Ροή Ειδήσεων:
 • 06:33 Αλλοι 109 μετανάστες - πρόσφυγες έφτασαν τα ξημερώματα στο νησί μας, 49 από τους οποίους διέσωσε το περιπολικό του Λιμεναρχείου, καθώς η ξύλινη βάρκα στην οποία είχαν επιβιβαστεί εξώκειλε στην Παναγία Οινουσσών. Τους υπόλοιπους 60, περισυνέλεξε από την θαλάσσια περιοχή της Αγίας Ελένης, το Φιλανδικό πλοίο της frontex.
 • 06:22 Με ενός λεπτού σιγή, στην μνήμη των θυμάτων στην Μάνδρα Αττικής, ξεκίνησε η συνεδρίαση του δημοτικού σύμβουλοι Χίου, το απόγευμα της Πέμπτης, με τον πρόεδρο του σώματος Γιάννη Γεωργιάδη να ανακοινώνει την συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού , για τους πληγέντες, στο ισόγειο του Δημαρχείου με την στήριξη του κοινωνικού φαρμακείου και του Ερυθρού Σταυρού. Ανάλογη πρωτοβουλία έχει ήδη αναλάβει και η ιματιοθήκη της Μητρόπολης Χίου.
 • 06:17 Κινούνται, που κινούνται όλα με ταχύτητα ... αραμπά, τώρα η δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ στο 18 "κολλάει" αν η έκταση θα είναι Δημόσια ή Δημοτική. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χίου, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έστειλε την προηγούμενη εβδομάδα επιστολή, ζητώντας να παραχωρηθεί έκταση στην περιοχή «18» του Αίπους για την δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ. Η απάντηση μας επ' αυτού είναι αρνητική, είπε ο Δήμαρχος, καθώς, όπως ανέφερε στο "18" υπάρχει αρκετή δημόσια έκταση.
 • 06:06 Ξεκάθαρος ως προς τις ενέργειες της δημοτικής αρχής στο θέμα της π. ΒΙΑΛ ήταν ο Μανώλης Βουρνούς, που τόνισε σε κριτική, που άσκησε ο Π. Λαμπρινούδης, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι έχει σταλεί εξώδικο, που ζητά σε ένα μήνα την εγκατάλειψη της π. ΒΙΑΛ από το Υπουργείο , συμπληρώνοντας ότι οι νομικές ενέργειες έχουν μια σειρά.
 • 05:59 Το ποσό των 3.200.000 ευρώ οφείλουν στην ΔΕΥΑΧ, συμπολίτες μας και επιχειρήσεις με τον Πρόεδρο της εταιρείας Παντελή Νεαμονίτη να αναφέρει ότι ούτε ένας δεν έκανε χρήση της ευνοϊκής διάταξης των 100 δόσεων , προκειμένου να ταχτοποιήσει τις οφειλές του. Το θέμα συζητήθηκε στο περιθώριο της τιμολογιακής πολιτικής τις εταιρείας που ήρθε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, στη χθεσινή του συνεδρίαση, με τον δήμαρχο Χίου να τονίζει ότι αρχικά οι οφειλές ξεπερνούσαν το ποσό των 4.000.000 ευρώ.
 • 05:49 Σήμερα Παρασκευή 24/11, καθώς και αύριο Σάββατο 25/11 στη Χίο αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγα σύννεφα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις,γενικά ασθενείς,ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-16οC. Αργά τη νύχτα και νωρίς το πρωί τα επίπεδα υγρασίας θα είναι υψηλά.
 • 19:52 Οπως ενημερώνει το Τελωνείο, την Τετάρτη το μεσημέρι, οι υπάλληλοι του, στα πλαίσια του επιχειρησιακού σχεδίου ελέγχων για καπνικά, κατάσχεσαν σε εταιρεία ταχυμεταφορών, αμέσως μετά την παραλαβή δέμα που περιείχε 3 κιλά χύμα καπνό. Το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων ανέρχεται στο ποσό των 1.001,92ευρώ. Ο παραλήπτης οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα με την διαδικασία του αυτόφωρου.
 • 19:51 Η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου θα προβάλει στις 8.30 μ.μ. την πολυβραβευμένη λατινοαμερικάνικη ταινία "Νερούδα" του Πάμπλο Λαραίν στο Ομήρειο.
 • 13:00 Το πόσο καλοί φορολογούμενοι πολίτες είναι οι Χιώτες για το κράτος, αποδεικνύεται ακόμη και στην παρούσα, παρατεταμένη περίοδο κρίσης, με βάση τα στοιχεία που παρουσιάζονται στον προϋπολογισμό, που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορούν τα έσοδα των κατά τόπους Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών, αφού όπως φαίνεται το "λίπος" των προηγούμενων χρόνων, που δεν είναι όμως ανεξάντλητο, βοηθάει ακόμα για να πληρώνουμε. Για το οικονομικό έτος 2016 η Δ.Ο.Υ. Χίου παρουσιάζει ένα ποσοστό εισπραξιμότητας επί των βεβαιωθέντων εσόδων (μείον τα διαγραφέντα), της τάξης του 61,57%, ενώ στη... γειτονιά μας η αντίστοιχη υπηρεσία της Μυτιλήνης έχει 42,12% και η Σάμος 53,54%.
 • 12:59 Για δεύτερη φορά, μέσα σε μια τριετία, «επαγγελματίες», όπως τους χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος των Πατρικών, Αργύρης Ρηγάκης, έκλεψαν καλώδια ρευματοδότησης γεώτρησης της περιοχής, τα οποία είναι κατασκευασμένα με χαλκό.Την προηγούμενη φορά πήραν, όπως είπε, 2.400 μέτρα καλωδίου από τη γεώτρησης άρδευσης, τώρα έκλεψαν – κατ’ εκτίμηση – 70 μέτρα από τη γεώτρηση ύδρευσης, που σημαίνει ότι οι 70 κάτοικοι των Πατρικών θα πρέπει να πηγαίνουν σε άλλο οικισμό για να προμηθεύονται πόσιμο νερό, ενώ η λάτρα τους θα γίνεται από τη γεώτρηση άρδευσης.
 • 12:59 Τροπολογία για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και το 2018 κατέθεσαν στη Βουλή οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης από τη Χίο, Χ. Αθανασίου από τη Λέσβο, Εμ. Κόνσολας, από τα Δωδεκάνησα και Αν. Δημοσχάκης από τον Έβρο.
Custom Search
Τελευταία ενημέρωση: 24 Νοε 2017 - 06:42

alithia

Παρασκευή, 24 Νοέμβριος, 2017 - 09:09

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΟΧΣΑ) ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ 20 (ΕΙΚΟΣΙ) ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ (1997-2017)

Σάβ, 24/06/2017 - 08:42

Πάει κι αυτό, τελείωσε… όπως τελείωσαν και οι «ξεχασμένες» σφαγές (χάνομε σιγά-σιγά την ιστορία μας) και όσοι δεν ήλθαν στην εκδήλωση έχασαν! Πάμε λοιπόν:

18-06-2017, 11:00 π.μ., στο γνωστό μας Ιωνικό Κέντρο (Λυσίου 11). Παρέα με τον Τάκη τον (Κώστα) Φαφαλιό (φίλο και πνευματικό μου πατέρα), μετά από κάποια αναζήτηση στους στενούς δρόμους της Πλάκας, υπό αρκετή (όχι καταρρακτώδη) βροχή, φθάσαμε 20 λεπτά πριν την προκαθο­ρισμένη ώρα. Παρών ο Πρόεδρος κ. Αργύρης Κοκκινάκης, κουρασμένος και με εμφανή τα σημάδια της αγωνίας για την επιτυχία (κυρίως την προ­σέλευση, λόγω καιρού) της εκδήλωσης, καθώς και ο ακούραστος (άνθρωπος για όλες τις δουλειές) Αντιπρόεδρος της ΟΧΣΑ Αιμιλιανός Ευαγγελινός, ο οποίος είχε μεταφέρει και το δικό του (δεύτερο) πιάνο μήπως χρειασθεί.

Το Ιωνικό Κέντρο είναι περιττό να το περιγράψω. Αυτό που πρέπει να τονίσω, είναι ότι μετά τον πρόωρο θάνατο του αγαπητού παιδικού φίλου μου αείμνηστου Ισίδωρου Κιολέογλου, η αφανής ηρωίδα σύζυγός του, και το συντήρησε, και το βελτίωσε, και το επαναδιακόσμησε!...

Μπαίνοντας στο χώρο λοιπόν, μας υποδέχθηκε και μας καλωσόρισε η κ. Κιολέογλου με ένα ωραίο χαμόγελο και με ένα ζεστό ποτό (τσάι του βουνού). Σιγά-σιγά μαζευτήκαμε περί τα 80-100 άτομα (αρκετά λόγω καιρού) και η εκδήλωση ξεκίνησε με καθυστέρηση 40 περίπου λεπτών (ας γκρινιάξει πάλι ο κ. Κοκκινάκης, αλλά κάποιοι από εμάς είχαμε και άλλες υποχρεώσεις, γι’αυτό και δεν καθίσαμε στην πλούσια δεξίωση που επακολούθησε).

Μετά από μια μικρή εισαγωγή από τον Πρόεδρο, τον Αργύρη τον Κοκκινάκη, και μια προσφώνηση και απαρίθμηση των επωνύμων που τι­μούσαν την εκδήλωση (εγώ αποφεύγω αυτού του είδους τις προσφωνή­σεις, διότι όλο και κάποιον ξεχνάμε) από τη χωριανή μου (Βρονταδούσαινα) Γενική Γραμματέα της ΟΧΣΑ Θεοδώρα Βασιλάκη, ανέλαβε ο κ. Μιχάλης Βαρλάς (ο γνωστός ιστορικός) να μας «ταξιδέψει» πολλά χρόνια πίσω, και με τη βοήθεια ενός πιανίστα και δύο τραγουδιστών, να δημιουργήσει το συγκινησιακό κλίμα, τη συγκινησιακή ατμόσφαιρα, που επεβάλετο για την περίσταση!

Και πάμε (γυρίζουμε) 20 χρόνια πριν όταν στον ίδιο χώρο (Ιωνικό Κέντρο) η ΟΧΣΑ υπό την προεδρία μου διοργάνωσε μια εκδήλωση με θέμα (τι άλλο;) τα προβλήματα του νησιού μας. Αντιγράφω την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ:

«Η Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής διοργανώνει συνάντηση στην Αθήνα, στο Ιωνικό Κέντρο, Λυσίου 11 – Πλάκα (Πλατεία Αέρηδων), στις 15-2-1997 και ώρα 6:00 μ.μ., προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν τα προβλήματα του νησιού μας. Σας παρακαλούμε να παρευρεθείτε.

Προσκεκλημένοι στη συνάντηση-συζήτηση είναι:

 • Η Υπουργός Αιγαίου κ. Ελισάβετ Παπαζώη
 • Οι Βουλευτές Χίου κ.κ. Α. Κοτσακάς και Θ. Βαρίνος
 • Πρώην Υπουργοί και Βουλευταί
 • Ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου κ. Τ. Παπαδόπουλος
 • Ο Νομάρχης Χίου κ. Γ. Καλουτάς
 • Ο Δήμαρχος Χίου και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ κ. Γ. Βαρκάρης
 • Οι Δήμαρχοι του Νομού
 • Το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χίου
 • Τα Κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή
 • Πολιτευταί»

Ακολούθως στην πρόσκληση περιγράφεται το πώς μπορεί κανείς να προσεγγίσει το Ιωνικό Κέντρο, καθώς και το πρόγραμμα της συνάντησης.

Να μου επιτρέψετε εδώ μια μικρή παρένθεση. Στους τότε συμμε­τέχοντες διαβάζω αειμνήστους (π.χ. ο – τότε – Νομάρχης Χίου Γ. Καλουτάς) και αγαπημένα πρόσωπα όπως οι Α. Κοτσακάς, Θ. Βαρίνος, Ι. Μπουμπάρης, Γ. Βαρκάρης κ.α., κάποιοι εκ των οποίων έχουν προβλήματα υγείας και τους εύχομαι «περαστικά». Αναφέρω ονόματα διότι οι σημερινοί διοικού­ντες τη Χίο μας, δηλαδή αυτοί που τους εμπιστευτήκαμε τις τύχες μας (τη δική μας και των παιδιών μας), θα μπορούσαν να απευθύνουν ένα χαι­ρετισμό, έστω δι’αλληλογραφίας (εκτός κι εάν δεν προσεκλήθησαν).

Για να επανέλθω στην εκδήλωση, η ΟΧΣΑ υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει, έστω και με 100(;) άτομα. Και (δόξα τω Θεώ) άκουσα από πρώην Πρόεδρο του «Κοραή» να μουρμουρίζει: «Νομίζω ότι είναι καιρός ο Κοραής να γίνει μέλος της Ομοσπονδίας»!...

Ας μου επιτρέψετε (τιμής ένεκεν) να αναφέρω το τότε Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΧΣΑ το οποίο «εβάλετο πανταχόθεν» (η «αντιπαλότης» ΟΧΣΑ-«Κοραή» είναι ακριβές αντίγραφο της αντιπαλότητας που υπήρχε και υπάρχει μεταξύ «Παρνασσού» και της «Εταιρείας Φίλων του Λαού»). Γράφω λοιπόν λεπτομερώς: Πρόεδρος Αναστ. Ι. Τριπολίτης – Βροντάδος (ο υπογράφων το κείμενο), Α΄ Αντιπρόεδρος Γεώργιος Κεφαλάς – Κου­ρούνια Εγρηγόρο, Β΄ Αντιπρόεδρος Γεώργιος Σιδεράκης – Πατρικά, Γεν. Γραμματέας Ξένη Φύλλα-Γιούργη – Φίλοι του Κάμπου, Ειδ. Γραμματέας Δημ. Ποταμούσης – Άγιο Γάλας, Ταμίας Ιωάννης Μαλαφής – Τρύπες, Έφορος Πολιτιστικών Τίνα Μάσχα – Θυμιανά, και Μέλη τους: Ειρήνη Αγγελιδάκη – Φίλοι Ναγού, Κων/νος Ορφανός – Ψαρά, Σαράντ. Στρογγυλούδης – Κοινή, και Δημήτρης Σωτηράκης – Νεοχώρι.

Το πιο πάνω Δ.Σ. υπήρξε 20 χρόνια πριν! Έκανε ό,τι έκανε (άλλοι κρίνουν αν υπήρξε επιτυχημένο ή όχι) και… απήλθε (πρέπει να ξέρεις πότε να αποχωρείς). Άλλοι μας έκριναν και θα μας κρίνουν (δίνομε… εξετάσεις καθημερινώς). Γράφω αυτές τις γραμμές και πικραίνω κάποιους, αλλά… επιτέλους!

Τελειώνω με μια ευχάριστη είδηση και έναν έπαινο για το παρόν Δ.Σ. της ΟΧΣΑ. Επιτέλους, σε 2-3 μήνες ένα όνειρο ετών γίνεται πραγματικότητα: Η ΟΧΣΑ ΑΠΟΚΤΑ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗ!

 

 

Πάντα με ΑΓΑΠΗ

 

 

Αναστ. Ι. Τριπολίτης

Αγγειοχειρουργός

πρ. Πρόεδρος ΟΧΣΑ

 

 

 

Υ.Γ.: Η πρόσφατη εκδήλωση ήταν πολύ επιτυχημένη, αλλά η επιλογή των τραγουδιών (όχι των τραγουδιστών) μπορούσε να ήταν πιο προσεκτική!...