Ανοιχτές σχολικές αυλές

Και το καλοκαίρι, υπό προϋποθέσεις
Τετ, 15/06/2016 - 11:07

Ανοιχτές, υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσαν να είναι οι σχολικές αυλές για την ψυχαγωγία των παιδιών και το καλοκαίρι.

Με έγγραφό του προς του Δ/ντές των σχολείων ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Γιώργος Παπαδόπουλος ενημερώνει ότι η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας -σε αγαστή συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου - προτίθεται να χορηγήσει άδεια παραχώρησης των αύλειων χώρων των σχολείων, κατά τη θερινή περίοδο, για την ψυχαγωγία των παιδιών-μαθητών τους, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν εναλλακτικές διέξοδοι ψυχαγωγίας (π.χ. παιδικές χαρές, χώροι αθλοπαιδιών), ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης, αλλά και σε συγκεκριμένες -πυκνοκατοικημένες-  συνοικίες, ακόμη και σε κάποια χωριά.

Για να γίνει αυτό η η Δ.Ε.Π. δέχεται αιτήματα διευθυντών των σχολείων υπό τον όρο ότι, οι αύλειοι χώροι καθ΄όλο το ωράριο-χρονικό διάστημα παραχώρησής τους θα επιτηρούνται και εποπτεύονται από υπεύθυνα άτομα (π.χ. γονείς, μέλη των Συλλόγων Γονέων των σχολείων σε βάρδιες, κηδεμόνες, κλπ).

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο Ράδιο "Α" ο αντιδήμαρχος, τα αιτήματα των διευθυντών θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 22 Ιουνίου ώστε στην επόμενη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.

Ο ίδιος στην ερώτηση αν υπάρχει ανάλογο αίτημα παραχώρησης αύλειων χώρων σχολείων για ανάπτυξη δραστηριοτήτων από τα προσφυγάκια, όπως πρόσφατα είχε ανακοινωθεί ως πρόθεση στα πλαίσια της επίσκεψης στη Χίο του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπαίδευσης, απάντησε ότι δεν έχει κατατεθεί τέτοιο αίτημα.

"Είναι αρμοδιότητα της ΔΕΠ να αποφασίσει, αν της ζητηθεί κάτι τέτοιο, που προσωπικό εκτιμώ ότι κινείται σε θετική κατεύθυνση", σχολίασε ο Γ. Παπαδόπουλος.

Σχετικά Άρθρα