Χίος, Τρίτη 20 Μαρτίου

Εγκαταλείπουν το σχέδιο για την Κλινική Αυγουστή οι Βάσκοι

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 21/04/2017 - 13:13

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στό θέμα της λειτουργίας κέντρου παροχής υπηρεσιών υγείας στην πρώην κλινική Αυγουστή από Βασκική Μ.Κ.Ο. για την εξυπηρέτηση αναγκών προσφύγων και μεταναστών, όπως έχει πει ο εκπρόσωπός της και σε δεύτερη φάση απόρων Χίου. Σήμερα το πρωί ο επικεφαλής της οργάνωσης S.M.H. συναντήθηκε με το Δήμαρχο Χίου, Μανώλη Βουρνού και όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος στα τοπικά Μ.Μ.Ε του δήλωσε πως διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκε ο Δήμος για το συγκεκριμένο εγχείρημά τους και ότι μετά και την χθεσινή συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο δεν επιθυμούν να αναπτυχθεί η συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Salvamento Maritimo Humanitario (SMH), Inigo Mijangos, του ανακοίνωσε ότι τελικά εγκαταλείπουν το συγκεκριμένο σχεδιασμό και σύντομα θα αναχωρήσουν και από τη χώρα μας.

Σχετικά Άρθρα

Ζητούν τη μονιμοποίησή τους και εξασφάλιση της πληρωμής τους
Τρί, 20/03/2018 - 11:28

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι", ζητώντας  να προχωρήσει η προγραμματική σύμβαση για την 2ετή παράτασή του και τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.

Το Εργατικό Κέντρο προκήρυξε για την Τετάρτη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη της βάρδιας και την Πέμπτη έχει εξαγγελθεί 24 ωρη πανελλαδική απεργία.  Μεταξύ των αιτημάτων των εργαζομένων περιλαμβάνονται ακόμη η κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας, καθώς και η αντικατάσταση του στόλου των οχημάτων, λόγω παλαιότητας και επικινδυνότητας.

Αναλυτικά η απόφαση του ΕΚΧ για τις κινητοποιήσεις δημοσιεύεται σε μορφή pdf