Χίος, Σάββατο 24 Μαρτίου

Έπαιξαν μπάλα, το ευχαριστήθηκαν και το διασκέδασαν τα παιδιά της ΠΑΧ

ΣΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΓΙΑ 2η ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ
Δευ, 15/05/2017 - 19:30

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η παρουσία της Ποδοσφαιρικής Ακαδημίας Χίου το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (6, 7 Μαΐου) στη Μυτιλήνη όπου βρέθηκε με πολυπληθή αποστολή για φιλικούς αγώνες με τις ομάδες υποδομών της Καλλονής.

Τα 90 παιδιά της ΠΑΧ, από αρχάρια 5-6 ετών έως και 16 ετών που πήραν μέρος στο ταξίδι στη Λέσβο, χάρηκαν αρχικά τη συμμετοχή τους στις φιλικές αναμετρήσεις που έδωσαν, έπαιξαν σε κάποια παιχνίδια με ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας, προπονητικού όμως χαρακτήρα, χόρτασαν ουσιαστικά ποδόσφαιρο στις δύο ημέρες που βρέθηκαν στο προπονητικό κέντρο της Καλλονής στην περιοχή Λάμπου Μύλοι. Συνολικά ήταν επτά ομάδες της ΠΑΧ χωρισμένες σε ηλικιακές κατηγορίες, με την κάθε μία να δίνει από δύο παιχνίδια, το πρωί και το απόγευμα του Σαββάτου όπως και το πρωί και το απόγευμα της επόμενης ημέρας.

Τα αποτελέσματα των αγώνων, σε τέτοιες ποδοσφαιρικές φιλικές συνάξεις αναπτυξιακού χαρακτήρα, μικρή σημασία έχουν, αφού πρωτίστως σημασία έχει να ευχαριστηθούν τα παιδιά το παιχνίδι, να συμμετάσχουν όλα σε αυτό και να φύγουν με γεμάτες τις μπαταρίες από τέτοιες εκδηλώσεις. Κάτι που συνέβη τόσο με τα 90 παιδιά από το νησί μας που ήταν εκεί, στο άψογο προπονητικό κέντρο της Καλλονής και έπαιξαν σε γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα, όσο και για τους γονείς και συνοδούς που ακολούθησαν, που πέρασαν κι αυτοί ένα ωραίο ποδοσφαιρικό και όχι μόνο διήμερο. Συνολικά ήταν 122 γονείς και συνοδοί σε αυτό το ταξίδι στη Μυτιλήνη, που πραγματοποίησε η Ποδοσφαιρική Ακαδημία Χίου για 2η συνεχόμενη χρονιά.

«Ήταν η πολυπληθέστερη αποστολή της ΠΑΧ εκτός Χίου, με συνολικά 212 άτομα και τα πάντα κύλησαν ομαλά», ανέφερε στην «Α.Χ.» ο Παναγιώτης Μαυράκης, εκ των υπευθύνων της Ακαδημίας που ήταν στη Μυτιλήνη, συμπληρώνοντας: «Τα παιδιά σίγουρα μέσα από τέτοια παιχνίδια αποκτούν σημαντικές εμπειρίες. Διασκέδασαν όμως και χάρηκαν παίζοντας ποδόσφαιρο σε γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα, του αθλητικού κέντρου της Καλλονής». Παράλληλα ο κ. Μαυράκης υπογράμμισε ότι η συνεργασία που υπήρξε με τους γονείς για να πραγματοποιηθεί το ταξίδι, αλλά και όσους βρέθηκαν μαζί ήταν άψογη. «Μέσα από αυτές τις δράσεις συνδυάζουμε διασκέδαση των παιδιών με ποδόσφαιρο, κάτι που τα ίδια το χαίρονται πολύ. Στόχος μας είναι να επαναληφθούν τέτοιες δράσεις στο μέλλον, έχουμε στο σχεδιασμό μας να πάμε και σε άλλες περιοχές για να δώσουν οι αναπτυξιακές ομάδες μας φιλικά παιχνίδια».

Ο Παναγιώτης Μαυράκης και ο Νίκος Κλαδιάς, εκ των υπευθύνων της ΠΑΧ (μαζί με τον Νίκο Τσακό που όμως δεν ταξίδεψε στη Μυτιλήνη) ήταν οι επικεφαλής της χιώτικης Ακαδημίας στο γειτονικό νησί. Οι Πέτρος Λιτσάκης, Κλήτος Κανετίδης, Μιχάλης Χατζηδάκης και Παναγιώτης Ξούρος, ήταν οι προπονητές της ΠΑΧ που βρέθηκαν στη διήμερη εξόρμηση στη Μυτιλήνη συντονίζοντας τις 7 ομάδες που έδωσαν τους φιλικούς αγώνες στο προπονητικό κέντρο Λάμπου Μύλοι.

Αναλυτικά οι παίκτες που συγκρότησαν την πολυπληθή αποστολή της ΠΑΧ στη Μυτιλήνη και ήταν χωρισμένοι ανάλογα με τη χρονολογία γέννησής τους σε 7 ομάδες:

Γεννηθέντες 2005-2006:

Α’ Ομάδα: Άγγελος Τζώρτζης, Γιάννης Ζαννάρας, Άρι Ξαφέρι, Φώτης Δόλωμας, Γιάννης Βασιλάκης, Μ. Καρίπογλου, Βίκτωρας Φινέσκος, Δημήτρης Σιδεράτος, Σταμάτης Χριστοφάκης, Δημήτρης Μίχαλος, Μ. Οικονομόπουλος, Δ. Τσαφαράς.

Β’ Ομάδα: Φάνης Κίτρινος, Σπύρος Καραπιπέρης, Γιώργος Μωραΐτης, Δημήτρης Μουτάφης, Ραμί, Αργύρης Πλωμαρίτης, Κοσμάς Μενής, Αναστάσιος Πατεράκης, Γιάννης Χναράκης, Λεονάρντο Κάσα, Σεμπαστιάν Κάσα, Γιώργος Φαφαλιός.

 

Γεννηθέντες 2007-2008:

Α’ Ομάδα: Γιάννης Παπαμονιώδης, Στέφανος Λιγνός, Πάλι Άλμπι, Κώστας Λευκάκης, Δημήτρης Δημίδης, Λούης Μανδηλαράς, Παύλος Φαφαλιός, Μιχάλης Κράλης, Νίκος Σαμψών, Σωτήρης Σαραντής του Στέλιου, Σωτήρης Σαραντής του Παντελή.

Β΄Ομάδα: Ματθαίος Αρκαμούζος, Δημήτρης Μαδιανός, Γιάννης Συμιακάκης, Ιάσονας Καρτάλης, Γιώργος Νύκτας, Γιώργος Θεοδωράκης, Αντώνης Κούτης, Νίκος Νομικός, Στέλιος Μπαχάς, Νίκος Δάγκινης, Γιώργος Καλανδρόπουλος, Νίκος Μονιός, Άγγελος Φαφαλιός, Γιάννης Χριστοφάκης, Αντώνης Νύκτας.

 

Γεννηθέντες 2009-2010-2011:

Α’ Ομάδα: Νίκος Καλαντζής, Θόδωρος Μαδιανός, Γιώργος Χατζηδάκης, Σωτήρης Πιτροπάκης, Ευγένιος Μονιός, Στέλιος Μουλάκης, Γιώργος Λύκος, Δημήτρης Βασιλάκης, Δημήτρης Ζώας, Γιάννης Χαραλαμπέλης, Ευάγγελος Κουμπής.

Β’ Ομάδα: Χαράλαμπος Στρατάκης, Κώστας Καραμανής, Διαμαντής Μπουρνιάς, Φλάρντι Κιάσι, Δημήτρης Λευκάκης, Μπαϊρακτάρης, Παναγιώτης Σαραντής, Παντελής Ζενιώδης, Μ. Φωτεινός, Γιάννης Κοντόπουλος, Χριστόφορος Νύκτας.

 

Γεννηθέντες 2001-2002-2003-2004:

Δημήτρης Μαυράκης, Γιώργος Κλαδιάς, Δημήτρης Ταναΐνης, Γιώργος Βατάκης, Γιώργος Πλωμαρίτης, Ματθαίος Μουντές, Μιχάλης Φύκαρης, Γιάννης Βαρσάμης, Γιάννης Ξυλάς, Μιχάλης Παυλίδης, Κωνσταντίνος Κλαδιάς, Κάρολος Καββάδας, Γιώργος Νταΐκος, Παναγιώτης Σταματέλος, Μάριος Πρελιάς, Αλέξανδρος Αμπαζής, Ρεντιάν Άγκο, Γιώργος Μπενοβίας.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 23/03/2018 - 21:01

Η Δάφνη, που είναι πολυνίκης στο θεσμό (με 9 κατακτήσεις τροπαίων) και ο κάτοχος του τίτλου Ηρακλής Θυμιανών, θα αναμετρηθούν την προσεχή Κυριακή 25/3 στον 61ο τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Χίου, που θα γίνει στο Δημοτικό Στάδιο με ώρα έναρξης στις 5 το απόγευμα.

Προπονητές, ποδοσφαιριστές και διοικήσεις των δύο φιναλίστ, καθώς και η ηγεσία της ΕΠΣ Χίου, ευχήθηκαν η διοργάνωση να αποτελέσει μια γιορτή για το ποδόσφαιρο στο νησί μας.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου, Κώστας Νικολαΐδης, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο καφέ ΕΨΙΛΟΝ ευχήθηκε καλή επιτυχία στις δύο ομάδες σημειώνοντας: «εύχομαι να γίνει ένας τελικός μέσα σε αγωνιστικά και αθλητικά πλαίσια. Θέλω να προσκαλέσω το φίλαθλο κόσμο του νησιού μας να έρθει σε αυτή τη γιορτή. Πιστεύω ότι η ιστορία των δύο ομάδων θα μας δώσει το ανάλογο θέαμα στο γήπεδο».

Οι προπονητές των δύο ομάδων, Σταμάτης Ξύδας της Δάφνης και Κλήτος Κανετίδης του Ηρακλή Θυμιανών, εξήραν την πρωτοβουλία της ΕΠΣ Χίου να διοργανώσει συνέντευξη Τύπου για να παρουσιαστούν οι απόψεις των ομάδων για το σημαντικό ποδοσφαιρικό γεγονός του νησιού μας, ενώ και οι δύο έδειξαν ότι είναι αισιόδοξοι για την παρουσία των συγκροτημάτων τους, σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι.

Ο Σταμάτης Ξύδας, ανέφερε: «Ένας τελικός Κυπέλλου πρέπει να είναι γιορτή. Θεωρώ ότι θα γίνει ένα παιχνίδι αντάξιο των δύο ομάδων, να το ευχαριστηθεί ο κόσμος και μέσα από αυτό το παιχνίδι να φέρουμε και άλλους φιλάθλους πιο κοντά στα χιώτικα γήπεδα και στις ομάδες. Να ευχηθώ καλή επιτυχία και στις δύο ομάδες, εμείς από την πλευρά μας τις όποιες πιθανότητες έχουμε θέλουμε να τις εξαντλήσουμε για να σηκώσουμε το Κύπελλο και βασικά να γίνει ένα παιχνίδι αντάξιο των δύο ομάδων, σε ό,τι αφορά το ποιοτικό κομμάτι του τελικού».

Ο Κλήτος Κανετίδης είπε: «Είναι μια γιορτή του ποδοσφαίρου,που πρέπει να ευχαριστηθούν τα παιδιά, να ευχαριστηθεί και ο κόσμος, η ΕΠΣ Χίου που διοργανώνει αυτό τον αγώνα. Να ευχηθώ να τελειώσει χωρίς προβλήματα τραυματισμών. Και οι δύο ομάδες είναι σε καλό αγωνιστικό επίπεδο αυτή τη στιγμή, σίγουρα πιστεύω ότι θα είναι ανταγωνιστικότατο. Και οι δύο ομάδες θέλουν να το κερδίσουν πολύ. Ελπίζουμε να είμαστε εμείς. Από προβλήματα τώρα αγωνιστικά, η ομάδα τον τελευταίο καιρό είναι σε καλή κατάσταση. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που θα έρθει. Να ευχηθώ το καλύτερο για το συγκεκριμένο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες».

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν οι αρχηγοί των δύο φιναλίστ, οι οποίοι στις δηλώσεις τους ευχήθηκαν αρχικά οι ποδοσφαιριστές να ευχαριστηθούν τη συμμετοχή τους αλλά και οι θεατές να παρακολουθήσουν ένα ωραίο ανταγωνιστικό θέαμα.

Ο αρχηγός της Δάφνης Μανώλης Μαμούνας τόνισε: «Ευχή μας είναι να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Να το ευχαριστηθεί ο κόσμος που θα έρθει την Κυριακή στο Δημοτικό Στάδιο. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι η πορεία που κάνουμε μέχρι τώρα είναι αξιοσέβαστη. Έχουμε αποκλείσει ομάδες όπως ο Κανάρης και ο Ποσειδών, φαβορί για το θεσμό του Κυπέλλου και ευελπιστώ να χαμογελάσουμε εμείς με το τελευταίο σφύριγμα».

Ο Δημήτρης Τομάζος, αρχηγός του Ηρακλή Θυμιανών είπε: «Το παιχνίδι θα είναι γιορτή και για τις δύο ομάδες. Να το απολαύσουν οι φίλαθλοι και όσοι βρεθούν στο γήπεδο. Από την πλευρά μας θεωρώ ότι είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο αγωνιστικά. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι η 5η συνεχόμενη φορά που βρισκόμαστε στον τελικό. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι, να το απολαύσουμε όλοι οι ποδοσφαιριστές, όλοι όσοι βρεθούν στο γήπεδο. Εύχομαι το καλύτερο».

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου και οι πρόεδροι των δύο ομάδων, ο Παράσχος Πολιτάκης της Δάφνης Δαφνώνα και ο Στρατής Γιάννακας του Ηρακλή Θυμιανών.

Ο Παράσχος Πολιτάκης επεσήμανε ότι η ώρα έναρξης του τελικού (την Κυριακή στις 5 το απόγευμα), είναι πολύ καλή, με δεδομένη και την εορταστική ατμόσφαιρα της ημέρας, λόγω του εορτασμού της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

«Ευελπιστώ να έρθει πολύ κόσμος στο γήπεδο να απολαύσει τον τελικό του Κυπέλλου, θέλουμε να γίνει ένα καλό παιχνίδι σε αθλητικά πλαίσια», επεσήμανε ο διοικητικός ηγέτης του Δαφνώνα, προσθέτοντας: «Η Δάφνη έχει φτάσει 12 φορές σε τελικό του Κυπέλλου. Έχουμε πάρει 9 τρόπαια, είμαστε η πολυνίκης ομάδα του θεσμού. Έχουμε χάσει 3 από τον Άρη Κάμπου, την Καλαμωτή, τον Όμηρο Καλλιμασιάς. Ο αντίπαλός μας σεβαστός. Είναι σε 5 συνεχόμενους τελικούς Κυπέλλου. Εύχομαι και στις δύο ομάδες να παίξουν ωραία και ο καλύτερος να είναι ο νικητής του θεσμού».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ηρακλή Θυμιανών, κατόχου του τίτλου, ο Στρατής Γιάννακας σημείωσε: «Συγχαίρω την ΕΠΣ Χίου για όλη τη διοργάνωση και τους ανθρώπους που στάθηκαν κοντά και εύχομαι να είναι πραγματική γιορτή. Προσκαλώ όλο το φίλαθλο κόσμο να έρθει να απολαύσει ένα παιχνίδι που είναι αντάξιο σε δύο δυνατές ομάδες. Εύχομαι και η ημέρα που είναι θρησκευτική να γίνει και αθλητική και να δούμε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, που να αντιπροσωπεύει όχι μονάχα τη Χίο, αλλά και γενικά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, μακριά από τη βία και τα έκτροπα που βλέπουμε τελευταία στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκα. Προσκαλώ όλους τους φιλάθλους να έρθουν να απολαύσουν τον τελικό του Κυπέλλου».

na_prosferoyn_ypsilo_theama_o_stohos_dafnis_kai_irakli_thymianon_ston_teliko_toy_kypelloy