες φορές, ξεπεράστηκαν. Η αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει από τον Νοέμβριο του 2015. Δυστυχώς οι πολιτικές μαγείες, οι σκόπιμες ή μη καθυστερήσεις και ιδεοληψίες είχαν πάντα το ίδιο αρνητικό αποτέλεσμα.

Κατά την ταπεινή μου άποψη οι παθογένειες του σαθρού πελατειακού κράτους πρέπει να παταχθούν. Οι επικοινωνιολόγοι, οι λογοπαίχτες και συμβουλάτορες των πολιτικών πέτυχαν το ακατόρθωτο για μια ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια. Κατόρθωσαν να πείσουν τους ολίγους ( 300 ) για να κοροϊδέψουν, να εξαπατήσουν και να παραγκωνίσουν τους πολλούς, που μάχονται αδίκως για τον επιούσιο των παιδιών τους. Οδοστρωτήρες τα μνημόνια που με εξοντωτικούς νόμους συνθλίβουν τους μικρούς, τους μικρομεσαίους και τους δυστυχείς συνταξιούχους.

 Οδήγησαν την κοινωνία στην εξαθλίωση και τον υγιή ιστό της ( νεολαία ) στα κρεματόρια της ευρωπαϊκής φάμπρικας, αφού η ισοπεδωμένη κοινωνία έχει στραγγιχτεί και δεν έχει πλέον τίποτε άλλο να δώσει. Όλος αυτός ο παραγωγικός εργατικός και επιστημονικός μηχανισμός, που παράγει πλούτο και δημιουργεί θέσεις εργασίας που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας οδηγείται στην εξορία και την «προσφυγιά». Φαίνεται ότι ακόμη δεν είδαμε τίποτε, γιατί τα αυτοματικο – ποιημένα μέτρα που με ψιλά γράμματα γράφτηκαν δεν έγιναν ακόμη «κατανοητά» από τα «θύματα». Τα δύσκολα έπονται, όσο και αν λυσσαλέα από τα τηλεοπτικά παράθυρα προσπαθούν να μας πείσουν για τις μεγάλες επιτυχίες. Η εμπιστοσύνη πλέον χάθηκε απ’ όλους τους ψηφοφόρους προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τούτο είναι πολύ λυπηρό. Ήρθε φαίνεται ο καιρός να αλλάξουν ρότα αν θέλουν να τους πιστέψει αυτός ο απείθαρχος και δυσδιοίκητος κατά τα άλλα λαός. Ένας λαός παράδοξος, ατίθασος, περίεργος, ημίκαλος και ημίκακος, αβεβαίων διαθέσεων εγωπαθής και σοφόμωρος, που κόπτετε την μία στιγμή για την αλήθεια και την άλλη μισεί τον αρνούμενο να υπηρετήσει το ψεύδος.

 

Ηρακλής Βούλτσος

 Αντ/γος ε.α. και τέως Γεν. Γραμ. Δήμου Ερμούπολης

 

 10 Μαΐου 2016

 

 

 

 

Άλλες απόψεις: Του Ηρακλή Βούλτσου