Χίος, Σάββατο 26 Μαΐου

35χρονος Αφγανός ήλθε, είδε και προσπάθησε να φύγει κολυμπώντας!

Άφιξη 54 προσφύγων - μεταναστών σήμερα στις Οινούσσες
Παρ, 11/08/2017 - 09:33

Ήλθε, είδε, ταυτοποιήθηκε και αποφάσισε να φύγει κολυμπώντας!

Ο λόγος για έναν 35χρονο Αφγανό, που χθες το πρωί εντοπίστηκε  από τον Κυβερνήτη του ιστιοφόρου “BAXIMUS” , στη θαλάσσια περιοχή νότια της βραχονησίδας “ΒΕΝΕΤΙΚΟ”. Ο μετανάστης, ο οποίος είχε ως μόνο εφόδιο για το κολυμβητικό ταξίδι του μια κουλούρα(!) περισυνελέγη, καλά στην υγεία του, από τον κυβερνήτη του ιστιοφόρου ο οποίος ενημέρωσε το λιμεναρχείο Χίου και άμεσα  στην περιοχή μετέβη το ναυαγοσωστικό σκάφος στο οποίο μετεπιβιβάστηκε ο ανωτέρω αλλοδαπός και μεταφέρθηκε στο λιμένα Χίου.
Ο 35χρονος Αφγανός είχε εισέλθει παράνομα στην χώρα στις 7/8/2017  με την ομάδα των 74 που διεσώθηκαν στην Αγ. Ερμιόνη και είχε ταυτοποιηθεί στο νησί μας.

Στο μεταξύ, νέα ομάδα μεταναστών και προσφύγων – 54 τον αριθμό- διεσώθησαν σήμερα τα ξημερώματα στις Οινούσσες.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 25/05/2018 - 20:28
φωτο αρχείου

Ο Δήμος Χίου ενδιαφέρεται για την πρόσληψη οκτώ (8) ναυαγοσωστών κατηγορίας ΔΕ, εκ των οποίων ο ένας (1) θα εκτελεί χρέη χειριστή μηχανοκίνητου ταχύπλοου σκάφους καθώς και ενός (1) συντονιστή – επόπτη κατηγορίας ΔΕ, κατόχου άδειας ναυαγοσώστη επί τρία (3) τουλάχιστον έτη,  με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την φύλαξη των λουομένων στις  πολυσύχναστες παραλίες, Αγίας Φωτεινής, Κώμης, Καρφά, και Μπέλλα Βίστα του Δήμου Χίου.

 

Ο Δήμος Χίου με την υπ’ αριθ. 300/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ΑΔΑ: Ω6ΩΓΩΗΝ-95Ω), που εγκρίθηκε με την αριθ. 30764/25-05-2018 απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (ΑΔΑ: ΩΚΜ9ΟΡ1Ι-ΘΒ4), ανακοινώνει ότι θα προσλάβει προσωπικό με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας τριών (3) μηνών για την φύλαξη των λουομένων στις  πολυσύχναστες παραλίες, Αγίας Φωτεινής, Κώμης, Καρφά, και Μπέλλα Βίστα του Δήμου Χίου για τις εξής κατά αριθμό ατόμων, ειδικότητες:

 

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ

ΔΕ Ναυαγοσώστες

8

ΔΕ Συντονιστή- Επόπτη κατόχου άδειας Ναυαγοσώστη επί τρία (3) τουλάχιστον έτη

1

 

Απαραίτητα προσόντα πρόσληψης:

 

  1. Για τους ναυαγοσώστες είναι τα εξής: α) Οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής, ανεξαρτήτως ειδικότητας  και β) Πτυχίο ή δίπλωμα ή πιστοποιητικό ναυαγοσώστη, αναγνωρισμένης ναυαγοσωστικής σχολής από οικεία Λιμενική Αρχή.
  2. Για τον Συντονιστή – Επόπτη είναι τα εξής: Οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής, ανεξαρτήτως ειδικότητας β) Πτυχίο ή δίπλωμα ή πιστοποιητικό ναυαγοσώστη, αναγνωρισμένης ναυαγοσωστικής σχολής από οικεία Λιμενική Αρχή, η κατοχή της άδειας δε,  να είναι επί τρία (3) τουλάχιστον έτη.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 45 ετών.

 

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Δήμου Χίου (Δ/νση: Δημοκρατίας 2 τηλ:2271350809 και 2271350823) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες έως και Τετάρτη 30/05/2018.