Χίος, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου

Διπλής κατεύθυνσης η Ιερ. Γοργία, αντιδρομείται η οδός Τσελεπή

Δευ, 22/01/2018 - 13:17

Αυτά τουλάχστον περιλαμβάνει η απόφαση της Επιτροπής Κυκλοφορίας του Δήμου Χίου, που θα τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου την Πέμπτη το απόγευμα.

Συγκεκριμένα όπως είπε ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής, Γιώργος Μπελέγρης, προτείνεται η Ιερωνύμου Γοργία να γίνει διπλής κατεύθυνσης μετά και από αίτημα που κατέθεσαν κάτοικοι της οδού Παπαχατζιδάκη και του Κοφινά, να μονοδρομηθεί δρόμος στη Συκιάδα, μετά από αίτημα της τοπικής κοινότητας, να λειτουργεί ως διπλής κατεύνσης και το καλοκαίρι ο δρόμος που κατεβαίνει στην παραλιακή της Λαγκάδας (προς τα καταστήματα) και να αντιδρομηθεί η οδός Τσελεπή στο κέντρο της πόλης, ώστε μέσω αυτής να κατευθύνονται όσοι ανεβαίνουν από την Αργέντη και θέλουν να συνεχίσουν από Ψυχάρη στη Βενιζέλου, οι οποίοι με τα ισχύοντα σήμερα πρέπει να ανεβούν από Βασιλικάρη, να μπλέξουν στο παλιό παζάρι κ.ο.κ.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 20/02/2018 - 20:51
Η Πυροσβεστική ήρθε ταχύτατα

Δεύτερη πυρκαγιά μέσα σε λίγες μέρες από καυστήρα αυτή τη φορά  στην ίδια περιοχή. Εκδηλώθηκε στις 8.20 μ.μ. σε ξυλοκάζανο σπιτιού στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Τραχύ στο Φραγκοβούνι. Στο σημείο έσπευσαν 3 οχήματα και 7 άνδρες  της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, αλλά ευτυχώς δεν χρειάστηκε να επέμβουν καθώς την πυρκαγιά έσβησαν οι ιδιοκτήτες προτού αυτή εξαπλωθεί.

 

 

Οπως διαβάζουμε σε σχετικές ενημερωτικές ιστοσελίδες η συντήρηση του καυστήρα και του λέβητα της εγκατάστασης, πρέπει να γίνεται μια φορά τον χρόνο.

Καλό είναι οι εργασίες συντήρησης και καθαρισμού να γίνονται μετά το τέλος του χειμώνα αμέσως μετά από την βαριά χρήση όπου είναι ακόμη φρέσκα τα κατάλοιπα της καύσης.

Έτσι αποφεύγεται πιθανή εμφάνιση διάβρωσης του λέβητα η οποία μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στη δημιουργία οπών (τρυπών).

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν το φθινόπωρο για την δουλειά αυτή.

Σε κάθε περίπτωση οι εργασίες αυτές πρέπει να γίνονται πάντοτε από αδειούχο τεχνίτη (καυστηρατζή).

Αυτός είναι και ο μόνος που μπορεί να εκδώσει επίσημο φύλλο συντήρησης - ελέγχου στο οποίο θα αναγράφεται υποχρεωτικά ο αριθμός αδείας του.
 

Ποιες είναι λοιπόν οι κυριότερες εργασίες συντήρησης:

• Καθαρισμός και συντήρηση του καυστήρα και του λέβητα

• Κατάλληλη ρύθμιση του καυστήρα για οικονομία καυσίμου και ελαχιστοποίηση των εκπομπών

• Έλεγχος καυσαερίων

• Έλεγχος και λίπανση του κυκλοφορητή

• Έλεγχος αυτοματισμών

• Έλεγχος καλής λειτουργίας
 

Γιατί πολύ απλά ένα καλοσυντηρημένο και καλορυθμισμένο σύστημα καυστήρα - λέβητα αυξάνει την συνολική θερμική απόδοση της εγκατάστασης μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση καυσίμου μέχρι και κατά 50%.

Επιπλέον, η τακτική συντήρηση του συστήματος καυστήρα - λέβητα αυξάνει τον χρόνο ζωής του και μειώνει τις πιθανότητες κάποιας σοβαρής βλάβης, σε αντίθεση με ένα σύστημα που συντηρείται ελλιπώς.

Γενικά το κόστος συντήρησης δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό αν και διαφέρει από πόλη σε πόλη. Σε κάθε περίπτωση αποσβένεται από την εξοικονόμηση πετρελαίου που επιτυγχάνεται από την ομαλή λειτουργία του καυστήρα.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι συντηρώντας τις εγκαταστάσεις θέρμανσης εξασφαλίζετε την ασφάλεια τόσο την δική σας, όσο και των παιδιών σας.

(Φωτο αρχείου)