Ροή Ειδήσεων:
 • 15:05 Αστυνομικός συνελήφθη να μεταφέρει ηρωϊνη Την ημέρα του Αγίου Αρτεμίου διάλεξε η Αστυνομία για να κάνει μια επιτυχία σύλληψης μεταφορέα ηρωϊνης, με τη διαφορά ότι ο μεταφορέας ήταν... αστυνομικός. Οι πληροφορίες του τμήματος Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Χίου αποδείχθηκαν αληθινές, όταν οι άνδρες της με άκρα μυστικότητα κλήθηκαν να παρακολουθούν συνάδελφο τους. Ετσι ο συνέλαβαν Αστυνομικό κάτοικο Χίου, να μεταφέρει ηρωϊνη για να την παραδώσει σε άτομο, που επίσης συνελήφθη. Από την προανάκριση θα προκύψουν βεβαίως οι μεταξύ τους σχέσεις καθώς και ο αποστολέας της ηρωϊνης, που τουλάχιστον αυτή που μετέφερε ο Αστυνομικός ήταν μερικών δεκάδων γραμμαρίων.
 • 14:58 Ιματιοθήκη στο ισόγειο των εγκαταστάσεων του, με στόχο την συγκέντρωση ρούχων ή παιχνιδιών, που θα προσφερθούν σε όσους συνανθρώπους μας τα έχουν ανάγκη, λειτουργεί το Ίδρυμα "Μ. Τσάκος". Όσοι ενδιαφέρονται να παραλάβουν τα αντικείμενα που χρειάζονται, μπορούν να το κάνουν από το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017, και κάθε Σάββατο, ώρες 9 π.μ. έως τις 1 μ.μ. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 22710 29600 και 22710 82777.
 • 14:57 Από την 1η Νοεμβρίου έως και τις 30 Απριλίου του επόμενου έτους θα εφαρμοστεί το χειμερινό νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο, όπως ενημερώνει ο ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος επίσης γνωστοποιεί ότι οι καταναλωτές μπορούν να υποβάλουν και τηλεφωνικά την αίτησή τους για τοποθέτηση μετρητή με χρονοχρέωση (νυκτερινό) στην ηλεκτρική παροχή τους, καλώντας στο Κέντρο Ενημέρωσης Πελατών 11500.
 • 13:12 Μετά το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου ήρθε και η σειρά του Περιφερειακού Συμβουλίου να ασχοληθεί με τη « Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης», σε θεματική συνεδρίαση που θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 24 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ.
 • 12:36 Αίτημα χρόνων ήταν για τα Ψαρά η λειτουργία βενζινάδικου στο νησί, κάτι που τελικά κατάφεραν, αλλά από χθες καλούνται να θυμηθούν τα… παλιά, αφού το νησί ξέμεινε από καύσιμα, εξαιτίας της απεργίας των Τελωνειακών που δεν επέτρεψε να γίνει έλεγχος στο βυτίο που μεταφέρθηκε ακτοπλοϊκώς στο νησί. Ο Δήμαρχος, Κώστας Βρατσάνος, ζητά να εγκριθεί έκτακτο δρομολόγιο μεταφοράς καυσίμων, αλλιώς το νησί θα μείνει χωρίς βενζίνη για 10 ημέρες, γεγονός που θα ακινητοποιήσει οχήματα αλλά και θα φρενάρει εργασίες εργολάβων, που είναι σε εξέλιξη στο νησί
 • 11:33 Ξεκινά και φέτος η υλοτόμηση σε δασικές εκτάσεις από ιδιώτες, μετά τη χορήγηση άδειας από τη Δ/νση Δασών, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους. Οι προϋποθέσεις για την χορήγηση της άδειας και οι απαγορεύσεις αναφέρονται στη δασική διάταξη του Δασάρχη, Κώστα Μπέλλα, που αναλυτικά δημοσιεύεται στο alithia.gr
 • 11:33 Ξεκινά και φέτος η υλοτόμηση σε δασικές εκτάσεις από ιδιώτες, μετά τη χορήγηση άδειας από τη Δ/νση Δασών, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους. Οι προϋποθέσεις για την χορήγηση της άδειας και οι απαγορεύσεις αναφέρονται στη δασική διάταξη του Δασάρχη, Κώστα Μπέλλα, που αναλυτικά δημοσιεύεται στο alithia.gr
 • 11:18 Το τμήμα Γυναικών της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Χίου οργανώνει εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στις 6.30 μμ στο ξενοδοχείο Ελληνικό Κάστρο στη Χίο, στην οποία θα μιλήσουν ο ιατρός Στυλιανός Γιασσάς, Ογκολόγος – Παθολόγος και η ψυχολόγος κα Μαρία Τσικουδή. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η χορωδία Χιόνη του Φιλοπροόδου Ομίλου Βροντάδου. Τα έσοδα θα διατεθούν στο Σύλλογο Καρκινοπαθών Χίου.
 • 10:40 Την άφιξη έξι νέων κοντέινερς με στόχο να τοποθετηθούν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Αλλοδαπών στην πρώην ΒΙΑΛ ανακοίνωσε το πρωί από το Ράδιο "Α" ο Πρόεδρος του Χαλκειούς, Κώστας Φουτράκης, καταγγέλλοντας την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο κέντρο, το οποίο αντί των 800 άντε 1.000 ανθρώπων έφτασε να "φιλοξενεί" σε ακατάλληλους πλέον χώρους και παραπήγματα, φτιαγμένα ακόμη και με κουβέρτες, 2.000 άτομα!
 • 09:52 Άμεση ήταν η κινητοποίηση στις 8.45 το πρωί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, που όντας ειδοποιημένη για φωτιά στη Λαγκάδα απέστειλε στην περιοχή τρια οχήματα και άνδρες της, όμως όταν έφτασαν εκεί την φωτιά την είχαν ήδη σβήσει. Στην περιοχή βρίσκεται το ανακριτικό της υπηρεσίας και πραγματοποιεί έρευνα για τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς.
 • 06:52 Συνεχίζεται αμείωτη η παράνομη ραγδαία άφιξη προσφύγων - μεταναστών από τις απέναντι τουρκικές ακτές. Έτσι στους 237, που έφτασαν χθες, αφού εκτός των μεσημεριανών είχαμε ένα ακόμη περιστατικό το απόγευμα με 64 άτομα, προστέθηκαν σήμερα άλλοι 80, που στις 7.00 π.μ. έφτασαν στο λιμανάκι της Αγίας Ερμιόνης (23 είναι άνδρες, 20 είναι γυναίκες και 37 παιδιά) και άλλοι 60 που διεσώθηκαν από το Ρουμάνικο σκάφος της Frontex στις 5.30 π.μ. στα Γρίδια. Επειδή στο κέντρο στη ΒΙΑΛ έχει σημειωθεί πλέον το αδιαχώρητο στο λιμάνι παραμένουν όχι μόνο οι 64 που ήρθαν χθες το απόγευμα αλλά και οι πρωινοί, που σημαίνει σύνολο 204 πρόσφυγες και μετανάστες.
Custom Search
Τελευταία ενημέρωση: 20 Οκτ 2017 - 15:13

alithia

Παρασκευή, 20 Οκτώβριος, 2017 - 15:17

Κέντρο Πρόληψης

Ημερίδα ενημέρωσης για τα ναρκωτικά

26 Ιουν 2017 - 15:33

Με αφορμή τη σημερινή μέρα 26η Ιουνίου, παγκόσμια μέρα κατά των ναρκωτικών, το Κέντρο Πρόληψης Χίου “Ναυτίλος” σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Χίου, οργάνωσαν ημερίδα στο Αμφιθέατρο του 3ου Γυμνασίου, με θέμα “Ο εκπαιδευτικός στην εποχή της κρίσης και το φαινόμενο της επαγγελματικής εξουθένωσης”. Μίλησαν η Λίτσα Λαγάκου, θεραπεύτρια και στέλεχος της Διεύθυνσης εφαρμογών προγραμμάτων ΟΚΑΝΑ και ο Ηλίας Μιχαλαρέας, δρ. Ψυχολογίας, δρ.

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

22 Ιουν 2017 - 15:58

Αυτό κάνει το Κέντρο πρόληψης Χίου “Ναυτίλος” με αφορμή την 26η Ιουνίου, παγκόσμια μέρα κατά των ναρκωτικών. Οργανώνει μαζί με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Χίου, μια πολύ ενδιαφέρουσα Ημερίδα με αξιόλογους ομιλητές. Όπως μας ενημέρωσαν σήμερα ο Νίκος Αγραφιώτης, Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης και η Ελένη Κοτσάτου, Κοινωνική Λειτουργός, τη Δευτέρα 26 Ιουνίου πρωί και απόγευμα στο Αμφιθέατρο του 3ου Γυμνασίου, θα μιλήσουν στις 10.00 π.μ.

Αναφορά Μηταράκη για τη χρηματοδότηση του Κέντρου Πρόληψης

9 Μαΐου 2017 - 10:59

Με αναφορά του προς τους υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών ο Βουλευτής Χίου της Ν.Δ., Νότης Μηταράκης προωθεί ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου και των Εργαζομένων του Κέντρου Πρόληψης Χίου  σχετική με την 5ετή προγραμματική σύμβαση που έχουν συνυπογράψει τα Υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας, τα οποία έχουν αναλάβει την υποχρέωση της χρηματοδότησης κατά 50% έκαστο.

Η αναφορά εστιάζει στα προβλήματα υποχρηματοδότησης και είχαν ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι πριν το Πάσχα να είναι απλήρωτοι.

Δεν ήρθε... Ανάσταση στα Κέντρα Πρόληψης

19 Απρ 2017 - 15:48

Σε μια εποχή που λόγω της κρίσης που βιώνουμε, σε όλα τα επίπεδα, και που θα περίμενε κανείς, με δεδομένη τη γενική, παγκοσμίως, παραδοχή ότι σε τέτοιες καταστάσεις τα φαινόμενα χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών πολλαπλασιάζονται, το κράτος να ενισχύει τις δομές πρόληψης, θεραπείας και επανένταξης, δυστυχώς και σ’ αυτόν τον τομέα η κατάσταση είναι οικτρή.

Απλήρωτοι Πασχαλιάτικα οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Πρόληψης

13 Απρ 2017 - 16:00

Απλήρωτοι είναι παραμονές του Πάσχα, οι εργαζόμενοι του Κέντρου Πρόληψης Χίου, οι οποίοι σε κοινή ανακοίνωσή τους με τη Διοίκηση του Κέντρου, διαμαρτύρονται  για τη μη καταβολή της χρηματοδότησης των Κέντρων Πρόληψης από το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Υγείας, με ευθύνη και του ΟΚΑΝΑ, με συνέπεια να μένουν απλήρωτες οι ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις και οι ίδιοι.

Αναλυτικά σημειώνουν:

Στο Κέντρο Πρόληψης "Ναυτίλος" βιώνουμε καθημερινά το άγχος γονέων και παιδιών

12 Ιαν 2017 - 15:40

Αναμφισβήτητα το Κέντρο Πρόληψης Χίου, που από φέτος θα έχει και την ονομασία “Ναυτίλος”, κάνει μεγάλη και αθόρυβη δουλειά, πράγμα που αποτυπώνεται και στον πλούσιο εξάμηνο απολογισμό του.

Απολογισμός δράσεων εξαμήνου του Κέντρου Πρόληψης Χίου

9 Ιαν 2017 - 16:50

Το Κέντρο Πρόληψης Χίου ενημερώνει ότι το διάστημα Ιανουάριος-Ιούνιος 2016 υλοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι ακόλουθες δράσεις.

*Εκπαιδευτικοί

-Διοργανώθηκε σεμινάριο καθηγητών διάρκειας 8 ωρών, με θέμα: «Εξαρτήσεις. Ο ρόλος του σχολείου». Το σεμινάριο υλοποίησαν τα στελέχη του Κέντρου, Μαρίνα Κυριάκου και Στράτος Τσουκάρης.

Να κλείσουμε τ' αυτιά στις «σειρήνες» του ρατσισμού

6 Οκτ 2016 - 10:40

Το Κέντρο Πρόληψης Χίου ως μια υπηρεσία ψυχικής υγείας, νιώθουμε την ανάγκη να συμμετάσχουμε στην εκδήλωση που διοργανώνουν σωματεία και φορείς για το προσφυγικό την Παρασκευή 7/10/16, στις 6.30 μ.μ. στην Πλατεία Βουνακίου, επειδή διαπιστώνουμε ότι επιχειρείται η δημιουργία «αποδιοπομπαίων τράγων» που εκτός των άλλων αφήνει στο απυρόβλητο τις αιτίες που γεννούν το πρόβλημα.

  Όσο κι αν κάποιοι επιδιώκουν να το αποσιωπούν, η πραγματική αιτία που έδιωξε αυτούς τους ανθρώπους από τις πατρίδες τους είναι ο πόλεμος.

Στηρίζουμε τους Λιμενικούς Υπαλλήλους

24 Ιουν 2016 - 16:05

Στα πλαίσια πρωτοβουλιών ενημέρωσης του Κέντρου Πρόληψης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, που είναι η 26η Ιουνίου, η Μαρίνα Κυριάκου θα μιλήσει ειδικά στους υπαλλήλους του Λιμενικού Σώματος, κυρίως για ψυχολογικά προβλήματα που δημιουργούνται από συνθήκες υπερεντατικοποίησης της εργασίας.

 

Συστρατεύουμε τις δυνάμεις μας για την πρόληψη κι αντιμετώπιση της εξάρτησης

23 Ιουν 2016 - 16:12

 

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών διοργανώνονται οι παρακάτω δράσεις:

 

 • Σεμινάριο για στελέχη του Στρατού, στις 27 και 28 Ιουνίου 2016 με θέμα: «Αντιμετώπιση χρήστη στις στρατιωτικές μονάδες»

 

Εισηγητές: Ρούσσος Αχιλλέας, Κοινωνιολόγος, Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Δικτύου Έγκαιρης Παρέμβασης ΚΕΘΕΑ

 

 Ψαρούδης Γιώργος, Κοινωνιολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνος Κέντρου Πρόληψης Χίου

 

 

Σελίδες

Subscribe to RSS - Κέντρο Πρόληψης