Χίος, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

“The Birth Story” στη Χίο

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 02/05/2017 - 16:03

Ποια είναι η ιστορία… πίσω από την ιστορία; Πόσο ξέρουμε τον εαυτό μας, αφού αυτός υπάρχει όχι όσο καιρό υπάρχουμε εμείς αλλά έχει ζωή, που μάλιστα διαμορφώνεται από τη στιγμή της… σύλληψης και ολοκληρώνεται με τη γέννηση; Η συμπατριώτισσά μας ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια Βιργινία Γεραζούνη, σε συνεργασία με το Alter Adler International Center προσκαλούν σε ένα ενδιαφέρον βιωματικό εργαστήριο, που θα γίνει στο νησί μας, την Παρασκευή 19 Μαΐου και το Σάββατο και την Κυριακή 20 και 21 Μαΐου

Όπως μας ενημερώνει η ίδια το εργαστήριο θα γίνει και με τη συμμετοχή της Ramona Andrei που είναι ψυχολόγος, αντλεριανή ψυχοθεραπεύτρια και εργάζεται στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Πληροφορίες δίνονται στο τηλ. 6948829726.

 

Από το σχετικό φυλλάδιο που κυκλοφορεί μεταφέρουμε τα πιό ουσιώδη σημεία:

"Η Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια Βιργινία Γεραζούνη μέλλος του συλλόγου ψυχολόγων Χίου σε συνεργασία με το Alfred AdlerInternational Center από το Βουκουρέστι της Ρουμανίας προσκαλούν στο βιωματικό εργαστήριο με θέμα ‘The Birth Story - Η Ιστορία πίσω από την ιστορία και οι επιπτώσεις της’. Η πρώτη μας επαφή με τη «ζωή» ξεκινάει τη στιγμή της σύλληψης  και ολοκληρώνεται με τη γέννηση. Κατά την περίοδο αυτή, καταγράφονται στο μυαλό και την ψυχή μας οι πρώτες μας εικόνες, βιώνουμε τις πρώτες μας εμπειρίες και δημιουργούνται οι πρώτες μας αναμνήσεις.

Είναι η περίοδος κατά την οποία διαμορφώνονται τα πιστεύω μας και οι αντιλήψεις μας για τη ζωή ενώ μπαίνουν οι βάσεις για μία όμορφη σχέση με τους γονείς και τους ανθρώπους μας.

Κι επειδή κάθε αρχή είναι το ήμισυ του παντός, είναι σημαντικό η περίοδος αυτή να κυλάει με ηρεμία και ποιότητα.

Η διαδικασία του Birth Story είναι μία μετά-μεταφορά της σχέσης με τη ζωή, τους γονείς και τους ανθρώπους μας.

Το να επέμβει κανείς στις πρώτες καταγεγραμμένες εικόνες και να τις αλλάξει, σημαίνει αυτόματα πως μπορεί να «διορθώσει» τυχόν λανθασμένες εντυπώσεις, να εξερευνήσει μονοπάτια που οι πρώτες του εμπειρίες είχαν αποκλείσει και να γνωρίσει τον εαυτό του και τις ικανότητές του λίγο πιο βαθιά.

Βέβαια, τις περισσότερες φορές νομίζουμε ότι ξέρουμε τον εαυτό μας αρκετά καλά όμως το πιθανότερο είναι πως γνωρίζουμε μόνο ό,τι έχουμε αποδεχτεί σαν αληθινό μέσα από τα βιώματά μας. Αυτό το «αληθινό» συχνά απέχει πολύ από τον πραγματικό ανεξερεύνητο πλούτο που κρύβει ο καθένας μέσα του. Αλλά τελικά, όλος αυτός ο πλούτος πάει χαμένος αφού αυτό που παραδεχόμαστε σαν αληθινό είναι τελικά κι αυτό που ΕΙΜΑΣΤΕ.

Γι’ αυτό το λόγο σας προσκαλούμε να μάθετε περισσότερα γι’ αυτήν τη διαδικασία, είτε είστε απλά ένας συνειδητός άνθρωπος στο μονοπάτι της προσωπικής του εξέλιξης, είτε είστε ή πρόκειται να γίνετε μητέρα ή ένας αφυπνισμένος πατέρας.

Σας προσκαλούμε να μάθετε περισσότερα εάν είστε ένας κλινικός γιατρός που θέλει να καταλάβει καλύτερα τις επιπτώσεις από αυτό που φαίνεται απλά σαν βιολογική διαδικασία και να τολμήσει να δει βαθύτερα από το «είναι», είτε μία μαία που θέλει να προσθέσει περισσότερη σοφία στη διαδικασία του τοκετού.

Για οποιονδήποτε λόγο σας έλκει αυτό το θέμα, κάντε ένα βήμα προς την αφύπνιση και ελάτε.

Θα μοιραστούμε την ιστορία πίσω από την ιστορία, τις εμπειρίες μας και θα εξερευνήσουμε τη διαδικασία που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τι είναι το Birth Story και πώς λειτουργεί. 

Συντονίστρια: Ramona Andrei

Γλώσσα: Αγγλικά (με διερμηνεία στα Ελληνικά)

Η Ramona Andrei είναι ψυχολόγος, αντλεριανή ψυχοθεραπεύτρια με πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας, επόπτρια και αντλεριανή εκπαιδεύτρια, art-therapist, adlerian coach in supervision, συγγραφέας και δημιουργός της διαδικασίας ‘Rewrite Your Birth Story’, Συνιδρύτρια και Πρόεδρος του Alfred Adler International Center στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. 

Υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων και δεν θα υπερβεί τους 12.

Early bird registration έως 4 Μαΐου σε μειωμένη τιμή.

Ημερομηνίες:

Παρασκευή 19/5/17 ώρες 17:00-20:00

Σάββατο 20/05/17 ώρες 9:00-14:00 και 17:00-20:00

Κυριακή 21/05/17 ώρες 9:00-14:00

Χώρος διεξαγωγής: Real Pilates, Καλουτά 43, Χίος

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με την Βιργινία Γεραζούνη στο 6948829726 ή στο email: virginia_gerazouni@yahoo.co.uk

 

 


 

Βιργινία Γεραζούνη - Ψυχολόγος - “The Birth Story” στη Χίο

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 16/01/2018 - 20:28
Πίτα των Κεραμούσων

Με πρωτοβουλία του Εκπολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Κεράμου και μέσα σε ζεστή ατμόσφαιρα, συνεύρεσης αλλά και αγάπης για το χωριό τους, έκοψαν την Κυριακή την πίτα τους οι Κεραμούσοι του νησιού μας.

Πίτα των Κεραμούσων