Χίος, Σάββατο 24 Μαρτίου

Οι λόγοι ενοικίασης του ημιυπόγειου της Κλινικής "Αυγουστή"

Παρ, 21/04/2017 - 13:33

Χαίρομαι που μας δίνετε την ευκαιρία να μιλήσουμε, και πρέπει να τονίσω ότι είστε το μοναδικό μέσο που ζητήσατε τη γνώμη μας γιατί με αυτό το θέμα έχουμε ασχοληθεί πολλάκις εις το παρελθόν. Πολλές φορές τα τελευταία χρόνια είχαμε προτάσεις να γίνει η Κλινική κέντρο φιλοξενίας, τόσο από διάφορες οργανώσεις όσο και από τον δήμο, έναντι μεγάλης αμοιβής και ποτέ δεν το αποδεχτήκαμε τόσο εγώ όσο και η αδελφή μου.

Όμως αυτή η περίπτωση είναι διαφορετική γιατί το ημιυπόγειο ενοικιάστηκε για να προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες σαν εξωτερικά ιατρεία σε συνανθρώπους μας που το χρειάζονται, πρόσφυγες και ντόπιους, οι οποίοι τονίζω δεν θα παραμένουν στο χώρο αλλά θα δέχονται συμβουλευτική ιατρική από έλληνες και ντόπιους ιατρούς. Έχουμε ζητήσει από την οργάνωση που θα ενοικιάσει το χώρο να διατηρήσει αυστηρά την ιδιωτικότητά της στο χώρο υποδοχής και όχι έξω από αυτόν και να διατηρηθεί η ησυχία και η τάξη στην περιοχή. Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Μακάρι να μπορούσαμε να διαθέσουμε το κτήριο σε Έλληνες και ντόπιους γιατρούς για να ξαναγινόταν κλινική, μια και έχουμε διατηρήσει την άδεια λειτουργίας της κλινικής όλα αυτά τα χρόνια!

Εγώ προσωπικά έχω απευθυνθεί παντού, σε ντόπιους γιατρούς και Αθηναίους, σε ιατρικούς ομίλους χωρίς αποτέλεσμα. Όπως καταλαβαίνετε η διατήρηση αυτού του κτηρίου είναι πάρα πολύ δαπανηρή και είναι αδύνατον να συνεχίσουμε να συντηρούμε ένα ακίνητο που σιγά σιγά καταρρέει και να πληρώνουμε μόνο δυσβάσταχτους για την εποχή μας φόρους. 

Επίσης γνωρίζουμε ότι πολλοί συμπολίτες μας έχουν καταφύγει σε ανάλογες ενοικιάσεις και αντιλαμβανόμαστε ότι οι καιροί είναι πολλοί δύσκολοι για να έχουμε την πολυτέλεια να το κρατάμε κλειστό!