Χίος, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου

Με 4 αγωνιστικές αποκλεισμό από την Α1 πόλο τιμωρήθηκαν οι διαιτητές Σπανούδης και Χατζηαναστασίου

ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΜΥΡΝΗΣ-ΝΟΧ/ASTRA AIRLINES
Πέμ, 04/01/2018 - 10:12

Σε καραντίνα έθεσε για τέσσεeρις αγωνιστικές τους διαιτητές Γρηγόρη Σπανούδη και Γιάννη Χατζηαναστασίου η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, όπως αποκάλυψε η "Αθλητική Χίος'' που κυκλοφόρησε την Τετάρτη 3/1/2018 και μαζί με την «Αλήθεια».

Οι δύο διαιτητές τιμωρήθηκαν για τη διαιτησία τους στο παιχνίδι του Απόλλωνα Σμύρνης με το Ν.Ο. Χίου/Astra Airlines, για το πρωτάθλημα της Α1 πόλο Ανδρών, στο οποίο είχε κερδίσει η αθηναϊκή ομάδα με 16-13 και είχαν κάνει σωρεία λανθασμένων υποδείξεων, κυρίως σε βάρος του χιώτικου συλλόγου.

Μάλιστα είχαν πάρει πολύ χαμηλή βαθμολογία από τον παρατηρητή διαιτησίας, Νίκο Βασιλείου, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τιμωρία όπως και έγινε.

Θυμίζουμε ότι ο Ν.Ο. Χίου/Astra Airlines είχε εκδώσει, με αφορμή την κακή διαιτησία των Σπανούδη και Χατζηαναστασίου, σκληρή ανακοίνωση στην οποία τόνιζε ότι: «οι διαιτητές κατάφεραν να γίνουν οι αρνητικοί πρωταγωνιστές καθορίζοντας το τελικό αποτέλεσμα».

Σύμφωνα με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας οι Γρηγόρης Σπανούδης και Γιάννης Χατζηαναστασίου τιμωρήθηκαν με τέσσερεις αγωνιστικές αποκλεισμό από τα παιχνίδια της Α1, για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Η τιμωρία τους ισχύει από την 9η αγωνιστική δηλαδή τις 16 Δεκεμβρίου, που ήταν η πρώτη αγωνιστική που έμειναν εκτός ορισμών. Δεν έπαιξαν ούτε στη 10η αγωνιστική (20/12/2017) και φυσικά δεν ορίστηκαν ούτε στην προσεχή 11η αγωνιστική, την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018 και θα εκτίσουν ακόμη μία αγωνιστική, στη 12η, την πρώτη του β’ γύρου του πρωταθλήματος.

Πρέπει να τονιστεί ότι για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα υπήρξε τέτοια τιμωρία από την ΚΕΔ/ΚΟΕ σε διαιτητή για λάθη, και μάλιστα κραυγαλέα, που έκαναν σε παιχνίδι της Α1 Ανδρών.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, αφού βάσει του κανονισμού διαιτησίας που υπάρχει, σε όλα τα ομαδικά αθλήματα, ανεξαρτήτου κατηγορίας, δεν ανακοινώνονται οι τιμωρίες των διαιτητών όταν παραπέμπονται ή όταν λαμβάνουν πολύ χαμηλή βαθμολογία, αλλά φυσικά φαίνονται στους ορισμούς, όπου οι συγκεκριμένοι διαιτητές δεν περιλαμβάνονται για να σφυρίξουν σε αυτούς.

Σχετικά Άρθρα

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΤΟ 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
Τρί, 20/02/2018 - 13:11

Για 15η χρονιά το 4ο Γυμνάσιο Χίου, σε συνεργασία φέτος με τον Μορφωτικό Σύνδεσμο Βαρβασίου Χίου-Βιβλιοθήκη ο «ΦΑΡΟΣ», τον Σκακιστικό Όμιλο Παναγίας Καλλιμασιάς Χίου και το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Χίου, διοργανώνουν το Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού Χίου  το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 στις αίθουσες του 4ου Γυμνασίου Χίου. Οι αγώνες αποτελούν προκριματική φάση για το 30ό Πανελλήνιο Ατομικό Πρωταθλήματος Μαθητών – Μαθητριών 2018 και για το 16ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Μαθητών – Μαθητριών 2018 της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας. Η τελική φάση θα διεξαχθεί στο Περιστέρι Αττικής στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Περιστερίου από 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2018.

Όσον αφορά τη διοργάνωση, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στο σχολείο κάθε μαθητή/τριας ή στο 4ο Γυμνάσιο Χίου στο τηλέφωνο 22710-24900 ή στο fax 22710-24170 κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου. Στο χώρο των αγώνων θα γίνονται εγγραφές μόνο αν υπάρχουν κενέςθέσεις.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ:

Χώρος των αγώνων θα είναι το διδακτήριο του 4ου Γυμνασίου Χίου (Νικ. Ζαφειράκη 29, Παναγία Λέτσαινα, Ζωοδόχος Πηγή, Χίος).

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 4 Μαρτίου 2017.

Ο πρώτος γύρος θα αρχίσει στις 09:30 π.μ. και για το λόγο αυτό θα πρέπει οι μαθητές και μαθήτριες μέχρι τις 09:15 π.μ. να έχουν προσέλθει στο χώρο των αγώνων. Όσοι μαθητές εμφανιστούν μετά την έναρξη του πρώτου γύρου θα ξεκινήσουν τους αγώνες από το δεύτερο γύρο.

Οι μαθητές θα αγωνιστούν σε έναν όμιλο για κάθε τάξη (οι συμμετέχοντες Νηπιαγωγείων θα αγωνιστούν στον όμιλο της Α' Δημοτικού).

Οι αγώνες θα γίνουν στις εξής κατηγορίες:

1. Μαθητές - Μαθήτριες Α' Τάξης Δημοτικού & Νηπιαγωγείων

2. Μαθητές - Μαθήτριες Β' Τάξης Δημοτικού

3. Μαθητές - Μαθήτριες Γ' Τάξης Δημοτικού

4. Μαθητές - Μαθήτριες Δ' Τάξης Δημοτικού

5. Μαθητές - Μαθήτριες Ε' Τάξης Δημοτικού

6. Μαθητές - Μαθήτριες ΣΤ' Τάξης Δημοτικού

7. Μαθητές - Μαθήτριες Α' Τάξης Γυμνασίου

8. Μαθητές - Μαθήτριες Β' Τάξης Γυμνασίου

9. Μαθητές - Μαθήτριες Γ' Τάξης Γυμνασίου

10. Μαθητές - Μαθήτριες Λυκείου