Χίος, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

Δυναμικό παρών της Axion Hellas στην Βολισσό

"Ουρά" κατοίκων για τις ιατρικές εξετάσεις - Αρωγός της προσπάθειας το "Όλοι μαζί μπορούμε" του ΣΚΑΪ
Δείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 22/09/2017 - 15:14

Στη Βολισσό, βρέθηκε σήμερα το πρωί η πολυπληθής και πολυδιάστατη αποστολή της ΑΧΙΟΝ ΗΕLLAS, προκειμένου να προσφέρει υπηρεσίες, κυρίως υγείας, στους κατοίκους της Αμανής.

Η αποστολή έφτασε στο λιμανάκι των Λιμνιών, προερχόμενη από Ψαρά και στην συνέχεια κατευθύνθηκε στο πρώην Δημαρχείο Αμανής και στο Γυμνάσιο Βολισσού, όπου στηθήκαν τα ιατρεία.

«Έχουμε την αίσθηση ότι κάποιος μας σκέφτεται κι αυτό είναι εξίσου σημαντικό με τις υπηρεσίες που προσφέρονται», ανέφερε η Βιβή Ποταμούση, εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Αμανής.

«Εισπράττουμε αγάπη από τον κόσμο κι αυτό είναι για μας η μεγαλύτερη ανταμοιβή» τόνισε ο πρόεδρος της AXION HELLAS,  Αιγνουσιώτης στην καταγωγή, Γιώργος Πατέρας, μιλώντας στην ΑΛΗΘΕΙΑ.

Αναφερόμενος στην συγκεκριμένη δράση σημείωσε ότι η ΑΧΙΟΝ ήρθε στην Αμανή αναγνωρίζοντας την μεγάλη ιατρική ανάγκη της περιοχής.

Με ανυπομονησία περίμεναν οι κάτοικοι τους γιατρούς, προκειμένου να πραγματοποιήσουν ιατρικές εξετάσεις αφού, όπως οι ίδιοι δήλωσαν, κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο να γίνει στην περιοχή τους.

Σύμμαχος της ΑΧΙΟΝ και το «Όλοι μαζί Μπορούμε» του ΣΚΑΙ , που προσέφερε φαρμακευτικό υλικό στα αγροτικά ιατρεία της περιοχής.

Την αποστολή συνόδευε και ο γενικός  διευθυντής του ΣΚΑΙ, Γιάννης Σπανιόλος, που παρέδωσε το υλικό στην Βολισσό, προκειμένου να διανεμηθεί και στα άλλα δυο ιατρεία της Αμανής.

«Κάνουμε απλά το καθήκον μας προς την κοινωνία», ανέφερε ο κ. Σπανολιός ο οποίος στη συνέχεια επισκέφτηκε τους χώρους που γίνονταν οι ιατρικές εξετάσεις.

Σχετικά Άρθρα

Εκδήλωση στο Ομήρειο το Σάββατο στα πλαίσια της θεματικής ενότητας για την υγεία - Επόμενος "σταθμός" ο εθισμός στο διαδίκτυο
Τετ, 17/01/2018 - 10:16

Την υγεία θέτουν στο επίκεντρο οι εκδηλώσεις του Γενάρη στο Ομήρειο στα πλαίσια της ενότητας «Ομηρείου Έργα» , παρουσιάζοντας το Σάββατο στις 7.30 μ.μ. ομιλίες των καρδιολόων του Νοσοκομείου Χίου, Θανάση Καρτάλη και Πέτρου Βούτα, σχετικά με την αναγνώριση και την πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Η δεύτερη εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου στις 7.30, με αντικείμενο των εθισμό των ανηλίκων στο διαδίκτυο και ομιλητή τον παιδοψυχολόγο του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου, Γιώργο Πυλαρινό.

Πρόβάλλοντας τις δύο εκδηλώσεις το Ομήρειο σε δελτίο τύπου που εξέδωσε σημειώνει, μεταξύ άλλων για την ενημέρωση για τα καρδιαγγειακά νοσήματα:

«Όπως είναι γνωστό, τα καρδιαγγειακά νοσήµατα τις τελευταίες δεκαετίες αποτελούν µάστιγα στις προηγμένες χώρες και τείνουν να µετατραπούν σε σοβαρή απειλή για τον πλανήτη. Αποτελούν την κύρια αιτία θνησιµότητας στον κόσµο, καθώς ένας στους δύο περίπου θανάτους στην Ευρώπη, οφείλεται σε καρδιακή νόσο και αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στην Ιατρική εξέταση που να μπορεί να προβλέψει πότε και ποιος άνθρωπος θα υποστεί ένα έμφραγμα ή ένα εγκεφαλικό. Όμως, η αναγνώριση των συμπτωμάτων των καρδιαγγειακών νοσημάτων και η πρόληψη των παραγόντων που τα προκαλούν είναι αυτό που μπορεί να μας θωρακίσει».

Επίσης σε σχέση με την παρουσίαση του θέματος «ανήλικοι και εθισμός στο διαδίκτυο», αναφέρει τα εξής:

« Όπως είναι ήδη γνωστό, η ανεξέλεγκτη χρήση του Διαδικτύου μπορεί να οδηγήσει σε κατάσταση εθισμού. Εκδηλώνεται με συμπεριφορές εμμονής, παρορμητισμό, έντονη ανάγκη για χρήση όλο και μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας και παραμέληση της αυτοφροντίδας. Η συννοσηρότητα με ψυχιατρικές ή οργανικές διαταραχές είναι συχνή. Η αντιμετώπιση περιλαμβάνει μία ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων της ψυχικής υγείας. Ο παιδοψυχίατρος του Γενικού Νοσοκομείου Χίου Γιώργος Πυλαρινός στην εισήγησή του θα παρουσιάσει το πρόβλημα, τις πολύπλευρες διαστάσεις του καθώς και τρόπους προσέγγισης και αντιμετώπισης, και θα μας δοθεί η ευκαιρία να του θέσουμε τα ερωτήματά μας και να καταθέσουμε τις εμπειρίες μας.»