Χίος, Τρίτη 20 Φεβρουαρίου

1η Classic Dinghies Regatta από την ΠΕΚΕΒ

Τρί, 12/09/2017 - 15:16

Κάτι νέο που έρχεται όμως από τα... παλιά επιχειρεί να δημιουργήσει η ΠΕΚΕΒ στον χώρο της ιστιοπλοϊας. Πρόκειται για την πρώτη Classic Dinghies Regatta, την οποία θα πραγματοποιήσει στις εγκαταστάσεις του Όρμου Λω το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στις 4 μ.μ. στην οποία καλεί τον κόσμο να δει από κοντά μερικά πολύ σπάνια και εξαιρετικά σκάφη αλλά και να απολαύσει αγώνες ιστιοπλοΐας.
Όπως διευκρινίζει σε δελτίο που εξέδωσε η εκδήλωση Classic Dinghies Regatta, «φιλοδοξεί να προσφέρει στους φίλους της ιστιοπλοΐας, της παραδοσιακής ναυπηγικής αλλά και της θάλασσας γενικότερα μια ξεχωριστή εμπειρία, πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του νησιού».
«Αυτή η νέα προσπάθεια αποσκοπεί στην αναβίωση των παλιών αγωνιστικών ιστιοπλοϊκών σκαφών (dinghy), ξύλινων σκαφών κατασκευασμένων με παραδοσιακή ναυπηγική καθώς και ιδιοκατασκευές ξύλινων λέμβων και κανό από λάτρεις της θάλασσας», αναφέρει η ΠΕΚΕΒ η οποία εκτός των άλλων στοχεύει στην προώθηση και τη διάσωση της ναυτικής παράδοσης του τόπου μας και η γνωριμία στο ευρύ κοινό της ιστιοπλοΐας με σκάφη dinghy και παραδοσιακές λέμβους.
«Οι φιλοδοξίες μας για την συγκεκριμένη διοργάνωση είναι κάθε χρόνο να προσπαθούμε για το καλύτερο ώστε μελλοντικά το Classic Dinghies Regatta να γίνει πόλος έλξης κοινού από το εξωτερικό, όπου εκδηλώσεις αυτού του είδους είναι αρκετά διαδεδομένες.», σημειώνει Ένωση στην ανακοίνωσή της και γνωστοποιεί ότι  ένας αρκετά ικανός αριθμός εθελοντών θα εξασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης τόσο για τους αγωνιζόμενους όσο και για τους θεατές.
 Προτεινόμενα σημεία για να μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος τους αγώνες είναι: α) Όρμος Λω, β) παραλία Δασκαλόπετρας και γ) Πετροκάραβο.
Οι εκδηλώσεις απονομών και το πάρτυ θα διεξαχθούν μετά το πέρας των ιστιοδρομιών στον χώρο του Όρμου Λω.
Στη διοργάνωση μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή κάτοχοι σκαφών τα οποία εντάσσονται στις παραπάνω κατηγορίες, μετά από επικοινωνία με την ΠΕΚΕΒ.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 20/02/2018 - 20:51
Η Πυροσβεστική ήρθε ταχύτατα

Δεύτερη πυρκαγιά μέσα σε λίγες μέρες από καυστήρα αυτή τη φορά  στην ίδια περιοχή. Εκδηλώθηκε στις 8.20 μ.μ. σε ξυλοκάζανο σπιτιού στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Τραχύ στο Φραγκοβούνι. Στο σημείο έσπευσαν 3 οχήματα και 7 άνδρες  της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, αλλά ευτυχώς δεν χρειάστηκε να επέμβουν καθώς την πυρκαγιά έσβησαν οι ιδιοκτήτες προτού αυτή εξαπλωθεί.

 

 

Οπως διαβάζουμε σε σχετικές ενημερωτικές ιστοσελίδες η συντήρηση του καυστήρα και του λέβητα της εγκατάστασης, πρέπει να γίνεται μια φορά τον χρόνο.

Καλό είναι οι εργασίες συντήρησης και καθαρισμού να γίνονται μετά το τέλος του χειμώνα αμέσως μετά από την βαριά χρήση όπου είναι ακόμη φρέσκα τα κατάλοιπα της καύσης.

Έτσι αποφεύγεται πιθανή εμφάνιση διάβρωσης του λέβητα η οποία μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στη δημιουργία οπών (τρυπών).

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν το φθινόπωρο για την δουλειά αυτή.

Σε κάθε περίπτωση οι εργασίες αυτές πρέπει να γίνονται πάντοτε από αδειούχο τεχνίτη (καυστηρατζή).

Αυτός είναι και ο μόνος που μπορεί να εκδώσει επίσημο φύλλο συντήρησης - ελέγχου στο οποίο θα αναγράφεται υποχρεωτικά ο αριθμός αδείας του.
 

Ποιες είναι λοιπόν οι κυριότερες εργασίες συντήρησης:

• Καθαρισμός και συντήρηση του καυστήρα και του λέβητα

• Κατάλληλη ρύθμιση του καυστήρα για οικονομία καυσίμου και ελαχιστοποίηση των εκπομπών

• Έλεγχος καυσαερίων

• Έλεγχος και λίπανση του κυκλοφορητή

• Έλεγχος αυτοματισμών

• Έλεγχος καλής λειτουργίας
 

Γιατί πολύ απλά ένα καλοσυντηρημένο και καλορυθμισμένο σύστημα καυστήρα - λέβητα αυξάνει την συνολική θερμική απόδοση της εγκατάστασης μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση καυσίμου μέχρι και κατά 50%.

Επιπλέον, η τακτική συντήρηση του συστήματος καυστήρα - λέβητα αυξάνει τον χρόνο ζωής του και μειώνει τις πιθανότητες κάποιας σοβαρής βλάβης, σε αντίθεση με ένα σύστημα που συντηρείται ελλιπώς.

Γενικά το κόστος συντήρησης δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό αν και διαφέρει από πόλη σε πόλη. Σε κάθε περίπτωση αποσβένεται από την εξοικονόμηση πετρελαίου που επιτυγχάνεται από την ομαλή λειτουργία του καυστήρα.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι συντηρώντας τις εγκαταστάσεις θέρμανσης εξασφαλίζετε την ασφάλεια τόσο την δική σας, όσο και των παιδιών σας.

(Φωτο αρχείου)