Χίος, Κυριακή 22 Ιουλίου

Την οικονομική ενίσχυση των νησιωτικών ΕΠΣ ζητάει από την ΕΠΟ ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου, Σταύρος Ψαρόπουλος

Δευ, 09/07/2018 - 20:04
Την οικονομική ενίσχυση των νησιωτικών ΕΠΣ ζητάει από την ΕΠΟ ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου, Σταύρος Ψαρόπουλος

Να καλύψει η ΕΠΟ το κόστος της μετακίνησης διαιτητών και παρατηρητών διαιτησίας για τα εντός έδρας παιχνίδια των ομάδων στις νησιωτικές ΕΠΣ καθώς και να αναλάβει να επιχορηγήσει η Ομοσπονδία πέντε μετακινήσεις των σωματείων από τα νησιά του Αιγαίου που θα πάρουν μέρος στη Γ’ Εθνική Κατηγορία, ζητάει η ΕΠΣ Λέσβου.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης (μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ και Πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων) Σταύρος Ψαρόπουλος, με επιστολή που απέστειλε στην ΕΠΟ ζητάει την οικονομική ενίσχυση των σωματείων των ΕΠΣ Δωδεκανήσου, Λέσβου, Χίου, Σάμου και Κυκλάδων που συμμετέχουν στη Γ’ Εθνική Κατηγορία, ώστε να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα στις μετακινήσεις τους.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Ψαρόπουλου προς τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, αναφέρει:

«Κύριε Πρόεδρε,

Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής είναι το μόνο πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουν όλες οι Ενώσεις της ΕΠΟ και επιτρέπει να αγωνίζονται σε πανελλήνιο επίπεδο όλοι οι πρωταθλητές των ποδοσφαιρικών ενώσεων, δίνοντας την ευκαιρία στα σωματεία, τους ποδοσφαιριστές, τους διαιτητές να αναδεικνύονται μέσα από αυτό. Η απρόσκοπτη άνοδος όλων των πρωταθλημάτων των ΕΠΣ, καθιερώθηκε για να υπάρχει ισότιμη αντιμετώπιση και να δίνονται οι ίδιες ευκαιρίες σε όλους.

Δυστυχώς όμως κατά τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων Γ’ Εθνικής, προέκυψαν αδικίες και άνισοι όροι διεξαγωγής, σε βάρος των σωματείων των νησιωτικών ενώσεων Δωδεκανήσων, Λέσβου, Χίου, Σάμου και Κυκλάδων.

Συγκεκριμένα, αυτά τα σωματεία υποχρεούνται σε έξτρα επιβάρυνση λόγω των πολλών μετακινήσεών τους, αλλά και των μετακινήσεων διαιτητών και παρατηρητών διαιτησίας.

Η οικονομική αυτή επιβάρυνση ανέρχεται στο υπέρογκο ποσό των 100.000 ευρώ για κάθε σωματείο. Δηλαδή τα νησιωτικά σωματεία ξοδεύουν για μετακινήσεις και διαιτησία τόσα όσα ολόκληρος ο προϋπολογισμός των άλλων σωματείων.

Αντιλαμβάνεσθε ότι αυτά τα ερασιτεχνικά σωματεία αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα υπέρογκα αναγκαία χρηματικά ποσά και γι’ αυτό είτε δεν δηλώνουν συμμετοχή, είτε αποχωρούν κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος είτε αγωνίζονται με υποβαθμισμένες αγωνιστικές δυνατότητες. Αυτό όμως αποτελεί εμφανή αλλοίωση των όρων διεξαγωγής του πρωταθλήματος και κατάφωρη αδικία σε βάρος των παραπάνω σωματείων.

Κύριε Πρόεδρε,

Πιστεύουμε ότι η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να παρέμβει υπέρ των σωματείων αυτών των νησιωτικών ΕΠΣ, στηρίζοντας οικονομικά μέρος των μετακινήσεων, ώστε το πρωτάθλημα να διεξάγεται με ανεκτούς όρους και να είναι ανταγωνιστικό.

Συγκεκριμένα προτείνουμε:

Να αναλάβει η ΕΠΟ να πληρώσει το κόστος μετακίνησης διαιτητών και παρατηρητών διαιτησίας (13 αγώνες Χ 1.200 ευρώ: 15.000,00 ευρώ).

Να αναλάβει η ΕΠΟ το κόστος πέντε μετακινήσεων των σωματείων (από τις 13 που θα κάνουν, 5 μετακινήσεις Χ 4.000,00 ευρώ: 20.000,00 ευρώ).

Το κόστος για τα εννέα σωματεία θα φθάσει στο ποσό των 300.000 ευρώ.

Κύριε Πρόεδρε,

Τη στιγμή που η ΕΠΟ προσφέρει πολλά περισσότερα χρήματα επιχορηγώντας το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, πιστεύουμε ότι θα είναι εντελώς άδικο να αφήσει το νησιωτικό ποδόσφαιρο να καταρρεύσει.

Σημειώνουμε ότι, ακόμα και αν χορηγήσετε στα σωματεία μας το απαιτούμενο ποσό, ο υπόλοιπος προϋπολογισμός τους θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από τους προϋπολογισμούς των άλλων σωματείων».

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 21/07/2018 - 13:31
Γιάννης Μπαστιάνος αριστερά και Γιώργος Ξύδας δεξιά μετέχουν στην προετοιμασία των ομάδων τους, Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα αντίστοιχα

Σε φιλικό αγώνα, που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής 20/7/18 στο Καρπενήσι ο ΠΑΣ Γιάννινα αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με τη Λαμία. Με την ομάδα των Ιωαννίνων έπαιξε ο χιώτης επιθετικός Γιώργος Ξύδας, ο οποίος πέρασε αλλαγή στο 46ο λεπτό στη θέση του Λουκίνα.

Ο Ξύδας είχε αγωνιστεί και στον φιλικό αγώνα που έδωσε το συγκρότημα του Γιάννη Πετράκη την περασμένη Τρίτη 17/7, όπου, επίσης στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας, νίκησε με 1-0 τη Λάρισα. Είχε ξεκινήσει στη βασική 11άδα του ΠΑΣ αγωνιζόμενος μέχρι το τέλος του πρώτου 45λεπτου.

 

Και στα τρία παιχνίδια που έδωσε ο Αστέρας Τρίπολης στην Πολωνία, όπου πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του, αγωνίστηκε ο Γιάννης Μπαστιάνος. Ο χιώτης ποδοσφαιριστής έπαιξε στο 2ο ημίχρονο και στις τρεις νικηφόρες αναμετρήσεις που είχε η ομάδα της Αρκαδίας.

Την Παρασκευή 20/7 στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι που έδωσε στο Γκνιεβίνο στη βόρεια Πολωνία όπου προετοιμάστηκε, ο Αστέρας Τρίπολης κέρδισε με 2-1 την ισραηλινή Χάποελ Ραανανά.  

Ακόμη αγωνίστηκε στην συνάντηση με τη Λέχια Γκντανσκ (1-0) και στο παιχνίδι με την επίσης πολωνική Μπιτόβια Μπίτοφ (2-1) όπου έχασε και κλασική ευκαιρία για να σημειώσει το τρίτο γκολ της ομάδας του.