Χίος, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου

Στη Χίο η τελική φάση του Κυπέλλου Ανδρών στο πόλο

ΣΤΙΣ 23 & 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018, ΣΤΟ ΙΩΝΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ
Σάβ, 27/01/2018 - 15:48
Από τη συνάντηση ΝΟΧ-ΚΟΕ με τον Δήμαρχο Χίου

Στο νησί μας θα πραγματοποιηθεί τελικά το Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου υδατοσφαίρισης Ανδρών, στις 23 και 24 Μαρτίου. Η διοργάνωση είχε αρχικά προγραμματιστεί για το διήμερο 9 και 10 Μαρτίου, όμως λόγω υποχρεώσεων των Εθνικών Ομάδων αλλά και για λόγους τηλεοπτικής κάλυψης από την κρατική τηλεόραση, τελικά μετατέθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής στις προαναφερθείσες ημερομηνίες, και μάλιστα έκλεισε για το Ιωνικό Κολυμβητήριο.

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας: «Το νησί το οποίο έχει μια μεγάλη παράδοση στο άθλημα επεδίωξε να αναλάβει τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Όλα αυτά οριστικοποιήθηκαν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (27/1) το μεσημέρι στην πόλη της Χίου, με επικεφαλής της συνάντησης τον Δήμαρχο της πόλης, κ. Μανώλη Βουρνού, όπου παρευρέθηκε επίσης ο Πρόεδρος του Ν.Ο. Χίου, Γιάννης Αναδιώτης, ο Αντιπρόεδρος του ΝΟΧ, Παναγιώτης Παππής, ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, Γιώργος Κατσαρός, ο Πρόεδρος του ΣΕΔΥ, Χρήστος Τσαρουχάς καθώς επίσης και ο υπεύθυνος του Ιωνικού Κολυμβητηρίου, Νίκος Λαμπρινούδης. Στη συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες και συνεργάτες του δημάρχου Χίου και μέλη του Δ.Σ. του Ν.Ο. Χίου.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, ο δήμαρχος της πόλης, Μανώλης Βουρνούς, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ τόνισε: "Το νησί της Χίου στο παρελθόν έχει διοργανώσει εκδηλώσεις με καθολική επιτυχία. Είναι πολύ μεγάλη μας χαρά που θα φιλοξενήσουμε μια κορυφαία διοργάνωση στο άθλημα της υδατοσφαίρισης. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι υπάρχει μια σημαντική παράδοση στη Χίο στο συγκεκριμένο άθλημα. Ζητήσαμε από τους παράγοντες της ΚΟΕ και περισσότερες στο μέλλον διοργανώσεις. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για τα παιδιά του νησιού και για όλους όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό. Το κολυμβητήριο της Χίου θα αναβαθμιστεί τα επόμενα χρόνια και θα εξοπλιστεί πλήρως. Είναι κάτι που είναι ήδη σε εξέλιξη και θα βοηθήσει τους αθλούμενους της πισίνας".

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Ν.Ο. Χίου, Γιάννης Αναδιώτης: "Η διοργάνωση στη Χίο είναι πολύ σημαντική, αφού πέρα από την προβολή του ΝΟΧ, που διατηρεί μια πολύ μεγάλη παράδοση στα αθλητικά δρώμενα της χώρας και κυρίως στην υδατοσφαίριση, θα υπάρξει μια καθολική προβολή του νησιού, θα στηριχθεί η τοπική κοινωνία και τα παιδιά τα οποία ασχολούνται με το άθλημα θα έρθουν κοντά στα ινδάλματά τους. Τα δύο τελευταία χρόνια φιλοξενήσαμε σπουδαίους ιστιοπλοϊκούς αγώνες και τώρα ήρθε η σειρά της υδατοσφαίρισης, ένα άθλημα που θεωρείται το κυριότερο στο νησί επί σειρά ετών. Ευχαριστούμε την Ομοσπονδία που μας έδωσε τη δυνατότητα αυτή. Θα είναι γεμάτο το κολυμβητήριο αφού είναι δεδομένη η λατρεία των κατοίκων για το συγκεκριμένο άθλημα".

Ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, Γιώργος Κατσαρός, με τη σειρά του μετέφερε και την είδηση ότι ο Ν.Ο. Χίου σε συνεργασία με τον Ολυμπιακό προτίθεται του χρόνου να διοργανώσει στην Ελλάδα το Final-6 του Τσάμπιονς Λιγκ Ανδρών. Η διοργάνωση αυτή, αφού υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Χίο, θα φιλοξενηθεί στο Ιωνικό Κολυμβητήριο. Ο κ. Κατσαρός, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής υποστήριξε: "Αρχικά θα ήθελα να πω ένα πολύ μεγάλο "ευχαριστώ" στο δήμαρχο της Χίου, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του ΝΟΧ, που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή τη διοργάνωση του Φάιναλ Φορ, που θα πραγματοποιηθεί σε ένα χώρο με πολύ μεγάλη παράδοση στην Ελλάδα στο άθλημα. Βρήκαμε ένα κλίμα αγάπης και ζεστασιάς, εξασφαλίσαμε τη φιλοξενία των ομάδων, των διαιτητών, των δημοσιογράφων και όλων των παραγόντων που θα εργαστούν με μεγάλο επαγγελματισμό για να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία η συγκεκριμένη διοργάνωση. Επίσης, θα ήθελα να πω ότι ενιωσα πολύ όμορφα που ο Ν.Ο. Χίου θέλει σε συνεργασία με τον Ολυμπιακό να αναλάβει το Final-6 του Τσάμπιονς Λιγκ, της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στον κόσμο. Είμαι συγκινημένος γι' αυτό, αφού όλοι γνωρίζουν πως προέρχομαι από την οικογένεια του Ολυμπιακού και δεν ξεχνώ ποτέ ότι το διοικητικό μου ρόλο στα δρώμενα της ΚΟΕ πριν από δεκαετίες μου τον ανέθεσε ο αείμνηστος Μιλτιάδης Μαρινάκης".

Τέλος, το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του ΣΕΔΥ, Χρήστος Τσαρουχάς, που υπογράμμισε: "Εγώ εκείνο το οποίο θέλω να διαβεβαιώσω είναι ότι ο ΣΕΔΥ κατά τη διάρκεια των αγώνων θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία η διοργάνωση. Θα επιλέξουμε τους καλύτερους και πιο έμπειρους διαιτητές, ενώ η Γραμματεία θα στελεχωθεί από τα πιο σημαντικά στελέχη της. Καλή επιτυχία, την οποία θεωρώ δεδομένη"

Σχετικά Άρθρα

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΤΟ 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
Τρί, 20/02/2018 - 13:11

Για 15η χρονιά το 4ο Γυμνάσιο Χίου, σε συνεργασία φέτος με τον Μορφωτικό Σύνδεσμο Βαρβασίου Χίου-Βιβλιοθήκη ο «ΦΑΡΟΣ», τον Σκακιστικό Όμιλο Παναγίας Καλλιμασιάς Χίου και το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Χίου, διοργανώνουν το Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού Χίου  το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 στις αίθουσες του 4ου Γυμνασίου Χίου. Οι αγώνες αποτελούν προκριματική φάση για το 30ό Πανελλήνιο Ατομικό Πρωταθλήματος Μαθητών – Μαθητριών 2018 και για το 16ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Μαθητών – Μαθητριών 2018 της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας. Η τελική φάση θα διεξαχθεί στο Περιστέρι Αττικής στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Περιστερίου από 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2018.

Όσον αφορά τη διοργάνωση, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στο σχολείο κάθε μαθητή/τριας ή στο 4ο Γυμνάσιο Χίου στο τηλέφωνο 22710-24900 ή στο fax 22710-24170 κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου. Στο χώρο των αγώνων θα γίνονται εγγραφές μόνο αν υπάρχουν κενέςθέσεις.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ:

Χώρος των αγώνων θα είναι το διδακτήριο του 4ου Γυμνασίου Χίου (Νικ. Ζαφειράκη 29, Παναγία Λέτσαινα, Ζωοδόχος Πηγή, Χίος).

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 4 Μαρτίου 2017.

Ο πρώτος γύρος θα αρχίσει στις 09:30 π.μ. και για το λόγο αυτό θα πρέπει οι μαθητές και μαθήτριες μέχρι τις 09:15 π.μ. να έχουν προσέλθει στο χώρο των αγώνων. Όσοι μαθητές εμφανιστούν μετά την έναρξη του πρώτου γύρου θα ξεκινήσουν τους αγώνες από το δεύτερο γύρο.

Οι μαθητές θα αγωνιστούν σε έναν όμιλο για κάθε τάξη (οι συμμετέχοντες Νηπιαγωγείων θα αγωνιστούν στον όμιλο της Α' Δημοτικού).

Οι αγώνες θα γίνουν στις εξής κατηγορίες:

1. Μαθητές - Μαθήτριες Α' Τάξης Δημοτικού & Νηπιαγωγείων

2. Μαθητές - Μαθήτριες Β' Τάξης Δημοτικού

3. Μαθητές - Μαθήτριες Γ' Τάξης Δημοτικού

4. Μαθητές - Μαθήτριες Δ' Τάξης Δημοτικού

5. Μαθητές - Μαθήτριες Ε' Τάξης Δημοτικού

6. Μαθητές - Μαθήτριες ΣΤ' Τάξης Δημοτικού

7. Μαθητές - Μαθήτριες Α' Τάξης Γυμνασίου

8. Μαθητές - Μαθήτριες Β' Τάξης Γυμνασίου

9. Μαθητές - Μαθήτριες Γ' Τάξης Γυμνασίου

10. Μαθητές - Μαθήτριες Λυκείου