Χίος, Σάββατο 26 Μαΐου

Από την Ίο στη Χίο ακτινολογικό μηχάνημα στο ΠΕΔΥ

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 30/10/2017 - 13:52

Προσεχώς και ακτινογραφίες στη Μονάδα Υγείας του ΠΕΔΥ στη Χίο, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο Δ/ντής του, Νίκος Ταναϊνης.

Όπως είπε, μετά από αίτημά τους, βρέθηκε προς χρήση ακτινολογικό μηχάνημα (φωτογραφία αρχείου), το οποίο από την Ίο θα σταλεί στην Χίο.

«Στο κτήριο, στο πρώην ΙΚΑ που στεγαζόμαστε, ο χώρος είναι έτοιμος για την εγκατάσταση του μηχανήματος και ελπίζουμε σ’ ένα μήνα ότι θα μπορέσουμε να το λειτουργήσουμε», είπε ο κ. Ταναϊνης και πρόσθεσε ότι μετά από αίτημα του ουρολόγου, Γ. Γκολέμη, έχει ζητηθεί και μηχάνημα υπερήχων.

Ήδη στο ΠΕΔΥ επέστρεψαν 4 γιατροί, ο ακτινολόγος κ. Καστής, ο ορθοπεδικός κ. Μακρίδης, ο ουρολόγος κ. Γκολέμης και αναμένεται η μικροβιολόγος κα Πολιτάκη, ενώ – όπως είπε ο δ/ντής της τοπικής μονάδας- επίκειται επαναπροκήρυξη θέσεων γιατρών στο πλαίσιο του νέου θεσμού των Τοπικών Μονάδων Υγείας, μιας και στην πρώτη το ενδιαφέρον περιορίστηκε για τη Χίο μόνο σε μια αίτηση !

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΟ ΣΤΗ ΧΙΟ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΣΤΟ ΠΕΔΥ

Σχετικά Άρθρα

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΩΝ ΠΕΔΙΩΝ ΣΤΟ ΟΜΗΡΕΙΟ
Σάβ, 26/05/2018 - 13:44

Ο Δήμος Χίου στοχεύοντας στην αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων, διοργάνωσε σχετική Ημερίδα το Σάββατο στο Ομήρειο, μαζί με το Τεχνικό Επιμελητήριο. Σ' αυτήν μετέιχαν ακόμα το Ινστιτούτο Γεωλογικών και μεταλλευτικών Ερευνών, το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών, το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες, το Επιμελητήριο Χίου και παράγοντες από τον τουριστικό κλάδο.

«Έχουν γίνει και στο παρελθόν βήματα για την γεωθερμία στην Χίο», ανέφερε στον χαιρετισμό του  ο δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς, συμπληρώνοντας ότι η γεωθερμία μπορεί να βοηθήσει ιδιαίτερα μη διασυνδεδεμένα νησιά όπως η Χίος.

Παράλληλα ο δήμαρχος Χίου τόνισε την μικρή διείσδυση της γεωθερμίας στην Ελλάδα, αποδίδοντας την στην γραφειοκρατία και εμπλοκή πολλών φορέων, ενώ χαρακτήρισε ως μια «καλή  επανεκκίνηση» του θέματος την ημερίδα.

«Η επανέναρξη της συζήτησης για την γεωθερμία ελπίζουμε να φέρει και την συνέχεια που απαιτείται για να ξεκινήσουν οι δραστηριότητες που θα φέρουν αλλαγή τόσο στην οικονομία του νησιού, όσο και στον κάθε Χιώτη», τόνισε ο Μανώλης Βουρνούς.

Η γεωθερμία είναι μια «πράσινη μορφή ενέργειας για εμάς» ανέφερε ο Χρήστος Μπράτος εκπρόσωπος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες που χαρακτήρισε μηδαμινή την αξιοποίηση της από την Ελλάδα.

«Πρέπει να δούμε αυτόν τον πλούτο που έχουμε πώς μπορούμε να τον αξιοποιήσουμε», τόνισε ο κ.Μπράτος  ζητώντας να κατατεθούν προτάσεις υλοποίησης που θα στηριχτούν από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Επίκαιρη χαρακτήρισε την ημερίδα για την αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων της Χίου ο γενικός διευθυντής Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας  Βασίλης Κίλιας που μίλησε για τις ευκαιρίες τοπικών αναπτυξιακών πρωτοβουλιών στο χώρο της ενέργειας, τονίζοντας ότι τα επόμενα δέκα χρόνια η εικόνα που θα έχουμε για την ενέργεια θα είναι εντελώς διαφορετική από την σημερινή.