Ροή Ειδήσεων:
 • 08:45 Εκδήλωση για τα ελευθέρια των νησιών, διοργανώνει η Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής και στην οποία συμμετέχουν οι Ομοσπονδίες Σωματείων Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής, Λήμνιακών Συλλόγων Αθήνας, οι Αδελφότητες Σαμίων, Ικαρίας, Ψαριανών καθώς και οι Σύλλογοι Οινουσσών και Αγιοευστρατίων την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στις 11:00 π.μ. στο πολυχώρο του Δήμου Αθηναίων «Άννα και Μαρία Καλουτά» που βρίσκεται επί της οδού Τιμοκρέοντος 6 Α , Νέος Κόσμος (όπισθεν Αγίου Σώστη).
 • 06:27 Το Σάββατο και την Κυριακή στη Χίο αναμένεται λιγοστή ηλιοφάνεια με αρκετή συννεφιά και διαστήματα βροχής.Οι άνεμοι θα πνέουν Ν/Α-Ν,γενικά ασθενείς,ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-18οC.
 • 23:53 Η ΕΠΣ Χίου ακολουθώντας την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, ανακοινώνει ότι σε όλους τους αγώνες των Πρωταθλημάτων το Σαββατοκύριακο 18-19/11/2017 θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των καταστροφικών πλημμυρών στην Αττική.
 • 21:22 Ελάχιστα προβλήματα δημιούργησε η χθεσινή νεροποντή αν εξαιρέσει κανείς την έτσι κι' αλλιώς τραγική κατάσταση στους σκηνίτες της ΒΙΑΛ. Δημιουργήθηκαν μόνο μερικά προβλήματα σε φρεάτια, που απεκατέστησε αμέσως η ΔΕΥΑΧ και σε ένα υπόγειο σπίτι στον Αφανή ναύτη του Βροντάδου, που έγινε άντληση υδάτων από την Πυροσβεστική.
 • 20:40 1300 ευρώ μηνιαίως από την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Αγίου Γεωργίου Βροντάδου θα ενοικιάσει ο Δήμος το... ταλαιπωρημένο κυρίως από την γραφειοκρατία κτίριο της Δασκαλόπετρας, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικούς σκοπούς. Την απόφαση πήρε η οικονομική Επιτροπή, υιοθετώντας πρόταση του Δημάρχου Χίου Μανώλη Βουρνού, που πρότεινε παράλληλα να διεξαχθεί Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για να ενταχθεί ως ένα ενιαίο σύνολο στον πολιτιστικό, ιστορικό ιστό της περιοχής.
 • 18:13 Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στις 11.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί τελετή υποδοχής των πρωτοετών σπουδαστών της Ακαδημίας Πλοιάρχων Οινουσσών. Αντίστοιχη τελετή θα γίνει στην Ακαδημία Μηχανικών την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου στις 12.00 μ.
 • 16:22 Η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΧ για το 2018, το τεχνικό πρόγραμμα έργων της επόμενης χρονιάς, ο προϋπολογισμός του Ομηρείου, η παραχώρηση ακινήτων από το Δήμο στη Μονομετοχική, το έργο της επέκτασης της οδού Χρήστου, αλλά και η συνεργασία μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας Β. Αιγαίου για τη μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας του Φραγκοβουνίου, είναι μερικά από τα 32 συνολικά θέματα που έχουν εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, που θα γίνει την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. στο Δημαρχείο.
 • 15:53 Στα πλαίσια του δεύτερου μέρους του 1ου Μουσικού Φεστιβάλ Χίου, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, στις 8.30 μ.μ. στο Ομήρειο Σολίστ διεθνούς φήμης από την Ευρώπη, την Αυστραλία και την Αμερική, θα συμπράξουν σε έργα Bach, Britten, Mozart, Beethoven, Messiaen, Xenaki και Κωνσταντινίδη - Συμμετέχει και η ηθοποιός Αυγουστίνα Λυκουρίνα (ελεύθερη είσοδος). Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, στις 9 μ.μ. στην Βιβλιοθήκη «Κοραής» ο Αργεντίνος κιθαρίστας Sebastian Pecznik, θα παρουσιάσει έργα Astor Piazzolla και Sebastian Pecznik διασκευασμένα για κιθάρα, όμποε και βιολί (με ελεύθερη είσοδο). Το Σάββατο, στο πλαίσιο του ίδιου φεστιβάλ, στο Ομήρειο, θα πραγματοποιηθεί συναυλία στις 9 μ.μ. με την The Underground Youth Orchestra και με συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου.
 • 14:42 Ποσότητα πορτοκαλιών και μανταρινιών θα διανείμει ο Δήμος Χίου από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, από τη Δευτέρα 20/11 και έως την Παρασκευή 24/11/2017 (εκτός εάν εξαντληθούν νωρίτερα τα προϊόντα). Δικαιούχοι είναι όλοι οι κάτοχοι ηλεκτρονικής κάρτας του Κοινωνικού Παντοπωλείου αλλά και όλοι οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ . Πληροφορίες, τηλ.: 2271043643 & 2271350054
 • 12:01 Το Σωματείο Αρτοποιών Χίου θα συμμετέχει στην παναιγιακή κινητοποίηση για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου και οι φούρνοι και τα πρατήρια άρτου θα παραμείνουν κλειστά. Οι καταναλωτές θα πρέπει την Τρίτη να προμηθευτούν ψωμί για δύο ημέρες.
 • 06:19 Στις εκλογές που έγιναν στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, μέλος του Δ.Σ. επανεξελέγη ο εφημέριος της Καλλιμασιάς πατ. Γεώργιος Κωνσταντίνου.
Custom Search
Τελευταία ενημέρωση: 18 Νοε 2017 - 08:53

alithia

Σάββατο, 18 Νοέμβριος, 2017 - 14:05

Όταν τα αυτονόητα γίνονται ζητούμενα : η αριστεία ως “ρετσινιά” και η καριέρα ως “χολέρα”

Πέμ, 02/11/2017 - 10:24

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017, ο Βροντάδος έζησε όμορφες και συνάμα ιστορικές στιγμές:

Λίγο πριν το μεσημέρι, με κάθε επισημότητα, εγκαινιάσθηκε μια ακόμη πτέρυγα του συγκροτήματος Γυμνασίου-Λυκείων Βροντάδου και έτσι λύθηκε οριστικά το στεγαστικό πρόβλημα των εν λόγω διδακτηρίων.

  Η νέα σύγχρονη και πανέμορφη πτέρυγα, έλαβε δικαίως το όνομα ενός άξιου τέκνου του Βροντάδου, του παγκοσμίως γνωστού και καταξιωμένου διαστημικού επιστήμονα, ακαδημαϊκού κ. Σταμάτη Μ. Κριμιζή, ο οποίος είχε φοιτήσει στο Γυμνάσιό μας προτού φύγει για λαμπρές σπουδές και σπουδαία καριέρα στην Αμερική.

  Ο κ. Κριμιζής, μετά τον σχετικό Αγιασμό, την αποκάλυψη της μαρμάρινης πλάκας που φέρει το όνομά του, τις προσφωνήσεις των επισήμων και τη βράβευσή του από τον Δήμο, ανέπτυξε το θέμα “Σημασία ήθους και Αρχών-Τί θα πρότεινα στη νέα γενια”.

  Αν κάτι έκανε ιδιαίτερη εντύπωση (γι αυτό και προβλήθηκε από τα τοπικά Μ.Μ.Ε.), ήταν η επίμονη αναφορά του στην ανάγκη πιστής τήρησης και στη Χώρα μας τριών αρχών όπως αυτές εκφράζονται από τις λέξεις “αξιολόγηση”- “αξιοκρατία”- “αριστεία”.

 Προηγουμένως, μετά το πέρας του Αγιασμού, ο Μητροπολίτης μας κ. Μάρκος, απόφοιτος και ο ίδιος του Λυκείου Βροντάδου, ευχόμενος σε μαθητές-τριες “καλή πρόοδο”, πρόσθεσε:

 - “Και τη σημαία του Σχολείου να τη σηκώνουν πάντα οι άριστοι”.

“Αξιολόγηση-αξιοκρατία-αριστεία” πρότεινε ο κ. Κριμιζής ως συνταγή εξόδου από την κρίση και για βιώσιμη ανάπτυξη, στους “αρίστους” αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης.

 Απόψεις καθ' όλα σεβαστές και απολύτως ορθές που, όμως, δεν φαίνεται να τυγχάνουν γενικής, καθολικής θα έλεγα, αποδοχής. Αντίθετα, στη Χώρα μας, διαχρονικά, αλλά πιο έντονα τα τελευταία χρόνια, έχουν τύχει μιας ακατανόητης αμφισβήτησης ακόμη και από Πανεπιστημιακούς δασκάλους και πρόσωπα-φορείς της Κρατικής Εξουσίας.

 Ιδού μια χαρακτηριστική άποψη που έρχεται σε πλήρη αντίθεση προς τις αντίστοιχες του κ. Κριμιζή και του Σεβασμιωτάτου περί αριστείας.

  Προέρχεται από τον καθηγητή του Πολυτεχνείου κ. Αριστείδη Μπαλτά, συνεργάτη του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα ο οποίος του είχε αναθέσει (του κ. Μπαλτά) αρχικά το Υπουργείο Παιδείας και ακολούθως το Υπουργείο Πολιτισμού.

 Ο κ. Μπαλτάς λοιπόν, ως Υπουργός Παιδείας, είχε πει δημόσια ότι “η αριστεία αποτελεί ρετσινιά” για να υποχρεωθεί εν συνεχεία να δηλώσει (μετά το σχετικό σάλο) ότι, αυτό, λέχθηκε “εν τη ρύμη του λόγου του”!

 Προφανώς όμως, αυτές οι, χαρακτηριζόμενες ως “αριστερές απόψεις”, οδήγησαν πρόσφατα άλλον Υπουργό να αποφασίσει ότι, τους μαθητές ή τις μαθήτριες που θα κρατούν στο εξής τιμητικά τη σημαία στις παρελάσεις, δεν θα τους ορίζει η αριστεία αλλά η τύχη μιάς απλής, στιγμιαίας, κλήρωσης που θα γίνεται προς τούτο!!

  Ταυτόχρονα, άλλος Κυβερνητικός παράγοντας, ο σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού στο Πρωθυπουργικό Γραφείο κ. Νίκος Καρανίκας, αυτοχαρακτηριζόμενος στο βιογραφικό του ως “αδιόριστος εκπαιδευτικός-σερβιτόρος”, αποφαίνεται (στο ίδιο βιογραφικό) ότι “η καριέρα είναι σαν τη χολέρα” (έτσι ακριβώς το γράφει).

 Όντως περίεργες και πρωτάκουστες απόψεις στις οποίες μπορεί να προστεθεί η γνωστή φανατική και ισοπεδωτική θέση πολλών που τάσσονται κατά της αξιολόγησης, άρα και κατά της αξιοκρατίας. Απόψεις που μόνο εδώ, στη Χώρα μας, ακούγονται, οδηγώντας σε σύγχυση την Ελληνική κοινωνία περί του ποιός είναι ο σωστός δρόμος για πρόοδο, βιώσιμη ανάπτυξη και καλυτέρευση της ζωής των πολιτών.

  ΄Ομως, είναι ακριβώς αυτές οι αρχές (αξιολόγηση – αξιοκρατία - αριστεία) που, εφαρμοζόμενες σωστά και πιστά από Χώρες σε Δύση και Ανατολή (Ευρώπη.ΗΠΑ, Καναδά,Ιαπωνία, Κίνα, Αυστραλία), τις έχουν οδηγήσει σε συνεχή πρόοδο και ανάπτυξη.

  Είναι λυπηρό που στην Πατρίδα μας, οι εν λόγω θέσεις και αρχές τυγχάνουν χλευασμού αλλά και σφοδρής αντίδρασης ακόμη και από χώρους όπως αυτός της Δημόσιας Εκπαίδευσης και από μερίδα Κρατικών λειτουργών που πεισματικά αρνούνται να δεχθούν αξιολόγηση.

 Εξυπακούεται ότι, όταν μιλάμε για “αξιολόγηση, αξιοκρατία και αριστεία” ή για “καριέρα” δεν έχουμε κατά νου το δόγμα “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”, ούτε αναφερόμαστε στη γνωστή ελληνική πρακτική της επίτευξης του στόχου δια του γλειψίματος ή δια της πλαγίας (γνωστής και ως “ρουσφετιού”) ή, το ακόμα χειρότερο, με το “πάτημα επί πτωμάτων” για επαγγελματική ή άλλου είδους αναρρίχηση. ΄Οντως, η καριέρα σ' αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί να χαρακτηρισθεί “χολέρα”.

  Είναι ακριβώς αυτές οι πρακτικές που συνέβαλαν καθοριστικά στη σημερινή γενική (ηθική και οικονομική) χρεοκοπία της Πατρίδας μας και οι οποίες είναι πλέον καιρός να δώσουν τη θέση τους σε συνεχή, αντικειμενική και αδιάβλητη αξιολόγηση ΠΑΝΤΩΝ, σε επικράτηση της αξιοκρατίας ΠΑΝΤΟΥ και στην υποβοήθηση της επιδίωξης της ανόθευτης αριστείας σε όλους τους τομείς, τόσο του Δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα.

 Αυτή είναι η μόνη “συνταγή” που μπορεί, σταδιακά, να μας βγάλει από την κρίση και τα τραγικά αδιέξοδά μας.