Χίος, Δευτέρα 22 Ιανουαρίου

Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα

Σεμινάρια από το Εργαστήρι του του Thomas Gordon, με εισηγήτρια τη Βιργινία Γεραζούνη
Τετ, 03/01/2018 - 15:49

Το Εργαστήριο του Αποτελεσματικού Γονέα, του Thomas Gordon, έχει ως στόχο να διδάξει στους γονείς, δεξιότητες (Ενεργητική Ακρόαση, Μήνυμα-Εγώ κ.α.) που θα τους βοηθήσουν να επικοινωνούν αποτελεσματικά με το παιδί τους, αλλά και να επιλύουν οικογενειακές συγκρούσεις. Η αποτελεσματική διαχείριση της σύγκρουσης, αποτελεί την βάση της ήρεμης και δημιουργικής οικογενειακής ζωής.

Αφορά γονείς με παιδιά όλως των ηλικιών, από βρέφη έως και εφήβους! Επίσης αφορά εκπαιδευτικούς καθώς και παππούδες και γιαγιάδες που έχουν ενεργό ρόλο στην ανατροφή των εγγονιών τους.

 

Υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων και δεν θα ξεπεράσει τους 12 συμμετέχοντες.

 

Με τη συμμετοχή σας θα πάρετε το βιβλίο του Thomas Gordon "Τα μυστικά του αποτελεσματικού γονέα" και το αντίστοιχο τετράδιο εργασιών. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα πάρετε πιστοποιητικό παρακολούθησης από την Gordon Hellas & Gordon International.

 

Θα γίνουν δύο ομάδες μία απογευματινές ώρες:

Έναρξη: 7/2 Ώρες: 18:00-21:00

 

Και μία πρωινές ώρες:

Έναρξη: 12/2 Ώρες: 9:00-11:00

 

Διάρκεια: 15 συναντήσεις

 

Εισηγήτρια: Βιργινία Γεραζούνη, Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια του μοντέλου Αποτελεσματικού Γονέα από την Gordon Hellas.

 

Κρατήσεις Θέσεων: 6948829726

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 22/01/2018 - 19:58
κατοικίδια

Με την κατάσταση στην Ελλάδα να παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις και κενά στην νομοθεσία για τα κατοικίδια ζώα, ένα νέο νομοσχέδιο έρχεται και φιλοδοξεί να βελτιώσει την εικόνα.

Οι ποινές και τα πρόστιμα για την κακοποίηση μεγαλώνουν, παράλληλα όμως και οι υποχρεώσεις των ιδιοκτητών.

Το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τα ζώα συντροφιάς αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση έως τις αρχές Φεβρουαρίου όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος».

Τα βασικά σημεία στις αλλαγές που έρχονται και όσα εξετάζονται:

Δημιουργείται ειδικό «Ταμείο Ζωοφιλίας», στο οποίο θα πηγαίνουν και τα έσοδα από τα πρόστιμα. Οι πόροι του ταμείου θα έχουν στόχο την οικονομική ενίσχυση σε Δήμους και δομές φιλοξενίας και περίθαλψης αδέσποτων ζώων.

Ειδικό τέλος αγοραστή θα επιβάλλεται σε κάθε αγοραστή ζώου. Από την πληρωμή του εξετάζεται η εξαίρεση υιοθετούν ζώο από δομές αδέσποτων, όσων χρειάζονται ζώα για λόγους υγείας (σκύλοι-οδηγοί τυφλών), όσων αγοράζουν στειρωμένα ζώα και όσων έχουν χαμηλά εισοδήματα.

Εξετάζεται και η επιβολή ενός μικρού τέλους σε κάθε προϊόν που θα πωλείται από κτηνιατρικά καταστήματα.

Διερευνάται πρόταση για κατάργηση των ζώων-βιτρίνας. Έτσι, όποιος πουλάει ένα ζώο θα πρέπει να του έχει εξασφαλίσει συνθήκες ευζωίας ανάλογες με ενός εκτροφείου (4 τετραγωνικά μέτρα χώρου, αερισμός, κλπ).

Κλιμακωτά πρόστιμα για τις περιπτώσεις κακοποίησης ζώων ώστε να βεβαιώνονται οι παραβάσεις, κάτι που σήμερα δεν συμβαίνει.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως έχουν παραγγελθεί από το υπουργείο ειδικά σκάνερ προκειμένου να ελέγχεται εάν τα δεσποζόμενα ζώα διαθέτουν τσιπ. Την ίδια ώρα, στα σώματα ελέγχου παρέχονται και τυποποιημένα μπλοκ προστίμων.

Ποινές έρχονται όμως και για τους δήμους, οι οποίοι δεν έχουν συστήσει ακόμα τις προβλεπόμενες πενταμελείς επιτροπές και φαίνεται να δίνουν παραποιημένα στοιχεία για τα αδέσποτα.

«Η ευθανασία γίνεται μόνο εφόσον συντρέχει ιατρικός λόγος», αναφέρει τέλος ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης.

Οι πυλώνες του νομοσχεδίου σύμφωνα με όσα λέει στο Εθνος ο υπουργός είναι τρεις: ο σεβασμός τους ως συναισθανόμενων όντων, η εξασφάλιση της αρμονικής συνύπαρξης των ζώων όχι μόνο με τους ζωόφιλους αλλά με όλους τους πολίτες και η εξεύρεση τρόπων ώστε να παταχθεί η παράνομη διακίνηση ζώων για εμπορικούς σκοπούς.