Αποκομιδή με την... όπισθεν, αλλιώς φεύγουν οι κάδοι

Παρ, 24/03/2017 - 15:37

Με την όπισθεν θα συνεχίσουν να πηγαίνουν σε αρκετούς δρόμους της πόλης και όχι μόνο, τα απορριμματοφόρα, αφού λόγω της στενότητας που υπάρχει σε ορισμένα σημεία, του όγκου των οχημάτων, αλλά και για λόγους οικονομίας, δεν υπάρχει άλλη λύση.

Αυτή τουλάχιστον την απάντηση έδωσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γιώργος Μπελέγρης μετά την παρέμβαση που έκανε από το Ράδιο “Α” ο μικροβιολόγος, Γιάννης Καλούδης, αναφέροντας ότι το απορριμματοφόρο πηγαίνει με την όπισθεν από τον Αγ. Ιάκωβο μέχρι την Φραγκοκλησιά, με τους εργάτες καθαριότητας να ρυθμίζουν την κυκλοφορία, βάζοντας την παράμετρο του κινδύνου πρόκλησης τροχαίου με θύματα και τους ίδιους.

“Υπάρχουν κάποια σημεία που δεν μπορούν αλλιώς να μαζευτούν τα σκουπίδια. Τα οχήματα μικρού όγκου, μέχρι πρόσφατα που τα απορριμματοφόρα έπρεπε να πηγαίνουν καθημερινά στον ΧΥΤΑ στη Βέσσα, δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για οικονομικούς λόγους. Ακόμη και τώρα που έχουμε τον ΣΜΑ κι  έχουν αγοραστεί κάποια οχήματα μικρού όγκου δεν είναι οικονομικά ορθό να βγαίνει ένα μικρό αυτοκίνητο να πηγαίνει μόνο σε 10 σημεία.

Ή θα καταργήσουμε κάδους από συγκεκριμένες περιοχές, κάτι που θα προκαλέσει κοινωνική αναστάτωση  ή με αυτόν τον τρόπο (σ.σ. να κάνουν όπισθεν τα οχήματα) εξασφαλίζουμε την αποκομιδή με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια”, ανέφερε ο κ. Μπελέγρης

Σχετικά Άρθρα