Ροή Ειδήσεων:
 • 12:10 Στο Νοσοκομείο νοσηλεύεται από χθες το βράδυ 11μηνο βρέφος, που η μητέρα του Αφγανικής καταγωγής καταγγέλλει ότι βιάστηκε από τον πατέρα του. Οι γιατροί διαπίστωσαν ενδείξεις κακοποίησης, αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις πριν αποφανθεί ιατροδικαστής, αφού η κάκωση ενδεχόμενα να οφείλεται σε παθολογικούς λόγους. Η οικογένεια των Αφγανών έχει ζητήσει άσυλο στη χώρα μας και ζεί εκτός ΒΙΑΛ.
 • 09:53 O μύθος που περιγράφει την μονομαχία του Ωρίωνα και της θεάς ΄Αρτεμις στο βουνό Πελινναίο, έδωσε στην Χίο την πρώτη θέση στον διεθνή διαγωνισμό «Ξαναζωντανέψτε τον μύθο της περιοχής σας», που διοργάνωσαν στην Βόρεια Ιταλία τα ¨Ευρωπαϊκά Χωριά των Πεζοπόρων¨, με έδρα την Αυστρία. Ο Γιώργος Χαλάτσης (πρόεδρος των Φίλων Μονοπατιών Χίου) που προσκλήθηκε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό, επέλεξε αυτόν τον μύθο, που εντυπωσίασε τους συνέδρους, αναδεικνύοντας τελικά τη Χίο νικήτρια.
 • 06:33 Αλλοι 103 μετανάστες - πρόσφυγες έφτασαν τα ξημερώματα στο νησί μας, 43 από τους οποίους διέσωσε το περιπολικό του Λιμεναρχείου, καθώς η ξύλινη βάρκα στην οποία είχαν επιβιβαστεί εξώκειλε στην Παναγία Οινουσσών. Τους υπόλοιπους 60, περισυνέλεξε από την θαλάσσια περιοχή της Αγίας Ελένης, το Φιλανδικό πλοίο της frontex.
 • 06:22 Με ενός λεπτού σιγή, στην μνήμη των θυμάτων στην Μάνδρα Αττικής, ξεκίνησε η συνεδρίαση του δημοτικού σύμβουλοι Χίου, το απόγευμα της Πέμπτης, με τον πρόεδρο του σώματος Γιάννη Γεωργιάδη να ανακοινώνει την συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού , για τους πληγέντες, στο ισόγειο του Δημαρχείου με την στήριξη του κοινωνικού φαρμακείου και του Ερυθρού Σταυρού. Ανάλογη πρωτοβουλία έχει ήδη αναλάβει και η ιματιοθήκη της Μητρόπολης Χίου.
 • 06:17 Κινούνται, που κινούνται όλα με ταχύτητα ... αραμπά, τώρα η δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ στο 18 "κολλάει" αν η έκταση θα είναι Δημόσια ή Δημοτική. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χίου, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έστειλε την προηγούμενη εβδομάδα επιστολή, ζητώντας να παραχωρηθεί έκταση στην περιοχή «18» του Αίπους για την δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ. Η απάντηση μας επ' αυτού είναι αρνητική, είπε ο Δήμαρχος, καθώς, όπως ανέφερε στο "18" υπάρχει αρκετή δημόσια έκταση.
 • 06:06 Ξεκάθαρος ως προς τις ενέργειες της δημοτικής αρχής στο θέμα της π. ΒΙΑΛ ήταν ο Μανώλης Βουρνούς, που τόνισε σε κριτική, που άσκησε ο Π. Λαμπρινούδης, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι έχει σταλεί εξώδικο, που ζητά σε ένα μήνα την εγκατάλειψη της π. ΒΙΑΛ από το Υπουργείο , συμπληρώνοντας ότι οι νομικές ενέργειες έχουν μια σειρά.
 • 05:59 Το ποσό των 3.200.000 ευρώ οφείλουν στην ΔΕΥΑΧ, συμπολίτες μας και επιχειρήσεις με τον Πρόεδρο της εταιρείας Παντελή Νεαμονίτη να αναφέρει ότι ούτε ένας δεν έκανε χρήση της ευνοϊκής διάταξης των 100 δόσεων , προκειμένου να ταχτοποιήσει τις οφειλές του. Το θέμα συζητήθηκε στο περιθώριο της τιμολογιακής πολιτικής τις εταιρείας που ήρθε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, στη χθεσινή του συνεδρίαση, με τον δήμαρχο Χίου να τονίζει ότι αρχικά οι οφειλές ξεπερνούσαν το ποσό των 4.000.000 ευρώ.
 • 05:49 Σήμερα Παρασκευή 24/11, καθώς και αύριο Σάββατο 25/11 στη Χίο αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγα σύννεφα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις,γενικά ασθενείς,ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-16οC. Αργά τη νύχτα και νωρίς το πρωί τα επίπεδα υγρασίας θα είναι υψηλά.
 • 19:52 Οπως ενημερώνει το Τελωνείο, την Τετάρτη το μεσημέρι, οι υπάλληλοι του, στα πλαίσια του επιχειρησιακού σχεδίου ελέγχων για καπνικά, κατάσχεσαν σε εταιρεία ταχυμεταφορών, αμέσως μετά την παραλαβή δέμα που περιείχε 3 κιλά χύμα καπνό. Το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων ανέρχεται στο ποσό των 1.001,92ευρώ. Ο παραλήπτης οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα με την διαδικασία του αυτόφωρου.
 • 19:51 Η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου θα προβάλει στις 8.30 μ.μ. την πολυβραβευμένη λατινοαμερικάνικη ταινία "Νερούδα" του Πάμπλο Λαραίν στο Ομήρειο.
 • 13:00 Το πόσο καλοί φορολογούμενοι πολίτες είναι οι Χιώτες για το κράτος, αποδεικνύεται ακόμη και στην παρούσα, παρατεταμένη περίοδο κρίσης, με βάση τα στοιχεία που παρουσιάζονται στον προϋπολογισμό, που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορούν τα έσοδα των κατά τόπους Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών, αφού όπως φαίνεται το "λίπος" των προηγούμενων χρόνων, που δεν είναι όμως ανεξάντλητο, βοηθάει ακόμα για να πληρώνουμε. Για το οικονομικό έτος 2016 η Δ.Ο.Υ. Χίου παρουσιάζει ένα ποσοστό εισπραξιμότητας επί των βεβαιωθέντων εσόδων (μείον τα διαγραφέντα), της τάξης του 61,57%, ενώ στη... γειτονιά μας η αντίστοιχη υπηρεσία της Μυτιλήνης έχει 42,12% και η Σάμος 53,54%.
Custom Search
Τελευταία ενημέρωση: 24 Νοε 2017 - 12:18

alithia

Παρασκευή, 24 Νοέμβριος, 2017 - 14:45

Η μαγεία της ελληνικής γλώσσας

Τετ, 11/05/2016 - 18:27

Η ελληνική γλώσσα έχει επηρεάσει ανά τους αιώνες πολλές άλλες γλώσσες τόσο στην πολιτική όσο και σε επιστημονικούς όρους, στη φιλοσοφία, στο θέατρο και γενικά σε όλους τους τομείς στους οποίους είχε προηγηθεί η κοινωνική «ύπαρξη». Η αγγλοσαξωνική γλώσσα έχει περί τους 166.000 λεξίτυπους, ενώ η Ελληνική περιλαμβάνει τουλάχιστον 2.000.000, κατά την Δ/ντρια του TLG κ. Μαρία Παντελιά. Με λίγα λόγια μπορείς να εκφράσεις μια σου σκέψη χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό ’’απείρου’’ αριθμού λέξεων. Μαγεία λοιπόν της ελληνικής γλώσσας. Είναι μοναδική στο να δημιουργεί σύνθετες λέξεις με απίστευτο αριθμό δυνατοτήτων χρήσεως, πολλαπλασιάζοντας καταπληκτικά το λεξιλόγιο.

 Την πλούσια λοιπόν Ελληνική γλώσσα χρόνια τώρα το πολιτικό κατεστημένο επιχείρησε και κατόρθωσε να την καπηλευθεί, εκμεταλλευόμενο και την αφέλειά μας. Προ μηνών είχαμε την μετονομασία της τρόικας σε θεσμούς και των μνημονίων σε συμφωνίες. Φέτος τα προληπτικά μέτρα ονομάστηκαν σε μηχανισμούς. Παλαιότερα ονομάσανε το χθες σε σήμερα, το αύριο σε μεθαύριο, το άσπρο σε μαύρο, και το ναι σε όχι. Δυστυχώς όμως όπως πάντα συνέβαινε ο τελικός λογαριασμός και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο δυσβάσταχτο, με άγρια φοροεπιδρομή στην τσέπη του Έλληνα πολίτη. Το ερωτηματικό για το πόσο αντέχει ο τράχηλος του δυστυχούς Έλληνα μετατίθεται για τις ….ελληνικές καλένδες. Άγνωστο πως μπορεί να είναι το αύριό μας. Οι κόκκινες γραμμές, ουκ ολίγες φορές, ξεπεράστηκαν. Η αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει από τον Νοέμβριο του 2015. Δυστυχώς οι πολιτικές μαγείες, οι σκόπιμες ή μη καθυστερήσεις και ιδεοληψίες είχαν πάντα το ίδιο αρνητικό αποτέλεσμα.

Κατά την ταπεινή μου άποψη οι παθογένειες του σαθρού πελατειακού κράτους πρέπει να παταχθούν. Οι επικοινωνιολόγοι, οι λογοπαίχτες και συμβουλάτορες των πολιτικών πέτυχαν το ακατόρθωτο για μια ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια. Κατόρθωσαν να πείσουν τους ολίγους ( 300 ) για να κοροϊδέψουν, να εξαπατήσουν και να παραγκωνίσουν τους πολλούς, που μάχονται αδίκως για τον επιούσιο των παιδιών τους. Οδοστρωτήρες τα μνημόνια που με εξοντωτικούς νόμους συνθλίβουν τους μικρούς, τους μικρομεσαίους και τους δυστυχείς συνταξιούχους.

 Οδήγησαν την κοινωνία στην εξαθλίωση και τον υγιή ιστό της ( νεολαία ) στα κρεματόρια της ευρωπαϊκής φάμπρικας, αφού η ισοπεδωμένη κοινωνία έχει στραγγιχτεί και δεν έχει πλέον τίποτε άλλο να δώσει. Όλος αυτός ο παραγωγικός εργατικός και επιστημονικός μηχανισμός, που παράγει πλούτο και δημιουργεί θέσεις εργασίας που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας οδηγείται στην εξορία και την «προσφυγιά». Φαίνεται ότι ακόμη δεν είδαμε τίποτε, γιατί τα αυτοματικο – ποιημένα μέτρα που με ψιλά γράμματα γράφτηκαν δεν έγιναν ακόμη «κατανοητά» από τα «θύματα». Τα δύσκολα έπονται, όσο και αν λυσσαλέα από τα τηλεοπτικά παράθυρα προσπαθούν να μας πείσουν για τις μεγάλες επιτυχίες. Η εμπιστοσύνη πλέον χάθηκε απ’ όλους τους ψηφοφόρους προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τούτο είναι πολύ λυπηρό. Ήρθε φαίνεται ο καιρός να αλλάξουν ρότα αν θέλουν να τους πιστέψει αυτός ο απείθαρχος και δυσδιοίκητος κατά τα άλλα λαός. Ένας λαός παράδοξος, ατίθασος, περίεργος, ημίκαλος και ημίκακος, αβεβαίων διαθέσεων εγωπαθής και σοφόμωρος, που κόπτετε την μία στιγμή για την αλήθεια και την άλλη μισεί τον αρνούμενο να υπηρετήσει το ψεύδος.

 

Ηρακλής Βούλτσος

 Αντ/γος ε.α. και τέως Γεν. Γραμ. Δήμου Ερμούπολης

 

 10 Μαΐου 2016