Χίος, Σάββατο 21 Ιουλίου

Κατατέθηκε από το ΝΟΧ στην Πολεοδομία Χίου η αίτηση άδειας για τις εγκαταστάσεις του

Τετ, 24/01/2018 - 09:31
Πώς θα γίνουν οι νέες εγκαταστάσεις του ΝΟΧ

Μία σημαντική είδηση έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε το μεσημέρι της Τρίτης 23/1/18, στο Δημαρχείο Χίου, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, που βρέθηκε στο νησί μας για μονοήμερη επίσκεψη. Σ' αυτήν λοιπόν ανακοινώθηκε από τον Δήμαρχο Χίου, Μανώλη Βουρνού, ότι τη Δευτέρα 22/1/18 ο Ναυτικός Όμιλος Χίου, το μεγαλύτερο ναυταθλητικό σωματείο του Αιγαίου, κατέθεσε αίτηση στην Πολεοδομία Χίου για άδεια επισκευής - κατασκευής για το χώρο των εγκαταστάσεών του στη Μπέλλα Βίστα.

Μάλιστα όπως είπε ο Δήμαρχος, ο ΝΟΧ κατάφερε να πάρει όλες τις εγκρίσεις που απαιτούνταν πριν καταθέσει την άδεια, ενώ έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από ευπατρίδες Χιώτες. Καταλαβαίνει κανείς ότι έτσι γίνεται η αρχή όχι μόνο για την αναβάθμιση της περιοχής αλλά για τη δημιουργία ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου στο κέντρο της πόλης που θα βοηθήσει τα μάλα γενικά τον χιώτικο αθλητισμό. Για το ζήτημα αυτό έχουν δε καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες πολλές διοικήσεις του Ομίλου, εδώ και πολλά χρόνια, ενώ και ο Γ.Γ. Αθλητισμού υποσχέθηκε βοήθεια όπου χρειαστεί.

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 21/07/2018 - 13:31
Γιάννης Μπαστιάνος αριστερά και Γιώργος Ξύδας δεξιά μετέχουν στην προετοιμασία των ομάδων τους, Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα αντίστοιχα

Σε φιλικό αγώνα, που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής 20/7/18 στο Καρπενήσι ο ΠΑΣ Γιάννινα αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με τη Λαμία. Με την ομάδα των Ιωαννίνων έπαιξε ο χιώτης επιθετικός Γιώργος Ξύδας, ο οποίος πέρασε αλλαγή στο 46ο λεπτό στη θέση του Λουκίνα.

Ο Ξύδας είχε αγωνιστεί και στον φιλικό αγώνα που έδωσε το συγκρότημα του Γιάννη Πετράκη την περασμένη Τρίτη 17/7, όπου, επίσης στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας, νίκησε με 1-0 τη Λάρισα. Είχε ξεκινήσει στη βασική 11άδα του ΠΑΣ αγωνιζόμενος μέχρι το τέλος του πρώτου 45λεπτου.

 

Και στα τρία παιχνίδια που έδωσε ο Αστέρας Τρίπολης στην Πολωνία, όπου πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του, αγωνίστηκε ο Γιάννης Μπαστιάνος. Ο χιώτης ποδοσφαιριστής έπαιξε στο 2ο ημίχρονο και στις τρεις νικηφόρες αναμετρήσεις που είχε η ομάδα της Αρκαδίας.

Την Παρασκευή 20/7 στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι που έδωσε στο Γκνιεβίνο στη βόρεια Πολωνία όπου προετοιμάστηκε, ο Αστέρας Τρίπολης κέρδισε με 2-1 την ισραηλινή Χάποελ Ραανανά.  

Ακόμη αγωνίστηκε στην συνάντηση με τη Λέχια Γκντανσκ (1-0) και στο παιχνίδι με την επίσης πολωνική Μπιτόβια Μπίτοφ (2-1) όπου έχασε και κλασική ευκαιρία για να σημειώσει το τρίτο γκολ της ομάδας του.