Χίος, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου

Πλούσιο το αθλητικό "μενού" της Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Χίου-Σάμου

Την Κυριακή Αγώνας Ανώμαλου Δρόμου
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 01/02/2018 - 15:12

Με στόχο την καλλιέργεια «κουλτούρας κλασσικού αθλητισμού» και με σκοπό να μπουν τα παιδιά στα γήπεδα, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου-Σάμου, προγραμματίζει εξάμηνο αθλητικών δραστηριοτήτων, ανοικτό σε όλους τους πολίτες.

Η αρχή γίνεται την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου με τον Αγώνα ανωμάλου δρόμου, που θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι της Χίου από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

«Πρόκειται για μια πιλοτική προσπάθεια με στόχο την συμμετοχή κόσμου που θα τρέξει σε διάφορες κατηγορίες», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου-Σάμου, Κώστας Τριαντάφυλλος, στην συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα το πρωί.

Παράλληλα ο πρόεδρος της Ένωσης παρουσίασε τις αθλητικές δραστηριότητες που έχουν προγραμματιστεί για το α΄ εξάμηνο του 2018 με στόχο να «μπουν τα παιδιά και οι πολίτες στα γήπεδα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ειδικότερα έχουν προγραμματιστεί :

-Διασυλλογικό πρωτάθλημα τον Απρίλιο, στις 3 , 14 και 15 για παιδιά και στις 28 και 29 για ενήλικες, γυναίκες και άνδρες.

- Σχολικοί αγώνες των δημοτικών σχολείων, με το «κλείσιμο» να γίνεται και φέτος στις Οινούσσες την 1 Ιουνίου (σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Χίου και το Δήμο Οινουσσών).

-Αγώνας δρόμου και σκέψης στις 20 Μάιου, σε συνεργασία και με άλλους φορείς

- Οι περιφερειακοί αγώνες Βορ.Αιγαίου (αρχές Ιουλίου) με την Χίο να είναι ο φετινός διοργανωτής (να σημειώσουμε ότι πέρσι ήταν η Λέσβος) και συμμετοχή από όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Στις λεπτομέρειες του αγώνα της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου αναφέρθηκε ο τεχνικός σύμβουλος του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου-Σάμου Γιάννης Πετρής, που επανέλαβε ότι στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν όσοι πολίτες και παιδιά το επιθυμούν, αρκεί να προσκομίσουν πιστοποιητικό υγείας από γιατρό.

Οι κατηγορίες θα είναι πολλές, ξεκινώντας από τις μικρές που απευθύνονται σε παιδιά Δ’ και Ε’ τάξης δημοτικού σχολείου και ολοκληρώνονται με την κατηγορία των ενηλίκων ανδρών και γυναικών .

Κατά την διάρκεια της διεξαγωγής του αγώνα, σύμφωνα με το Νικήτα Ντάτη οπό το Λιμεναρχείο Χίου, θα κλείσει εντελώς το ρεύμα από Χανδρής έως το τελωνείο με τα οχήματα να προωθούνται μέσω της οδού Πατελίδα.

Το ρεύμα από Κανάρη έως το ξενοδοχείο «Χανδρής» θα είναι ανοικτό, δηλαδή η προκυμαία θα έχει μόνο ένα ρεύμα κυκλοφορίας για το δίωρο του αγώνα.

«Να σεβαστούν οι οδηγοί την προσπάθεια που γίνεται από το ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου-Σάμου και να σκεφτούν ότι στο δρόμο τρέχουν τα παιδιά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νικήτας Ντάτης .

 

stohos_na_dimioyrgisoyme_koyltoyra_klasikoy_athlitismoy

Σχετικά Άρθρα

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΤΟ 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
Τρί, 20/02/2018 - 13:11

Για 15η χρονιά το 4ο Γυμνάσιο Χίου, σε συνεργασία φέτος με τον Μορφωτικό Σύνδεσμο Βαρβασίου Χίου-Βιβλιοθήκη ο «ΦΑΡΟΣ», τον Σκακιστικό Όμιλο Παναγίας Καλλιμασιάς Χίου και το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Χίου, διοργανώνουν το Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού Χίου  το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 στις αίθουσες του 4ου Γυμνασίου Χίου. Οι αγώνες αποτελούν προκριματική φάση για το 30ό Πανελλήνιο Ατομικό Πρωταθλήματος Μαθητών – Μαθητριών 2018 και για το 16ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Μαθητών – Μαθητριών 2018 της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας. Η τελική φάση θα διεξαχθεί στο Περιστέρι Αττικής στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Περιστερίου από 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2018.

Όσον αφορά τη διοργάνωση, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στο σχολείο κάθε μαθητή/τριας ή στο 4ο Γυμνάσιο Χίου στο τηλέφωνο 22710-24900 ή στο fax 22710-24170 κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου. Στο χώρο των αγώνων θα γίνονται εγγραφές μόνο αν υπάρχουν κενέςθέσεις.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ:

Χώρος των αγώνων θα είναι το διδακτήριο του 4ου Γυμνασίου Χίου (Νικ. Ζαφειράκη 29, Παναγία Λέτσαινα, Ζωοδόχος Πηγή, Χίος).

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 4 Μαρτίου 2017.

Ο πρώτος γύρος θα αρχίσει στις 09:30 π.μ. και για το λόγο αυτό θα πρέπει οι μαθητές και μαθήτριες μέχρι τις 09:15 π.μ. να έχουν προσέλθει στο χώρο των αγώνων. Όσοι μαθητές εμφανιστούν μετά την έναρξη του πρώτου γύρου θα ξεκινήσουν τους αγώνες από το δεύτερο γύρο.

Οι μαθητές θα αγωνιστούν σε έναν όμιλο για κάθε τάξη (οι συμμετέχοντες Νηπιαγωγείων θα αγωνιστούν στον όμιλο της Α' Δημοτικού).

Οι αγώνες θα γίνουν στις εξής κατηγορίες:

1. Μαθητές - Μαθήτριες Α' Τάξης Δημοτικού & Νηπιαγωγείων

2. Μαθητές - Μαθήτριες Β' Τάξης Δημοτικού

3. Μαθητές - Μαθήτριες Γ' Τάξης Δημοτικού

4. Μαθητές - Μαθήτριες Δ' Τάξης Δημοτικού

5. Μαθητές - Μαθήτριες Ε' Τάξης Δημοτικού

6. Μαθητές - Μαθήτριες ΣΤ' Τάξης Δημοτικού

7. Μαθητές - Μαθήτριες Α' Τάξης Γυμνασίου

8. Μαθητές - Μαθήτριες Β' Τάξης Γυμνασίου

9. Μαθητές - Μαθήτριες Γ' Τάξης Γυμνασίου

10. Μαθητές - Μαθήτριες Λυκείου