Χίος, Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου

Κατατέθηκε από το ΝΟΧ στην Πολεοδομία Χίου η αίτηση άδειας για τις εγκαταστάσεις του

Τετ, 24/01/2018 - 09:31
Πώς θα γίνουν οι νέες εγκαταστάσεις του ΝΟΧ

Μία σημαντική είδηση έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε το μεσημέρι της Τρίτης 23/1/18, στο Δημαρχείο Χίου, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, που βρέθηκε στο νησί μας για μονοήμερη επίσκεψη. Σ' αυτήν λοιπόν ανακοινώθηκε από τον Δήμαρχο Χίου, Μανώλη Βουρνού, ότι τη Δευτέρα 22/1/18 ο Ναυτικός Όμιλος Χίου, το μεγαλύτερο ναυταθλητικό σωματείο του Αιγαίου, κατέθεσε αίτηση στην Πολεοδομία Χίου για άδεια επισκευής - κατασκευής για το χώρο των εγκαταστάσεών του στη Μπέλλα Βίστα.

Μάλιστα όπως είπε ο Δήμαρχος, ο ΝΟΧ κατάφερε να πάρει όλες τις εγκρίσεις που απαιτούνταν πριν καταθέσει την άδεια, ενώ έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από ευπατρίδες Χιώτες. Καταλαβαίνει κανείς ότι έτσι γίνεται η αρχή όχι μόνο για την αναβάθμιση της περιοχής αλλά για τη δημιουργία ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου στο κέντρο της πόλης που θα βοηθήσει τα μάλα γενικά τον χιώτικο αθλητισμό. Για το ζήτημα αυτό έχουν δε καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες πολλές διοικήσεις του Ομίλου, εδώ και πολλά χρόνια, ενώ και ο Γ.Γ. Αθλητισμού υποσχέθηκε βοήθεια όπου χρειαστεί.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 19/02/2018 - 20:49
Το Γυμναστήριο του Ομήρου Καλλιμασιάς

Ξεκίνησε την λειτουργία το Γυμναστήριο του Ομήρου Καλλιμασιάς, που εγκαινιάστηκε την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις του γηπέδου της Καλλιμασιάς.

Χάρη στην πολλή προσωπική εργασία, στο μεράκι και την οργάνωση των μελών του Σωματείου, μερικά παλιά όργανα του ΝΠΔΔ του Δήμου από διάφορες εγκαταστάσεις έγιναν ξανά χρήσιμα!

Ως γνωστόν ο  Όμηρος Καλλιμασιάς ιδρύθηκε την 1η Ιουλίου 1928 ως Μορφωτικός αρχικά Σύλλογος, με απότερο σκοπό τη μορφωτική και πνευματική καλλιέργεια των Καλλιμασιωτών. Πρώτος πρόεδρος και εμπνευστής της ιδέας αυτής ήταν ο γιατρός Γεώργιος Σταγκούλης.
Τον Αύγουστο του 1931 ιδρύθηκε το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου. Στις τάξεις του αγωνίστηκαν σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, μεγάλοι "μπαλαδόροι" της εποχής, οι οποίοι προκαλούσαν τον θαυμασμό, όπου και να έπαιζαν. Κορυφαίες στιγμές, η κατάκτηση του Κυπέλλου Χίου Πετρογκάζ απ' την αχτύπητη ομάδα του 1957 (χρυσή εποχή του Ομήρου), η συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου Χίου το 1994 και βέβαια ξ κατάκτηση του Πρωταθλήματος Χίου το 2008 και η εκπροσώπηση του νησιού μας στην Δ' Εθνική κατηγορία.
Το τμήμα μπάσκετ, αντίστοιχα, ιδρύθηκε το 1984 και μέσα σε λίγα χρόνια μας έκανε υπερήφανους κατακτώντας 5 Πρωταθλήματα Χίου, ενώ αγωνίζεται το 1997 στη Γ' Εθνική κατηγορία, πραγματοποιώντας μια αξιοπρεπέστατη πορεία.
Αξιοπρόσεχτη, επίσης, είναι και η κατά καιρούς λειτουργία των τμημάτων στίβου (με κορυφαίο αθλητή τον αείμνηστο ολυμπιονίκη δισκοβόλο Νίλο Σύλλα), πινγκ πονγκ, αλλά και του γυναικείου μπάσκετ.
Σήμερα, ο σύλλογος συμμετέχει στα χιακά αθλητικά δρώμενα με τις ομάδες του ποδοσφαίρου (αντρική, παιδική και junior) και του μπάσκετ (αντρική και παιδική), παίζοντας συνεχώς πρωταγωνιστικό ρόλο σ' αυτά.