Χίος, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου

Από την Ίο στη Χίο ακτινολογικό μηχάνημα στο ΠΕΔΥ

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 30/10/2017 - 13:52

Προσεχώς και ακτινογραφίες στη Μονάδα Υγείας του ΠΕΔΥ στη Χίο, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο Δ/ντής του, Νίκος Ταναϊνης.

Όπως είπε, μετά από αίτημά τους, βρέθηκε προς χρήση ακτινολογικό μηχάνημα (φωτογραφία αρχείου), το οποίο από την Ίο θα σταλεί στην Χίο.

«Στο κτήριο, στο πρώην ΙΚΑ που στεγαζόμαστε, ο χώρος είναι έτοιμος για την εγκατάσταση του μηχανήματος και ελπίζουμε σ’ ένα μήνα ότι θα μπορέσουμε να το λειτουργήσουμε», είπε ο κ. Ταναϊνης και πρόσθεσε ότι μετά από αίτημα του ουρολόγου, Γ. Γκολέμη, έχει ζητηθεί και μηχάνημα υπερήχων.

Ήδη στο ΠΕΔΥ επέστρεψαν 4 γιατροί, ο ακτινολόγος κ. Καστής, ο ορθοπεδικός κ. Μακρίδης, ο ουρολόγος κ. Γκολέμης και αναμένεται η μικροβιολόγος κα Πολιτάκη, ενώ – όπως είπε ο δ/ντής της τοπικής μονάδας- επίκειται επαναπροκήρυξη θέσεων γιατρών στο πλαίσιο του νέου θεσμού των Τοπικών Μονάδων Υγείας, μιας και στην πρώτη το ενδιαφέρον περιορίστηκε για τη Χίο μόνο σε μια αίτηση !

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΟ ΣΤΗ ΧΙΟ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΣΤΟ ΠΕΔΥ

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 20/02/2018 - 20:51
Η Πυροσβεστική ήρθε ταχύτατα

Δεύτερη πυρκαγιά μέσα σε λίγες μέρες από καυστήρα αυτή τη φορά  στην ίδια περιοχή. Εκδηλώθηκε στις 8.20 μ.μ. σε ξυλοκάζανο σπιτιού στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Τραχύ στο Φραγκοβούνι. Στο σημείο έσπευσαν 3 οχήματα και 7 άνδρες  της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, αλλά ευτυχώς δεν χρειάστηκε να επέμβουν καθώς την πυρκαγιά έσβησαν οι ιδιοκτήτες προτού αυτή εξαπλωθεί.

 

 

Οπως διαβάζουμε σε σχετικές ενημερωτικές ιστοσελίδες η συντήρηση του καυστήρα και του λέβητα της εγκατάστασης, πρέπει να γίνεται μια φορά τον χρόνο.

Καλό είναι οι εργασίες συντήρησης και καθαρισμού να γίνονται μετά το τέλος του χειμώνα αμέσως μετά από την βαριά χρήση όπου είναι ακόμη φρέσκα τα κατάλοιπα της καύσης.

Έτσι αποφεύγεται πιθανή εμφάνιση διάβρωσης του λέβητα η οποία μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στη δημιουργία οπών (τρυπών).

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν το φθινόπωρο για την δουλειά αυτή.

Σε κάθε περίπτωση οι εργασίες αυτές πρέπει να γίνονται πάντοτε από αδειούχο τεχνίτη (καυστηρατζή).

Αυτός είναι και ο μόνος που μπορεί να εκδώσει επίσημο φύλλο συντήρησης - ελέγχου στο οποίο θα αναγράφεται υποχρεωτικά ο αριθμός αδείας του.
 

Ποιες είναι λοιπόν οι κυριότερες εργασίες συντήρησης:

• Καθαρισμός και συντήρηση του καυστήρα και του λέβητα

• Κατάλληλη ρύθμιση του καυστήρα για οικονομία καυσίμου και ελαχιστοποίηση των εκπομπών

• Έλεγχος καυσαερίων

• Έλεγχος και λίπανση του κυκλοφορητή

• Έλεγχος αυτοματισμών

• Έλεγχος καλής λειτουργίας
 

Γιατί πολύ απλά ένα καλοσυντηρημένο και καλορυθμισμένο σύστημα καυστήρα - λέβητα αυξάνει την συνολική θερμική απόδοση της εγκατάστασης μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση καυσίμου μέχρι και κατά 50%.

Επιπλέον, η τακτική συντήρηση του συστήματος καυστήρα - λέβητα αυξάνει τον χρόνο ζωής του και μειώνει τις πιθανότητες κάποιας σοβαρής βλάβης, σε αντίθεση με ένα σύστημα που συντηρείται ελλιπώς.

Γενικά το κόστος συντήρησης δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό αν και διαφέρει από πόλη σε πόλη. Σε κάθε περίπτωση αποσβένεται από την εξοικονόμηση πετρελαίου που επιτυγχάνεται από την ομαλή λειτουργία του καυστήρα.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι συντηρώντας τις εγκαταστάσεις θέρμανσης εξασφαλίζετε την ασφάλεια τόσο την δική σας, όσο και των παιδιών σας.

(Φωτο αρχείου)