Εξιχνίαση τριων κλοπών σε αποθήκες στο Βροντάδο και σε εκκλησία στη Χίο

Παρ, 19/05/2023 - 15:37

Τρεις κλοπές - οι δύο σε αποθήκες στον Βροντάδο - και η τρίτη σε εκκλησία στη Χίο, εξιχνίασε η Αστυνομία.

Αναλυτικά, όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, υπόθεση κλοπής που διαπράχθηκε πριν από ένα μήνα περίπου σε αποθήκη ημεδαπού, στην περιοχή του Βροντάδου.

Ταυτοποιήθηκε 28χρονος ημεδαπός για την εμπλοκή του στην υπόθεση αυτή και σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της κλοπής.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι, ο δράστης μπήκε από ανασφάλιστη είσοδο στην παραπάνω αποθήκη και αφαίρεσε μεταλλικά αντικείμενα, συνολικής αξίας 1.500 ευρώ.

Επίσης εξιχνιάστηκε κλοπή που διαπράχθηκε πριν από μία εβδομάδα πάλι σε αποθήκη ημεδαπού, στην περιοχή του Βροντάδου.

Στην περίπτωση αυτή, ταυτοποιήθηκε 24χρονος ημεδαπός για την εμπλοκή του και σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της κλοπής.

Σύμφωνα με το δελτίο της αστυνομίας,  ο δράστης μπήκε από ανασφάλιστη είσοδο στην παραπάνω αποθήκη και αφαίρεσε μεταλλικά αντικείμενα, συνολικής αξίας 700 ευρώ.

Τέλος, εξιχνιάστηκε η κλοπή που έγινε προ  διμήνου περίπου σε Ιερό Ναό στη Χίο.

Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός για την εμπλοκή του και όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

Ο δράστης μπήκε παραβιάζοντας παράθυρο στον Ιερό Ναό και αφαίρεσε 3 σταυρούς και τιμαλφή, συνολικής αξίας 800 ευρώ περίπου.

Την έρευνα συνέδραμαν, το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χίου και η Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.

Το προανακριτικό έργο διενήργησε και στις τρεις περιπτώσεις  η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.

Σχετικά Άρθρα