Χίος, Πέμπτη 18 Ιανουαρίου

Ι σ λ α μ ι κ ό ς Φ ο ν τ α μ ε ν τ α λ ι σ μ ό ς κ α ι Δ ύ σ η

Πέμ, 31/03/2016 - 18:16

Η ιστορία μας είναι πλούσια σε κάθε είδους κινήματα και ιδεολογίες .Οι θρησκευτικοί πόλεμοι αποτελούν ξεχωριστό κεφάλαιο παλαιών και νέων ιστορικών περιόδων. Υπήρξαν θρησκευτικές αντιπαλότητες μεταξύ αλλοθρήσκων και ομοθρήσκων ομάδων . Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι διαμάχες γίνονταν ως επί το πλείστον μεταξύ μονοθειστικών θρησκειών και ως ένα ‘’τοιούτο’’ το ισλάμ έχει επιδείξει μια έντονη παρουσία στην ιστορική  διαδρομή βίου 1500 ετών. Το Ισλάμ έχει μέσα του σπέρματα φανατισμού σε σημείο του ‘’’πάς μη μωαμεθανός άπιστος ‘’’ , επιζητώντας την επικράτηση και χρησιμοποιώντας βία δια του πολέμου . Αυτός ο πόλεμος είναι για αυτούς  ‘’’ιερός’’’ είναι ‘’’τζιχάντ’’’.
    Οι τζιχαντιστές είναι οργανωμένοι στρατιωτικά , διαθέτουν βαρύ οπλισμό και πακτωλό χρημάτων .Έχουν ιδρύσει το ισλαμικό κράτος Ιράκ –Συρίας, το ΙSIS ( Islamic state of Iraq and Syria )και σχεδιάζουν την εξάπλωση σε γειτονικά κράτη , ιδρύοντας ένα μεγάλο ‘’’χαλιφάτο ‘’’ .
   Ο Ισλαμισκός φονταμενταλισμός είναι ο θρησκευτικός φανατισμός όπως εκδηλώνεται στον ISIS με απάνθρωπα χαρακτηριστικά .Είναι ο φανατισμός που στρέφεται εναντίον της εκκοσμίκευσης και της εισβολής της δυτικής παράδοσης – ηθικής σε οτιδήποτε ξένο προς τον ισλαμισμό  ,που χρησιμοποιεί τον ιερό πόλεμο για υπεράσπισή του  και επέκτασης της κυριαρχίας τους . Αυτό που τον διακρίνει είναι το θρησκευτικό μένος , το μισάνθρωπο συναίσθημα και το καλλιεργούμενο μίσος . Τους ‘’’ελκύει ‘’’ η δύση , η Ευρώπη , η Αμερική , ο πολιτισμός .
    Η οικονομική κρίση , η κρίση αξιών του δυτικού κόσμου που απογοήτευσε την νέα γενιά η οποία εμφορούμενη από ρεβανσιστικά αισθήματα τους ‘οδηγεί ’ σε αλλαγή στρατοπέδου.      Η ηθική απογύμνωση ,η έλλειψη παιδείας και κοινωνικής ευαισθησίας εκτιμώ ότι είναι η πηγή του κακού , που δρά καταλυτικά στις ψυχές των φυσιολογικών μέχρι ‘’εχθές ‘’’ νέων που γεννήθηκαν στην Ευρώπη , φοίτησαν σε Ευρωπαικά σχολεία με υψηλές σπουδές , συμμετείχαν ενεργά στην κοινωνική ζωή και αιφνιδίως ασπαζόμενοι το ισλάμ  στρέφονται εναντίον των ‘’απίστων ‘’.  Η δύση αδυνατεί να κατανοήσει την μετάλλαξη ενός ‘’λούμπεν ‘’νεαρού μουσουλμάνου , αποφασισμένου μαχητή και τρομοκράτη του ισλαμικού κράτους που σπέρνει τον πανικό και τον όλεθρο . Το εντυπωσιακό είναι ότι ο ‘’φανατισμός’’ χρησιμοποιεί νέους απο το οικογενειακό περιβάλλον , φίλους και αδέλφια . Το εν δυνάμει αυτό τρομοκρατικό δίκτυο εμπλουτίζεται ,φανατίζεται , κινείται σε συνθήκες κάλυψης , απόκρυψης και παραλλαγής , με εξειδικευμένους στρατολόγους που οι μυστικές υπηρεσίες αδυνατούν έγκαιρα να τους 
εξουδετερώσουν . Χρησιμοποιούν τακτική ασύμμετρου πολέμου και καλύπτονται πίσω από την προσφυγική ροή και τις μουσουλμανικές κοινότητες της Ευρώπης .  Η τρομοκρατία λοιπόν σήμερα είναι μια ασύμμετρη απειλή με διασυνδέσεις ,τακτική και οικονομική στήριξη που δεν διστάζει να καταφύγει στην τυφλή μαζική βία ,το αίμα ,την τηλεσκοπική δολοφονία με τους βιντεοσκοπούμενους αποκεφαλισμούς για να ενσπείρουν τον πανικό .Ο Μπίν Λάντεν είχε δηλώσει ότι  : Εφεξής ο δυτικός κόσμος δεν θα μπορεί να κοιμάται ήσυχος . Πράγματι δε αυτή η αόρατη απειλή έχει μετατρέψει τους ανθρώπους των μεγαλουπόλεων σε έρμαιο του φόβου αποσταθεροποιώντας την καθημερινότητά του. 
Ένα είναι βέβαιο . Θα υπάρξει περιστολή δικαιωμάτων και ελευθεριών , μια αναγκαιότητα 
που την επιβάλει η συλλογική ασφάλεια . 
   Συνεπώς σήμερα έχουμε έναν διαφορετικό από τον γνωστό κλασσικό πόλεμο . Αυτοί που επιτίθενται είναι μουσουλμάνοι . Δεν είναι όλοι οι μουσουλμάνοι επιτιθέμενοι , αλλά όλοι οι επιτιθέμενοι είναι μουσουλμάνοι .Συχνά ακούμε ότι αποτελεί τον υπ αρίθμ. ‘’1’’ εχθρό και την ιδιαίτερη απειλή για όλον τον πολιτισμένο κόσμο  . Όσα συνέβησαν στο Παρίσι και το Βέλγιο πρέπει να μας προβληματίσουν σοβαρά και η διεθνής κοινότητα πρέπει να βρεί την αιτία του κακού . Διαφορετικά με την πρωτοβουλία των κινήσεων υπέρ τους , θα αναζητούμε μονίμως , ύστερα από κάθε χτύπημα , τα κρησφύγετά τους . Ο ισλαμ. φονταμενταλισμός πρέπει να αντιμετωπιστεί με σχεδιασμό και σοβαρότητα πρίν μετεξελιχθεί σε ατομική βόμβα καθώς ο κίνδυνος είναι μπροστά μας και η εξάπλωσή του είναι θέμα χρόνου . Η ανεξέλεγκτη μετανάστευση που διευκολύνει τον σχεδιασμό τους μοιραία έχει επηρεάσει και την πατρίδα μας .Δέν είναι τυχαίο που στην χθεσινή συνεδρία της βουλής κάποιος πολιτικός χαρακτήρισε την Ειδομένη και τον Πειραιά  ‘’ανθρωποβόμβα ‘’ ( ωρολογιακή και οπλισμένη προσθέτω ) .
      Δυστυχώς από τα κράτη της Ευρώπης μόνο η Γαλλία προσηλωμένη στον κοσμικό της χαρακτήρα  απαγόρευσε την μαντήλα στα σχολεία και τους δημόσιους χώρους . Η ’μαντήλα ‘’ σύμβολο της καταπίεσης και υποταγής της γυναίκας στην ανδρική εξουσία θα μας απασχολεί για πολύ .Αναφερόμενος δε στα δικά μας και την παρελαύνουσα με μαντήλα παραστάτη σχολείου των Αθηνών , χωρίς να πάρω θέση , θέτω την ερώτηση στους ‘’υπερασπιστές ‘’ της εάν : σε παρέλαση στην πατρίδα της θα ανεχόντουσαν οι συμπατριώτες της μαθήτρια με δυτική αμφίεση ; Η Οριάνα Φαλάτσι στο βιβλίο της ΄΄Οργή και Περηφάνεια ‘’έδωσε το περίγραμμα της Ευρωπαικής κουλτούρας με την επισήμανση ότι οι μωαμεθανοί δεν θα αφομοιωθούν από τον Ευρωπαικό πολιτισμό .
   Τέλος ο αυτοαποκαλούμενος δυτικός πολιτισμός πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και να βρεί την αιτία του κακού .Διαφορετικά ο ύπνος θα είναι ανήσυχος καθώς όσα κεφάλια της λερναίας ύδρας και αν κόβει αυτά θα πολλαπλασιάζονται .
                                                                          Βούλτσος Ηρακλής
                                                Αντγος ε.α. και Τέως Γεν. Γραμ . Δήμου Ερμούπολης
                                                                            31 Μαρ 2016

Άλλες απόψεις: Του Ηρακλή Βούλτσου