Ροή Ειδήσεων:
 • 06:33 Αλλοι 109 μετανάστες - πρόσφυγες έφτασαν τα ξημερώματα στο νησί μας, 49 από τους οποίους διέσωσε το περιπολικό του Λιμεναρχείου, καθώς η ξύλινη βάρκα στην οποία είχαν επιβιβαστεί εξώκειλε στην Παναγία Οινουσσών. Τους υπόλοιπους 60, περισυνέλεξε από την θαλάσσια περιοχή της Αγίας Ελένης, το Φιλανδικό πλοίο της frontex.
 • 06:22 Με ενός λεπτού σιγή, στην μνήμη των θυμάτων στην Μάνδρα Αττικής, ξεκίνησε η συνεδρίαση του δημοτικού σύμβουλοι Χίου, το απόγευμα της Πέμπτης, με τον πρόεδρο του σώματος Γιάννη Γεωργιάδη να ανακοινώνει την συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού , για τους πληγέντες, στο ισόγειο του Δημαρχείου με την στήριξη του κοινωνικού φαρμακείου και του Ερυθρού Σταυρού. Ανάλογη πρωτοβουλία έχει ήδη αναλάβει και η ιματιοθήκη της Μητρόπολης Χίου.
 • 06:17 Κινούνται, που κινούνται όλα με ταχύτητα ... αραμπά, τώρα η δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ στο 18 "κολλάει" αν η έκταση θα είναι Δημόσια ή Δημοτική. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χίου, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έστειλε την προηγούμενη εβδομάδα επιστολή, ζητώντας να παραχωρηθεί έκταση στην περιοχή «18» του Αίπους για την δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ. Η απάντηση μας επ' αυτού είναι αρνητική, είπε ο Δήμαρχος, καθώς, όπως ανέφερε στο "18" υπάρχει αρκετή δημόσια έκταση.
 • 06:06 Ξεκάθαρος ως προς τις ενέργειες της δημοτικής αρχής στο θέμα της π. ΒΙΑΛ ήταν ο Μανώλης Βουρνούς, που τόνισε σε κριτική, που άσκησε ο Π. Λαμπρινούδης, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι έχει σταλεί εξώδικο, που ζητά σε ένα μήνα την εγκατάλειψη της π. ΒΙΑΛ από το Υπουργείο , συμπληρώνοντας ότι οι νομικές ενέργειες έχουν μια σειρά.
 • 05:59 Το ποσό των 3.200.000 ευρώ οφείλουν στην ΔΕΥΑΧ, συμπολίτες μας και επιχειρήσεις με τον Πρόεδρο της εταιρείας Παντελή Νεαμονίτη να αναφέρει ότι ούτε ένας δεν έκανε χρήση της ευνοϊκής διάταξης των 100 δόσεων , προκειμένου να ταχτοποιήσει τις οφειλές του. Το θέμα συζητήθηκε στο περιθώριο της τιμολογιακής πολιτικής τις εταιρείας που ήρθε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, στη χθεσινή του συνεδρίαση, με τον δήμαρχο Χίου να τονίζει ότι αρχικά οι οφειλές ξεπερνούσαν το ποσό των 4.000.000 ευρώ.
 • 05:49 Σήμερα Παρασκευή 24/11, καθώς και αύριο Σάββατο 25/11 στη Χίο αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγα σύννεφα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις,γενικά ασθενείς,ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-16οC. Αργά τη νύχτα και νωρίς το πρωί τα επίπεδα υγρασίας θα είναι υψηλά.
 • 19:52 Οπως ενημερώνει το Τελωνείο, την Τετάρτη το μεσημέρι, οι υπάλληλοι του, στα πλαίσια του επιχειρησιακού σχεδίου ελέγχων για καπνικά, κατάσχεσαν σε εταιρεία ταχυμεταφορών, αμέσως μετά την παραλαβή δέμα που περιείχε 3 κιλά χύμα καπνό. Το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων ανέρχεται στο ποσό των 1.001,92ευρώ. Ο παραλήπτης οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα με την διαδικασία του αυτόφωρου.
 • 19:51 Η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου θα προβάλει στις 8.30 μ.μ. την πολυβραβευμένη λατινοαμερικάνικη ταινία "Νερούδα" του Πάμπλο Λαραίν στο Ομήρειο.
 • 13:00 Το πόσο καλοί φορολογούμενοι πολίτες είναι οι Χιώτες για το κράτος, αποδεικνύεται ακόμη και στην παρούσα, παρατεταμένη περίοδο κρίσης, με βάση τα στοιχεία που παρουσιάζονται στον προϋπολογισμό, που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορούν τα έσοδα των κατά τόπους Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών, αφού όπως φαίνεται το "λίπος" των προηγούμενων χρόνων, που δεν είναι όμως ανεξάντλητο, βοηθάει ακόμα για να πληρώνουμε. Για το οικονομικό έτος 2016 η Δ.Ο.Υ. Χίου παρουσιάζει ένα ποσοστό εισπραξιμότητας επί των βεβαιωθέντων εσόδων (μείον τα διαγραφέντα), της τάξης του 61,57%, ενώ στη... γειτονιά μας η αντίστοιχη υπηρεσία της Μυτιλήνης έχει 42,12% και η Σάμος 53,54%.
 • 12:59 Για δεύτερη φορά, μέσα σε μια τριετία, «επαγγελματίες», όπως τους χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος των Πατρικών, Αργύρης Ρηγάκης, έκλεψαν καλώδια ρευματοδότησης γεώτρησης της περιοχής, τα οποία είναι κατασκευασμένα με χαλκό.Την προηγούμενη φορά πήραν, όπως είπε, 2.400 μέτρα καλωδίου από τη γεώτρησης άρδευσης, τώρα έκλεψαν – κατ’ εκτίμηση – 70 μέτρα από τη γεώτρηση ύδρευσης, που σημαίνει ότι οι 70 κάτοικοι των Πατρικών θα πρέπει να πηγαίνουν σε άλλο οικισμό για να προμηθεύονται πόσιμο νερό, ενώ η λάτρα τους θα γίνεται από τη γεώτρηση άρδευσης.
 • 12:59 Τροπολογία για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και το 2018 κατέθεσαν στη Βουλή οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης από τη Χίο, Χ. Αθανασίου από τη Λέσβο, Εμ. Κόνσολας, από τα Δωδεκάνησα και Αν. Δημοσχάκης από τον Έβρο.
Custom Search
Τελευταία ενημέρωση: 24 Νοε 2017 - 06:42

alithia

Παρασκευή, 24 Νοέμβριος, 2017 - 09:18

Του κόσμου το περίγελο

Τετ, 08/11/2017 - 16:10

Το 1967 ο συνθέτης Άκης Πάνου έγραψε  τραγούδι με τον ως άνω τίτλο, στα μέτρα του αείμνηστου καλλιτέχνη Στράτου Διονυσίου . Σήμερα μισό αιώνα μετά κάνοντας χρήση του λαικού άσματος , παρομοιάζω την πατρίδα μας , που έγινε ρεζίλι των σκυλιών , σαν ένα άνθρωπο που προτιμά το μηδέν για να μην πάρει κάτι από το τίποτα ,αφού μας κατάντησαν σαν ένα  τίποτα με μπόλικο καθόλου  .Σήμερα η ευτυχία του αδύναμου και καταπιεσμένου από τα γρανάζια της πολιτείας ανθρώπου εμφανίζεται με την μορφή του ‘’ναρκωτικού’’ που τον ποτίζουν και το κοκαλάκι από το πρωτογενές πλεόνασμα που στα πόδια του σαν σκύλο σε λίγο θα του πετάξουν με την παθητική της μορφή  (της ευτυχίας) .  Δυστυχώς όλα τα μεγάλα πράγματα χάνονται από μόνα τους από μια πράξη αυτοκατάργησης στην οποία μας επέβαλαν ετσιθελικά .

            Προσωπικά δεν με συντάραξαν που μου είπαν ψέματα, αλλά στο ότι με εξανάγκασαν να μην τους πιστεύω πιά  . Μιλάνε χωρίς σκέψη και πολύ για τον εαυτό τους και αντιλαμβάνομαι ότι είναι ένα μέσο για να τον ‘’κρύβουν’’. Μας έχουν κάνει ηφαίστεια που υπομονετικά περιμένουν την ώρα της έκρηξης , μια έκρηξη που θα γίνει . Ανοίγεις τον Τ/Ο σου δέκτη –μια και δεν αγοράζεις εφημερίδα – για να ενημερωθείς προκειμένου να μην χαρακτηριστείς αναχρονιστικός και ψυχοπλακώνεσαι . Κουκουλοφόροι  καίνε γραμμή μαγαζιά και αυτοκίνητα μεροκαματιάρηδων ,συμβολαιογράφοι προπηλακίζονται, Δικηγόροι δολοφονούνται για ψύλλου πήδημα , περιουσίες δικαίων και αδίκων οδηγούνται σε πλειστηριασμούς , κόκκινα-πράσινα-κίτρινα δάνεια στο σφυρί , ληστείες πάσης αποχρώσεως και ‘’σιδερώματα’’ γερόντων για ένα ευρώ  , κλοπές οικιών μπροστά στα μάτια των ιδιοκτητών , κλοπή με δολοφονία σε νεκροταφείο για ένα κινητό , απαγωγές επιχειρηματιών , ναρκωτικά στα πάρκα ,τις πόρτες των σπιτιών-εκκλησιών – σχολείων (ευτυχώς  θα …σωθούμε τώρα που η πολιτεία τα.. επέτρεψε ) , εξωφρενικές σπατάλες του κράτους , φορολογικές επιδρομές καθημερινά , αυξήσεις τιμολογίων των ΔΕΚΟ και μειώσεις μισθών και συντάξεων , καθημερινό κροτάλισμα των καλάσνικοφ, προκλητική ατιμωρησία καταστροφών των Πυρήνων της Φωτιάς και του Ρουβίκωνα , αποστολή τρομοδεμάτων σε..όλη την Ευρώπη , κυρίαρχοι κουκουλοφόροι στο αυτόνομο κράτος των Εξαρχείων , στρατιές κακοποιών και αποβρασμάτων , μιλιούνια παρανομίας που καραδοκούν μπροστά στα μάτια των κατασταλτικών αστυνομικών αρχών που είναι περιορισμένες αριθμητικά και ουσιαστικά αφοπλισμένες , όταν μάλιστα το επίσημο κράτος  ‘’χαιδεύει αυτιά ‘’.

      Δυστυχώς ανάσχεση της κοινωνικής αποσύνθεσης και συντελούμενης καταστροφής δεν είναι λογικό να αναμένεται καθώς οι  πολιτικές εξελίξεις είναι φρακαρισμένες στις μυλόπετρες της οικογενειοκρατίας και του σαθρά δομημένου πολιτικού συστήματος  που αυτόματα αποβάλει υγιείς δυνάμεις . Μάλιστα λυπάμαι μα πρέπει να καταθέσω ότι δεν υπάρχει κοινωνική αντίσταση , η αλήθεια παραποιείται, έχουμε αδρανοποίηση του συστήματος , αμαχητί παράδοση της Αθήνας στις ορέξεις μιας χούφτας κουκουλοφόρων που παίζουν με μολότοφ βάσει προγράμματος με τα ΜΑΤ , ένα λαό απογοητευμένο που αδυνατεί να παρακολουθήσει λόγω ταχύτητας τις καταστάσεις . Πρέπει να πούμε εξ’άλλου ότι  το κράτος δείχνει αδύναμο μπροστά στην παραβατικότητα ,υπάρχει ανατριχιαστική ανικανότητα  ,ασυνειδησία πολιτείας και πολιτών , εξαγορές ψυχών , αυθαιρεσία και ρουσφετολογία , ιδιοτελή και οργανωμένα συμφέροντα , περιθωριοποίηση της πλειοψηφίας που αναγορεύεται σε μειοψηφία , καταστάσεις που προσδιορίζουν την ατζέντα του σήμερα  προ μιας γενικευμένης ανομίας με τον καθ’ύλη αρμόδιο υπουργό δημόσιας τάξης να τολμά να ομολογεί ότι οι Έλληνες πολίτες ζουν σε ένα παράδεισο δημόσιας ασφάλειας .Διαπιστώνεται μάλιστα με μεγάλη ανησυχία ότι ο Σουλτάνος τρίβει τα χέρια του αφού μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας , ο Αλβανός Έντι Ράμμα χαμογελά και φοβερίζει καθώς και οι Σκοπιανοί ,όταν στα Τ/Ο παράθυρα ‘’τζάμπα’’ βγαίνουν ‘’πλυμένα και άπλυτα στην φόρα ‘’ από αδιόρθωτους ιδιοτελείς ή μη, που δείχνουν έτοιμοι να κατασπαράξουν ο ένας τον άλλο με φόντο τα σκήπτρα της εξουσίας απέναντι σε μια αδιάφορη κοινωνία συμφιλιωμένη με την ανομία , τον ευδαιμονισμό και την καλοπέραση σε μια ιδιόμορφη σχέση της οποίας τα βέλη στρέφονται ανάλογα με τις εξάρσεις του θυμικού κατευθυνόμενες στον εκάστοτε ‘’εχθρό’’ .

    Η κρίση των τελευταίων ετών πέρα από την πολιτική και οικονομική ανεπάρκεια έβγαλε στην φόρα σύνδρομα και απωθημένα . Αν η  διαχρονική μας ανάγκη , η μεγαλομανία μας να κοροιδεύουμε ακόμα και τον εαυτό μας δε αλλάξει προς την σωστή κατεύθυνση , τότε το χάσμα ανάμεσα σε κοινωνία και κράτος ολοένα θα διευρύνεται , οι κοινωνικές αντιστάσεις θα εξανεμίζονται και το σύστημα θα καταρρεύσει χωρίς εναλλακτικές δυνατότητες . Δυστυχώς δεν μάθαμε από τα λάθη του παρελθόντος , συνηθίσαμε να ζούμε ‘’εισπράττοντας’’ από το παρελθόν , όμως μόνο αυτός που κτίζει το μέλλον έχει δικαίωμα να κρίνει το παρελθόν . Ζούμε μια άθλια κατάσταση με σωφροσύνη μηδέν , με ωριμότητα μηδέν ,με αίσθημα ευθύνης μηδέν ,με συνέπεια μηδέν , με τα πάντα σε πλειστηριασμό και όχημα το σκήπτρο της  εξουσίας .

   Και η ασφυκτιούσα κοινωνία τι κάνει ; Γιατί δεν αντιδρά ;  Γιατί παραδίδει αμαχητί τα όπλα της ; Απλά γιατί αρέσκεται να ζεί βολεμένη στον καναπέ της ‘’χρυσής ‘’ κότας του χθές, αφού  η χυδαιότητα είναι στο αίμα μας .Δυστυχώς Φίλες και Φίλοι γίναμε περίγελος του κόσμου και δυστυχώς δεν έχουμε ακόμα αντιληφθεί ότι , το βαρέλι μας που δεν έχει πάτο κινδυνεύει να εξελιχθεί σε ‘’απόπατο’’ που θα μας καταπνίξει .

                                                          Βούλτσος Ηρακλής

                             Αντγος ε.α. και Τέως Γεν . Γραμ. Δήμου Ερμούπολης

                                                          8 Νοε 2017