Χίος, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου

48 θέσεις γιατρών, νοσηλευτών, κοινωνικών λειτουργών κ.α. στο ΠΕΔΥ Χίου

Από σήμερα η υποβολή αιτήσεων
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 08/08/2017 - 10:34

48 θέσεις, ανάμεσά τους και 16 γιατρών γενικής ιατρικής αλλά και 4 παιδιάτρων, καθώς και νοσηλευτών, επισκεπτών υγείας, κοινωνικών λειτουργών και διοικητικού προσωπικού που θα καλύψουν ανάγκες στο ΠΕΔΥ Χίου, με διετή απασχόληση, περιλαμβάνονται στην προκήρυξη για 2.868 προσλήψεις προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Λειτουργία Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) για την αναδιάρθρωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στις Περιφέρειες».

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής ξεκίνησε από σήμερα στις 9 π.μ. και λήγει την 25η  Αυγούστου 2017 και ώρα 23:59. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία και την ώρα της οριστικής ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης στον προκαθορισμένο διαδικτυακό τόπο.

Αναλυτικά οι θέσεις στη Χίο είναι οι εξής:

16 θέσεις ΠΕ ΙΑΤΡΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΕ ΙΑΤΡΩΝ  ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ

4 θέσεις ΠΕ ΙΑΤΡΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ

8 θέσεις ΠΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

4 θεσεις ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

8 θέσεις ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ

8 θέσεις ΤΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ/-ΤΡΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

 

8 θέσεις ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ (ΚΩΔ. ΘΕΣΗΣ 426 )

4 θέσεις ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ (ΚΩΔ. ΘΕΣΗΣ 526 )

8 θέσεις ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΣΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ (ΚΩΔ. ΘΕΣΗΣ 626 )

8 θέσεις ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΣΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ (ΚΩΔ.ΘΕΣΗΣ 826 )

8 θέσεις ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΣΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ (ΚΩΔ.ΘΕΣΗΣ 1026 )

Αναλυτικά η προκήρυξη δημοσιεύεται σε μορφή pdf

Οι Τ.ΟΜ.Υ. λειτουργούν ως μονάδες οικογενειακής ιατρικής, με εγγεγραμμένο πληθυσμό ευθύνης και μεταξύ των επιδιωκόμενων στόχων τους είναι:  • η προαγωγή και αγωγή υγείας του πληθυσμού που καλύπτουν,  • η ανάπτυξη και εφαρμογή δράσεων αγωγής και προαγωγής της υγείας στο επίπεδο της οικογένειας, της εργασίας, των σχολικών μονάδων και γενικά σε όλο το φάσμα της κοινότητας σε συνεργασία με φορείς και δομές κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης,  • η πρόληψη, εκτίμηση και διαχείριση κινδύνου για μεταδιδόμενα ή μη νοσήματα σε ομάδες ή άτομα του πληθυσμού σε συνεργασία με τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας,  • η συστηματική παρακολούθηση της υγείας του πληθυσμού ευθύνης τους,  • η αντιμετώπιση οξέων προβλημάτων υγείας και η κατά προτεραιότητα αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών καθώς και η ενδεχόμενη παραπομπή τους στα Κέντρα Υγείας και Μονάδες Υγείας ή στα Νοσοκομεία, • η προγραμματισμένη φροντίδα ενηλίκων και παιδιών,    • η συνδιαχείριση με τον θεράποντα ιατρό χρόνιων ασθενών, • η κατ’ οίκον φροντίδα υγείας, κατ’ οίκον νοσηλεία και  κατ’ οίκον αιμοληψία σε μη δυνάμενους να μεταβούν στις οικείες τους μονάδες Π.Φ.Υ. • η συμβουλευτική και υποστήριξη σε άτομα και οικογένειες, • η αναγνώριση και ανίχνευση ψυχικών παθήσεων σε συνεργασία με τις Μονάδες Ψυχικής Υγείας του Τομέα Ψυχικής Υγείας και αντίστοιχα η αναγνώριση και ανίχνευση περιστατικών εξαρτήσεων και παραπομπή στους αρμόδιους φορείς εξαρτήσεων,  • η εκπαίδευση και καθοδήγηση ατόμων και οικογενειών για τη διαχείριση χρόνιων νοσημάτων και καταστάσεων υψηλού κινδύνου για την υγεία τους και  • η συλλογή και αξιοποίηση στοιχείων επιδημιολογικής επιτήρησης, επιδημιολογικών στοιχείων και δεικτών υγείας και φροντίδας του πληθυσμού ευθύνης.

 

Συνημμένα αρχεία:

ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ Π Ε Δ Υ ΧΙΟΥ ΓΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ

Σχετικά Άρθρα

Μέσα στο 2018 Παμβρονταδουσιακό Συνέδριο, έκδοση βιβλίου και πολλές άλλες δράσεις
Τετ, 21/02/2018 - 10:39

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την επανένωση των δύο Κοινοτήτων Νοτίου και Βορείου Βροντάδου το έτος 1918, το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, με απόφασή του, συγκρότησε Τιμητική και Οργανωτική Επιτροπή με στόχο την άρτια διοργάνωση εκδηλώσεων, μέσω των οποίων θα αναδειχθεί η πρόοδος που συντελέστηκε στην, πληθυσμιακά, δεύτερη πόλη της Χίου, μέσα σ’αυτήν την περίοδο (1018-2018) σε όλους τους τομείς (οικονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό, πνευματικό και αθλητικό).

Ήδη, οι εκπρόσωποι του Δήμου και των λοιπών Φορέων που μετέχουν στις εν λόγω επιτροπές, συνεδρίασαν και αποφάσισαν τη συγκρότηση μιας ευέλικτης, μικρής Εκτελεστικής Επιτροπής, ευθύνη της οποίας θα είναι η υλοποίηση των εκδηλώσεων που τελικά θα επιλεγεί να γίνουν εντός του 2018.

Κατ’ αρχάς, βάσει των αρχικών προτάσεων, γίνεται γενικά αποδεκτό:
α) Να διοργανωθεί εντός του προσεχούς θέρους, ένα διήμερο Παμβρονταδουσιακό Συνέδριο σε ημερομηνίες που θα γνωστοποιηθούν σύντομα.
β) Να εκδοθεί βιβλίο για τα 100 χρόνια βάσει της προεργασίας και των στοιχείων που έχει ήδη συγκεντρώσει ο Βρονταδούσης συνταξιούχος εκπαιδευτικός κ. Ιάκωβος Μπριλής.
γ) Να δημιουργηθεί, με επιμέλεια του Βρονταδούση, συνταξιούχου τυπογράφου κ. Νίκου Δ. Γεωργούλη, DVD με το οποίο θα παρουσιάζεται περιληπτικά αλλά παραστατικά η συνολική πορεία και πρόοδος του Βροντάδου κατά την εν λόγω περίοδο.
δ) Να ενταχθούν στο συνολικό σχεδιασμό, εκδηλώσεις και δράσεις της Εκκλησίας, των Σχολείων και των Σωματείων του Βροντάδου, τις οποίες θα εγκρίνει η Οργανωτική Επιτροπή.

Περισσότερα επ’ αυτών σε επόμενο Δελτίο Τύπου.

ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Α. ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
1. Ο π. Ιωάννης Κουντουριάδης Ιερέας του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Βροντάδου, εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Χίου, με αναπληρωτή τον π. Κήρυκα Φαράκλα Ιερέα του Ι.Ν. Αγίου Κηρύκου Βροντάδου.
2. Η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου
3. Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου
4. Ο Δήμαρχος Χίου
5. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου
6. Οι Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων
7. Οι Πρώην Δήμαρχοι Βροντάδου και Ομηρούπολης, οι κ.κ.: Μάρκος Μεννής, Κωνσταντίνος Μπαχάς, Αριστείδης Ζαννίκος, Δημήτριος Παπαληός και Ιωάννης Μαλαφής.

Β. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (17/μελής)
1. Ο Δήμαρχος Χίου κ. Εμμανουήλ Βουρνούς με αναπληρωτή τον Αντιδήμαρχο κ. Ευστράτιο Γδύση.
2. Ο Τοπικός Αντιδήμαρχος κ. Ματθαίος Φαφαλιός με αναπληρωτή τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Σταμάτιο Ζουμίδη.
3. Ο Πρόεδρος του Βροντάδου κ. Μάρκος Κοσμάς με αναπληρωτή τον Τοπικό Σύμβουλο Βροντάδου κ. Μάρκο Κάβουρα.
4. Οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας:
α) Ο κ. Νικόλαος Νύκτας,
β) Ο κ. Αντώνης Καλαγκιάς και
γ) Η κα. Δέσποινα Τσαρδάκα,
με αναπληρωτές:
α) τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Παντελή Στεφάνου,
β) τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νικόλαο Μαρτάκη και
γ) τον δημότη κ. Δημήτριο Αθανασόπουλο.
5. Ο Πρόεδρος του ΦΟΒ κ. Πολύδωρος Στείρος με αναπληρωτή τον κ. Σταύρο Στείρο
6. Η Πρόεδρος της ΠΕΚΕΒ κα. Μαρία Καστάνια με αναπληρώτρια την κα. Αργυρώ Αναστασάκη.
7. Ο κ. Νικόλαος Αρακάς εκπρόσωπο της ΕΒΑΤ (Ένωση Βρονταδουσίων Αττικής) με αναπληρώτρια την κα. Αγγέλα Βασιλάκη
8. Ο κ. Μάρκος Χρυσούλης εκπρόσωπος του Σωματείου Συνταξιούχων ΝΑΤ Βροντάδου με αναπληρωτή τον κ. Γεώργιο Μεννή.
9. Ο κ. Αντώνιος Νικολάου Δ/ντής του Γυμνασίου Βροντάδου εκπρόσωπος των Σχολείων Μέσης και Δημοτικής Εκπαίδευσης Βροντάδου με αναπληρωτή τον κ. Νικόλαο Νύκτα εκπαιδευτικό του ΕΠΑΛ Βροντάδου.
10. Η κα. Ιουλία Ψώρρα Έφορος του Τοπικού Τμήματος Σ.Ε.Ο. Βροντάδου εκπρόσωπος των Οδηγών και Προσκόπων Βροντάδου με αναπληρώτρια την κα. Κατερίνα Μπάρα Αρχηγό Λυκοπούλων του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Βροντάδου.
11. Η κα. Αγγελική Γλύκα Αντιπρόεδρος της Φιλόπτωχου Αδελφότητας Βροντάδου με αναπληρώτρια την κα. Μαρκέλλα Γαρρή Πρόεδρο του Φιλοπτώχου.
12. Τέσσερις δημότες:
α) Ο κ. Γρηγόρης Σπανός Φιλόλογος πρώην εκπαιδευτικός,
β) Η κα. Στέλλα Τσιροπινά Φιλόλογος, υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Χίου,
γ) Ο κ. Ιάκωβος Μπριλής Μαθηματικός, ο οποίος καταγράφει τα δημοτικά δρώμενα του Βροντάδου από τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου από το έτος 1918, που υπάρχουν στο αρχείο της Δ.Ε. Ομηρούπολης και
δ) Η κα. Μαρία Πελαντή Δ/ντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βροντάδου.

Γ. ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (7/μελής):
1. Ο Αντιδήμαρχος κ. Ευστράτιος Γδύσης με αναπληρωτή τον Αντιδήμαρχο κ. Ματθαίο Φαφαλιό.
2. Ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Βροντάδου κ. Μάρκος Κοσμάς με αναπληρωτή τον Τοπικό Σύμβουλο κ. Μάρκο Κάβουρα.
3. Η κα. Μαρία Πελαντή Δ/ντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βροντάδου, δημότισσα Βροντάδου.
4. Η δημότισσα κα. Μαρία Γιαννούλου Αντιδήμαρχος του πρώην Δήμου Ομηρούπολης με αναπληρώτρια την κα. Ιουλία Ψώρρα Έφορο του Τοπικού Τμήματος Σ.Ε.Ο. Βροντάδου.
5. Η δημότισσα κα. Ηρώ Αναστασάκη εκπαιδευτικός, με αναπληρωτή τον κ. Νικόλαο Γεωργούλη πρώην Τυπογράφο.
6. Η δημότισσα κα. Ισαβέλλα Μπουρνιά, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο.
7. Ο δημότης κ. Παντελής Αδ. Σαλιάρης με αναπληρωτή τον κ. Σταύρο Σπυράκη Δ/ντή του Κ.Π.Ε. Κλειδούς.

Επίσης, η Οργανωτική Επιτροπή όρισε υπεύθυνους ανά τομέα, ως εξής:
1. Τον κ. Νικόλαο Γεωργούλη: Ιστορία και Πολιτική του Βροντάδου. Παρουσίαση μαζί με τον κ. Αριστείδη Ζαννίκο ενός αφιερώματος στην ιστορία του τόπου.
2. Την κα. Μαρία Γιαννούλου: Τομείς Εκκλησίας με το Συλλείτουργο και τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης και κάποια λειτουργία στα Κοίλα κατά πρόταση του κ. Σαλιάρη. Ακόμη η κα. Γιαννούλου θα είναι υπεύθυνη για τους τομείς της Προνοιακής Πολιτικής (συνεργασία με Φιλόπτωχο) καθώς και της Ευποιίας (Ευεργέτες-Δωρητές).
3. Την κα. Ηρώ Αναστασάκη: Τομέας της Ναυτιλίας, συνεργασία με ΕΠΑΛ, Βρονταδούσικα Δρώμενα, συνεργασία με το Ναυτικό Μουσείο Χίου, το Σωματείο Ναυτικών Βροντάδου, αλιείς κα.
4. Την κα. Ισαβέλλα Μπουρνιά: Στον Τομέα των αποδήμων και εκδηλώσεις προς τιμήν τους.
5. Την κα. Μαριάννα Πελαντή: Στον Τομέα της Εκπαίδευσης στον Βροντάδο. Δράσεις από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Αποδοχή πρότασης του Γυμνασιάρχη κ. Αντώνη Νικολάου. Συνεργασία των τριών Δημοτικών Σχολείων με το Γυμνάσιο και τα Λύκεια του Βροντάδου. Εμπλοκή των Συλλόγων Γονέων.
6. Τον κ. Παντελή Σαλιάρη: Στον Τομέα της Χλωρίδας και σε συνεργασία με τον κ. Σταύρο Σπυράκη Δ/ντή του Κ.Π.Ε. Κλειδούς, παρουσιάσεις και δράσεις.
7. Τον κ. Σταύρο Σπυράκη: Στον Τομέα του Περιβάλλοντος.
8. Υπεύθυνος για την ιστοσελίδα ορίστηκε ο κ. Δημήτριος Ψώρρας.