Χίος, Τρίτη 17 Ιουλίου

Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα

Σεμινάρια από το Εργαστήρι του του Thomas Gordon, με εισηγήτρια τη Βιργινία Γεραζούνη
Τετ, 03/01/2018 - 15:49

Το Εργαστήριο του Αποτελεσματικού Γονέα, του Thomas Gordon, έχει ως στόχο να διδάξει στους γονείς, δεξιότητες (Ενεργητική Ακρόαση, Μήνυμα-Εγώ κ.α.) που θα τους βοηθήσουν να επικοινωνούν αποτελεσματικά με το παιδί τους, αλλά και να επιλύουν οικογενειακές συγκρούσεις. Η αποτελεσματική διαχείριση της σύγκρουσης, αποτελεί την βάση της ήρεμης και δημιουργικής οικογενειακής ζωής.

Αφορά γονείς με παιδιά όλως των ηλικιών, από βρέφη έως και εφήβους! Επίσης αφορά εκπαιδευτικούς καθώς και παππούδες και γιαγιάδες που έχουν ενεργό ρόλο στην ανατροφή των εγγονιών τους.

 

Υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων και δεν θα ξεπεράσει τους 12 συμμετέχοντες.

 

Με τη συμμετοχή σας θα πάρετε το βιβλίο του Thomas Gordon "Τα μυστικά του αποτελεσματικού γονέα" και το αντίστοιχο τετράδιο εργασιών. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα πάρετε πιστοποιητικό παρακολούθησης από την Gordon Hellas & Gordon International.

 

Θα γίνουν δύο ομάδες μία απογευματινές ώρες:

Έναρξη: 7/2 Ώρες: 18:00-21:00

 

Και μία πρωινές ώρες:

Έναρξη: 12/2 Ώρες: 9:00-11:00

 

Διάρκεια: 15 συναντήσεις

 

Εισηγήτρια: Βιργινία Γεραζούνη, Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια του μοντέλου Αποτελεσματικού Γονέα από την Gordon Hellas.

 

Κρατήσεις Θέσεων: 6948829726

 

Σχετικά Άρθρα

Ενημερωτική εκδήλωση της Kινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Χίου στο Πυργί
Δευ, 16/07/2018 - 17:44
Η αφίσα της εκδήλωσης

Την αξία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, αναδεικνύει η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου, διοργανώνοντας ενημερωτική εκδήλωση στο Πυργί.

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Ωρα: 11π.μ.

στο πρώην Δημαρχείο Πυργίου

Είσοδος Ελεύθερη

Ομιλητές:

Ηλίας Θεοδωρόπουλος – Διευθυντής, Κέντρο Υγείας Πυργίου

Ωραιάνθη Παππά – Επισκέπτρια Υγείας, Κέντρο Υγείας Πυγίου

Συντονισμός συζήτησης: Μαρία Ρημική, νοσηλεύτρια Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Χίου

Τι είναι η πρόληψη;

Με τον όρο πρόληψη εννοούμε την αναζήτηση κάποιας διαταραχής της υγείας μας μέσω ιατρικών και διαγνωστικών εξετάσεων, προτού αυτή ακόμα εκδηλωθεί ή όπως αλλιώς λέμε, προτού αυτή μας “δώσει συμπτώματα”. Η πρόληψη είναι ο πιο σύγχρονος και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης των κυριότερων ασθενειών της εποχής μας.

 

Λίγα λόγια για την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου (ΚΜΨΥ) : Λειτουργεί με βάση τις αρχές της Κοινοτικής Ψυχιατρικής ασκώντας τις δραστηριότητές της στην τοπική κοινότητα και πάντα σε στενή συνεργασία με αυτή. Η λειτουργία της εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και οι υπηρεσίες της είναι δωρεάν σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες, που κατοικούν στα νησιά Χίος, Οινούσσες, Ψαρά. Η Κ.Μ.Ψ.Υ. αναπτύσσει δεσμούς με τις τοπικές κοινότητες, μέσω της συστηματικής Αγωγής Κοινότητας, δηλαδή της εργασίας με τον τοπικό πληθυσμό με στόχο την ευαισθητοποίησή του σε θέματα ψυχικής υγείας, την πρόληψη και την καταπολέμηση του στίγματος της ψυχικής νόσου, αποτελώντας ζωντανό κομμάτι της διαδικασίας αυτής.

 

Περισσότερες πληροφορίες: Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας, Εγκρεμού 30, 82131, Χίος – τηλ. 22710 20000 (εσωτ. 2), kmpsy@kpechios.gr