Χίος, Τετάρτη 25 Απριλίου

Εθελοντική Αιμοδοσία από την "Εθνική Ασφαλιστική" και την Αffidea Ευρωϊατρική

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 07/03/2018 - 16:12

Με το μήνυμα "Ζήσε κι εσύ την εμπειρία της προσφοράς" η Εθνική Ασφαλιστική σε συνεργασία με την Affidea Eυρωιατρική, οργανώνουν την Δευτέρα 12 Μαρτίου, από τις 09:00 το πρωί έως τις 13:30 το μεσημέρι, εθελοντική αιμοδοσία στο Γραφείο Πωλήσεων της Εθνικής, στη Χίο.

Την εκδήλωση οργανώνει η Εθνική Ασφαλιστική σε συνεργασία με τον Όμιλο διαγνωστικών εργαστηρίων Affidea Ευρωιατρική, κατόπιν πρωτοβουλίας του Γραφείου Πωλήσεων της Χίου, με την υποστήριξη του Γενικού Νοσοκομείου Χίου «Σκυλίτσειο».

Η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας. Δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο, καθώς είναι δώρο ζωής γι’ αυτόν που το δέχεται. Το να είναι κανείς εθελοντής αιμοδότης είναι σημαντικό, γιατί η μονάδα αίματος που θα προσφέρει, θα σώσει τη ζωή περισσότερων του ενός ασθενών. Ως μέλη της κοινωνίας, είναι ευθύνη μας να είμαστε εθελοντές αιμοδότες ασφαλούς αίματος.

Δυστυχώς στη χώρα μας, η έλλειψη και η ανεπάρκειά του είναι γεγονός αναμφισβήτητο, με τεράστιες, δραματικές διαστάσεις. Το φαινόμενο αυτό οφείλεται κυρίως στη μη ευαισθητοποίηση των ανθρώπων εκείνων, οι οποίοι μπορούν με την τελείως ανώδυνη γι’ αυτούς εθελοντική αιμοδοσία να προσφέρουν το πολυτιμότερο, για όσους το χρειάζονται θεραπευτικό μέσο, το αίμα.

Η αιμοδοσία δεν διαρκεί πολύ. Για τη συλλογή του αίματος αρκούν περίπου 8 – 10 λεπτά. Ο υποψήφιος δότης μπορεί να είναι ηλικίας από 18 έως 60 ετών, χωρίς να διατρέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο για την υγεία του. Η εθελοντική αιμοδοσία είναι απόλυτα ασφαλής και ο δότης δεν διατρέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο να νοσήσει από οποιαδήποτε μολυσματική ασθένεια.

Απώτερος στόχος της ενέργειας των δύο φορέων, είναι η προσφορά αίματος να μεταλαμπαδεύσει το μήνυμα της κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης και να αμβλύνει σημαντικά το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης αυτού.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο Πωλήσεων Χίου, Ροδοκανάκη 42 και Νεοφύτου Βάμβα 1, Τηλ: 22710 44315-7

Σχετικά Άρθρα

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ
Τετ, 25/04/2018 - 16:20

Παρουσία των δωρητών, του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά , των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου, εγκαινιάστηκε στον Βροντάδο η Βιβλιοθήκη «Άγιος Αγαπητός» της Ιεράς Μητρόπολης Χίου.

Με την εκδήλωση αυτή ξεκίνησαν και οι εορτασμοί για τα 100 χρόνια ένωσης του Βροντάδου (1918-2018) που θα κορυφωθούν τον Αύγουστο με το Παμβρονταδουσιακό Συνέδριο.

Συγκινημένος ο μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος χαρακτήρισε την Βιβλιοθήκη ως τον «υιό του» και ευχαρίστησε την Αλεξάνδρα Προκοπίου, για την δωρεά της.

«Θα σας ευγνωμονώ για αυτό σε όλη μου την ζωή» τόνισε ο σεβασμιότατος.

H κ. Προκοπίου, ανέλαβε εξ ολοκλήρου την ανακατασκευή του κτιρίου της πρώην Εμπορικής Τράπεζας του Βροντάδου, καθώς και τον εξοπλισμό ενώ για την δωρεά της αυτή τιμήθηκε με τον Σταυρό του Αγ.Ισιδώρου στην τελετή των εγκαινίων.

Η ίδια συγκινημένη ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Χίου για την τιμή αυτή λέγοντας «ότι δεν περίμενα να πάρω μια τόσο τιμητική διάκριση, γιατί θεωρώ αυτονόητο να κάνει ο καθένας ότι μπορεί για τον τόπο του».

Στον ξεχωριστό ρόλο που φιλοδοξεί να διαδραματίσει η βιβλιοθήκη της Ιεράς Μητρόπολης αναφέρθηκε ο καθηγητής Γρηγόρης Σπανός, λέγοντας ότι «θα συμβάλει στην πνευματική ανάταση του τόπου ιδιαίτερα σε εποχές που οι αξίες δοκιμάζονται όπως σήμερα».

Τέλος στην τελετή των εγκαινίων ο μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος βράβευσε τον Βρονταδούση μαθητή Αντωνη Χιωτέλη που διακρίθηκε στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών .