Χίος, Σάββατο 24 Φεβρουαρίου

2.385 πρόσφυγες και μετανάστες στη Χίο

15.169 συνολικά στα νησιά
Πέμ, 09/11/2017 - 16:39

2.385 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στη Χίο, σύμφωνα με τα στοιχεία  του εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Ελέγου Συνόρων, Μετανάστευσης και Ασύλου, που καλύπτουν μέχρι και τις χθεσινές αφίξεις,  εκ των οποίων οι 2.131 διαμένουν στη ΒΙΑΛ, σε χώρο, που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, χωράει 894 άτομα.  Στη Λέσβο ο αριθμός τους έχει φτάσει τους 8.106 και στη Σάμο τους 2.394, στην Κω τους 1.170 και στη Λέρο τους 999, ενώ ο συνολικός αριθμός τους στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου έφτασε στους 15.169!

Αναλυτικά ο πίνακας με τα στοιχεία δημοσιεύεται σε μορφή pdf.

Συνημμένα αρχεία:

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 23/02/2018 - 18:56
Βοστάνειο

Νεκρό ανασύρθηκε από τις ρόδες αυτοκινήτου που το παρέσυρε στις 3 περίπου το μεσημέρι της Παρασκευής, πεντάχρονο αγοράκι, προσφυγόπουλο Συριακής καταγωγής. Το δυστύχημα συνέβη επί της κεντρικής επαρχιακής οδού Μυτιλήνης - Μανταμάδου, στο ύψος του καταυλισμού του Καρά Τεπέ όπου διέμενε το άτυχο παιδί με την εννεαμελή οικογένεια του.

Το πεντάχρονο άτυχο παιδί είχε βγει από τον καταυλισμό μόνο του χωρίς συνοδό και παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο όταν προσπάθησε να περάσει κάθετα τον πολυσύχναστο κεντρικό οδικό άξονα της ανατολικής Λέσβου, προκειμένου να μεταβεί σε κάποια από τις πολλές άτυπες δομές που λειτουργούν μη κυβερνητικές οργανώσεις στην περιοχή γύρω από τον μεγάλο δημοτικό καταυλισμό. Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου μεταφέρθηκε διαγνώσθηκε και τυπικά ο θάνατος του.

Ας σημειωθεί ότι η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο είναι ιδιαίτερα αυξημένη, δεν υπάρχει δυνατότητα νόμιμης διάβασης πεζών από το ένα σημείο του δρόμου στο άλλο και τέλος δεκάδες αυτοκίνητα εργαζομένων στον καταυλισμό ή απασχολουμένων σε μη κυβερνητικές οργανώσεις παρκάρουν από τη μια και από την άλλη μεριά δημιουργώντας πολύ κακές συνθήκες ορατότητας σε διερχόμενους οδηγούς αυτοκινήτων.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ