Χίος, Πέμπτη 18 Ιανουαρίου

Η Βουλιαγμένη θέλει με... ελευθέρας τον Κώστα Γκιουβέτση

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΙΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΝΟΧ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΙΚΤΗ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ
Δευ, 11/09/2017 - 10:08
Η Βουλιαγμένη θέλει με... ελευθέρας τον Κώστα Γκιουβέτση

Mε το έτσι θέλω πάει ο Ν.Ο. Βουλιαγμένης να αρπάξει από το Ν.Ο. Χίου τον Κώστα Γκιουβέτση, κάνοντας μάλιστα και την απρέπεια να βάλει μπροστά τον ίδιο τον αθλητή για να πετύχει το σκοπό του, που είναι η μετακίνησή του με μεταγραφή ελευθέρας προς τον Όμιλο των Νοτίων Προαστίων της Αττικής!
Το σωματείο που επαίρεται για τις πρότυπες Ακαδημίες του, για τα δικά του παιδιά που βγαίνουν από αυτές και διακρίνονται στις ανδρικές και στις γυναικείες ομάδες πόλο καθώς και στα εθνικά μας συγκροτήματα, αλλά και τη δουλειά που κάνει στην ανάπτυξη, θέλει να «κλέψει» έναν διακεκριμένο πολίστα, γέννημα - θρέμμα του Ν.Ο. Χίου, βρίσκοντας διάφορα νομικά τερτίπια για τον φέρει στις τάξεις του. Στις 6 Σεπτεμβρίου η Βουλιαγμένη έστειλε επιστολή στο Ν.Ο. Χίου και ζητάει να αποκτήσει με ελεύθερη μεταγραφή τον νεαρό πολίστα, ο οποίος πριν από ένα μήνα στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής με την Εθνική μας Ομάδα Νέων Ανδρών στο Βελιγράδι. Μάλιστα βάζει μπροστά τον ίδιο, αναφέροντας στην επιστολή ότι είναι θέλησή του να παίξει στην ομάδα του Λαιμού! Δηλαδή η Βουλιαγμένη πετάει το μπαλάκι σε ένα μόλις 17 χρονών παιδί να ζητάει από την ομάδα που γαλουχήθηκε και αναδείχτηκε να φύγει, την ίδια στιγμή που η ίδια δεν έχει κάνει καμία συγκεκριμένη πρόταση ενώ «υπόγεια» τους τελευταίους δύο μήνες έχει προχωρήσει σε συμφωνία με τον διακεκριμένο αμυντικό παίκτη, αγνοώντας τους ανθρώπους του Ν.Ο. Χίου. Φυσικά βάζει μπροστά το θέμα της μετοίκισης που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος αθλητής στην περίπτωση που πάει για σπουδές σε άλλη πόλη από αυτή που διαμένει, δηλαδή δίνεται με υποσχετική για όσο χρόνο σπουδάζει, όμως μετά την επιστολή που έστειλε αλλάζει ουσιαστικά ρότα και τον ζητάει για πάντα!
Μέχρι σήμερα ο Ν.Ο. Χίου δεν έχει δεχτεί καμία επίσημη ή ανεπίσημη πρόταση από μέλη της διοίκησης της Βουλιαγμένης σχετικά με την παραχώρηση του Κώστα Γκιουβέτση, παρά τις διαδόσεις που γίνονται σε αθηναϊκά στέκια του πόλο ότι έχει κάνει πρόταση στο Ν.Ο. Χίου! Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η νέα διοίκηση του Ν.Ο. Χίου μόλις ανέλαβε, στην πρώτη της συνεδρίαση, πήρε μια πάρα πολύ δύσκολη απόφαση σχετικά με την ανδρική ομάδα του συλλόγου που μετέχει στην Α1 Εθνική Κατηγορία. Αποφάσισε η ομάδα να έχει σαν βάση προπονήσεων την Αθήνα, παρότι αυτό είναι ασύμφορο οικονομικά και αυτό έγινε για να εξυπηρετηθούν οι αρκετοί φοιτητές - αθλητές του Ν.Ο. Χίου που σπουδάζουν εκεί, ώστε να συνδυάσουν χωρίς προβλήματα, σε ό,τι αφορά τις προπονήσεις, την παρουσία τους στην ομάδα.
Κορυφαίο στέλεχος της διοίκησης του Ν.Ο. Χίου φανερά δυσαρεστημένο από τον τρόπο που κινείται η Βουλιαγμένη για το θέμα Γκιουβέτση, μιλώντας στην «Α.Χ.» επεσήμανε: «Ο αθλητής Κώστας Γκιουβέτσης δεν παραχωρείται. Η Βουλιαγμένη χρησιμοποίησε ανέντιμο τρόπο μέχρι τώρα. Ένα σωματείο που προπαγανδίζει τον αγώνα που κάνει για τις ακαδημίες του εάν τελικά καταφέρει να πάρει τον αθλητή, βάζοντας μπροστά το παραθυράκι του νόμου που δίνει το δικαίωμα της μετοίκισης θα μιλάμε για απόλυτο διασυρμό. Και εμείς είμαστε σωματείο που δίνει βάση στις υποδομές και πάντα σεβόμαστε τα άλλα σωματεία. Δεν είναι αντιμετώπιση αυτή προς τον ιστορικό Ν.Ο. Χίου!».   
Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε ότι εδώ και 15 ημέρες ο Κώστας Γκιουβέτσης προπονείται πλέον με τη Βουλιαγμένη και φυσικά αν ο Ν.Ο. Χίου (όπου ακόμη ο παίκτης ανήκει στο δυναμικό του) θέλει να τραβήξει την υπόθεση στα άκρα, με βάση τον κανονισμό της ΚΟΕ, μπορεί να τιμωρήσει τον αθλητή αφού δεν προβλέπεται από πουθενά να ανήκει αλλού και να κάνει προπόνηση αλλού, μέχρι να οριστικοποιηθεί η μεταγραφή ή μετακίνηση λόγω σπουδών. Η οποία όμως στην περίπτωσή μας μπορεί να μην υφίσταται, αφού ο Ν.Ο. Χίου προπονείται στην Αθήνα, έχοντας σαν έδρα πάντα το Ιωνικό Κολυμβητήριο, με σκοπό να εξυπηρετηθούν οι φοιτητές πολίστες του. 
Μέχρι τώρα ο Ν.Ο. Χίου δίνει το «ΟΚ» για μετακινήσεις αθλητών και αθλητριών του, με υποσχετική για ένα ή περισσότερα χρόνια ή λόγω σπουδών. Ελάχιστες φορές παραχωρείται κάποιος παίκτης απευθείας με ελεύθερη μεταγραφή αλλά με όρους που θα ικανοποιήσουν και το Ν.Ο. Χίου που έχει επενδύσει τόσα χρόνια πάνω σε έναν παίκτη. Όπως έγινε και πριν οκτώ χρόνια όταν μετακινήθηκε από τη Χίο για τον Ολυμπιακό ο χιώτης διεθνής άσος Γιάννης Φουντούλης. Τότε ο τελευταίος μπορούσε να μεταγραφεί με μετοίκιση αφού είχε περάσει σε σχολή στην Αθήνα, όμως ο Ολυμπιακός χτύπησε στα ίσια την πόρτα του Ν.Ο. Χίου και ζήτησε επίσημα τον διεθνή πολίστα. Είχε δώσει ένα πολύ σημαντικό ποσό ως αντάλλαγμα για την εποχή και έτσι έγινε και η μεταγραφή, ενώ στην περίπτωσή μας τώρα με τον Γκιουβέτση, η Βουλιαγμένη θέλει να εντάξει τον παίκτη στο δυναμικό της, αρχικά με την πρόφαση της μετοίκισης, μετά ότι είναι επιθυμία του ίδιου του αθλητή, αφήνοντας στο περιθώριο τα ανταλλάγματα. Κάτι αδιανόητο για μια ομάδα του μεγέθους της Βουλιαγμένης, που πάει με αλγεινό τρόπο να πάρει τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Νέων Ανδρών στις τάξεις της, αδιαφορώντας για τον σύλλογο που ανήκει και τον ανέδειξε, φανερώνοντας καθαρά αλαζονικές τάσεις προς τα σωματεία της περιφέρειας που μοχθούν σκληρά για την ανάπτυξη του πόλο και από τις τάξεις τους επανδρώνονται τα εθνικά μας συγκροτήματα στο πόλο!
Η επιστολή της Βουλιαγμένης στο Ν.Ο. Χίου δημοσιεύεται αυτούσια στην εφημερίδα "Αθλητική Χίος", που κυκλοφορεί σήμερα -όπως και κάθε Δευτέρα- και μόνη και μαζί με την "Αλήθεια"

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 17/01/2018 - 12:27
Πανηγυρίζουν οι παίκτες του ΒΑΟΛ μετά τη σπουδαία νίκη τους επί του Έσπερου Καλλιθέας

Κατάθεση ψυχής από τους παίκτες του ΒΑΟΛ το απόγευμα της Κυριακής όπου στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Χίου επικράτησαν με 91-80 του Έσπερου Καλλιθέας, στη 12η και προτελευταία αγωνιστική του α’ γύρου στη Γ’ Εθνική Κατηγορία μπάσκετ Ανδρών.

Το συγκρότημα του Παντελή Βούλικα πέτυχε μια σπουδαία νίκη επί της πρωτοπόρου ομάδας του 2ου ομίλου του Νότου, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Ο ΒΑΟΛ είχε το προβάδισμα στο σκορ από την αρχή έως το τέλος και μαζί και τον έλεγχο της συνάντησης, υποχρεώνοντας τον Έσπερο Καλλιθέας στη δεύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα, σε μια ημέρα όπου η αθηναϊκή ομάδα είχε πολύ μέτρια παρουσία. Μάλιστα στο 37ο λεπτό έφτασε τη διαφορά στους 21 πόντους (85-64). Σε όλα τα δεκάλεπτα, εκτός από το τελευταίο, η χιώτικη ομάδα ήταν σταθερά πάνω από το +20 (27-19, 22-18, 25-19) με τους παίκτες του ΒΑΟΛ να δείχνουν αποφασισμένοι να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα όπως και τα κατάφεραν.

Ο Έσπερος αιφνιδιάστηκε με το καλό ξεκίνημα του ΒΑΟΛ αλλά και με τη διάρκεια που έβγαλε στο παιχνίδι του. Μάταια ο προπονητής του, ο Αντώνης Μάντζαρης, προσπαθούσε να βρει λύσεις απέναντι στην καλά στημένη ομάδα του Παντελή Βούλικα τόσο στην επίθεση όσο και στην αμυντική της λειτουργία. Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση, πιέζοντας αρκετά, όμως το μόνο που κατάφεραν είναι να μειώσουν τη διαφορά στους 11 πόντους. Με τη νίκη αυτή που έκανε ο ΒΑΟΛ αρχίζει να χτίζει πλέον την παραμονή του στην Κατηγορία. 

Δεκάλεπτα: 27-19, 49-37, 74-56, 91-80. Μέτρια η διαιτησία των Μακρόπουλου-Λαμπρίρη (Αχαΐας-Ηλείας).

ΒΑΟΛ (Βούλικας): Σαμιώτης 6 (1), Μπουμπάρης 7, Ανδρουλάκης 2, Σουλίκας 8, Βούτας 9 (1), Αγγελίδης 18, Καραφαντής, Τσουρής 19 (3), Νακόπουλος 3, Τροβάς 11 (3), Γεωργαντάς, Κωνσταντινάκος 8 (2).

ΕΣΠΕΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Μάντζαρης): Αγγελόπουλος 2, Καραγιαννίδης 7 (1), Χατζηκίδης 13 (2), Καρλάφτης 14 (3), Ν. Χαρούνι 4, Κατσούρης, Κρητικός 7 (1), Βλασσόπουλος 12 (2), Κ. Χαρούνι 14, Καράμπελας, Βάρσος 7 (1).

Τι έγινε στη 12η αγωνιστική δείτε στο www.alithia.gr/athlitika/vathmologies