Χίος, Τρίτη 19 Ιουνίου

Ελλάδα και Ορθοδοξία ταυτόσημες έννοιες είπε ο Μητροπολίτης σε χειροτονία Ιερέα

Δείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 12/08/2017 - 11:08

Η εορτή της Συνάξεως των εν Βροντάδω Αγίων πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βροντάδου, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιότατος χειροτόνησε σε Πρεσβύτερο τον Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, π. Νεκτάριο Κωστάλα, σε μια συγκινητική τελετή παρουσία πλήθος κόσμου.

Ο Σεβασμιότατος απευθύνθηκε με «πατρικό» τρόπο στον αρχιδιάκονο τονίζοντάς του κατά τη διάρκεια της χειροτονίας τις υποχρεώσεις του, τόσο απέναντι στο ποίμνιό του όσο και απέναντι στον ίδιο τον Ιησού Χριστό.

Από την ομιλία του Σεβασμιότατου δεν έλειψαν και οι αιχμές προς την κυβερνητική πολιτική που θέλει, σύμφωνα με τον ίδιο, να διαχωρίσει το ελληνικό έθνος από την ορθοδοξία, έννοιες που κατά τον Μητροπολίτη είναι ταυτόσημες και κάθε προσπάθεια διαχωρισμού τους αποτελεί «ύβρη».

Στην τελετή παρέστησαν ο βουλευτής Χίου της Ν.Δ. Νότης Μηταράκης και ο ταξίαρχος Δημόκριτος Κωνσταντάκος.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Ο Εμπορικός Σύλλογος για τα 100χρονά του
Τρί, 19/06/2018 - 10:37
Φαρμακείο της αγοράς

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου, τη φετινή χρονιά κλείνει αισίως τα 100 χρόνια λειτουργίας του και όπως έχει αναφερθεί και το προηγούμενο διάστημα, επιχειρεί να αποτυπώσει φωτογραφικά την ιστορία των εμπορικών καταστημάτων.

Όπως ανακοινώνει, ζητά  από όσους διατηρούσαν κάποιο εμπορικό κατάστημα στη αγορά της Χίου παλαιότερα και εξακολουθούν να το έχουν οι οικογένειες τους, να ανατρέξουν στα αρχεία τους για να βρουν οποιοδήποτε φωτογραφικό υλικό, που αφορά το Εμπόριο στο νησί.

«Οι παλιές φωτογραφίες των μαγαζιών, θα μας βοηθήσουν να δείξουμε τις αλλαγές που έχουν Γίνει από το «Χθες» στο «Σήμερα». Το υλικό θα μπορεί να παραδοθεί είτε στα Γραφεία της ΟΕΒΕ (Καλοπλύτου 13), είτε σε οποιοδήποτε μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.