226 μέχρι τώρα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Π.Ε.

Τετ, 04/11/2015 - 15:13

25.400 ευρώ σε τρόφιμα μέσα στο επόμενο τετράμηνο σκοπεύει να διανέμει σε πολίτες της Χίου που έχουν χαμηλά εισοδήματα και η Περιφερειακή Ενότητα, στο πλαίσιο του θεσμού του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Απαραίτητη προϋπόθεση το εισόδημα να μην υπερβαίνει τα 5.000 ευρώ για ένα άτομο και τα 7.000 ευρώ για ζευγάρι στο οποίο προστίθενται 1.200 για κάθε επιπλέον άτομο (π.χ. παιδί).

Σύμφωνα με τον περιφερειακό σύμβουλο, Παύλο Καλογεράκη ο οποίος διαχειρίζεται το όλο ζήτημα, δόθηκε παράταση μέχρι τις 16 Νοεμβρίου για την κατάθεση αιτήσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών στη Δ/νση Πρόνοιας, ενώ μέχρι σήμερα από τις αιτήσεις που έχουν κατατεθεί υπολογίζεται ότι τέλος Νοέμβρη, που θα γίνει η πρώτη διανομή, θα δοθούν 226 σακούλες τροφίμων, αξίας 24 ευρώ η κάθε μια.

«Μέσα στο επόμενο 4μηνο θα δώσουμε 8 τέτοιες σακούλες, στον κάθε δικαιούχο που σίγουρα δε θα λύσουν το πρόβλημα κάποιων συμπολιτών μας, όμως θα βοηθήσουν μια κατάσταση, ενώ θα προσπαθήσουμε μετά το Πάσχα να εξασφαλίσουμε το επόμενο πακέτο», τόνισε ο κ. Καλογεράκης.

Οι δικαιούχοι με μια κάρτα που θα λάβουν θα μπορούν να πάρουν συγκεκριμένα προϊόντα (κοτόπουλο, φέτα, αυγά, λαχανικά, ρύζι) από το σούπερ μάρκετ που μειοδότησε στο σχετικό διαγωνισμό της περιφέρειας.

Σχετικά Άρθρα