Χίος, Σάββατο 23 Ιουνίου

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Αμανή

Τρί, 13/02/2018 - 14:11

 

Τριήμερο  αποκριάτικων εκδηλώσεων διοργανώνεται στην Αμανή, με την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο Βιβή Ποταμούση, να χαρακτηρίζει τις δραστηριότητες ως μια «εναλλακτική» πρόταση για το αποκριάτικό τριήμερο.

Από το Σαββάτο μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα, στην Βολισσό , στην Ποταμιά, στην Πισπιλούντα και την Παρπαριά, υπάρχουν εκδηλώσεις και εργαστήρια που περιμένουν μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουν», ανέφερε η κ Ποταμούση, συμπληρώνοντας ότι και τα μαγαζιά της περιοχής κάνουν ειδικά «πακέτα» σε όσους θέλουν να περάσουν δυο η τρεις μέρες στην Αμανή.

«Όλοι μαζί προσπαθούμε να προσελκύσουμε κόσμο να διασκεδάσει αλλά γιατί όχι και να περπατήσει στα μονοπάτια και την φύση της περιοχής» τόνισε η Βιβή Ποταμούση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, σύμφωνα με την κ.Ποταμούση, είναι:

Σάββατο, μασκαράδες μέσα στο χωριό της  Βολισσού και το βράδυ χοροεσπερίδα στο σχολείο.

Κυριακή, ολοήμερο  γλέντι στην Ποταμιά ενώ  στην Βολισσό το απόγευμα  παιδικό πάρτι με κατασκευή χαρταετού.

Καθαρά Δευτέρα, ολοήμερο γλέντι στην Πισπιλούντα και Παρπαριά.

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 23/06/2018 - 14:54

Μαγιό ζήτησαν να προβάρουν, το Σάββατο 23/06 στις 11:15 το πρωί 2 μετανάστες - πρόσφυγες αλγερινής καταγωγής, ηλικίας γύρω στα 20, στο κατάστημα του Νίκου Βιττάκη στην οδό Φ. Αργέντη. Ο ιδιοκτήτης αντιλήφθηκε ότι ο ένας από αυτούς μπήκε στο δοκιμαστήριο του καταστήματος με τα μαγιό, αλλά έφυγε μετά, με την παρέα του, ντυμένος... Τους αναζήτησε και τους σταμάτησε στην οδό Βενιζέλου διαπιστώνοντας ότι όντως ο ένας από τους δύο φορούσε πάνω του τα μαγιό αντί εσωρούχων.

Ειδοποίησε την αστυνομία η οποία και τους συνέλαβε. Σημειώνεται ότι ο ένας Αλγερινός έχει συλληφθεί άλλες 3 φορές για κλοπές αλλά αφήνεται ελεύθερος, διότι παρουσιάζεται ως ανήλικος ηλικίας 17 ετών. Και οι δύο θα δικαστούν τη Δευτέρα, μετά από μήνυση που υπέβαλε εναντίον τους ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.